Έσκασε στο ΣτΕ η βόμβα της πράσινης απάτης! Και τώρα οι βιομήχανοι καλούν το ιππικό …

Η βόμβα έσκασε: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ έκρινε το Β’ Τμήμα του Συμβ. της Επικρατείας, με δύο αποφάσεις, το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει πολίτες της Αττικής, καθώς και η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της ΡΑΕ, με την οποία καθορίστηκαν οι τιμές του ΕΤΜΕΑΡ για το β΄ εξάμηνο του 2013. Προσέξτε, οι προηγούμενες τιμές, που είναι πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές που μας επιφυλάσσει η απόφαση 663 της ΡΑΕ.

Στο κείμενο της απόφασης τονίζεται ότι το ΕΤΜΕΑΡ «δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους, διότι δεν αντικρύζει ειδική αντιπαροχή προς τις …βαρυνόμενες με αυτό κατηγορίες προσώπων και, μάλιστα, σε κάποια αντιστοιχία προς το ύψος του, παρά σκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999 (δια του οποίου η ΛΑΓΗΕ ΑΕ και η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ανακτούν τα ποσά που καταβάλλουν στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ), χάριν του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της χρήσης φιλικών προς αυτό πηγών ενέργειας, καθώς και της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, στο πλαίσιο δε αυτό ωφελείται αόριστος κύκλος προσώπων και όχι ειδικά οι βαρυνόμενοι με το ένδικο τέλος«.

 

Γράφουμε εδώ και μέρες για τη μεγάλη πράσινη απάτη του ΕΤΜΕΑΡ, που ο Βασιλάκος της ΡΑΕ κι ο Παπαγεωργίου του ΥΠΕΚΑ προσπαθούν να φορτώσουν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους κι όχι στους βιομήχανους. Γράψαμε για τη Γερμανία, που προσπαθεί να απαλλάξει τη βιομηχανία της απ’ τις επιβαρύνσεις που φέρνουν μαζί τους οι ΑΠΕ. Γράψαμε για τα μέτρα που τρέχουν να πάρουν το ΥΠΕΚΑ και η ΡΑΕ, ασθμαίνοντας και κατόπιν εορτής, για να αντιμετωπίσουν το αποκρουστικό τέρας των εξωφρενικών επιδοτήσεων των ΑΠΕ, που έστησαν με προεξάρχοντες τους Παπανδρέου και Μπιρμπίλη. Γράψαμε για την Κομισιόν, που εξετάζει κατά πόσο η απαλλαγή των βιομηχανιών απ’ τις επιβαρύνσεις των ΑΠΕ συνιστά αδικαιολόγητη κρατική ενίσχυση, που νοθεύει τον ανταγωνισμό

Στα ρεπορτάζ για την απόφαση του ΣτΕ χαρακτηρίζεται ως αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 143 παρ. 2 περ. γ΄ του Ν. 4001/2011. Περιμένουμε να δούμε το πλήρες κείμενο της απόφασης, για να δούμε αν σχολιάζεται και η ειδική νομοθετική πρόβλεψη (Ν.3175/2003, Ν.4123/2013), με την οποία κανένας βιομήχανος δεν πληρώνει πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΤΜΕΑΡ το χρόνο, ανεξάρτητα το πόσο καταναλώνει.

 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, (άρθρο 4, παρ. 5, απ΄τις θεμελιώδεις δηλαδή διατάξεις), «Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους«. Η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ θεωρούν ότι τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι και τα μαγαζιά έχουν 12 φορές μεγαλύτερες δυνάμεις απ’ τους κατακαημένους βιομήχανους, γι’ αυτό και επιβάλλουν, με την 663/2013 απόφαση, 3,30€/MWh ΕΤΜΕΑΡ στους βιομήχανους και 38,61€/MWh στη χαμηλή τάση. Τώρα, που κατέπεσε στο ΣτΕ η προηγούμενη απόφαση του ΕΤΜΕΑΡ, το ΕΤΜΕΑΡ χαρακτηρίστηκε φόρος κι όχι τέλος και υπάρχει και σαφής αναφορά του ΣτΕ στο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ, πώς νομίζουν ότι θα περάσει απ’ το ΣτΕ αυτή η εξωφρενική κατανομή; Τι θα μηχανευτούν για να απαλλάξουν πάλι τους βιομήχανους και να φορτώσουν τα βάρη στο λαό; Μήπως γι’ αυτό, γνωρίζοντας την απόφαση του ΣτΕ, έσπευσε να παρέμβει ο Σαμαράς και να ανακοινώσει ότι θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία; Τα βρήκαν οι βιομήχανοι σκούρα και φώναξαν το ιππικό, να πάρουν ολοκληρωτική, κι όχι μόνο μερική όπως μέχρι τώρα, απαλλαγή απ’ το ΕΤΜΕΑΡ, βαφτίζοντάς το φόρο, αφαιρώντας το εντελώς απ’ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στέλνοντας τη λυπητερή στα συνήθη υποζύγια; 

Οι αναρτήσεις του ιστολόγιου “Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός” βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite !
Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας! Αλλά, προσοχή, αυτό δεν σημαίνει πλέον ότι με το Like θα σας έρχονται αυτόματα οι αναρτήσεις μας, το Facebook ζητάει πλέον να πληρώνουμε γι’ αυτό και η ενημέρωση που δίνουμε δεν γίνεται για επάγγελμα, γίνεται για προσφορά στη δημοκρατία μας!

Ανεξάρτητα απ’ το τι θα μηχανευτούν, το πρόβλημα παραμένει: η πολιτική των εξωφρενικών επιδοτήσεων των ΑΠΕ δημιουργεί ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στη χώρα. Με όποιο τρόπο κι αν μοιραστεί, δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του βάρους. Δεν είναι το πρόβλημα πώς θα μοιράσουμε την πίτα, το πρόβλημα είναι πώς θα μικρύνει η πίτα, ώστε να μπορέσουν να ελαφρυνθούν όλοι απ’ το άγος της πράσινης παράνοιας.

Η λύση λοιπόν μπορεί να είναι μία και μοναδική: μόνο αν οι «επενδυτές» κληθούν να πάρουν χασούρες, μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Αλλά χασούρες σε ίδια κεφάλαια, όχι σε ξένα κεφάλαια, όχι χασούρες στα πράσινα δάνεια, (που στην πραγματικότητα ήταν μαύρα αφού τα μοίραζαν αφειδώς οι τραπεζίτες στους εκλεκτούς και) που, αν γίνουν κόκκινα, θα μας τα ξαναφορτώσουν στο δημόσιο χρέος απ’ την πίσω πόρτα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. 

Επιχειρηματικότητα, παντού στο δυτικό κόσμο, σημαίνει και ρίσκο, σημαίνει ανάληψη χρηματοοικονομικού κινδύνου. Αν κερδίσεις, κερδίζεις πολλά. Αλλά, υπάρχει και η περίπτωση να χάσεις και πρέπει να σταματάς τη χασούρα έγκαιρα. Στην Ελληνική αγορά ενέργειας τα λαμόγια έχουν εφεύρει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που κερδίζει βρέξει-χιονίσει και με τα λεφτά των άλλων, με λεφτά που δανείζουν οι τράπεζες στους λίγους κι εκλεκτούς, ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι. Που κερδίζουν από νομοθετικές ρυθμίσεις, που τις εξασφαλίζουν από πολιτικούς-συνεταιράκια ή τσιράκια. Κι ακόμα κι εκείνοι, τους οποίους τσιμπάει κάπου-κάπου η Δικαιοσύνη, καταλήγουν να κάνουν χλιδάτα πρωτοχρονιάτικα πάρτυ εις υγείαν των κορόιδων! Η όλη κατάσταση θυμίζει παιγνίδι με σημαδεμένη τράπουλα, οπότε η λύση σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι αυτή που εφάρμοζαν στο Φαρ-Ουέστ: πίσσα και πούπουλα!

 

Και πάντα βέβαια παραμένει το ευρύτερο πρόβλημα του ενεργειακού ισοζυγίου και τι θα κάνουμε για τα επόμενα χρόνια. Απ’ αυτό το ιστολόγιο το φωνάζουμε συνέχεια:

  μόνο ο λιγνίτης δίνει σταθερή, αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια, στηρίζει την Ελληνική οικονομία, δίνει δουλειές στους Έλληνες.

Φτιάξτε γρήγορα και τη Μελίτη ΙΙ, για να έχουμε και φθηνό και αξιόπιστο ρεύμα.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η χώρα έχει αυτή τη στιγμή και μέχρι το 2020 υπερεπάρκεια εγκατεστημένης ισχύος, αν χρειάζεται κάτι είναι η υλοποίηση των ήδη αποφασισμένων επενδύσεων, όπως η Πτολεμαϊδα 5 και η Μελίτη ΙΙ, μια που ο λιγνίτης έδινε και θα δίνει τη φθηνότερη κιλοβατώρα. Το ενεργειακό μας ισοζύγιο σηκώνει και περισσότερο λιγνίτη μετά το 2020 και θα μπορούσαν, αφού γίνουν οι πιο πάνω, να συζητηθούν Μονάδες όπως Άγιος Δημήτριος 6 ή Πτολεμαϊδα 6 ή Αμύνταιο 3. Αποθέματα λιγνίτη έχουμε, η αγορά δικαιωμάτων εκπομπών CO2 είναι νεκρή και την προγούμενη βδομάδα η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου «της έκανε και το μνημόσυνο«. Γι’ αυτό όλοι, παντού, επενδύουν στο λιγνίτη! Επιπλέον, ο λιγνίτης είναι απόλυτα συμβατός με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας στο 20-20-20 τουλάχιστον μέχρι το 2030, το έχει πει το ΥΠΕΚΑ!

Αλλά, δυστυχώς, το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει να αγνοεί το λιγνίτη.

http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1624.html

18 σκέψεις σχετικά με το “Έσκασε στο ΣτΕ η βόμβα της πράσινης απάτης! Και τώρα οι βιομήχανοι καλούν το ιππικό …

 1. αυτή η εμμονή για λιγνίτη σπάει κοκκαλα άλλη μια φορά θα τονίσω …τον ντερλικώσαμε είναι απλό τέρμα το τζάμπα λιγνίτης

  Μου αρέσει!

  1. Σ’ αυτή τη ζωή τίποτα και ποτέ δεν είναι τζάμπα. Αλλά επειδή δεν ξέρεις από λιγνίτη, καλό είναι να διαβάζεις για να μαθαίνεις. Τα έχω γράψει εδώ: http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/3.html. Διάβαζε, κάνει καλό. Όσο ζούμε μαθαίνουμε, το έλεγαν και οι αρχαίοι!

   Μου αρέσει!

 2. Και για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, τα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης στέλνουν συγκεκριμένο μήνυμα πλέον.
  Οι τελευταίες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (και αυτές που έπονται) προσπαθούν να ανακόψουν τις ορέξεις της κυβέρνησης σε συνεχιζόμενα εισπρακτικά μέτρα,σε επαναλαμβανόμενες μειώσεις εισοδημάτων και στην επιβαλλόμενη υπερφορολόγηση στο όνομα του χρέους και των μνημονίων.
  Λένε απλά ότι όλα έχουν ένα όριο..

  Μου αρέσει!

 3. H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι όργανο της εξουσίας.
  Η εξουσία είναι σαν το κρεμμύδι.
  Εάν δε γνωρίσεις το κεντρικό επίπεδο, δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε τί στοχεύουν
  και τι εξυπηρετούν οι αποφάσεις των κυβερνώντων και των δικαστών.
  Η λύση είναι μόνο μία.
  Όταν θα έχω διάθεση θα σας την περιγράψω.
  Συγνώμη γιά τα Ελληνικά μου.

  Μου αρέσει!

 4. Να σημειώσουμε και την διάλυση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ το γνωστό ΙΓΜΕ και την επιστημονικη προσφορά του για τον ορυκτό πλούτο της χώρας επι σειρα ετων .

  Άραγε θα φέρουν το Αμερικανικό Ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών στην Ελλάδα?
  Ηταν απαιτησι του Διεθνους νομισματικού ταμείου και αυτό ?

  http://www.inewsgr.com/63/igme-Xreiazomaste-proslipseis-kai-ochi-apolyseis.htm

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF_%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CF%8E%CE%BD

  Μου αρέσει!

 5. Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Μαχητικής Αντίστασης Γεωλόγων
  στο ΔΣ του ΣΕΓ για τη διάλυση του ΙΓΜΕ
  Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής και την ψήφιση του
  Μεσοπρόθεσμου άνοιξε ο δρόμος για την ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου.
  Σύμφωνα με τη λογική της «fast-track» εξυπηρέτησης των «επενδυτών», το ΙΓΜΕ
  ένας δημόσιος φορέας που ασχολείται με την έρευνα του ορυκτού πλούτου και
  τον έλεγχο των μεταλλευτικών παραχωρήσεων, είναι ανεπιθύμητο. Στα πλαίσια
  της δημοσιονομικής πολιτικής στραγγαλισμού του δημόσιου τομέα για την
  διασφάλιση των κερδών των τραπεζιτών και των βιομηχάνων το ΙΓΜΕ αντί
  φορέας ανάπτυξης κρίθηκε, ως βάρος και δεδομένου ότι το Συνδικάτο δεν είναι
  “συνεργάσιμο” προωθείται η ουσιαστική διάλυσή του.
  Στόχος είναι η δραστική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού και
  για αυτό προωθείται ο δραστικός περιορισμός:
  του προσωπικού ακόμη και με απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ
  των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μέσω της κατάργησης
  της Συλλογικής Σύμβασης και του Κανονισμού προσωπικού
  Η απελευθέρωση του ερευνητικού χώρου και των αρμοδιοτήτων του προς
  όφελος της “Αγοράς”.
  H απόφαση αυτή είναι εγκληματική για τον λαό και τον τόπο αλλά
  εκθέτει και την ίδια την Κυβέρνηση που μέχρι την ψήφιση του
  Μεσοπρόθεσμου προωθούσε αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ και της Διοίκησης, πού στα
  λόγια στήριζαν τον ρόλο του ΙΓΜΕ όπως:
  Από το ΥΠΕΚΑ
  η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ερευνητικά έργα κόστους 14-15 εκ.€ ενώ
  εκκρεμούσαν ερευνητικά προγράμματα για το περιβάλλον και τα υπόγεια νερά.
  σύνταξη μελέτης Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΙΓΜΕ από το Οικονομικό
  Πανεπιστήμιο Αθηνών
  πολιτική δέσμευση για ουσιαστική αξιοποίηση του ΙΓΜΕ στα θέματα
  ανάπτυξης Ορυκτού πλούτου (Οδηγία Φερχόϊγκεν), ενεργειακής πολιτικής
  (γεωθερμία, λιγνίτες) υπόγεια νερά (Οδηγία 2000-60 ΕΕ), περιβάλλον,
  καταστροφικά φαινόμενα (σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία).
  Στο φορέα για τους Υδρογονάνθρακες, το ΙΓΜΕ αναφέρεται ως
  συντελεστής στην εκτέλεση του έργου του.
  Από τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ
  έχει στοιχειοθετηθεί η ανάγκη υλοποίησης των προσλήψεων
  επιστημόνων και τεχνικού προσωπικού καθώς και για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ
  απασχόληση επιστημόνων και τεχνικού προσωπικού για 60 τουλάχιστον
  ανθρωποέτη.
  δεν τέθηκε κανένα θέμα τροποποίησης του Ιδρυτικού Νόμου και του
  Θεσμικού πλαισίου του ΙΓΜΕ ή των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού
  υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, για την ανάγκη
  διατήρησης του ΙΓΜΕ.
  Η Κυβέρνηση προχωρά στην ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ με διάφορα σενάρια
  που ΟΛΑ περιλαμβάνουν την μείωση του προσωπικού ακόμη και με απολύσεις,
  την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
  Για τη παράταξη μας είναι προφανές όμως ότι ο ρόλος του ΙΓΜΕ ως ερευνητικού
  Ινστιτούτου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπηρετηθεί από Υπηρεσίες
  Υπουργείων ούτε από ένα γραφείο διαχείρισης προγραμμάτων. Σε όλες τις χώρες
  του πλανήτη οι ερευνητικές γεωλογικές υπηρεσίες υπηρετούνται από ανεξάρτητα
  Γεωλογικά Ινστιτούτα.
  Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της Διυπουργικής
  και να στηρίξει το ΙΓΜΕ σαν ερευνητικό φορέα Δημόσιο, ενιαίο, με
  περιφερειακή διάρθρωση με παράλληλη ανάπτυξη τόσο της βασικής έρευνας
  υποδομής όσο και της εφαρμοσμένης (που περιλαμβάνει και υπαίθρια
  εργοταξιακή στήριξη, συνεργείο, εργαστήρια κλπ), με βάση και τη θέση του
  Συνδικάτου.
  Το ΙΓΜΕ το χρειάζεται ο λαός και η κοινωνία. Η Μαχητική Αντίσταση
  Γεωλόγων στηρίζει τον αγώνα του Συνδικάτου που πιστεύει ότι στο ΙΓΜΕ
  δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και καμία ερευνητική δραστηριότητα.
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ
  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
  ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

  Μου αρέσει!

  1. Η περιουσία του ΙΓΜΕ είναι τόσο το ανθρώπινο κεφάλαιο όσο όμως και τα πανάκριβα μηχανήματα που διαθέτει. Οπως μας περιέγραψε ο Γ. Οικονόμου, διευθυντής Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, «πριν από λίγο καιρό ο κινέζος υπουργός Περιβάλλοντος που επισκέφθηκε το Ινστιτούτο εντυπωσιασμένος τραβούσε φωτογραφίες από το φασματογράφο που διαθέτει ο φορέας, οποίος έχει ταξιδέψει σε αποστολή στο φεγγάρι, και ζήτησε να τον δανείσουμε στη χώρα του».
   Είναι ζήτημα εθνικής περηφάνιας και γοήτρου η διατήρηση του ΙΓΜΕ, μας ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο. «Δε θα επιτρέψουμε να αλωνίζουν «άλλοι» για να ερευνούν τον εθνικό μας πλούτο…»!

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289901

   Μου αρέσει!

 6. Μην μιλατε για τον βρωμολιγνιτη, γιατι δεν βρωμιζει μονον
  την Ελλαδα αλλά προκαλει και 1.200 προωρους θανατους
  καθε χρονο στην ωραια κατα τα άλλα χωρα μας.
  Προσοχη, μην βαρατε Ελληνιδες κα Ελληνες, δεν τα λεω εγω
  αυτα αλλά οι επαγγελματιες «προστατες» του περιβαλλοντος
  του ελληνικου τμηματος της διαβοητης Greenpeace.
  Φιλος μου εθεσε υπ’ οψει μου πριν απο καιρο ενα κειμενο
  καποιας κυριας Βερονικης Γαρυφαλλου που εμφανιζοταν
  οτι προερχοταν απο την Greenpeace Ελλαδας, που εσερνε
  τα εξ αμαξης στον λιγνιτη και την «καταστροφη» που προκαλει!!!!
  Ο φιλος μου εστειλε επανειλημμενως Ε-mail στην Greenpeace
  με τα οποια ζητουσε επιμονα να του υποδειξει η οργανωση αυτη
  εναλλακτικες λυσεις για την αντικατασταση του λιγνιτη. Αλλά
  το μονο που επακολουθησε ηταν μια αποκαλυτικοτατη σιωπη
  της «επιχειρησης» προστασιας του περιβασλλοντος που
  ακουει στο ονομα Greenpeace Ελλαδας..
  Το κειμενο αυτο το εχω κατραχωρημενο στο κομπιουτερ μου αλλά
  δεν γνωριζω την τεχνικη με την οποια θα μπορουσα να το μεταφερω
  εδω για να διαπιστωσουν ολοι οτι οι επαγγελματιες προστατες
  του περιβαλλοντος μας κοροϊδευουν ασυστολως.
  Ο Παπούς

  Μου αρέσει!

  1. Η τεχνική έχει ως εξής: αν το κείμενο είναι ήδη δημοσιευμένο κάπου, κάνετε αντιγραφή της διεύθυνσης, που βγάζει στο πάνω μέρος της οθόνης, και επικόλληση εδώ, στα σχόλια. Αν το κείμενο δεν είναι δημοσιευμένο κάπου, το ανεβάζετε στο Google drive ή Skydrive ή Google docs ή Scribd ή κάτι παρόμοιο και θα σας δώσουν τη διεύθυνση όπου έχει φορτωθεί, οπότε πάτε πάλι με το πρώτο βήμα.

   Μου αρέσει!

   1. @Ligniite Is Gold

    Ευχαριστω για την βοηθεια – εγω ο γερακος
    των 88 ετων γηρασκω αει διδασκομενος

    Ο Παπούς (ονομα και πραμα…και με ενα π παντοτε,
    σε πεισμα των γραμματολογων, θηλεων και αρρενων)

    Μου αρέσει!

 7. Να κλείσει τώρα το μαύρο ταμείο του ΛΑΓΗΕ
  Ούτε ευρώ για τους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες και λοιπούς δήθεν πράσινους ραντιέρηδες.

  Μη πληρώνετε φόρο ΕΤΜΕΑΡ στην ΔΕΗ-ΛΑΓΗΕ δηλαδή μη ενισχύετε τους απατεώνες κρατικοδίαιτους αεριτζήδες επιχειρηματίες κυριολεκτικά από την τσέπη μας.

  Πληρώστε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τους λογαριασμούς ΔΕΗ μείον ΕΤΜΕΑΡ έως ότου, (όπως έγινε με τις χρεώσεις ΥΚΩ), επιμεριστούν (έως ότου πετύχουμε την κατάργηση του μαύρου και όχι πράσινου λογαριασμού υπερ ΑΠΕ) οι αναλογούντες φόροι για το ΕΤΜΕΑΡ από το κοινοβούλιο και όχι τον κάθε Βασιλάκο (που «του ξύρισε το μουστάκι» το Β΄Τμ. ΣτΕ). Δεν υφίσταται σχετική νομοθετική ρύθμιση εξάλλου.

  – Όλοι θέλουμε να μειωθεί το κόστος του ηλεκτρισμού για την βιομηχανία (επειδή η βιομηχανία περιλαμβάνει και την εργασία), αλλά όχι σε βάρος των καταναλωτών ηλεκτρισμού χαμηλής τάσης. Αν ο δήθεν περιβαλλοντικός φόρος (ΕΤΜΕΑΡ) επιμεριστεί αναλογικά βάσει της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», τότε θα αναγκαστεί το διευθυντήριο των Βρυξελλών «να ανακρούσει πλήρως πρύμναν» με τις ΑΠΕ, λόγω του αυξημένου κόστους της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ε.Ε. που αποτέλεσμα έχει την διαρροή κεφαλαίων, θέσεων εργασίας και διοξειδίου του άνθρακα σε χώρες εκτός Ε.Ε. που σημειωτέον, εκπέμπει μόνο το 10 % των παγκοσμίων εκπομπών CO2.

  – Με τις αποφάσεις 323, 663/2013 μετακυλίεται το κόστος της δήθεν μείωσης εκπομπών «ρύπων» στους αδύναμους καταναλωτές. Προκύπτουν μειώσεις αναλογούντων περιβαλλοντικών φόρων περίπου 100 εκατομ. ευρώ για τους 20 καταναλωτές υψηλής τάσης και 200 εκατομ. ευρώ για τους καταναλωτές μέσης τάσης. Αυτά τα 300 εκατομ. ετησίως (μόνο για ΕΤΜΕΑΡ) τα πληρώνουν οι καταναλωτές χαμηλής τάσης. (Άνιση φορολογία υπερ των οικονομικά δυνατών- αντισυνταγματικότητα).

  -Από τον λογαριασμό ΛΑΓΗΕ υπερ των παραγωγών της διακοπτόμενης ενέργειας από ΑΠΕ πληρώνονται οι παραγωγοί της. Αυτή η ενίσχυση θεωρείται πλέον και με την βούλα κρατική βοήθεια μέσω φορολογίας. Είχε προηγηθεί η απόφαση
  C 262/12 του ΔΕΕ, με αντικείμενο αίτηση προδικαστικής αποφάσεως δυνάμει του άρθρου 267 ΣΛΕΕ, που υπέβαλε το Conseil d’État (Γαλλία) με απόφαση της 15ης Μαΐου 2012, η οποία περιήλθε στο Δικαστήριο στις 29 Μαΐου 2012, στο πλαίσιο της δίκης. Την προσφυγή στο Γαλλικό δικαστήριο που υπέβαλε το προδικαστικό ερώτημα είχε υποβάλλει η αντιαιολική ομοσπονδία «Association Vent De Colère! Fédération nationale» και άλλοι πολίτες.

  Κρίθηκε εν προκειμένω ότι :

  «Το άρθρο 107, παράγραφος 1, ΣΛΕΕ έχει την έννοια ότι μηχανισμός όπως ο προβλεπόμενος από τον (Γαλλικό) νόμο 2000-108, της 10ης Φεβρουαρίου 2000, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της δημόσιας υπηρεσίας ηλεκτρισμού, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 2006-1537, της 7ης Δεκεμβρίου 2006, περί του τομέα της ενέργειας, ο οποίος αποσκοπεί στην πλήρη αντιστάθμιση του επιπλέον κόστους που επιβάλλεται σε επιχειρήσεις λόγω της υποχρεώσεως αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από αιολική ενέργεια σε τιμή ανώτερη της αγοραίας τιμής και του οποίου η χρηματοδότηση βαρύνει τους τελικούς καταναλωτές, αποτελεί παρέμβαση με κρατικούς πόρους», δηλαδή πρόκειται για φόρο.

  Σε αυτή τη κρατική βοήθεια όμως προστίθεται και η επιδότηση κεφαλαίου που φτάνει στο 40 %. Επομένως προκύπτει παράνομη υπεραντιστάθμιση, θεωρουμένου ότι η κρατική βοήθεια για περιβαλλοντικούς σκοπούς (που αντισταθμίζει τις επιδοτήσεις που έχουν λάβει οι ρυπογόνες βιομηχανίες» δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποια όρια που έχουν τεθεί με κανονισμούς..Επομένως σύντομα θα κληθούν να επιστρέψουν μεγάλα ποσά που έχουν λάβει οι πολυεθνικές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μέσω αναπτυξιακών νόμων και οι αγρότες-παραγωγοί της πλάκας

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.