Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Δανία ..λόγω Goldman Sachs!

goldman-sachs[2]Κοντά στην κατάρρευση βρίσκεται η κεντροαριστερά κυβέρνηση της Δανίας καθώς ένα από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν αποχώρησε με αφορμή μια επένδυση της Goldman Sachs σε κρατική εταιρεία.

Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα αποχωρεί παρά το γεγονός ότι η ηγέτις του Annette Vilhelmsen αρχικά στήριξε τη συμφωνία με την GS.

Οπως είχε ανακοινωθεί, κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs έκαναν γνωστό τον Οκτώβρη ότι θα πληρώσουν 8 δισ. δανικές κορόνες για το 19% της Dong Energy, κρατικής εταιρείας. Με την εξέλιξη αυτή το ποσοστό του Δημοσίου θα υποχωρούσε στο 60%.

Η συμφωνία όμως προκάλεσε μαζική κατακραυγή. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 165.000 υπογραφές εναντίον της. Το γεγονός αύξησε την πίεση στην κυβέρνηση της Helle Thorning-Schmidt. Πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι ήδη αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης και η πώληση του πακέτου της Dong Energy ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα τρία κόμματα ελέγχουν 77 από τις 179 βουλευτικές έδρες, ενώ απολαμβάνουν τη στήριξη της συμμαχίας Κόκκινων-Πρασίνων με επιπλέον 12 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα έχει 16 έδρες.

Πηγή: euro2day.gr

 

7 σκέψεις σχετικά με το “Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Δανία ..λόγω Goldman Sachs!

 1. Εδώ όποιος τολμήσει να πει κάτι για τα μαγειρέματα με την GoldmanSachs και τα αποτελέσματά τους θα τον πουν το λιγότερο γραφικό, ή φασίστα. Στην Ελλάδα ό,τι μαγείρεμα έκανε ο Σημίτης το έκανε με την σύμφωνη γνώμη και την σιωπηλή αποδοχή ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  Μου αρέσει!

  1. Εγώ πάντως από αριστερά μέσα ενημέρωσης ενημερώθηκα γιά το τι εστί GS. Ακόμα το έχει η ΙΣΚΡΑ ( Λαφαζάνης), αλλά καί παντού.

   Μου αρέσει!

 2. Ενω εδω, με εντολη των αφεντικων, απο το 1999, οι πολιτικοι μας, με ενα σωρο παραμυθια και νομους δωρο σε φιλους, ξεπουλανε την ΔΕΗ μπιτ παρα.

  Μου αρέσει!

 3. Κοίτα να δείς που εκτός από μας, πού αντί γιά » Δανία του Νότου¨ πού έλεγε ότι θα μας κάνει το χαζό ο γιωργάκις, καταλήξαμε ΔανΕΙα, καί τώρα ετοιμάζεται καί η Δανια τού βορρά να μας ακολουθήσει! αχα χα χα χα.Ολες όι χώρες θα ακολουθήσουν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.