ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές σε Υπουργείο Οικονομικών, ΡΑΕ και Επιτροπή κεφαλαιαγοράς

20140121-201326.jpgΝόμιμες και συνταγματικές είναι σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περικοπές των αποδοχών στο προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει:
Ο πρόεδρος και εργαζόμενοι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011) και καθορίζει τις αποδοχές των απασχολούμενων στις Αρχές (επιστημονικό προσωπικό, δικηγόροι κ.λπ.).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου, αντίστοιχα και 19 εργαζόμενοι στη ΡΑΕ (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και
90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες).

Με την προσφυγή τους οι απασχολούμενοι στη ΡΑΕ ζητούσαν να ακυρωθεί η από 28 Φεβρουαρίου 2012 απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και παράνομα τα εκκαθαριστικά φύλλα μισθοδοσίας τους, κατά το μέρος που περιεκόπησαν οι αποδοχές τους, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4024/2011.

Οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η από 28.2.2012 υπουργική απόφαση, κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο καθιερώθηκαν οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η κατάταξη και εξέλιξή του σε μισθολογικά κλιμάκια.

Η δημοσίευση των τριών αποφάσεων αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Πηγή:naftemporiki.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές σε Υπουργείο Οικονομικών, ΡΑΕ και Επιτροπή κεφαλαιαγοράς

 1. Μόνο γαι τους αμόρφωτους καραβανάδες και αλήτες μπασκίνηδες είναι παράνομες… Έρχονται… εκλογές και η νουδούλα σας θέλει πίσω, όλα τα χακί γυφτάκια του Δημοσίου που πήγαν… στη χουντοχρυσαυγή.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν ειν΄κακη ιδεα να σου πω,και ειναι και φτηνουτσικη (32 εκατ.).
   Εδω οι αλλοι εχουν υποσχεθει στο Γύφτο ντεκαπάζ.
   Αλλά λεμε τωρα…

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.