Ανοιχτή Επιστολή Μήνυμα Αφύπνισης προς Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων

Αγαπητοί συνάδελφοι…

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί και τίποτα άλλο. Η υποδεικνυόμενη πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τις αλλεπάλληλες εξαπατήσεις του Ελληνικού λαού, έχει ως στόχο να μας κάνει στην κυριολεξία πένητες στην ίδια μας την Πατρίδα κι αυτό είναι πια πασιφανές. Η ακολουθούμενη πολιτική, εφευρίσκοντας συνεχώς γελοίες δικαιολογίες και τρόπους, αφενός για την επιβολή νέων φόρων και αφετέρου για την αφαίμαξη
ποσών από τις συντάξεις, αποσκοπεί αν όχι στην πλήρη εξαθλίωσή μας, τουλάχιστον στην εφαρμόσιμη φτωχοποίηση.
Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε, ότι δεν πρόκειται περί συνεχών άστοχων χειρισμών, ή λαθεμένων αποφάσεων, αλλά σκόπιμων. Εξορθολογισμός δαπάνης, σημαίνει περικοπή της σπατάλης και όχι περικοπή σύνταξης και μισθού, όπως το ερμηνεύουν και το εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας σήμερα. Αφού πρώτα μας πήραν και εξανέμισαν, ως ανάξιοι στην καλύτερη περίπτωση, τις κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές μας, τώρα έρχονται με τον κακώς ερμηνευόμενο εξορθολογισμό, να περικόψουν κάθε τι για το οποίο εμείς έχουμε προπληρώσει, όπως φυσικά και ο κάθε άλλος εργαζόμενος.

Στις οικογένειές μας, δεν είμαστε όλοι στρατιωτικοί, γι αυτό και δεν απαιτούμε μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία και τους Έλληνες.
Σε κάθε μας επιστολή, παράπονο και διαμαρτυρία, το σύστημα μας λοιδορεί δήθεν πως φωνάζουμε για προνόμια που χάσαμε, λες και εμείς δεν έχουμε στις οικογένειές μας, άνεργους, παιδιά που ήθελαν να σπουδάσουν, αδέλφια που δουλεύουν περιστασιακά, συζύγους απολυμένες!
Έχετε αναρωτηθεί άραγε, σε πόσα χρόνια τα παιδιά μας θα μαζέψουν ένσημα 40 χρόνων; Θα το καταφέρουν ποτέ; Όχι δεν νομίζω. Πάραυτα οι κρατήσεις θα τους γίνονται για μια δήθεν σύνταξη που δεν θα πάρουν ποτέ. Δεν το βλέπετε;;

Για όσους δεν με γνωρίζουν, το όνομά μου είναι παρακάτω, αλλά προς το παρόν είμαι ένας από εσάς, που ενώ βλέπετε τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, σε εμάς τους ίδιους και στην χώρα μας γενικότερα, συνάμα παρακολουθείτε και την αδράνεια τόσο των ενώσεών μας, όσο και των υπολοίπων συναδέλφων σε ατομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αγανακτείτε περισσότερο, όπως ακριβώς κι εγώ!
Είμαι ένας απ αυτούς, δηλαδή στην ουσία ένας από εσάς, που μέχρι χτες αναρωτιόμουν γιατί δεν γίνεται μια κίνηση, πότε θα γίνει μια κίνηση, γιατί καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και τέλος πάντων, τι περιμένουμε;

Τελικά, την απάντηση σ αυτό που έψαχνα εδώ και τρία χρόνια, την έδωσα μόνος μου και όπως αποδείχθηκε, ήταν μέγα λάθος να περιμένω να μου την δώσουν οι άλλοι.
Φαίνεται πως κανείς μας δεν έχει ασχοληθεί με την απάντηση, «αυτό πρέπει να κάνω τώρα», καθώς όλοι, εμμένουν στην ερώτηση του «γιατί δεν γίνεται τίποτα;».

Όποιος το συνειδητοποιήσει αυτό, είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα πάρει μόνος του τις απαντήσεις και θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση που κινήθηκα κι εγώ.
Για να γίνω πιο σαφής, δεν χρειαζόταν άλλη σκέψη, πέρα από το τι θέλω να κάνω τώρα και όχι τι θα ‘θελα κάνω αύριο, ούτε μεθαυρίο. Απλά, τι θέλω να κάνω τώρα!

Σκέφτηκα λοιπόν πως το πρώτο βήμα που θα ‘πρεπε να κάνω, θα ήταν να συνευρεθώ και με άλλους συναδέλφους που έχουν τις ίδιες αγωνίες με μένα. Επιπλέον δε αυτού, θεώρησα πως θα ήταν πολύ καλύτερο για μένα, αν μπορούσε μέσα απ αυτή την συνεύρεση, να μου δινόταν η ευκαιρία και η δυνατότητα να προσπαθήσω επιτέλους να κάνω κάτι.
Μ αυτό το σκεπτικό και επειδή δεν γνωρίζω άλλες ενώσεις που να σου δίνουν την δυνατότητα δράσης, πλην αυτής της ΑΝΑΕΔ, αποφάσισα για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους, να γραφτώ ως μέλος της.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι και πριν ένα μήνα, ήμουν εντελώς αποστασιοποιημένος απ οτιδήποτε είχε να κάνει με ενώσεις, κινήσεις, μέλη, αγώνες και διαμαρτυρίες.
Παρά του ότι ως απόστρατος και ως πολίτης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζονται συνεχώς οι αντοχές μου από τις κυβερνητικές πολιτικές, εγώ επέμενα σταθερός στον απομονωτισμό μου. Η μόνη εξαίρεση, ήταν η συμμετοχή μου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάρτιο.

Η συγκέντρωση αυτή του Μαρτίου όπως όλοι γνωρίζετε, δεν είχε προηγούμενο.
Προσωπικά όμως και κρίνοντάς την εκ των υστέρων, βλέπω ότι ενώ ξεκίνησε ως αφύπνιση, στην συνέχεια λειτούργησε ως εκτόνωση. Εν πάση περιπτώσει, το σημαντικότερο στοιχείο εκείνης της διαμαρτυρίας, ήταν η επίδειξη της δύναμης που έχουμε, όταν φυσικά το αποφασίζουμε. Μιας δύναμης, που ενώ οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι διαθέτουμε, θέλουν όμως εμάς, να την αγνοούμε.

Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο γεγονός, η μετέπειτα ύπνωσή μας. Κάθε άλλο. Σκόπιμη και τεχνηέντως επιβαλλόμενη από ένα σύστημα, που αποσκοπεί στην έλλειψη κάθε διάθεσης από μέρους μας, για συνεχόμενες δυναμικές αντιδράσεις.
Υποπτεύομαι ότι κάποιοι ανησύχησαν αρκετά με την διαμαρτυρία μας, έτσι ώστε έκτοτε να θέσουν σε εφαρμογή, σχέδια ύπνωσης και κάματου.
Αυτό είναι το πιστεύω μου, ως προς το τι θέλει και εφαρμόζει το σύστημα.
Είναι όμως αυτό που θέλουμε κι εμείς;

Αν ξανακοιτάξει κανείς τις φωτογραφίες και τα βίντεο εκείνης της ημέρας, θα αναρωτηθεί για δυο πράγματα. Πρώτον, πως έγινε και καταφέραμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και δεύτερον, τι έγινε τελικά και ξανακοιμηθήκαμε.

Την ερώτηση γιατί ξανακοιμηθήκαμε αυτή την στιγμή θα την εκλάβω ως ρητορική. Θα αποφύγω να πέσω στην αέναη παγίδα ανεύρεσης του «τις πταίει». Δεν θέλω να χάσω για άλλη μια φορά το ζητούμενο, που για μένα δεν είναι άλλο από το ότι θέλω να το ξανακάνουμε.
Αρκετά πια! Δεν νομίζετε;
Έχω την αίσθηση ότι αρκετοί σαν και μένα, αν όχι όλοι, θα πρέπει να πουν τόσο στον εαυτόν τους, όσο και στους διοικούντες, φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει.

Επανερχόμενος στην ΑΝΕΑΕΔ, θα ‘θελα να πω ότι η διαδρομή της μέχρι σήμερα, λίγο-πολύ μου είναι γνωστή. Η μελλοντική της πορεία όμως με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, γιατί τώρα είμαι μέλος της και ως μέλος, έχω προβληματισμούς, έχω απαιτήσεις, έχω προτάσεις, έχω προσδοκίες και το κυριότερο, έχω όρεξη για προσπάθειες!

Προς τούτο, όχι απλά γράφτηκα ως μέλος στην ΑΝΕΑΕΔ αλλά και έθεσα υποψηφιότητα για μέλος του ΔΣ στις επερχόμενες εκλογές της, την 10η Φεβρουαρίου του 2014. Το σκεπτικό της απόφασής μου είναι πολύ απλό και πιστεύω ότι αρκετοί από εσάς θα το ενστερνιστείτε. Θεωρώ, πως μόνο προσπαθώντας μέσα από ένα σύνολο και αγωνιζόμενος για το συμφέρον του συνόλου αυτού, υπάρχει πιθανότητα να βγω κερδισμένος, εφόσον κι εγώ είμαι κομμάτι του. Με το «μοναχός σου χόρευε κι’ όσο θέλεις πήδα», δεν γίνεται δουλειά!
Διαρκώς, σκέφτομαι πόσα πράγματα ενδεχομένως να μην είχαν αλλάξει προς το χειρότερο για μας, αν όλοι μας είχαμε οργανωθεί κάπου τέλος πάντων, λίγο νωρίτερα. Προσπαθώντας να εξισορροπήσω, σκέπτομαι ότι έστω και τώρα δεν είναι αργά, αφού κάποιοι προοιωνίζουν για εμάς πολύ δυσκολότερα χρόνια. Ευελπιστώ όμως αυτή την φορά, να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή χωρίς εμάς.

Συνάδελφε.
Μέσα απ αυτήν την επιστολή που μόλις διάβασες, θέλω να σου ξεκαθαρίσω πως δεν προσπάθησα να σε πείσω για τίποτα άλλο, πέραν του ότι πρέπει και επιβάλλεται αφενός μεν να αφυπνισθούμε, αφετέρου δε να δράσουμε.
Τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει ο καθένας για να κερδίσει, ή έστω να προσπαθήσει, είμαι σίγουρος ότι θα τον βρει μόνος του, γιατί τελικά απ αυτό εξαρτάται το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του!

Απλά στα πλαίσια της συναδελφικότητας, ήθελα να σου πω ότι:
Κι εγώ μέχρι χθες, καθόμουν άπραγος όπως κι εσύ!
Κι εγώ μέχρι χθες, καθόμουν αποστασιοποιημένος όπως κι εσύ!
Κι εγώ μέχρι χθες, καθόμουν και αναρωτιόμουν γιατί δεν γίνεται μια κίνηση!
Αλλά όλα αυτά, μέχρι χτες.
Σήμερα θεώρησα πως έφτασα στο ζενίθ της αγανάκτησής μου. Ο κόμπος για μένα έφτασε στο χτένι και αποφάσισα να αλλάξω, αρχής γενομένης από μένα τον ίδιο και τον τρόπο που αντιμετωπίζω την σημερινή μας κατάσταση!
Αν κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή για όλα αυτά, ας είμαστε εμείς, που έχουμε δώσει και όρκο στην πατρίδα.
Τέλος, θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο που είχα κλείσει παλαιότερα και ένα άλλο κείμενό μου.

Να οργανωθούμε και να παλέψουμε τώρα, ή να τ αφήσουμε για λίγο αργότερα, όπου θα έχουμε χάσει πολλά περισσότερα και ίσως τόσο ζωτικά, που ενδεχομένως να κρατάμε και πιρούνια μαζί μας, μπας και βρούμε τίποτα στο δρόμο μας να φάμε;

Φίλιππος Τσιρτσώνης. Απόστρατος ΠΝ

20 σκέψεις σχετικά με το “Ανοιχτή Επιστολή Μήνυμα Αφύπνισης προς Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων

 1. μην ανησυχείτε εσείς οι ένστολοι…ο Αντωνάκης θα σας δώσει ένα ξεροκόμματο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει και πάλι την ψήφο σας στις ευρωεκλογές…

  Μου αρέσει!

  1. Δεν είναι τέτοιοι στην πλειοψηφία τους οι απόστρατοι.
   Αν δεις τι έχει συμβεί, θα καταλάβεις ότι ψωμοπεινάνε οι άνθρωποι και πως ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ τους έφαγαν με το PSI τις κρατήσεις τους πχ στα μετοχικά ταμεία τα οποία η κομματοκρατία καταλήστεψε.
   Πρέπει να τους έκλεψαν περίπου το 30% των δικών τους κρατήσεων.
   Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

   Έγινε τρελό πλιάτσικο και δεν μιλάμε απλά για μισθούς, αλλά για κεκτημένο δικαίωμα από δικές τους εισφορές.

   Για τον κάθε Σαμαρά, ισχύει ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πνίγεταιι».

   Μου αρέσει!

   1. το μεγαλύτερο ποσοστό ένστολων, στις τελευταίες εκλογές ψήφισε Σαμαρά επειδή τους υποσχέθηκε όχι περικοπές! τα υπόλοιπα τ ακούω βερεσέ…εξ αιτίας αυτών και των παππούδων της επαρχίας, φάγαμε την π@π@ρα ΟΛΟΙ!!!

    Μου αρέσει!

   2. Personal Opinion

    Προσωπικά κάποτε ήμουν πολύ υπερήφανη για τις ΕΔ μας!!!! Τόσα χρόνια όμως πατρίδα δέχεται εισβολή. ειρηνική μεν, αλλά εισβολή λαθρομεταναστών και κανένας τους δεν μίλησε!!! Κανένας δεν πήρε το μέρος της πατρίδας και του λαού!!!! Τόσα χρόνια έβλεπαν τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά και όλοι σιώπησαν!!! Τόσα χρόνια έβλεπαν τις προδοσίες και έκαναν τις πάπιες!!!!
    Έχουν προδώσει την πατρίδα, την φυλή, το έθνος, τον όρκο τους και κυρίως τα παιδιά τους!!!!! Τους θεωρώ μεγαλύτερους προδότες από τους πολιτικούς!!!!! Τους θεωρώ δειλούς, άνανδρους και πουλημένους!!!!
    Στον διάολο να πάνε!!!!! Τώρα ας πεινάσουν κι αυτοί μαζί με μας!!!!!

    Μου αρέσει!

  2. ΗΛΕΚΤΡΑ για πες μας λοιπον τι περιμενες απο τις ΕΔ, μηπως κανενα νεο πραξηκοπημα οπως εκεινο του απριλη του 67? του οποιου οι πρωτεργατες πεθαναν στη φυλακη? μηπως ετρεξες τοτε να διαμαρτυρηθεις για τις δις εις θανατον ποινες τους? ή μιας και πιθανως ησουν αγεννητη τοτε, ετρεξε κανενας δικος σου ανθρωπος να το κανει? ξεχασες μηπως τα…σταγονιδια που αιωρουνται λεει στο στρατευμα και στην ΕΛΑΣ? μηπως δε βλεπεις οτι εχει καταστρατηγηθει η εννοια της δημοκρατιας και οι…»αντικαθεστωτικοι» βρισκονται στη φυλακη? τι εκανες γι’αυτο? δεν ειδα καμια διαδηλωση ή διαμαρτυρια απο κανεναν. κι εσυ personal opinion που συμφωνεις τι εκανες? τι ακριβως περιμενατε να κανουν οι ΕΔ στους λαθροορκ?

   Μου αρέσει!

 2. Αγαπητοί απόστρατοι,

  Αν και μακριά από το στράτευμα, παρακολούθησα λίγο την πορεία σας τα τελευταία χρόνια.
  Η επιστολή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Έχω όμως μερικά σχόλια καλόπιστης κριτικής
  .
  Είναι γεγονός ότι είστε από τους περισσότερο θιγμένους. Δεν χαίρομαι γι αυτό. Λίγο πολύ όλοι θιχτήκαμε.
  Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι γεγονός ότι πολλοί από εσάς, ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες είστε προσκολλημένοι σε κάποια συγκεκριμένα κόμματα του περίφημου συνταγματικού τόξου!!! Πόσο συνταγματική όμως είναι μια κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

  Δυστυχώς για εσάς, τα λίγα ψίχουλα που ίσως πήρατε στην καριέρα σας σε σχέση με αυτά που ακούμε τελευταία, σας αλλοτρίωσαν και σας έδωσαν την εντύπωση ότι είστε στο απυρόβλητο.
  Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα, πολλοί από εσάς, δυσκολεύεστε να κάνετε το αυτονόητο, να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και να μαυρίσετε στις επερχόμενες εκλογές αυτούς που θέλουν να σας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.
  Πρέπει να γνωρίζετε πως ό,τι και να κάνουν αυτοί οι φαεινοί νόες, δεν μπορούν να πάρουν την ψυχή σας.
  Όσα κάνουν είναι ένα κλασσικό παράδειγμα «ψυχολογικών επιχειρήσεων» όπως λέτε και σεις. Βασίζονται στην κάμψη του ηθικού σας.

  Αγαπητοί απόστρατοι, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
  Ό,τι και να σας υποσχεθούν, η μοναδική σας επιλογή είναι η απελευθερωση απ όλα όσα σας εξαθλιώνουν. Αυτό είναι δυνατό μόνο αν τους πετάξετε στην αφάνεια. Θυμηθείτε τα γεγονότα στην Τουρκία μετά τα Ίμια. Όλα τα ισχυρά κόμματα πήγαν στο 3-4 %. Έχω τη βεβαιότητα ότι πολλοί από εσάς τα έχετε ξεχάσει ή ούτε καν τα ξέρετε.

  Είναι δύσκολο να ψηφίσετε κάτι άλλο από αυτό που μάθατε ή έχετε υποχρέωση για τους δικούς σας λόγους. Το τί θα ψηφίσετε είναι δικό σας θέμα. Πάντως μην τους δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσουν την καταστροφή της πατρίδας που ορκιστήκατε να υπηρετείτε.

  Πολλά από τα παραπάνω, φυσικά ισχύουν και για τους εν ενεργεία. Μην ξεχνάτε φίλοι, ότι σε λίγα χρόνια θα βρεθείτε και σεις ως απόστρατοι, και στην ίδια ακριβώς θέση με τους νυν απόστρατους. Ειδικά κάτι «ανώτατοι» που κυκλοφορούν με πολυτελή υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Για φαντάσου, στρατηγός απόστρατος με 1300 ευρώ σύνταξη (έτσι μου είπε ένας φίλος στρατηγός). Δηλαδή, 35 χρόνια τρέξιμο και ευθύνες για να σου πουν στο τέλος «ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ».

  Πάνω απ όλα, χρειάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Σταματήστε να ασχολείστε με το αν ο περιπτεράς έκοψε απόδειξη για το μπουκαλάκι νερό που πήρατε, ή ποσο τεμπέλης είναι ο δάσκαλος των παιδιών σας. Ψάξτε εκεί που γίνεται η κομματική λοβιτούρα και φαγοπότι. Και ρωτήστε τον βουλευτή της περιοχής που ψηφίζατε, να σας εξηγήσει αν η χώρα τελικά σώθηκε ή χρεωκόπησε. Και αν χρεωκόπησε να σας εξηγήσει τους λόγους της αποτυχίας (όπως λέγατε πολλές φορές στις έγγραφες απολογίες από και προς εσάς).

  Μέχρι τώρα, σας έλεγαν ότι σώζουν τη χώρα και να κάνετε υπομονή για να μπει τάξη και να σωθούμε. Μήπως τελικά για μια ακόμη φορά ακούσατε με αφέλεια ανθρώπους που έμαθαν να ζουν και να τρώνε χωρίς κανόνες σε αντίθεση με εσάς που από 18 ετώς μάθατε να εφαρμόζετε κανόνες και να υπακούτε σε ανθρώπους που είδαν το στράτευμα μόνο σε ταινίες;
  Όλοι εσείς οι στρατηγοί, υποδείξτε έναν υπουργό Άμυνας που υπακούατε (εκτός από έναν που ήταν αεροπόρος) που να έπιασε όπλο στα χέρια του και να ήταν Γιώτα 1.

  Φίλοι απόστρατοι, μην υποκύψετε σε συναισθηματικούς ή ωμούς εκβιασμούς. Η απόφαση που βγήκε χθες και σας αφορά, είναι η αρχή του τέλου τους. Δώστε τους ώθηση να πάνε ακόμα ταχύτερα στα σκουπίδια. Το τι θα ψηφίσετε ΔΕΝ έχει σημασία. Αρκεί να φύγουν. Η κρίσιμη στιγμή είναι κοντά.

  Με εκτίμηση (αν σταθείτε στο ύψος που πρέπει)
  Απόφοιτος Σιβιτανίδειου

  Μου αρέσει!

  1. ποιοι ειστε εσεις που ξερετε τι ψηφισαν οι αποστρατοι ή οι εν ενεργεια συναδελφοι τους? ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕ! ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

   Μου αρέσει!

   1. Καλά τα λες. Πρόσφατα στις εκλογές των ενόπλων δυνάμεων βγήκε πρώτο κόμμα το ΚΚΕ και 2ο το ΚΚΕ-ΜΛ !!! Ενώ στην αστυνομία είναι πιο συντηρητικοί βγάζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ..

    Μου αρέσει!

 3. Παλι… αγανακτισμενος… Αποστρατος…
  με κινητρο το … στομαχι..!
  Που στο τελος θυματε και τον ορκο προς την πατριδα και το πατριωτικο στομαχι του…
  Αλλος ενας αριθμος….στους αριθμους…
  Ενας αφηρημενος ΑΣΜ Απο τους αριθμους…

  υπογραφεις μεν … αλλα …. ασημαντος αριθμος εισαι…
  Συντεχνιακη η σκεψη σου….
  Δεν απορω πλεον για τα… συνορα μου!
  Αντε να σε καθησυχασω αριθμε….
  Για να σας γλειψει η συκυβερνηση….
  εισθε η μονη συνομοταξια !!! ολοι οι ενστολοι….
  που δεν θα εφαρμοσουν φετος τις κρατησεις που ειχαν υπογραψει και αποφασισει!
  Τυχερε!!!!!

  Μου αρέσει!

 4. Γιατί να μην επαναλάβουμε τη συγκέντρωση του περασμένου Μαρτίου; Με μια διαφορά όμως. Να καλέσουμε όλον τον κόσμο να καταίβει μαζύμας. Να μπούμε μπροστά εμείς. Πρώτα για την πατρίδα και τη δημικρατία και μετά για τα υπόλοιπα. Και αφού τους πάρει όλους ο διάολος ας δούμε όλοι μαζί οι ΄Ελληνες τι μπορεί να κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως ας ξεκολήσουμε από τον καναπέ επιτέλους.

  Μου αρέσει!

 5. ΚΑΛΗ ΑΛΛΆ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ, Ο ΕΘΝΑΡΗΣ ΚΑΤΕΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Monday, January 20, 2014 2:56 AM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] Ανοιχτή Επιστολή Μήνυμα Αφύπνισης προς Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων

  olympiada posted: «Αγαπητοί συνάδελφοι… Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί και τίποτα άλλο. Η υποδεικνυόμενη πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τις αλλεπάλληλες εξαπατήσεις του Ελληνικού λα»

  Μου αρέσει!

 6. Ολες οι απόπειρες αφύπνισης,συνεννόησης,μαζικής συμμετοχής και ομαδικής δράσης είναι καταδικασμένες.
  Είναι καταδικασμένες γιατί δεν πείθουν τους »καλοπροαίρετους» συμπατριώτες ότι κινούνται από ανιδιοτέλεια.
  Οποιος κι αν προσπαθήσει σε αυτό τον τόπο να συσπειρώσει,να ενώσει και να εμπνεύσει τους πολίτες,θα χλευαστεί και θα κατηγορηθεί για ιδιοτέλεια.
  Το βλέπουμε στην απλή καθημερινότητα. Πως αντιμετωπίζονται όσοι προσφέρουν στα κοινά, χωρίς ουσιαστικά προσωπικό όφελος.
  Στο τέλος σιχαίνονται την ώρα και τη στιγμή που πρόσφεραν χωρίς αντάλλαγμα. Αυτή η ράτσα είμαστε. Αυτό το DNA κουβαλάμε αιώνες τώρα.
  Η πλειοψηφία παραμένει παθητική,αναζητώντας άλλοι να γίνουν μπροστάρηδες για να επωφεληθούν κι αυτοί. Για να δικαιολογήσουν δε αυτή τους την αδράνεια,την έλλειψη δύναμης για αγώνα,μειώνουν την προσπάθεια αυτών που πράγματι προσπαθούν.
  Και μετά περιμένουμε σωτήρες που δεν υπάρχουν.
  Κάποιος φίλος εδώ λ.χ ισχυρίζεται ότι παραδοσιακά οι Ε.Δ και τα Σώματα Ασφαλείας ψήφιζαν και ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  Τις εποχές που αυτά τα κόμματα συγκέντρωναν αθροιστικά το 75% των ψήφων του Ελληνικού λαού δεν ψήφιζαν αγαπητέ μόνο οι Ε.Δ και τα Σώματα Ασφαλείας.
  Δεν θα λάμβαναν ποτέ αυτά τα ποσοστά. Αλλά για εσάς είναι εύκολη λύση αυτή η τοποθέτηση. Είναι ένας τρόπος για να απαξιώσετε την όποια προσπάθεια.
  Το ίδιο θα κάνατε αν ο αρθρογράφος ήταν συνταξιούχος δικαστής,Ιατρός,Πανεπιστημιακός ή οτιδήποτε άλλο.
  Δυστυχώς δεν αλλάζουμε.Περιμένουμε όμως να αλλάξει η ….κατάσταση.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.