Δεν θα φυγαδεύσετε τον Προβόπουλο. Αντίθετα, θα σας πάρει όλους μαζί του.

ελλαδα προβοπουλοςΤου Μάριου Αραβαντινού

Παρά τις ξεκάθαρες εντολές της Εισαγγελίες του Αρείου Πάγου και το σχετικό δημοσίευμα του koutipandoras.gr πριν από 15 ημέρες, η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει να αδιαφορεί, παρακάμπτοντας τη Δικαιοσύνη, η οποία εδώ και μήνες της έχει επιβάλλει να παραδώσει τα πορίσματά της για τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας, την οποία από τον Μάρτιο του 2012 έχει θέσει υπό εκκαθάριση.
Η ιστορία διάλυσης της Συνεταιριστικής της Λαμίας εκτίνεται χρονικά σε βάθος 15ετίας, όταν πρώτα το ΣΔΟΕ και αργότερα η Τράπεζα της Ελλάδος, διαπίστωσαν σε ελέγχους τους παρατυπίες, κυρίως ως προς τη χορήγηση δανείων προς ημετέρους, τα οποία δεν εξυπηρετούνταν, η είσπραξή τους θεωρείτο αμφίβολη, δεν ικανοποιούσαν τα πιστωτικά κριτήρια και ορισμένα είχαν σοβαρές ενδείξεις αδυναμιών του πιστούχου.

Πηγές, οι οποίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα στη Συνεταιριστική της Λαμίας, κατήγγειλαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για τα συμπεράσματά της, προκειμένου εκείνες να κινηθούν εναντίον όσων βύθισαν τη Συνεταιριστή Τράπεζα στο βάλτο των ελλειμμάτων, ενώ η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος αντέτεινε ότι προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Λαμίας, ισχυριζόμενη ότι η δική της αποστολή έληγε με την κατάθεση των πορισμάτων.

Κράτος εν κράτει η Τράπεζα της Ελλάδος

Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων στην υπόθεση της Συνεταιριστικής της Λαμίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, ενεπλάκη ένας λαμιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος, έχοντας κληρονομήσει ένα σημαντικό μερίδιο από τον πατέρα του, ζήτησε να αναγνωριστεί ως μέτοχος της πρώτης. Ο Γιώργος Μανδηλάς διεκδίκησε μεταξύ άλλων όλα τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Συνεταιριστική της Λαμίας. Πράγματι  η Δικαιοσύνη, κρίνοντας προφανώς ότι ο κληρονόμος έχει έννομο συμφέρον υποχρέωσε την Τράπεζα της Ελλάδος να παραδώσει όλα τα πορίσματα που κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν συνταχθεί για τη Συνεταιριστική της Λαμίας.

Αντί αυτού, η εποπτεύουσα Τράπεζα, παρέδωσε μεν τα πορίσματα στη Δικαιοσύνη με την επισήμανση όμως να μην δοθούν στο Γιώργο Μανδηλά, τον οποίο μάλιστα σε έγγραφό της το οποίο αποκάλυψε το koutipandoras.gr κατονομάζει. Στο σχετικό υπόμνημά της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, η Τράπεζα της Ελλάδος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από τους ελέγχους στη Συνεταιριστική της Λαμίας διαπιστώθηκαν παρατυπίες και προβλήματα ζητούσε όμως «να μην λάβει ο κ. Μανδηλάς καμία πληροφορία ή αντίγραφα της δικογραφίας και ειδικά των κατατεθέντων πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη Συνεταιριστική Τράπεζα και τρίτους συναλλασσομένους με αυτή».

Παρά ταύτα, κατόπιν σχετικής εντολής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσε τα πορίσματα στον Γιώργο Μανδηλά, όχι όμως όλα όπως ήταν υποχρεωμένη, παρά μόνο αυτά του 2005 και 2006. Στις 13 Ιανουρίου ο κ. Μανδηλάς ενημερώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ότι έχει δοθεί νέα παραγγελία προκειμένου να παραδοθούν τα πορίσματα από το 2006 κι έπειτα εντός δέκα ημερών. Παρά τις νομικές πιέσεις, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει προχωρήσει μέχρι  σήμερα στην παράδοση των πορισμάτων.
http://www.koutipandoras.gr/

6 σκέψεις σχετικά με το “Δεν θα φυγαδεύσετε τον Προβόπουλο. Αντίθετα, θα σας πάρει όλους μαζί του.

      1. Περιμενε να του τον φορμαρουν ασαλιωτο πρωτα οι κυπριοι γιατι εδω εχουμε χελονωνιντζακια.

        Ο επικίνδυνος Σρέντερ επιστρέφει και απειλεί ξανά την πόλη. Τα Χελωνονιντζάκια όμως είναι αποφασισμένα να τον νικήσουν και γι’ αυτό χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους. Βοηθήστε τον Λεονάρντο, τον Ντονατέλο, τον Ραφαέλ, τον Mικελάντζελο και το δάσκαλο Σπλίντερ να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Kολλήστε τα πολύχρωμα αυτοκολλητάκια και δώστε τη δική σας μάχη για την επικράτηση της δικαιοσύνης!

        plus4u.gr/images/108/108088633.jpg

        Μου αρέσει!

  1. ΝΩΡΙΣ ΞΥΠΝΗΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1928.

    2014-1928=86 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 86 ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ.

    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.