Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…

20140127-144216.jpg

Γράφει ο Μαγια

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο απ’ ότι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε πριν από μερικά χρόνια», ήταν το σχόλιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την Ελλάδα, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πίεση προς την χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί για να παραμείνει στο δρόμο των …«μεταρρυθμίσεων». Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι, δεν θα μείνει όρθιο κολυμπηθρόξυλο εάν συνεχισθεί η πολιτική της μνημονιακής βαρβαρότητας, που μόνο ερεί­πια συσσωρεύει!
Η «νέα Ελλάδα» που ονειρεύεται το Δ΄(οικονομικό) Ράιχ και πασχίζει γι΄ αυτήν το εγχώριο διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας είναι
μια νέου τύπου αποικία. Αλλωστε, η χώρα μας είναι εκ των πραγ­μάτων το πειραματόζωο για την εφαρμογή του σχεδίου για τη γερμανική Ευρώπη.
Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν, πλέον, στο συμπέρασμα ότι ο απεγκλωβισμός από την μνημονιακή πολιτική δεν θα προέλθει ούτε με ειρηνικές κινητοποιήσεις, ούτε με κοινωνική έκρηξη, η οποία εκ των πραγμάτων θα είναι τυφλή και χωρίς ορατή πολιτική προοπτική. Και τούτο επειδή ο λαός έχει διαπαιδαγωγηθεί από το σύστημα να αντιδρά, να εκφράζει την αγανάκτηση και οργή του, μόνο μέσω της κάλπης.

Ετσι, εξηγείται και η απάθεια με την οποία παρακολουθεί την καταστροφή της χώρας η μεγάλη πλειψηφία των Ελλήνων, που ίσως να μην έχει ιστορικό προηγούμενο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία!

Η πλειονότητα ελπίζει ότι θα ανατρέψει με την ψήφο τη μνημονιακή κυβέρνηση, τώρα μάλιστα που θυμίζει «τέλος εποχής».

Βέβαια, Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν τις εκλογές καταστροφή!
Γι αυτό αναζητούν εναγωνίως δρόμους συνδιαλλαγής με την τρόικα, την άτυπη συναίνεση των δανειστών, ώστε το νέο σκληρό πρόγραμμα που ετοιμάζουν να παραταθεί χρονικά και να λειανθεί μέχρι τον εκλογικό μήνα Μάιο. Ελπίζουν ότι, εάν κερδίσουν λίγο χρόνο τα πράγματα μπορεί ν΄αλλάξουν.
Και αυτό επιχειρούν, έστω και αν γελοιοποιούνται, να περάσουν και στις δημοσκοπήσεις.
Μέσα σε τρεις μέρες έκαναν την εμφάνισή τους ισάριθμες δημοσκοπήσεις.
Η πρώτη επιβεβαίωσε την πολιτική πραγματικότητα: Την σταθερή άνοδο και παγιωμένη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την διεύρυνση της διαφοράς των εκλογικών ποσοστών του από τη ΝΔ. Ταυτόχρονα σηματοδότησε και τον τελεσίδικο αφανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ακολούθησαν, δύο νέες δημοσκοπήσεις, προφανώς για να αποκαταστήσουν την καθεστωτική «τάξη», που εμφάνισαν πάλι την εκλογική αναμέρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σαν ντέρμπυ!
Ποια γεγονότα μεσολάβησαν σ’ αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ανατραπούν τόσο θεαματικά τα δημοσκοπικά «ευρήματα»; ΚΑΝΕΝΑ!
Την κατάρρευση της ΝΔ και την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο ως δεκανίκι της προδίδει, με αδιάψευστο τρόπο. το δόλιο-βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Είναι τόσο ξεδιάντροποι που δεν διστάζουν να συνδέσουν τη δική τους επιβίωση με την αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στημένα «ευρήματα» και παραχαράξεις, με ψευτοδιλήμματα επενδυμένα με εμφυλιοπολεμική ρητορική, επιχειρούν να εξαπατήσουν, να δημιουργήσουν κλίμα κατά των πρόωρων εκλογών, να κερδίσουν χρόνο για τις επόμενες μακάβριες επιδιώξεις τους. Ματαιοπονούν!

42 σκέψεις σχετικά με το “Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…

 1. Nαὶ,κάνουμε πολύ ὑπομονὴ.

  Αὐτὸ ὅμως θὰ ἔπρεπε νὰ ἀνησυχῆ τοῖς νοῦν ἔχουσι,διότι κάποιο ἀπρόβλεπτο καὶ μηδαμινὸ σὲ σημασία γεγονὸς θὰ δώση διέξοδο στὴν ὀργὴ ποὺ συσσωρεύεται καὶ τότε θὰ δοῦν, Δυτικοὶ καὶ ἡμεδαποὶ πράκτορές τους,πράγματα πρωτόγνωρα στὴν Ἱστορία.

  Πρίν ἀπὸ ἄγρια καταιγίδα ἐπικρατεῖ πάντα νηνεμία.

  Μου αρέσει!

   1. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

    Μὲ συγκίνησαν καὶ πολύ μάλιστα καὶ τὸ περίμενα τὸ «ὄμικρον»,καθ᾿ὅτι συνήθως συνοδεύει τέτοιους νταλκᾶδες.

    Μ᾿ἀρέσει ὅμως καὶ νὰ τὸ ἐπισημαίνω.

    Μου αρέσει!

 2. ENTAΞEI OΛYMΠIA MHN KΛAIΣ YΠAPXEI XΩPOΣ KAI ΓIA TOYΣ ANEΛΛ. O ΣYPIZA ΘA EINAI OΠΩΣ HNΔ TO 2012 , H NΔ OΠΩΣ TO ΠAΣOKTO 2012 KAI OI ANEΛΛ OΠΩΣ H ΔHMAP TO 2012. OΛOI OI KAΛOI TOY ANΘEΛΛHNIKOY TOΞOY XΩPATE. 2YΠOYPΓEIAKIA EIXE H ΔHMAP , ΔYO ΘEΛEI KI O KAMMENOΣ.AYTA EXOYN BΓEI ME ΓPAΠTA. ΓIAYTO MHN ΓPAΦETE TETOIA ΓIATI ΘA ANAΓKAΣTEITE NA ΦATE TA ΓPAΠTA ΣAΣ EΣTΩ KAI HΛEKTPONIKA.

  Μου αρέσει!

 3. Όσο και να γράφετε για «βρώμικα» σενάρια, άπαντες γνωρίζουν ότι αυτό είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα επιβάλλουν οι διεθνείς τικογλύφοι στην Ελλάδα…

  Μου αρέσει!

 4. Olympia
  «Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…»

  Την ίδια ώρα στο Σαμαρικό
  ANTINEWS
  «Η διαπλοκή στρώνει το χαλί της συγκυβέρνησης»

  Ποιος δουλεύει ποιον λαμόγια του «συνταγματικού» τόξου? Σας έχουμε πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό.

  Μου αρέσει!

 5. OLYMPIA
  “Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…”

  Την ίδια ώρα στο Σαμαρικό
  ANTINEWS
  “Η διαπλοκή στρώνει το χαλί της συγκυβέρνησης”

  Ποιος δουλεύει ποιον λαμόγια του “συνταγματικού” τόξου? Σας έχουμε πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό.

  Μου αρέσει!

 6. “Το βρόμικο σενάριο των βαστάζων του συστήματος για τον δήθεν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ…”

  Την ίδια ώρα στο Σαμαρικό
  ANTINEWS
  “Η διαπλοκή στρώνει το χαλί της συγκυβέρνησης”

  Ποιος δουλεύει ποιον λαμόγια του “συνταγματικού” τόξου? Σας έχουμε πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό.

  Μου αρέσει!

  1. από τα σχόλια μου μόνο αυτά για το κόμμα σε πείραξαν? Η πατρίδα και οι Έλληνες καθόλου?…

   ο Μπούρδας μπούρδες θα διαλαλεί…

   Μου αρέσει!

  2. @ ARIS
   ΑΔΕΛΦΕ ARIS ΠΡΟΣΕΧΕ, ΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ
   ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΣΩ
   ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ
   ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
   ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ,
   ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ ΤΑ
   ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΛΟΛΗΣ????
   ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ !!!!!

   Μου αρέσει!

  3. Μητρόπουλος: Γιατί μου παρακρατείτε το 1 εκατ. ευρώ μου;

   Ο Μητρόπουλος του Συριζα, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή: Γιατί μου παρακρατείτε το 1 εκατ. ευρώ μου;

   Μου αρέσει!

 7. Αυτό το βροντερό κόλπο (γιατί το βρο με όμικρον σημαίνει βροντερός θορυβώδης) αν το κόλπο είναι ρυπαρό θα ήταν ΒΡΩΜΙΚΟ δεν είναι… είναι απλά φωναχτερό κόλπο.

  Αυτό λοιπόν το φωναχτερό, ως πιθανότητα το είπα και σε μία φίλη μου που πήγε στο Σύριζα για να την απελευθερωσει από την καταπιεστική της οικογένεια…. και μου απαντησε «μην λες βλακείες είμαι στο κόμμα και ξέρω». Τώρα περιμένω…. κι όταν το βροντερό κόλπο γίνει βροντερή πραγματικότητα βρες πλοίο να φύγεις κι εσύ κι αυτή.
  Το αν μπορούν ιδεολογικά να συγκυβερνήσουν το δείχνει η κάτωθι δήλωση του ασυλευομένο χρηματοδιασπαθιστάκη …ε …σταθάκη…

  «Δεν αποτελούν δική μας επιδίωξη οι μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους. Θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο αν αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε μονομερείς ενέργειες. Μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς μπορούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και εποικοδομητική για όλες τις πλευρές»

  Το αν θα υπάρξει αλλαγή στην οικονομική πολιτική και στα μνημονιακά μέτρα το δείχνει η άνωθι δήλωση!

  Αδιαμφισβήτητα είτε συγκυβερνήσουν είτε κυβερνήσει ο σύριζα θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική.

  Κι όταν στο λένε οι άνθρωποι στα μούτρα και συ συνεχίζεις τον χαβά σου μωρό μου, δεν υπάρχει βρωμιά που να πέσει πάνω σου και να καταλάβεις τίποτε. Ο ήλιος θα λάμπει και τα λουλούδια θα ευωδιάζουν…

  Μου αρέσει!

 8. Το σύστημα είναι πανίσχυρο, εδώ διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα.
  Ο παγκόσμιος πλούτος -μια και ζούμε σε παγκοσμιοποιημένη οικονομία- έχει διοχετευτεί εξοργιστικά σε χέρια λίγων πχ των πολυεθνικών (των οποίων ο τζίρος σε λίγα χρόνια θα είναι μεγαλύτερος και από το εθνικό προϊόν της πιο πλούσιας χώρας) και των θυγατρικών τους.

  Η επιστημονική και τεχνική πρόοδος είναι τέτοια που μπορεί να καλύψει για δέκα ζωές το επισιτιστικό πρόβλημα της ανθρωπότητας, τα ζητήματα της υγείας,κλπ, αλλά τα πάντα έχουν περάσει στα χέρια ιδιωτών και στην προοπτική της αμείλικτης κερδοσκοπίας τους.
  Μην φανταστεί κανείς ότι ο κερδοσκοπών ιδιώτης, θα δώσει νεράκι σε κάποιον που διψάει.
  Ας έχει άφθονο…
  Σκοτίστηκε!
  Εκείνο που θέλει είναι να εκμεταλλευτεί την πηγή και να βγάζει χρήμα με το τσουβάλι, να διαθέσει σε περιορισμένες ποσότητες το προϊόν που μας χάρισε απλόχερα ο Θεός και να κερδοσκοπίσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

  Αυτό το πολυδαίδαλο και εφιαλτικά ισχυροποιημένο δίκτυο, διαθέτει την πολιτική τάξη με όρους υπαλληλίας.
  Δεν ψηφίζουμε εμείς…
  Ας το καταλάβουμε!
  Εμείς απλά νομιμοποιούμε αναγκαστικά, ότι αυτοί πλασάρουν.
  Και αν αυτό που πλασάρουν, δεν έχει αποδοχή, θα «φτιάξουν» ένα πιο λαϊκοφανές και θα το ξαναεντάξουν στις υπηρεσίες τους.

  Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα…
  Οι αγορές κυβερνούν ορος όφελος των ιδίων.
  Οι κοινωνίες (που κανονικά είναι ο λόγος της ύπαρξής τους) κινούνται από την ανάγκη για να αγοράσουν το προϊόν τους μέχρι να εξοντωθούν και να απομείνουν τα τμήματά της, που διαθέτουν ακόμα -μέχρι και αυτά να εξοντωθούν- την δυνατότητα αποπληρωμής των «νταβαντζόσημων».

  Μου αρέσει!

  1. απο καρδιακή προσβολή σε καρδιακη προσβολη μας πας με τα σχολια σου κακό αγορι. Ομως δεν θα σου κάνουμε το χατηρι.Θα κοιμηθούμε 100 χρονια( τρισσεκατομύρια εννοείται) ώσπου ενας καλός καπιταλιστής θα μας ξυπνήσει με ενα φιλί, και ενα κουτάκι με εναν τοοοσο τεράααστιο ρόζ φιόγκο, που μεσα θα εχει εναν τετραγωνισμένο κύκλο, και τον νεο χάρτη οπου ο ήλιος θα ανατέλει απο την δύση. Τι στο καλό μέσα σε τρισσεκατομύρια χρόνια ΕΝΑΣ καλός καπιταλιστής δεν θα βρεθει? ζε σελω να μεγαλώσω, σέλω να είμαι τοοοσο μικλή καί να με φροντίζει η μανουλίτσα μου. Ζέ σέλω να συναντώ τούς άλλους και να δημιουργώ μαζί τους. «η κόλαση είναι οι άλλοι» είπε ο Σαρτρ.

   Μου αρέσει!

   1. Μα δεν έγινε τυχαία η σύμπλευση με την κομματοκρατία και τον ρόλο της στην αυθαιρεσία.
    Η διαχείριση του κοινωνικου πλούτου, διεξαγόταν -σκόπιμα- με όρους λεηλασίας.
    Οπότε, με πλούσια και κυρίως ..ετοιμοπαράδοτα, ζεστά-ζεστά από το φούρνο, επιχειρήματα, να προπαγανδίζεται η ανάγκη …εξυγίανσης.

    Στο λεξικό της πολιτικής παρατήρησης, οι λέξεις δεν περιγράφονται ποτέ ετυμολογικά, μα όπως εννοούνται πίσω από τις λέξεις:

    -«Εξυγίανση»= ευκαιρία για επέκταση του παρασιτικού χαρακτήρα του κέρδους, κατόπιν μακροχρόνιων διεργασιών του επικουρικού κομματικού προσωπικού και λείανσης του εδάφους από εντεταλμένους φαταούλες, ώστε να περάσει πιο εύκολα σε χέρια ιδιωτών ό, τι -υπό κανονικές συνθήκες- θα συνιστούσε άφθονο αγαθό (π.χ νερό, τροφή, αέρας, ήλιος, μετακίνηση κλπ)

    Μου αρέσει!

   2. Απο την πολλη συνδημιουργια σου με τους αλλους,εδω,κυρια Αννα,διαμαρτυρεται,εντονως,η καημενη ιστοσελιδα που δεν εχει,πλεον,χωρο,για να αναπνευσει μεσα στην ασφυξια των κτισματων,γεμοντων απο την πλουσια,περαν της ιδεολογικης ιδιοτελειας,αγαπη σου,μετα την εξαντληση των αποθεματων της αδερφικης επικοινωνιας σου,κατα πως αρμοζει σε πνευματικο ανθρωπο,με τους εκαστοτε συνομιλητες.
    Σταματα και λιγο,μηπως ησυχασουν τα αυτια μας που ξεκουφαθηκαν απο τις φωνες της ιστοσελιδος,λυπησου μας,και ασε καναν αλλο να γευτει κομματι του Θεαρεστου,πανω απ’ ολα,δεν το ξεχναμε,εργου σου.

    Μου αρέσει!

  2. Συμφωνώ μαζί σου!
   Πρώτο κρίσιμο βήμα, είναι να επέλθουν η συνειδητοποίηση της κατάστασης ότι ζούμε σε ένα απάνθρωπο βουλιμικό σύστημα και το τέλος των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν οι διαπλεκομενοι φορείς του φαταουλισμού και της ασυδοσίας (ΜΜΕ, «δίκτυα…δήθεν πολιτικής», διάφορες «ομάδες πίεσης», κομματικοί υπάλληλοι).

   Μου αρέσει!

  3. για δώσε μας τα φώτα σου..βήμα βήμα να μας πεις πώς θ αντιδράσουμε…αναμένω το πλήρες σχέδιο το οποίο δε θα συμπεριλαμβάνει «τυφλή» εξέγερση και πνίξιμο με χημικά απ τ αγαπημένα ΜΑΤ…

   Μου αρέσει!

  4. Δεν είμαι άξιος να δώσω φώτα σε κανέναν, συζητάμε και ο καθένας προσθέτει στην συζήτηση.

   Αλλά ας επιχειρήσω (αναμένοντας και δική σου πρόταση) σε πρώτο επίπεδο να κάνω δυο-τρεις επισημάνσεις:

   1. Όπως είπα, το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης και του λεηλατικού συστήματος μέσα στο οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι.
   Είναι -κατ’ εμέ- μεγάλο λάθος η υποτίμηση της συνειδητοποίησης αυτού του πράγματος.
   Αν είχε εμπεδωθεί και καλλιεργηθεί, μακριά από μικροσυμφέροντα, κομματικές χειραγωγήσεις και ιδιοτέλειες, αυτό το ζήτημα, οι πορείς πχ στο Σύνταγμα το 2011, θα είχαν πολύ ισχυρό κίνητρο, και υψηλό βαθμό θωράκισης και συνοχής.

   2. Συμφωνώ μαζί σου, ότι η τυφλή εξέγερση -συνεπεία των παραπάνω- θα ήταν απλά ένα πρόχειρο και ανεύθυνο διάβημα, που θα υποδαύλιζαν την προσπάθεια -όπως και έκαναν ήδη- σε χρόνο dt.

   Μια τρίτη επισήμανση, δεδομένου ότι συμφωνούμε πως δεν μας διοικούν εντολοδόχοι μας, αλλά οι «αγορές» που με τη συνδρομή των υπερεθνικών και περιφερειακών οργάνων (και φυσικά με τη συνέργεια ντόπιων μιζαποδεκτών κομματαρχών) κηδεμονεύουν την πολιτεία και λεηλατούν τον πλούτο της, από την Αφρική, την Άπω Ανατολή, και πάει λέγοντας -και πλέον ελέω αποθεματικής εξάντλησης- και τις κοινωνίες του λεγόμενου «πολιτισμενου κόσμου», δηλ τον απλό λαό, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στην αξίωση κοινών απαιτήσεων, που δεν κηδεμονεύονται κομματικά και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, ιδιοποίησης ή παρερμηνείας:

   (υπόψιν, ότι εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που μας κληροδοτεί η παράδοσή μας στον ας πούμε «κοινοτισμό» την οργάνωση σε συλλογικότητες, που όρισαν το έθνος, την κοινωνική μας συνείδηση, παρά την απαξίωση που επέφεραν εγχώρια και εξωχώρια κέντρα, μπορούμε να επιβάλλουμε αυτές τις κοινές αξιώσεις):

   1. Υπαγωγή της πολιτικής τάξης στο κράτος δικαίου, να μην αυτοεξαιρείται από αστικές και ποινικές ευθύνες δηλαδή, εφόσον διαπράττει αδίκημα, όπως θα συνέβαινε σε καθέναν από εμάς αν διέπραττε κάποιο αδίκημα.
   Και φυσικά να καταργηθεί η δικαστική αρμοδιότητα της βο(υ)λής.
   Κατά τον Αριστοτέλη μάλιστα, το πολιτικό αδίκημα είναι βαρύτερο από το κοινό αδίκημα, γιατί βλάπτει πολλούς, ολόκληρη την κοινωνία.

   2. Κατάργηση του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος πχ της παραβίασης της ισότητας της ψήφου με την μη προσμέτρηση και των λευκών ψηφοδελτίων, μη ισοδύναμη εκπροσώπηση όλων των κομματικών συνδυασμών κλπ…

   3. Κατάργηση της έννοιας της «λευκής εντολής»., απόκτηση της πραγματικής ιδιότητας του εντολέα λαού.
   Διαρκής και αναδραστικός έλεγχος των πολιτικών πράξεων κατ’ εντολών της κοινωνίας πχ μέσω δημοσκοπικών δήμων.
   α. η παραβίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων των κομμάτων -που υποτίθεται συνιστούν σύμβαση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ με τον, κατά τις ψευτιές τους λαό, ως πηγή όλων των εξουσιών-, να συνεπάγεται αυτοδίκαιη απόλυση ή και -εφόσον βλάπτεται το κοινωνικό σύνολο με πολιτικές αποφάσεις (ανεργία, φτωχοποίηση ενώ υπάρχουν ανέγγιχτοι πυλώνες παρασιτικού πλούτου, αύξηση των δεικτών νοσηρότητας, δόλιες πολιτικές ενέργειες που βλάπτουν το σύνολο), να αναζητούνται ευθύνες σε επίπεδο δικαστικού ελέγχου.

   4. Δικαστική διερεύνηση και επιστημονικός -ανεξάρτητος έλεγχος, σε περιπτώσεις χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.
   πχ οι έρευνες κοινής γνώμης να διεξάγονται με συγκεκριμένη περιοδικότητα ας πούμε ενά δίμηνο ή μήνα, με σαφώς επιστημονικά και κοινώς προσδιορισμένα δεδομένα, να τελούν υπό απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο.
   Η δε παράβαση αυτών των αρχών να συνεπάγεται τις αντίστοιχες κυρώσεις για εξαπάτηση της κοινωνίας.

   5. Θέσμιση της κοινωνίας και συγκρότησή της σε σώμα πχ ανά νομό ή περιφέρεια και αξιολόγηση της βούλησής με τη συνδρομή των νέων τεχνολογιών που μειώνουν τις αποστάσεις, τον χρόνο και διαμορφώνουν συνθήκες σαφήνειας.

   Με λίγα λόγια, υπαγωγή της πολιτικής τάξης σε καθεστώς ευθύνης και όχι ασυδοσίας, θεσμική συγκρότηση της κοινωνίας και απόκτηση της ιδιότητας του πραγματικού εντολέα και φυσικά απαίτηση να υπηετούν το εθνικό συμφέρον και όχι αυτό των ολιγαρχικών ελίτ και των ομάδων πίεσης.

   Πρώτο και κύριο αίτημα πολιτικής;
   Κανένας άστεγος, κανένας άνεργος, κανένα αδέσποτο στους δρόμους.
   Φορολόγηση του φαταουλίστικου πλούτου και αξιοποίηση του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού ορθολογικά και με βάση τις δυνατότητες του καθενός.
   -Αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου με εθνικο-κοινωνικά κριτήρια και όχι με βάση τα συμφέροντα των ελίτ, προς τούτο αξιολόγηση πολιτικών ελιγμών κατά το δόκιμο πεδίο της ανθρώπινης και κοινωνικής ευημερίας.

   Μου αρέσει!

  5. πολύ ωραία αυτά που γράφεις αλλά θέλουν χρόνο…και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε! το διαδίκτυο χρησιμοποιείται από το 30% του πληθυσμού…ως εκ τούτου όπως καταλαβαίνεις ακόμη και όλοι μαζί να ψηφίσουμε ένα κόμμα, πάλι δεν μπορεί να κυβερνήσει…όσο είμαστε χώρα γερόντων, δεν υπάρχει μέλλον…δυστυχώς τα καφενεία στα χωριά είναι γεμάτα και η πρέφα αντιστέκεται με όλες της τις δυνάμεις!

   Μου αρέσει!

  6. Αν το οργανώσουμε αυτό και το επεξεργαστούμε έξυπνα, υπάρχει χρόνος και πιστεύω ότι οι ανέμελες στιγμές της πρέφας έχουν πια παρέλθει συγκριτικά με το τι συνέβαινε μέχρι πρότινος.
   Το καλό είναι ότι δεν οικειοποιούνται οι προτάσεις από κομματάρχες, ούτε διχάζουν και είναι απλές και σαφείς.
   Είναι και αυτό ένα πρώτο βήμα πιστεύω, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις «κουλουβάχατα» -ανοργανωσιάς.
   Αλλά εδώ θα είμαστε να τα λέμε, θέλω και την πρότασή σου όταν τα ξαναπούμε, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και όλα γίνονται.

   Άντε, σε χαιρετώ, χάρηκα πολύ τη συζήτηση, να είσαι καλά.

   Μου αρέσει!

  7. Παρατηρώ παντού, ακόμα και ανάμεσα σ’αυτους -απο τον λαο- που ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα, στο τελος να καταλήγουν να παίρνουν τον κύριο ογκο δουλειάς στις πλάτες τους πολύ ασχημα στοιχεια, η κανονικοί ανθρωπου που καταλ΄γουν να γίνουν τέτοιοι, οπως βαριεστημένοι συνταξιούχοι, τρελλαμένοι άπειροι νεαροί, στελέχη επαγγελματικά ,άνθρωποι φιλόδοξοι που ειναι διατεθιμένοι να παρατήσουν τα πάντα, με αποτέλεσμα μέσα σε μικρό διάστημα να καταλήγουν να μην έχουν παρά μικρή επαφη με τον κόσμο, και έχω καταλήξει οτι 4 ωρες δουλειάς την ημέρα ειναι ορος εκ των ων ουκ άνευ για να ασχοληθούν με την πολιτική ένας νέος-α εργαζόμενος-η, που είναι συγχρόνως σύζυγος και γονιός, καί που είναι τα πιό ποιοτικά στοιχεία μιάς κοινωνίας γιά πολλούς λόγους. Αλλωστε, όπως έγραψε και ο Στάθης Σταυρόπουλος, οι λίγες ωρες δουλειάς θα φέρουν κύματα θετικών αλλαγών, με φυσικό τρόπο. πχ μείωση των ασθενειών, και άρα φαρμάκων, νοσοκομείων, παιδοψυχολόγων κ.α., ων ούκ έστιν αριθμός, αν καθήσεις να το σκεφτείς. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ αυτήν την θεικά εξαιρετική αλλαγή άνετα.

   Μου αρέσει!

  8. Αυτό πιστεύω και εγώ Άννα, θα μας βοηθήσει.
   Κάποτε έβλεπα σε μια εκπομπή που παρουσιάζει η Σ. Κλιμάκη στο σκάι, να έχει καλέσει τον αστυνομικό που είναι υπεύθυνος για το ηλεκτρονικό έγκλημα.
   Ο άνθρωπος φάνηκε πολύ ψαγμένος και αλτρουιστής.
   Διηγόταν μάλιστα,ότι όταν προσλήφθηκε στην υπηρεσία του, οι παλιοί ειρωνεύονταν την κατάσταση λέγοντας πάνω-κάτω: «Ναι, από τα καλώδια του υπολογιστή θα πιάσουμε τους κακούς»
   Έλα που γίνεται τρομερή δουλειά, και στην αντιμετώπιση των παιδεραστών, και στην πρόληψη αυτοκτονιών, και σε κάθε άλλο κακό φαινόμενο.

   Τα μέσα που διαθέτομε είναι βέβαια απλά εργαλεία, για να οργανώνουμε καλύτερα την βούλησή μας.
   Το κακό είναι ότι όντως στην εποχή μας δεν υπάρχει χρόνος και μας έχουν όλους απασχολημένους με τις ιδιωτικές μέριμνες και τα προβλήματα της δουλειάς, των σπουδών κλπ…
   Όμως το φαινόμενο της λεηλασίας είναι τόσο ορατό σήμερα, που δεν χωράει άλλη αναβλητικότητα.

   Όλα θα πάνε καλά πιστεύω είμαι αισιόδοξος, όπως έλεγε άλλωστε και ο Μαντέλα:

   «Είμαστε παιδιά Του Θεού, άρα είμαστε ικανοί για να πετύχουμε αδύνατα πράγματα»

   Μου αρέσει!

 9. Τι ελπίζει ο συγγραφέας;
  Ότι το σύριζα θα ακολουθήσει άλλο δρόμο εκτός της «μνημονιακής βαρβαρότητας» και συνάμα εντός της ΕΕ;; Τούτο είναι ακατανόητο, οξύμωρο και αντιφατικό.
  Εάν το όνειρο της παν-ευρώπης ή αλλιώς το όνειρο των ‘ηνωμένων πολιτειών της ευρώπης’ παραμένει ακόμα ζωντανό αυτό οφείλεται ακριβώς στο ότι η ΕΕ «διασώζει» την Ελλάδα. Πάει η Ευρώπη που νομίζαμε ότι ξέραμε. Και για να είμαστε ακριβείς, δεν διασώζει την Ελλάδα, τις τράπεζες που κατέχουν το Ελληνικό ευρωχρέος διασώζει γιατί αν δεν το κάνει, τότε θα πάρει ο διάολος και τους άλλους αδύναμους κρίκους (Ισπανία, Πορτογαλία κλπ) και το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης θα πέσει στα τάρταρα. Και πως διασώζει τις τράπεζες;
  Ξεκοκαλίζοντας την Ελλάδα.
  Και τι θα κάνει το σύριζα είπαμε;;
  Και ο συγγραφέας κάθεται και ασχολείται με τα υποτιθέμενα παιχνιδάκια και μηνυματάκια των κομμάτων πίσω από τις στημένες δημοσκοπήσεις που αδικούν το σύριζα που θα μας λυτρώσει.. λέει..

  Καλά κρασιά!!

  Μου αρέσει!

 10. Οχι,προς Θεου,κυρια Αννα,που θα χασω την απολαυση στην παρακολουθηση των προσπαθειων σου να εισφερεις και εσυ,το μεριδιο της πνευματικοτητος σου,χαρακτηριζομενης απο αληθινη ταπεινωση,αλλοιμονο,τι να λεμε,δεδομενης της απεχθειας σου στις «ταπεινολογιες»,οι οποιες,ασφαλως,δεν αρμοζουν στη νοοτροπια σου,αλλα,εξεφρασα,εμμεσως,το φοβο μου,μη τυχον και ζηλεψω την αγνοια της «προσωποληψιας» εκ μερους σου,οταν τοποθετεισαι.
  Γνωριζοντας,δε,την κοφτερη εξυπναδα σου,επιτηδες,για να σε τιμησω περισσοτερο,χρησιμοποιησα αυτο το σχημα,περιμενοντας την ανταποκριση σου,αλλα,φευ,οπως φαινεται,η πολυστροφια σου υποσκελιστηκε απο την απονια,να παρει η ευχη,σκιαζουσα,οσο παταει η γατα,μην ανησυχεις,το φως της πνευματικοτητος σου.

  Μου αρέσει!

  1. κ.Ανδρεάδη δεν κάνουμε ψυχανάλυση. Αυτα που λέτε είναι προσωπικά σας, καί καλό είναι να τα λύσετε στήν προσωπική ζωή σας. Εκτός αυτού δεν σέβεστε το ότι σας ζήτησα να σταματήσετε τον διάλογο μαζί μου.Δεν θέλω να σας περιφρονήσω, και σας απαντώ.

   Μου αρέσει!

   1. Δεν εχεις και αδικο,εδω που τα λεμε,κυρια Αννα,κρινομενου του πραγματος με βαση την πρωτοτυπη οπτικη σου,διοτι τα σχολια σου,που κρινω,μου αρεσαν,τοσο,ωστε τα εβαλα,μεσα στην καρδια μου,καθιστωντας τα,πλεον,προσωπικα,εκπληρωνοντας,επιτελους,την κρυφη επιθυμια μου,αμα τη εμφανισει σου.
    Μα και συ,σαν να ζητας πολλα,οταν μου προτεινεις να βαλω νυστερι στην καρδια μου και να διαλυσω,ο,τι αποτελει ενα με την υπαρξη μου,ελα,μην αδικεις το «κοινο» καυχημα μας.
    Ευτυχως,κιολας,που απαντησες για να μη μαδαω τη μαργαριτα της εγνοιας «με περιφρονει-δε με περιφρονει…» και στο παρα πεντε προλαβες το βασανιστηριο της αυπνιας μου,αν αδιαφορουσες στη λαχταρα μου για μια εστω,απο τις γνωστες κουβεντες σου,αλατι, ηρτυμενες.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.