Ηγέτης του κόμματος η της Πατρίδας;


Αυτά που λέει ο κος Τσίπρας στο εξωτερικό, πρέπει να τα δούμε πολύ προσεκτικά, διότι δείχνουν μια συγκεκριμένη και ώριμη πολιτική κατεύθυνση, που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη !! Είναι πολύ λογικά και αυτονόητα, σε οποιοδήποτε καλόπιστο και ρεαλιστή ακροατή !
Αν όμως δώσουμε σημασία …. και σ’ αυτά που λέει ο ίδιος στο εσωτερικό ….. μέσω των «αντίλαλων» του, τότε είναι να παθαίνεις ίλιγγο, από τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό (που ως γνωστό, δημιουργεί ο αντίλαλος) !!
Έχουμε δηλαδή (και εδώ) ένα νεόκοπο «Αντρέα», που άλλα έλεγε στο εξωτερικό και άλλα έπραττε στο εσωτερικό, μια νέα περίπτωση
«Dr. Andrews and Mr. Alex» !! Αποτέλεσμα αυτού του «διχασμού (πολιτικής) προσωπικότητας» είναι :
– οι συνομιλητές του στο εξωτερικό, να συζητούν και να αποδέχονται τις διακηρύξεις του (στο εξωτερικό) και να ελέγχουν την αξιοπιστία τους, παρακολουθώντας τον ….. τι λέει στο εσωτερικό !!
– οι συμπατριώτες του στο εσωτερικό, , να συζητούν και να αποδέχονται τις διακηρύξεις του (στο εσωτερικό) και να ελέγχουν την αξιοπιστία τους, παρακολουθώντας τον …… τι λέει στο εξωτερικό !!
Είναι γνωστό και αυτονόητο ότι : άλλο θέλω και άλλο μπορώ !! άλλο οι αγνές προθέσεις και άλλο η ικανότητα να τις εφαρμόσεις !! άλλο οι θεωρίες και άλλο οι πράξεις !! άλλο η υπόσχεση και άλλο η συνέπεια !! …… άλλο η Λωζάνη και άλλο η Κοζάνη !! (στο ίδιο έργο θεατές, είμαστε …. πολλές φορές)
Κάθε φόρα λοιπόν φαντάζομαι, πώς να σκέφτονται άραγε οι ξένοι συνομιλητές του κου Τσίπρα, ακούγοντας τον να μιλά, για μια Δημοκρατική, δίκαιη, ισορροπημένη, οργανωμένη, λειτουργική και ανθρώπινη Ευρώπη !? Η πρώτη σκέψη αντίδρασης (των ξένων), που μου περνά από το μυαλό είναι : ΟΚ Mr. Alex, ισορροπήστε πρώτα τα οικονομικά σας, για να μη μας ζητάτε άλλα δανεικά, οργανώστε το διαλυμένο Κράτος σας, καταστήσετε λειτουργική την ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση σας και μετά …. ελάτε να μας διορθώσετε και εμάς !!
Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι : «η βαρύτητα του λόγου, δε φαίνεται τόσο στο περιεχόμενο του, αλλά στο ΠΟΙΟΣ τον εκφέρει» !! …. ειδικά σε μια εποχή, που οι πάντες αμφισβητούν τους ΠΑΝΤΕΣ και τα πάντα, όπου κάθε ελπίδα σοβαρότητας, βουλιάζει στην αναξιοπιστία, στην απελπισία και στην αντι-κοινωνική αντίληψη του ωχαδελφισμού ή του «ίδιου συμφέροντος» !!
Δεν μπορεί δηλαδή να ζεις σ’ ένα μπορντέλο και ταυτόχρονα να βγαίνεις να διδάσκεις στη γειτονιά, ηθική, εντιμότητα, αγωγή και πολιτισμό !! Το «κόκκινο φανάρι» στην πόρτα μας, δείχνει εμφανώς την κατάσταση μας στους περαστικούς και οι μόνοι που δε θέλουν να το δουν και να το καταλάβουν, είναι οι ένοικοι (βλ. http://tinyurl.com/pf4kont)
Δεν κατηγορώ τον κ. Τσίπρα γιατί γεννήθηκε μέσα στο «μπορντέλο» (όπως όλοι μας)!! Τον κατηγορώ όμως, γιατί δε δείχνει να θέλει να ξεφύγει απ’ αυτό !! Συγκεντρώνει δίπλα του, όλα τα πολιτικά υπολείμματα μιας εκπορνευμένης και διεφθαρμένης πολιτικής, για να υπηρετήσουν τον «Οίκο Του», ως η έμπειρη ΤΣΑΤΣΑ, διδάσκοντας τον τα «κόλπα» του λαϊκισμού, της ψευδολογίας και της αερολογίας, της συντεχνιακής λογικής, της αναξιοκρατίας, της φαυλότητας και της ρεμούλας !!
Πρώτα ο κος Τσίπρα και μετά ο Ελληνικός λαός, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο επόμενος Ηγέτης που θα μας κυβερνήσει, σε μια εποχή δύσκολη και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, από τις προηγούμενες !! Οι «τεχνικές» ακολασίας και τα «κόλπα» οργασμού του παρελθόντος, δεν πιάνουν σήμερα !! Δεν μπορείς να προχωράς μπροστά, με τις μηχανές σου στο …. «ανάποδα» !!
Ο κος Τσίπρας είναι πλέον υποχρεωμένος να σοβαρευτεί, να καταλάβει και να συναισθανθεί την ευθύνη που σύντομα θα αναλάβει ως Ηγέτης ενός λαού και όχι ενός κόμματος !! Υπόλογος και «μειοδότης» δεν είναι μόνο αυτός που προδίδει την Πατρίδα του, αλλά και αυτός που λόγω ανευθυνότητας ή ανικανότητας, την οδηγεί σε αδιέξοδα και καταστροφή !!! Ας το καταλάβουμε επιτέλους ΟΛΟΙ : και οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ (αναγκαία) : Το ότι δε μιλώ και δε σχολιάζω τις προηγούμενες διεφθαρμένες και ανίκανες ηγεσίες μας, δεν είναι ότι τις απαλλάσσω ή τις κατανοώ, έστω και κατ’ ελάχιστον !! Απλά τις έχω καταδικάσει μέσα μου οριστικά και πλέον τις αγνοώ και απαξιώ να αναφέρομαι γι αυτούς !! Εξάλλου, «μιλάς, μόνο γι αυτούς που λογαριάζεις και ελπίζεις» !!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

23 σκέψεις σχετικά με το “Ηγέτης του κόμματος η της Πατρίδας;

 1. Ο Τσιπρας με τα πασοκικα κουρέλια που έχει μαζέψει και τους συνδηκαλισταδες πρέπει να προσέξει γιατι πολυ γρήγορα θα βρεθει εκτός. Δεν μπορω να φανταστώ ότι ο λαός τον εμπιστεύεται, οι δημοσκοπήσεις λένε πως ναι, νομίζω όμως πως αυτο το ναι ειναι της απελπισίας και στο σκεπτικό του Ελληνα αυτόν και δεν βαριέσαι, κάπως έτσι θα μπούμε σε πιο στενό λουκι, εκτός αν κάποιοι που σκέπτονται την πατρίδα παρουσιαστούν ως απο θαύμα, χάσαμε την ελπίδα και έχουμε τα θαύματα!!!ν

  Μου αρέσει!

 2. Λαός που ξεχνά την ΙΣΤΟΡΙΑ του, ιδιαίτερα την πρόσφατη,

  είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

  Οι ίδιες καραμέλες, προϊόντα της ίδιας βιοτεχνίας, με διαφορετικό

  σελοφάν κάθε φορά, για τους ίδιους ΑΚΡΙΒΩΣ καταναλωτές.

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

 3. Δηλαδη να δωσουμε σημασια στα του ‘εξωτερικου’ τσιπουρα ή του «εσωτερικου»;; Καπως σαν κουκου-εσωτερικου και κουκου-εξωτερικου;;

  Εαν θελουμε. και ΑΛΛΟΝ, σχιζοφρενη πολιτικο στο τιμονι του καραβιου, τοτε μενουμε με αυτα τα ελληνοφωνα διποδα που εχουμε.

  Δεν πατε να κλασετε μεντες, λεω εγω;; Προωθειτε μια πολιτικη πουτανα. Μονο ‘Νταϊανα’, βλ. Χαρι Κλυνν, δεν εχει δωσει οπου παει, ειδικα στα ξενα.

  Μου αρέσει!

 4. Εχουμε αποδείξει άπειρες φορές ότι είμαστε ένας λαός γεμάτος βλάκες.
  Γι αυτό δεν έχουμε γιατρειά.
  Το εβραιογενές τσιπράκι έχει ήδη πάρει τα εύσημα από τους παγκοσμοιοποιητές και σίγουρα καθοδηγείται από αυτούς, αφού ούτως ή άλλως ήταν το plan Γ,καθώς έχουν πάντα την καβάτζα τους, στην μαφία της βολής.
  Και είναι τουλάχιστον γελοίος, προσπαθώντας να μιμηθεί τον πάτερ φαμίλια που μας άφησε χρόνους,αλλά που μας άφησε αμανάτι την φαμίλια…

  Μου αρέσει!

 5. Ξερω ξερω δεν τον κατηγορεις τον κ. Τσιπρα……….. τον αγαπας.

  «Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!»
  Αγνωστος

  Μου αρέσει!

 6. Του κομματος!!!!
  Του κομματος!!!
  Και του… Ξεροκομματος!!!
  Για ενα κομμα ζησαμε μια ζωη!!!!
  Τωρα θα μας αλλαξετε;;;;;
  Ξεχασαμε οτι ζησαμε ….
  ολοκληρη ζωη …,
  Σαν …. Ιδεολογοι οπως κραζαμε … Σαν στρατιωτες (!!!!! φοβεροι …, Εεεε;;;;)
  του πρασινου γαλαζιουκοκκινου χρωματος και κομματος;;;;
  Το κομμα μας λοιπον να ειναι καλα…
  και ας ψοφησουν και χιλια… παιδια!!!!
  Ας πανε και στην ξενιτεια!
  Αρκει να περασουν καλα τα Δικα μας παιδια….
  Κομμα δυσκολα βρισκουμε….
  Πατριδες…. Οσες ναναι!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

   1. To καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να ενημερωθεις, σχετικα με την κινηση Σωρρα.
    Διαφορετικα θα ανηκεις θεληματικα σε οσους εθελοτυφλουν….
    Εχεις ακομα καιρο και ευκαιρια…
    Πηγαινε εδω…

    h ttp://sorrasfm.gr/

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.