Μνημόνια: Συνταγή απόλυτης καταστροφής και με την βούλα!

ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΣυνταγή απόλυτης καταστροφής αποδεικνύονται τα Μνημόνια, κάνοντας τη σύγκριση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ μεταξύ του γ’ τριμήνου του 2013 και του γ’ τριμήνου του 2011. Από τα στοιχεία προκύπτει πως οι μισθοί στον δημόσιο τομέα σημείωσαν μείωση κατά 17,3%. Ανάλογη πορεία κατέγραψαν και οι κοινωνικές παροχές (-18,87%). Αντίθετα, οι φόροι στο εισόδημα… παρουσίασαν αύξηση, καθώς το γ’ τρίμηνο του 2013 έφτασαν τα 5,14 δις ευρώ, όταν το γ’ τρίμηνο του 2011 ήταν 4,55 δις (αύξηση 12,8%). Ο υπουργός Οικονομίας αλλά και η συγκυβέρνηση «κλείνουν τα μάτια» στην τεράστια αφαίμαξη που έχει υποστεί το εισόδημα του Έλληνα πολίτη, ενώ δεν είναι λίγες οι δηλώσεις από κυβερνητικούς πως «οι Έλληνες δεν φορολογούνται αρκετά», αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο έτσι για νέες φορολογήσεις.

5 σκέψεις σχετικά με το “Μνημόνια: Συνταγή απόλυτης καταστροφής και με την βούλα!

 1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΟΦΟΣ Γ.Α.Π. ΜΕ ΤΟ ΟΥΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ ΝΑ ΚΑΜΗ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ????????????????

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Friday, January 24, 2014 12:36 PM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] Μνημόνια: Συνταγή απόλυτης καταστροφής και με την βούλα!

  olympiada posted: «Συνταγή απόλυτης καταστροφής αποδεικνύονται τα Μνημόνια, κάνοντας τη σύγκριση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ μεταξύ του γ’ τριμήνου του 2013 και του γ’ τριμήνου του 2011. Από τα στοιχεία προκύπτει πως οι μισθοί στον δημόσιο τομέα σημείωσαν μείωση κατά 17,3%. Αν»

  Μου αρέσει!

 2. Για ασχοληθητε και με αυτο…

  Δηλώσεις Σούλτς για ΕΟΖ
  Αυτά που λέει ο Μ.Σουλτς είναι πραγματικά ανατριχιαστικά, ξεπερνούν την φαντασία ακόμα και του πιο σκληρού πολέμιου του Μνημονίου και το κακό είναι ότι τα λέει ψυχρά και μάλιστα θέτει και όρους ότι για να “έρθουν να βοηθήσουν” πρέπει “να είμαστε … προσηλωμένοι στο Μνημόνιο”!

  Αναφερόμενος λοιπόν στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες υποστηρίζει ότι θα πρέπει
  “να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ανάπτυξης, όπου Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων”.

  Εκεί λοιπόν “Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις τους. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους» λέει και βέβαια εννοεί να αναλάβουν την διοίκηση αυτών των περιοχών οι Ευρωπαίοι και να δεχθεί το ελληνικό κράτος κάτι τέτοιο!

  Και συνεχίζει λέγοντας: “Ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας”! Αλλίμονο! Ποιος μίλησε για “δύναμη κατοχής”; Επειδή οι ξένοι θα διοικούν Έλληνες σε ελληνικό έδαφος και θα εφαρμόζουν δικούς τους νόμους που θα τους έχουν βαπτίσει πριν “μεταρρυθμίσεις”; Και μάλιστα, που;….
  http://fainareti.wordpress.com/2014/01/23/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CF%84%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BF%CE%B6/

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.