Αναίσχυντη απάντηση Παπανδρέου στον Ιγνατίου, την ώρα που η ίδια η Μέρκελ έχει «ομολογήσει»…

Papandreou-Papakonstantinou-fylakhΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ «ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΙ»!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ!

«Μα θα μας πέταγαν έξω από το Ευρώ» τραυλίζει για ακόμα μία φορά ο καταστροφέας της Ελλάδας, νομίζοντας ότι οι πολίτες είναι κρετίνοι και δεν διάβασαν την αποκάλυψη της Le Monde (Η Μέρκελ επιβεβαίωσε το έγκλημα Παπανδρέου – Προβόπουλου.).

Η οποία τι έλεγε; Πως η Μέρκελ ομολόγησε πως η μπλόφα περί δραχμής ήταν ένας στυγνός εκβιασμός του Παπανδρέου, της Γερμανίας και των τοκογλύφων προς τον Ελληνικό λαό για να υποκύψει στην ληστεία του!

Ποιοί ήταν αυτοί που εκβίαζαν διαδίδοντας την συγκεκριμένη θεωρία; Μα φυσικα η συμμορία των τοκογλύφων, οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου! Ο απατεώνας Σόρος, ο αχυράνθρωπος Ρουμπινί (που μετά ζητούσε συγγνώμη, τότε όμως τα φερέφωνα του Παπανδρέου τον παρουσίαζαν ως «νομπελίστα»!), η Δαμανάκη και ο …Τορναδόρος!

Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, ο Παπανδρέου έχει το θράσος να εξαπολύει το έμεσμα του υποστηρίζοντας ακόμα εκείνον τον ψευδή εκβιασμό. Όπως και να έχει, θα τιμωρηθεί και αυτός και η συμμορία του.

Η αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου εδώ: Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Και διαβάστε την απάντηση του Παπανδρέου:

Ο κ. Ιγνατίου, μιλά στο άρθρο του, για το “χαρτί” της αναδιάρθρωσης που είχε στα χέρια του το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν αξιοποίησε και επίσης, υποστηρίζει ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου – μέσω δικού μου σχολίου – ψεύδεται που υποστηρίζει ότι είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, η τύχη της χώρας και του Ελληνικού λαού, δεν είναι “χαρτί” για να το παίξει κανείς στην πράσινη τσόχα και έρχομαι στο προκείμενο.

Πρώτον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν ψεύδεται. Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους ετέθη και όπως είναι ευνόητο, δημοσίως ουδεμία συζήτηση έγινε.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου το έθεσε συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων και από τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, με τον οποίο είχαν κάνει σχετικές συζητήσεις, αλλά η ΕΕ και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες. Επίσης, στο προ ημερών σχόλιό μου επί του ζητήματος αυτού υπενθύμισα, ότι και μόνον η δημόσια αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Ιγνατίου το αντιπαρέρχεται. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει στον κ. Ιγνατίου είτε όχι. Επαυτού ουδέν άλλο.

Δεύτερον. Ο κ. Ιγνατίου υποθέτει ότι, αν ο Γιώργος Παπανδρέου “έπαιζε” με το “χαρτί” της αναδιάρθρωσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα υποχωρούσαν έντρομοι!

Η ιστορία απέδειξε ότι ο κ. Ιγνατίου έχει, το λιγότερο, άδικο.

Μόλις προ ολίγου καιρού, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013, ο κ. Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι το 2011, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζαμε αλλά οι γνωστοί συνομωσιολόγοι παρέκαμπταν και συνεχίζουν να το πράττουν -, ότι πολλοί στη ΕΕ ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΕΘΝΟΣ, του Ομίλου στον οποίο γράφει ο κ. Ιγνατίου, ο κ. Σμάγκι αποκαλύπτει στο βιβλίο του Πεθαίνοντας από λιτότηταότι:

Η Kαγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πίστευε μέχρι και το 2012 ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη χωρίς μοιραίους κλυδωνισμούς για το κοινό νόμισμα.”

Και προσθέτει ο κ. Σμάγκι: ” Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πεπεισμένη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012 ότι οι επιπτώσεις ενός Grexit ήταν διαχειρίσιμες τόσο για τη Γερμανία όσο και για το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ.”

Το γνωρίζει ο κ. Ιγνατίου; Το γνωρίζει.

Όπως γνωρίζει και ότι, την περίοδο στην οποία αναφέρεται, η ΕΕ ήταν απολύτως αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως γνωρίζει επίσης ότι, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις η δήλωση Τρισέ, τότε Πρόεδρου της ΕΚΤ, σύφωνα με την οποία μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Τη θέση του αυτή επαναλαμβάνει και σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τρίτον. Ευρισκόμενος πέραν του Ατλαντικού, ο κ. Ιγνατίου όφειλε να γνωρίζει ότι, άβυσσος χώριζε – και συνεχίζει να χωρίζει – τις αντιλήψεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ σε ό,τι αφορά την διαχείριση του χρέους. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο 2010, αποκαλύπτει: “Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Τίμοθι Γκάιτνερ – τότε Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ – ο οποίος μου λέει: Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν’ αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;»

Μάλιστα, όπως σημείωνε το δημοσίευμα του περιοδικού, “ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο κ. Σόιμπλε είναι αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. Το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν.”

Τέταρτον. Ας αποφασίσει ο κ. Ιγνατίου και οι πάσης φύσεως θιασώτες των αποκαλουμένων “εύκολων λύσεων”, ποια είναι τελικώς η άποψή τους περί ΔΝΤ. Είναι θετική ή αρνητική η παρουσία του στην Τρόϊκα. Δεν είναι δυνατόν κάποιες φορές να μιλούν με τον έναν τρόπο και κάποιες με τον άλλον. Για να τον διευκολύνουμε στην απόφασή του, εμείς ούτε ΔΝΤ θέλαμε, ούτε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε και ΕΚΤ, αλλά η χώρα έπρεπε να σωθεί από μια εθνική καταστροφή, για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι αλλά για αυτούς δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη ο κ. Ιγνατίου. Θα έχει τους λόγους του.

Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Κύριε Ιγνατίου, πρώτα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και μετά η μπλόφα.

30 σκέψεις σχετικά με το “Αναίσχυντη απάντηση Παπανδρέου στον Ιγνατίου, την ώρα που η ίδια η Μέρκελ έχει «ομολογήσει»…

  1. Σαν σήμερα το 1947 στις ΗΠΑ τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το περιβόητο Σχέδιο Τρούμαν.Το σχέδιο προέβλεπε τη βοήθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Ιράν να αντιμετωπίσουν τον “επαπειλούμενο κομουνιστικό κίνδυνο”. Ο Τρούμαν είπε πως «εάν η Ελλάδα και η Τουρκία δεν λάμβαναν τη βοήθεια, τότε ήταν αναπόφευκτο να πέσουν στον κομουνισμό κι αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για όλη την περιοχή».

   Στις 10 Μαΐου 1947 το Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιό του. Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που δόθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία ανήλθε στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

   Όμως το πιο ενδιαφέρον αυτής της ιστορίας είναι το πως φθάσαμε σ΄ αυτό το Σχέδιο.Και είναι ενδιαφέρον για τις “συμπτώσεις” εκείνης της εποχής με τη σημερινή.Όλες αυτές αποτυπώνονται σε μία έκθεση που έγινε γνωστή με το όνομα του συντάκτη της: πρόκειται για την έκθεση Πόρτερ

   Με το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου,ο κόσμος είχε πάλι “μοιραστεί”. Η Βρετανία παρέδιδε τα “κλειδιά” του κόσμου στις ΗΠΑ.

   Στις αρχές του 1947, ο εμφύλιος κορυφώνεται στην κατεστραμμένη από το πόλεμο Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν στέλνει στην Ελλάδα έναν απεσταλμένο του,τον Πωλ Πόρτερ. Είναι επικεφαλής της “Αποστολής Οικονομικής Έρευνας”. Με απλά λόγια ο Πόρτερ έπρεπε να συντάξει μία έκθεση στην οποία θα αποφαινόταν αν …είμασταν συμφέρουσα επένδυση για τα αμερικανικά συμφέροντα.

   Ο Πωλ Πόρτερ χρειάστηκε δυο μήνες για να συντάξει την έκθεσή του. Στις 28 Μαρτίου 1947 την κατέθεσε στη Βουλή των ΗΠΑ. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα και ίσως να συμφωνήσετε ότι “η ιστορία κύκλους κάνει”:

   •«Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν έπίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδοσκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μίαν αθλίαν ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις το σύνολον του πληθυσμού θα επέφερεν ελάχιστην βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώ­σεως. Αλλ’ ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας, συντείνει εις το να εξοργίζη τας μάζας και να υπογραμμίζη την δυστυχίαν των πτωχών”.

   •”Υπάρχει εις την χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργίας, δεδομένου ότι τα 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται υπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αυτού. Τα χαμηλότατα επίπεδα ζωής των δημοσίων υπαλ­λήλων, των συνταξιούχων και των άλλων μισθοβιώτων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, ο οποίος συμβάλλει εις την πολιτικήν και κοινωνικήν έντασιν που χαρακτηρίζει σήμερον την Ελλάδα”.

   •”Ουδέν μέτρον ελήφθη από της απελευθερώσεως δια να δοθή χρήσιμος εργασία εις τους δυναμένους να εργασθούν από το ευρύ αυτό στρώμα του πληθυσμού.

   •”Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ουσιαστικήν εξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν”.
   •”Σημαντικά ποσά ξένου συναλλάγματος εσπαταλήθησαν κατά το παρελθόν έτος [1946] εις εισαγωγάς ειδών πολυτελείας, εις πώλησιν χρυσών λιρών από το κράτος και εις πράξεις επί του νομίσματος εις την μαύρην αγοράν.»

   Εκτός από την επίσημη έκθεσή του ο Πωλ Πόρτερ δημοσίευε στο αμερικανικό περιοδικό Κόλιερς (Σεπτέμβριος 1947) τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα ως εξής (Σπ. θεοδωρόπουλου, Απ’ το δόγμα Τρούμαν στο δόγμα Χούντα, Αθήνα Ι 977, σελ. 64-65):

   «Απ’ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάει συνέχεια ξένη βοήθεια για να διατηρεί την εξουσία της και να διασώζει συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας εμπό­ρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

   Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.

   …Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι άνθρωποι πολύ ευχαριστημένοι, που μιλάνε πολύ καλά τ’ αγγλικά. Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα. Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών. Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ’ τα πιο φίνα κρασιά και φαγητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αριστοκρατικών σπορ.
   Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή…».

   Τελικά οι ΗΠΑ μέσω της έκθεσης Πόρτερ έκριναν ότι άξιζε τον κόπο να επενδύσουν πάνω μας. Κι έτσι γεννήθηκε το λεγόμενο Δόγμα Τρούμαν,που συχνά πυκνά μνημονεύουμε και σήμερα όταν γίνεται κουβέντα για ανάπτυξη. “Αναζητούμε ένα νέο Δόγμα Τρούμαν για την Ελλάδα”,έχουν πει.Όπως τώρα έτσι και τότε για να …πέσουν τα “πακέτα σωτηρίας” έπρεπε να υπάρξουν δεσμεύσεις. Διαβάστε ποιες ήταν:

   •«Ένας τρόπος αντιμετωπίσεως των προβλημάτων θα ήτο να υπάρξουν, εκτός από μίαν συμβουλευτικήν αποστολήν αντιπροσωπεύουσαν τας Ηνωμένας Πολιτείας, αρκετοί Αμερικανοί και άλλοι ξένοι τεχνικοί, χρησιμοποιούμενοι ως άτομα από την ελληνικήν κυβέρνησιν εις επικαίρους κρατικάς θέσεις (…καί­ριας εκτελεστικάς θέσεις).
   Πρέπει να εγκατασταθή Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου υπό την αρχηγίαν ξένου τεχνικού…”

   •”Η Αμερικανική Αποστολή πρέπει να δύναται να εξασφαλίζη δια διαφόρων τρόπων ότι γίνεται η καλύτερα δυνατή χρήση της αμερικανικής βοηθείας. Θα πρέπει να έχη την εξουσίαν ως τελευταίον μέτρον να διακόπτη ή να περιορίζη την οικονομικήν βοήθειαν όχι μόνο γενικώς, αλλά και εις την περίπτω­σιν οιουδήποτε σχεδίου ή ενεργείας, οσάκις καθίσταται προφανές ότι οι όροι της βοηθείας δεν ετηρήθησαν”.

   •”Η Αμερικανική Αποστολή θα πρέπει να συμμετέχη εις την ανάπτυξιν της πολιτικής εσόδων και εξόδων (της ελληνικής κυβερνήσεως). Θα απαιτηθή η εκ μέρους της έγκρισις του προϋπολογισμού πριν ούτος τεθή εν ισχύι.”

   •”Το πρόγραμμα εισαγωγών το όποιον θα ετοιμάζεται υπό την επίβλεψιν τής Διευθύνσεως Εξωτερικού Εμπορίου θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνον μετά την έγκρισιν υπό τής αποστολής.»

   Μου αρέσει!

 1. Α κύριε παπανδρέου για να μην ξεχνιόμαστε..παραιτηθείτε της ασυλιας που έχετε λες και είστε «λουδοβίκοι» με άσυλα και προνόμια σε μια ρημαγμένη χώρα , για να δικαστείτε σε τακτικά δικαστήρια για σύγκρουση συμφερόντων για την πληροφόρηση του στενού σας περιβάλλοντος για τα ασφάλιστρα κινδύνου που απέκτησε.Δεν είναι αθώο ένας αδελφός να αγοράζει ασφάσλιστρα κινδύνου και ο άλλος πρωθυπουργός ών να βγαίνει και να δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα και να επιμένει να οδηγηθεί στο δντ όταν όλοι δήλωναν ότι χρειαζόταν κούρεμα χρέους..Αρα η σωτηρία της χώρας δεν ήταν η άμεση προτεραιότητά σας ..Εκτός και άν δεν ωφελήθηκε οικονομικά με τα σι ντι ές η οικογένειά σας οπότε είστε ένοχος μόνο για ανεπάρκεια..

  Μου αρέσει!

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ;ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΥΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ;ΑΠ’ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΟΣΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΙΡΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ;ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;

   Μου αρέσει!

   1. «»Όσοι συλλαμβάνονται για διαφθορά, ανήκουν στο Πασόκ. Γιατί δεν αίρεται λοιπόν η ασυλία του Γεώργιου Παπανδρέου και των υπολοίπων και να συλληφθούν;;;»»
    Λογική ερώτηση!!!! Η απάντηση είνα騻»»γιατί και η ΝΔ είναι χωμένη μέσα στα σκατ@@ και τους καλύπτει»»!!!!
    Με άλλα λόγια είναι όοοολοι ένοχοι και λαμόγια!!!!!!

    Μου αρέσει!

 2. ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ:

  Ο κ. Ιγνατίου, μιλά στο άρθρο του, για το “χαρτί” της αναδιάρθρωσης που είχε στα χέρια του το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν αξιοποίησε και επίσης, υποστηρίζει ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου – μέσω δικού μου σχολίου – ψεύδεται που υποστηρίζει ότι είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή.

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 25, 2012

  ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ! ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

  Η Απόδειξη του εγκλήματος. Μαζί με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν το σχέδιο που θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ! Όχι όμως…κάποιοι ήθελαν να κάνουν το ΔΝΤ πλούσιο… Και μετά να φέρουν τα στοιχεία στα μέτρα τους ώστε να το τεκμηριώσουν.

  «Κάποιοι λένε ότι η αναδιάρθρωση χρέους έπρεπε να είχε γίνει από τον Μάιο του 2010. Το σίγουρο είναι ότι το είχε προτείνει η Ευρωπαική Ένωση αλλά η Ελληνική κυβέρνηση το απέρριψε.»

  http://olympia.gr/2012/01/25/%ce%b5%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%bf%cf%85%cf%83/

  12 Σεπτεμβρίου 2010

  Η ΛΥΣΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

  Μου αρέσει!

 3. ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

  Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου το έθεσε συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων και από τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, με τον οποίο είχαν κάνει σχετικές συζητήσεις, αλλά η ΕΕ και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες. Επίσης, στο προ ημερών σχόλιό μου επί του ζητήματος αυτού υπενθύμισα, ότι και μόνον η δημόσια αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Ιγνατίου το αντιπαρέρχεται. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει στον κ. Ιγνατίου είτε όχι. Επ‘ αυτού ουδέν άλλο.

  27/1/2011

  «Η Ελλάδα δεν ήθελε την αναδιάρθρωση»

  Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα αποφευχθεί, επανέλαβε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Όλι Ρεν, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε χθες στη γερμανική Βουλή ότι είχε συζητήσει πέρυσι με την ελληνική Κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, αλλά υπήρξε αντίθεσή της σε αυτό.

  http://www.inewsgr.com/121/i-ellada-den-ithele-tin-anadiarthrosi.htm

  02/04/2011

  Τετέλεσται: Ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ

  Η προδημοσίευση ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ ζητά ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τα λέει όλα και έρχεται σε συνέχεια του άρθρου του Economist που μας προέτρεπε να αποδεχθούμε τη χρεοκοπία μας.
  Το Spiegel επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτών δηλαδή που μας έλεγαν πέρυσι να πάμε στην αγκαλιά τους για να σωθούμε.
  Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ λένε τώρα ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει σε αναδιάρθρωση χρέους, άποψη που έχουν ήδη πει και σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
  Φαίνεται λοιπόν ότι ούτε το ίδιο το Ταμείο πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αντέξει με χρέος πάνω από 150% και ζητά άμεσα αναδιάρθρωση με διάφορους τρόπους. Με κούρεμα ομολόγων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με μείωση των τοκοχρεωλυσίων.
  Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν ο Στρος Καν έλεγε ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της.

  ΔΝΤ: Όχι σε αναδιάρθρωση χρέους

  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε άρθρο του περιοδικού Der Spiegel το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από το ΔΝΤ για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. ”Οπως έχουμε πει επανειλημμένως, το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Reuters.

  http://www.antinews.gr/2011/04/02/94609/

  25 Σεπτεμβρίου 2013

  Λαγκάρντ: Θα ήταν καλύτερα να έχει γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση χρέους

  «Αν είχε γίνει όμως πιο νωρίς, θα κινδύνευε όλη η Ευρωζώνη», δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ

  Πιο νωρίς θα ήθελε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο για όλη την Ευρωζώνη, δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο CNN.

  Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης. Η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος»

  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/587034/lagard-tha-itan-kalutera-na-ehei-ginei-noritera-i-anadiarthrosi-hreous/

  19 Μαρτίου 2011

  Γερμανία: Χωρίς αναδιάρθρωση η Ελλάδα δεν ξεπερνά την κρίση

  Συνεχίζει να μιλά για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Γερμανία, παρόλο που η Ελλάδα επέστρεψε από τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου έχοντας εξασφαλίσει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου στα 7,5 χρόνια και τη μείωση του ελληνικού επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
  «Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της για να ξεπεράσει την κρίση, παρά την ευνοϊκή απόφαση της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης», δήλωσε την Παρασκευή ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης. «Η απόφαση της συνόδου κορυφής δεν αποτελεί παρά μία ανάσα για την Ελλάδα», είπε ο Lars Feld, μέλος του γερμανικού συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.

  «Για να συμμετάσχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι σε αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, θα πρέπει να υπάρξει γρήγορα δράση και να γίνει αναδιάρθρωση ακόμα και φέτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2012», συμπλήρωσε.
  Σύμφωνα με τον Feld, το χρέος της Ελλάδας δεν θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016 και αυτό αποτελεί «σχετικά αισιόδοξο σενάριο».
  Η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει ετησίως 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους, περικόπτοντας παράλληλα προσωπικό στο δημόσιο, είπε ο Feld

  http://freshmindsgr.blogspot.gr/2011/03/blog-post_3693.html

  Μου αρέσει!

 4. 7 Απριλίου 2011

  Τι είναι η αναδιάρθρωση χρέους που την αποφεύγουν ο Παπακωνσταντίνου, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ;

  Του Βασίλη Τσεκούρα

  Για άλλη μια φορά ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ. αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Την λέξη “αναδιάρθρωση” την ακούμε εδώ και πολύ καιρό, από οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού, οίκους αξιολόγησης και τον διεθνή τύπο, ο καθένας για τον δικό του λόγο και σκοπό.

  Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο από τον διεθνή τύπο. Πριν λίγες μέρες ο Economist ζήτησε από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση ως τη μόνη βιώσιμη λύση για το χρέος τους. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επικαλέστηκε πηγές του ΔΝΤ που ήθελε τον οργανισμό να πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση, αν και μετά επισήμως διαψεύστηκε. Οι φήμες εντείνονται, κυρίως από τη Γερμανία, με τους βιομηχάνους της χώρας να ζητούν για άλλη μια φορά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την επίσημη Γερμανική κυβέρνηση να λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν το 2013, όταν με άλλα λόγια, θα μπει στη ζωή μας ο ESM.

  http://oikonomia24.blogspot.gr/2011/04/blog-post_3366.html

  24 Οκτωβρίου 2011

  Παπακωνσταντίνου για το κούρεμα 03/05/11

  Η Ελλάδα υποψήφια για αναδιάρθρωση χρέους 23 12 2010

  Μου αρέσει!

 5. Εγώ θα το ξαναγράψω!!!! Ο Δικηγορικός Σύλλογος τι κάνει;;;; Δεν βλέπει;;; Δεν ακούει;;;; Γιατί δεν τους πάνε στα διεθνή δικαστήρια και στα δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;;;; Όσο βρώμικοι και αν είναι αυτοί οι δικαστές, κάποια πράγματα είναι πολύ δύσκολο να τα ξεπεράσουν!!!! Γιατί δεν το κάνουν;;;;;

  Μου αρέσει!

 6. .. 29 IOYNIOY 2011 / ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  .. 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

  Δεκαοκτώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ, ανάμεσα στους οποίους και επικεφαλής διμοιριών, κατηγορούμενοι ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για την επιχείρηση σοκ και τρόμου που εξαπέλυσαν κατά διαδηλωτών και ανύποπτων πολιτών στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε στις 29 Ιουνίου 2011 κατά τη διάρκεια ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, λογοδοτούν αύριο στη Δικαιοσύνη.

  Δυόμισι χρόνια μετά το όργιο της βίας και τις ακρότητες που διεπράχθησαν στο κέντρο της Αθήνας από την αστυνομία, η οποία χτύπησε απρόκλητα και με αγριότητα μέχρι και θαμώνες καταστημάτων αλλά και τα ιατρεία του Μετρό και του Συντάγματος, με συνολικά 500 πολίτες να καταλήγουν στα νοσοκομεία, η υπόθεση φθάνει επιτέλους στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Δεκαοκτώ αστυνομικοί θα καθίσουν στο εδώλιο για τα εγκλήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροήν και της έκθεσης πολιτών σε κίνδυνο.

  Βαρύ κατηγορητήριο ..

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.