Αυτοί είναι οι εξουσιαστές της παγκοσμιοποίησης.

newego_LARGE_t_1101_50423550Σύμφωνα με μελέτη της Oxfam που δημοσιοποιήθηκε ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με τίτλο «Δουλεύοντας για τους Λίγους», την οποία παρουσίασε το CNBC, ο πλούτος των 85 πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου ισοδυναμεί με τον πλούτο του  50% των ανθρώπων του πλανήτη, από τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα και κάτω!!!

Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ανέρχονται σε 1.426 άτομα με περιουσία 5,4 τρισ. δολαρίων, ενώ μόνο το 1% των πλουσίων  ανθρώπων του πλανήτη κατέχει περιουσία 110 τρις δολάρια, δηλαδή 65 φορές τον συνολικό πλούτο του χαμηλότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού!!!!!

Δέκα μόνο επιχειρηματίες, από τους πιο πάνω κυρίους, κέρδισαν το 2013, 101,8 δισ. δολάρια! Ο πρώτος από αυτούς, ο Γουόρεν Μπάφετ, κέρδιζε κάπου 37 εκατομμύρια την ημέρα, δηλαδή  1,54 εκατ. δολάρια… την ώρα!!!!!!! Ο δέκατος κέρδιζε  21 εκατομμύρια την ημέρα…

Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι, την ώρα που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται, 505 Έλληνες κέρδισαν 10 δις ευρώ για τους πρώτους 9 μήνες του 2013, δηλαδή περίπου 37,03 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!!!! Είπατε τίποτα;;;

Όλοι οι πιο πάνω κύριοι, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, αποτελούν τη νέα παγκόσμια ολιγαρχία, υπεράνω λαών, κρατών και κυβερνήσεων. Τα συμφέροντά τους διαπερνούν οριζόντια όλα τα κράτη, σαν να μην υπάρχουν κυβερνήσεις και «επιτίθενται» άμεσα εναντίον των λαών. Οι πιο ισχυροί από αυτούς, προφανώς μπορούν να προκαλέσουν πολέμους (πραγματικούς ή οικονομικούς) όπου αυτό επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

Αυτή είναι λοιπόν η παγκοσμιοποίηση και οι πιο πάνω είναι οι εξουσιαστές της, οι εξουσιαστές όλων μας. Γι’ αυτή την κατάσταση ένα μόνο αντίδοτο υπάρχει. Κατάργηση του αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος που τη δημιούργησε και εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατικής οργάνωσης των κοινωνιών. Αντίθετα, η άνοδος των εθνικισμών θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε αιματηρούς πολέμους, χωρίς στο μεταξύ να θιγεί σε τίποτα η παγκόσμια ολιγαρχία.

Πέτρος  Χασάπης

 

 

 

26 σκέψεις σχετικά με το “Αυτοί είναι οι εξουσιαστές της παγκοσμιοποίησης.

  1. σαν καλο το βλεπω το αρθρο σου κ.Χασαπη,αν και σου διαφευγει οτι η οικονομια ειναι εργαλειο για αλλα σχεδια και οχι αυτοσκοπος.Ψαξε το αυτο και γραψε ενα αλλο αρθρο

   Μου αρέσει!

  2. ΠΕΤΡΟ ΧΑΣΑΠΗ

   οι πληροφορίες σου είναι λάθος

   έχεις μεγάλη ανάγκη να ακούσεις και εσύ την ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 μήνες

   οι 13 οικογένειες παγκοσμιοποιητές είναι οι

   Ορσίνι
   Αλντομπραντίνη

   κλπ δεν έχω συγκρατήσει τα ονόματα όλα αλλά μπορείς να τα βρεις στα blogs

   ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
   ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ

   και στο blog

   ei-end.blogspot.gr

   στο τελευταίο μπορείς να ακούσεις την ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

   οι 12 τοκογλύφοι τραπεζίτες που είναι Ροθτσάϊλντ και η παρέα του είναι οι διαχειριστές του χρήματος

   Μου αρέσει!

   1. η περιουσία του Ροθτσάϊλντ είναι 530 τρις $

    δεν τον αναφέρεις πάρα πάνω

    έλα όμως που ένας Έλληνας έχει 2,5 τετράκις $

    τον γνωρίζεις ;;;;;;

    Μου αρέσει!

 1. χαχαχαχα ………………………μονο η ανοδος του εθνικισμου θα τους ,,,,,,,,,,αφαιρεσει αυτο που εχουν τωρα οι Παγκοσμιοποιητες, ………………..γι αυτο και τον πολεμουν με λυσσα…………με συμμμαχους και πιονια τους νεοταξιτες διεθνιστες, Δεν μπορεις να το αντιληφθεις ΑΥΤΟ?

  Μου αρέσει!

  1. Νίκος Π.

   τα πάρα πάνω στοιχεία είναι για μικρά παιδιά

   τα σωστά στοιχεία θα τα βρεις στο blog

   ei-end.blogspot.gr

   βάλε τον ποπό σου κάτω και μελέτησε την ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 μήνες

   Μου αρέσει!

  1. Ψηφοφόρος που Ξύπνησε

   ήδη το ανθρώπινο γένος στην Αμερική (τα Αμερικανάκια που λέμε εμείς οι έξυπνοι Έλληνες)

   πήραν την Κεντρική τους τράπεζα από τα χέρια του Ροθτσάίλντ και των άλλων 8 τοκογλύφων τραπεζιτών του κόσμου

   την FEDERAL RESERVE BANK ή FED

   και ζήτησαν 700 τρις $ από τηνν τράπεζα (αυτά που τους είχε κλέψει τα 100 τελευταία χρόνια

   και για να ακριβολογώ

   η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής θα πάει στα χέρια του Αμερικανικού υπ. Οικονομικών σταδιακά

   σε 15 χρόνια

   Μου αρέσει!

 2. «Κατάργηση του αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος που τη δημιούργησε και εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατικής οργάνωσης των κοινωνιών.»

  Που είδαμε (ειδικά στο κράτος που ζούμε), την «αντιπροσώπευση»;

  Αντιπροσώπευση είναι η διαδικασία της εντολής να διαχειριστούν τις κοινές μας υποθέσεις οι υπάλληλοι της κοινωνίας, με όρους διαρκούς ελέγχου και φυσικά μέσω μιας διαδικασίας διαρκούς ανατροφοδότησης με τις κοινωνικές απαιτήσεις.

  Επίσης, στην αντιπροσώπευση, η εντολή είναι πέρα από διαρκής, καθαρή και σαφής.
  Αν εσείς με στείλετε στο περίπτερο να σας φέρω μπισκότα με κόστος 2 € και εγώ από το δεκάυερω που μου δώσατε, σας φέρω αφενός κάτι άλλο (πχ τσιγάρα) και αφετέρου να βουτήξω τα ρέστα για πάρτη μου, τότε έχω κακοποιήσει την εντολή αυτή.

  Οι πολιτικοί που κακοποιούν την κοινωνία και λεηλατούν αυθαίρετα τον πλούτο των ελλήνων, γιατί δεν υπάγονται στο κράτος δικαίου, όπως κάθε ένας από εμάς αν διαπράξει αδίκημα, αντίθετα αυτοδικάζονται(!) μέσα στην βο(υ)λή με όρους δικαστικής αρμοδιότητας της τελευταίας;

  -Η παραγραφή των αδικημάτων τους και ο προκλητικός διαχωρισμός μεταξύ πολιτικού και ποινικού αδικήματος (θαρρείς και μια απόφαση πολιτική που καταστρέφει μια ολόκληρη κοινωνία είναι κάτι αμελητέο)
  -Ο καλπονοθευτικός νόμος που παραβιάζει την ισότητα της ψήφου και την χειραγωγεί επιδεικτικά
  -κλπ…

  Είναι τα ζητήματα που θα πρέπει σε αυτή τη φάση να μας απασχολήσουν, ώστε να αποκατασταθεί ο ρόλος της κοινωνίας ως υπέρτερης των αγορών και ως διατάκτη της πολιτικής πράξης.

  Η δημοκρατία, ως ρεαλιστικό μοντέλο της αυτοκυβέρνησης, ανάγεται στο μέλλον.

  Μου αρέσει!

  1. … ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΣΑ της πολιτικής πράξης.
   Κατά τα άλλα, συμφωνώ, εγκρίνω και επαυξάνω….
   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΆΚΤΟΥ ΑΝΆΓΚΗΣ και Στατιωτικος Νόμος….
   Στρατοδικεία, Ελεγχος χρέους… αναδρομικός καταλογισμός ευθυνών κλπ… κλπ… κλπ.

   Μου αρέσει!

  2. ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ , ΠΡΙΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

   ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ !

   ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ !!!!

   Μου αρέσει!

  3. @Από Πλατεία Βάθης
   «ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΣΑ της πολιτικής πράξης.»
   Συγγνώμη, έτσι έπρεπε να το θέσω, σωστή η παρατήρηση

   @ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΣ
   Συμφωνώ απεριόριστα, εύχομαι αυτές οι επισημάνσεις να αποτελέσουν έναν κοινό τόπο διεκδίκησης για εξαναγκασμό του πολιτικού συστήματος σε σεβασμό της κοινωνίας και συγκρότησης της τελευταίας σε σώμα, σε ρόλο πραγματικού εντολέα και όχι σε ρόλο ιδιώτευσης, ενώ οι κομματάρχες διαχειρίζονται αυθαίρετα τις κοινές μας υποθέσεις.

   Καληνύχτα, ευχαριστώ για τις επισημάνσεις

   Μου αρέσει!

 3. Ρε παιδια μπορουμε να μην τα γραφουμε ολα τα τρελλα νουμερα την ιδια μερα, αλλα να υπαρχει καποια ρεγουλα? ποσα μπορει να αντεξει η καρδια του ανθρωπου?! Απο την μια ο p.o. με την πληροφορια οτι 10 ολες κι ολες τραπεζες εχουν τοσα ευρα όσο ειναι το ΑΕΠ της Ε.Ε. στο τριπλασιο, απο την αλλη οτι 85 ανθρωποι εχουν οσα το 50% του.. πλανητη, απο καρδια θα παμε! Ενα την ημερα, οχι ολα μαζι. Αλλος βγαζει 1.540.000 την ωρα, και οι περισσοτεροι ανθρωποι 0,5- 6 ευρω.

  Μου αρέσει!

  1. TRANMAN

   καλημέρα

   οι Ροθτσάϊλντ

   έχουν 530 τρις $

   οφείλουν όμως 700 τρις $ (9 τραπεζίτες παγκόσμιοι τοκογλύφοι της FED )

   στο Ανθρώπινο Γένος της Αμερικής

   Πάπαλα η FED

   σταδιακά σε 15 χρόνια η FED επιστρέφει στο υπ οικονομικών της Αμερικής

   δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο των 100 χρόνων που είχε ο Ροθτάϊλντ και η παρέα του

   Μου αρέσει!

 4. @ Παγκόσμιο Καταπίστευμα… βρισκω να τρολλαρεις τρελλά….
  Προσεχε, διοτι διασυρεις και την END μαζι σου…
  1) Πληροφορίες μου λενε οτι… η μεγιστη ΕΚΤΙΜΗΣΗ του παγκοσμιου χρηματιστηριακου -λογιστικου στο μεγιστο μέρος του- «ΠΟΣΟΥ» ειναι 2.000 τρις, ήτοι 2 τετράκις. Ποιος ένας, και μαλιστα «ΕΛΛΗΝΑΣ», το κατέχει;;

  2) Πως η FED θα περάσει «ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε 15 χρόνια» στα χερια του Υπ. Οικ. ΗΠΑ ;; Σε 15 χρονια οπως πάμε δεν θα υπάρχουμε! Που ειναι τα τεκμηρια που δειχνουν την εναρξη -εστω-των διαδικασιών;;

  3) Που ειναι ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣ;; Μπορει ενα Κράτος να τον ανακτηση ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (βλ. Λιβύη) απο τους «φορεις» ΦΥΛΑΞΗΣ του;;;

  4) Το «ei-end.blogspot.gr» ειναι λευκο χαρτί !! Για κανονιστε την END να γραφει κατι… για να καταλάβουμε, δηλαδη, και εμεις τα προβατα !!

  προς όλους….
  5) Υποθέτοντας ακριβες το ποσό των 530 τρις περιουσία του «μεγαλου περιούσιου», μπορει να ¨αγοράσει το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΕΠ (περιπου 70 τρις) 7-8 φορές !!. Για να καταλάβουμε τι εννοούμε «συγκεντρωση πλουτου σε λιγα χερια» !! … «το εξης ΕΝΑ» !!

  Συνομοσιολογίες !! …φτου κακα..!! :-p

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.