ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

niketxristoforakoy(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του «σφάλματος».

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί! Αυτό όμως που πέρασε στα ψιλά ενώ είναι εξέχουσας σημασίας είναι άλλο… Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. Αφού τον έψαχνε…ε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην βουλή!

Πηγαίνει αμέσως εκεί και ενημερώνεται από την γραμματέα του κυρίου Σημίτη, κυρία Μαρία Πλευράκη, ότι «δεν μπορούσε να εισέλθει». Επιένοντας, της ζητά να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν, παρέπεμψε εκείνες τις κρίσιμες ώρες τον αρχηγό της ΕΥΠ, στον επίορκο Μαντέλη! Τον άνθρωπο που όπως μάθαμε μετέπειτα, χρηματίστηκε από τον Χριστοφοράκο. Τον σύζυγο της Τουρκάλας συγγενούς του …Ντεμιρέλ!

Τον άνθρωπο που μετέπειτα πρωτοστάτησε για να περάσει η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, υβρίζοντας και αποκαλώντας «ακροδεξιούς» τους ίδιους τους συντρόφους του στο ΚΥΣΕΑ που αντιδρούσαν!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Ο Κώστας Σημίτης είναι ακόμα αμετανόητος και ελεύθερος. Το ίδιος και ο κύριος Μαντέλης.

Αντίθετα η Ελλάδα είναι υπόδουλη και έρμαιο της συμμορίας Σημίτη, ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.

Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες μετά, πάλι τον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 222,7 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Intracom και 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

Όπως όμως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τσάμπα φιλότουρκος δεν υπάρχει. Έχουμε αποδείξει δε ότι ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS είναι έρμαια της Τουρκικής πολιτικής αφού απλούστατα το Τουρκικό βαθύ κράτος γνωρίζει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ έστω και ένα Ευρώ από το βρώμικο χρήμα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

Έτσι ο κύριος Μαντέλης, ο πολέμιος του “Ελληνικού Εθνικισμού” και του πατριωτισμού, υπηρέτησε και αυτός “συμπτωματικά” τα Τουρκικά συμφέροντα στο έπακρο. Συκοφάντησε αγνούς ανθρώπους, δαιμονοποίησε τον Πατριωτισμό κατά την προσφιλή τακτική όλων των ελεεινών υποκειμένων που ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΣΑΡΚΑ αυτής της χώρας και υποδούλωσαν τον λαό στους τοκογλύφους.

Γιατί όπως έχουμε πει, υπάρχουν δύο άκρα: Αυτός που βάζει την πατρίδα πάνω από το τομάρι του και τα λαμόγια που αρμέγουν την πατρίδα για να “σπουδάσουν τα παιδάκια τους”.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τα παιδάκια σας κατάματα, εξηγήστε τους ότι γεννιώνται υποδουλωμένα γιατί κάποιοι κύριοι Μαντέληδες προτίμησαν την μοσχαροκεφαλή τους και την κοιλάρα τους από το να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους ως όφειλαν.

Και επειδή ο κύριος Μαντέλης κυκλοφορεί ελεύθερος, εάν τον συναντήσετε εξηγήστε του ότι η “χορηγία” που έλαβε από τη Siemens, ήταν πληρωμένη από το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ήταν οι χαμένες συντάξεις. Τα αποθεματικά των ταμείων. Ήταν κομμάτι από τη σάρκα αυτής της χώρας που τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη την ξέσκισαν για να γεμίσουν τις σαπιοκοιλιές τους. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

Οπότε κύριε Μαντέλη, εάν κάποιος σας σταματήσει στο δρόμο για να σας εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων που καρπωθήκατε, μη δώσετε σημασία.

“Εθνικιστές” θα είναι Τάσο μου. Εθνικιστές.

Πηγές. Διαβάστε τες για να δείτε τι εστί λαμόγιο και τι Πατριώτης.

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-05.ant1gr.html#05

http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3707463&action=print

http://www.hri.org/news/greek/ant1gr/1997/97-12-18.ant1gr.html

ΙΜΙΑ-ΕΥΠ-CIA : Η τελευταία νύχτα …Tα φοβερά ντοκουμέντα !

Αποκάλυψη από τον Βετεράνο : Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !

Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες

πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».
Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις.
«Εστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους».
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια.
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.
* H επιδρομή των κομάντος
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια.
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση».
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.
Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Ο τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι’ αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ενα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας.
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987. Ο Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες.
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου. Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου».
Ο κ. Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».
* H πρόταση της CIA
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο κ. Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης.
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος.
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
Ο κ. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.
Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν – μόνος του – στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».
* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο κ. Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του.
Επειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο.
Ο κ. Βασιλικόπουλος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.
01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.
01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.
01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.
01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.
Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.
02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.
Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.
03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.
03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.
03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).
03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.
03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.
03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.
04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.
Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.
04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.
04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.
04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.
04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.
04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.
Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.
05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.
05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.
05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.
Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.
05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.
05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.
07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.
OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ K. ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός N. ΚΟΥΡΗΣ Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας XP. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Λ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός ΕΥΠ
Εγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση;
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες.
Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας.
Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, δεν είναι σαφές.
Τα συμπεράσματα δικά σας !

91 σκέψεις σχετικά με το “ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

      1. Ολα αυτά και άλλα πολλά τα γνωρίζουν οι αναγνώστες από το έτος 2007 που άρχισεν ο Φ.Π. τα μαθήματα Πολιτικής , Διπλωματίας , Αμυνας , Ιστορίας κ.λ.π. στους νυν πολύξερους που τον έβριζαν τότε .

        Αρχικώς στα ΝΕΑ , κατόπιν ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και εν συνεχεία ΟΛΥΜΠΙΑ μέχρι και σήμερα .
        1-4-2018 Φ.Π.

        Μου αρέσει!

  1. αυτή τη μαϊμού τον πράκτορα των γερμανών που εξοφλούν rainchecks στους τούρκους
    τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί ενας χριστιανός να την μαμήσει ?
    ΄Ολοι τον βρίζουν και τον καταριούνται και ο αλήτης συνεχίζει απτόητος να στήνει νέες
    καταστάσεις διάσπασης κομμάτων και ποδηγέτησης θυμικού του κόσμου (εντολές γερμανών) .

    Μου αρέσει!

    1. Oi Eβραίοι στη χώρα μας, όπως ένας τέτοιος είναι και ο Σημίτης, δεν κινδυνεύουν από κανέναν στη χώρα μας, τη στιγμή που τους προστατεύουν η μοσαντ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς και ειδικό τμήμα της αστυνομίας μας.
      Υστερα από όλους αυτούς, άντε εσύ να διεισδύσεις για να τους βλάψεις με οποιονδήποτε τρόπο!

      Μου αρέσει!

      1. Γιατί να τους βλάψεις; Θεός δεν υπάρχει; Όλες οι συμφορές την πόρτα τους- αργά ή γρήγορα- κτυπούν αρκεί να κάνεις μια ιστορική αναδρομή στην πορεία τους. Μάλλον θα συμφωνήσεις ότι έτσι συμβαίνει. Ο βλαμμένος πάντως είναι σε καλύτερη μοίρα από τον μεθυσμένο αν και χρόνιο το νόσημα. Αυτοί όμως και στους δύο επιθετικούς προσδιορισμούς έχουν μεγάλη έφεση (ικανότητα) αναντάμ παπαντάμ (*). Τώρα είναι η φάση του δεύτερου, είναι μεθυσμένοι από τον ερχομό υλικών κατακτήσεων (ό,τι υλικό ως γνωστόν ανήκει στον μαυροψύχη κατόπιν συμφωνίας με το Θείον Όν) και του μεσσία τους, εξουσιαστή του αρνητικού, άρχοντα της αντίθεσης, του μαύρου ιλώτα. Το ξενέρωμα στους πάντες δημιουργεί θέματα γιατί πάντα έβλαπτε. Έτσι θα πάθουν και τούτοι. Ας μας υποδείξει κάποιος έναν «περιούσιο άπλυτο» αθλητή ή φιλόσοφο ή ανθρωπιστή. Κανένας, τζίφος. Όμως τραπεζίτη, χρηματιστή, πολλούς.

        (*)= Άκλιτη έκφραση, εν είδει επιρρήματος, για κάτι που διατηρείται από γενιά σε γενιά ή κατά το γνωστότερο από πάππου προς πάππου. Προέρχεται από τα τουρκικά, προφανώς μέσω Μικρασιατών, ana (μητέρα), baba (πατέρας).

        Μου αρέσει!

  2. Με το γκριζαρισμα των Ιμιων και την μετεπειτα διχοτομηση του Αιγαιου (ερχεται….), ενα μερος των κοιτασματων θα οδευσει στους Τουρκους, δηλαδη στους Γερμανους. Ηξερε ο Σημιτης οτι δεν μπορουσε να επιτρεψει στους φιλους του τους Γερμανους να τρυπησουν για υδρογονανθρακες, μια και τι θεμα αυτο ανηκει στην απολυτη διακαιοδοσια της Αμερικης. Για αυτο εγινε αυτο το μπαχαλον με τα Ιμια ……Αλλα αυτο δεν σας το λενε. Ανεξαρτητη και εθνικα περηφανη χωρα η Ελλαδα (το αλλο με τον Τοτοτο ξερετε?)

    Μου αρέσει!

    1. «Καρντάκ», όπως δηλαδή τα λένε οι Τούρκοι, αποκαλεί τη βραχονησίδα των Ιμίων ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook!!!

      Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες», σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».

      Ακόμη, υποστηρίζει ότι το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων!!!

      Μου αρέσει!

      1. Ας πει όμως κάποιος σε αυτό το ζώο, πως και τα παράλια της Τουρκίας, Ελληνικά είναι!!!!
        Βρωμοπροδότες και ανθέλληνες όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί»
        Άϊ σιχτίρι πιά!!!

        Μου αρέσει!

      2. Αγαπητέ «ΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ», τα νησάκια ΙΜΙΑ, στην ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ συνθήκη (με την οποία η Ιταλία και η Τουρκία καθορίζουν ταην συνοριακή γραμμή «για τα άλλα νησία» των Δωδεκάνησων με την Τουρκία) της 28-12-1932 και στην παράγραφο 30, αναφέρονται επί λέξει: «ΚΑΡΝΤΑΚ (ΚΩΣ)». Το όριο της συνοριακής γραμμής καθορίζεται: «στο μέσον της απόστασης μεταξύ Καρντάκ (Κως) και νήσου Κάτω (Ανατολίας).

        Τα δωδεκάνησα παρεχωρήθησαν στην Ιταλία με την συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
        Οι Τούρκοι, φαίνεται μετάνοιωσαν που τα έδωσαν στην Ιταλία και είχαν αξιώσεις.
        Έτσι εκδικάστηκε Ιταλοτουρκική Προσφυγή στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης της Κοινωνίας των Εθνών το 1929, η οποία έδωσε αφορμή στη συνομολόγηση της Συνθήκης της 04-01-1932 (για τα μεγάλα νησιά) και 28-12-1932 (για τα άλλα νησιά) μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας, διά της οποίας ρυθμίζονται επακριβώς τα τουρκοϊταλικά θαλάσσια σύνορα και αναγνωρίζεται ότι το σύμπλεγμα των βραχονησίδων Ίμια ανήκε στην Ιταλία και εν συνεχεία, όταν παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία στην Ελλάδα διά της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα και οι βραχονησίδες Ίμια.

        Το σημαντικό είναι ότι όταν ανέκυψε το θέμα των γεγονότων των βραχονησίδων Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, ο εξέχων καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς δικαίου στο ΑΠΘ, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος (απεδήμησεν εις Κύριον το 2008), τα επίσημα στοιχεία της εκδίκασης στο Διεθνές Δικαστήριο, τα παρέδωσε, στην ελληνική κυβέρνηση και στον έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο. (h**p://www.makthes.gr/news/opinions/27900/). Άκουσε ποτέ κανένας Έλλην τίποτε γι’ αυτό?????

        Όσο για τον κ. Θεοδωρίδη …. επειδή δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα Ελληνόπουλο μπορεί να είναι προδότης, πιστεύω ότι είναι απλά αδιάβαστος, στούρνος δηλαδή, καθώς και επικίνδυνος.

        Επίσης, πολοί χάρτες του Ναυτικού της Τουρκίας τα αναφέρουν ως ΙΜΙΑ.

        Τις συνθήκες του 1932, μπορείς να τις δεις στο scribd με κλειδί «ΙΤΑΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ 4-1-1932».

        Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

        Μου αρέσει!

      3. @ Εκτωρα… ευχαριστω για τις αναφορές και πληροφορίες.

        Ομως… εστω «εκτός θέματος», θέλω να εκφρασω μια αποψη… την δικη μου !!

        «Όσο για τον κ. Θεοδωρίδη …. επειδή δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα Ελληνόπουλο μπορεί να είναι προδότης, πιστεύω ότι είναι απλά αδιάβαστος, στούρνος δηλαδή, καθώς και επικίνδυνος….»

        Ο καθε «κος Θεοδωρίδης» δεν ειναι προδοτης εκ προθέσεως. Δεν ειναι Ελλην Πολιτης, επι της ουσίας.
        (δεν το λεω σε προσωπικη βαση, εξ ού και τα εισαγωγικα, παρα σε επιπεδο ιδιότητας ως στελεχος της -διεθνιστικης- Αριστερας).
        Ειναι ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ειναι αυτό το «μοντερνο»… το «προοδευτικο»… η μεταλλαξη των παλαι ποτέ «Hippies»… παιδί της Φυσης… της Ειρηνης -εστω Pax Ottomanica- και του Ερωτα -γιατι οχι… χωρίς ανατομικους περιορισμους.

        Για να καταλάβετε την διαφορά, συγκρινετε, ως υπόδειγμα, τις -εστω πρώτες- σελιδες των δύο βιβλίων που τα 5χρονα «πρωτακια» διδασκοντο παλια (σαν εμένα) και διδασκονται τώρα ή μεχρι προσφατα (σαν τον όποιο «κο Θεοδωρίδη»).

        Παραθέτω :

        Αλφαβητάριο Α Δημοτικού (Παλιό Σχολικό Βιβλίο)
        http://taexeiola.blogspot.gr/2013/05/alphavitari-a-dimotiko.html

        Γλώσσα Α’ Δημοτικου – Γράμματα, Λέξεις, Ιστορίες – Πρώτο τεύχος

        Click to access Glwssa_A_Dimotiko_1_mathiti__eBooks4Greeks.gr.pdf

        Και, επειδη εγώ δεν ειμαι παιδαγωγός ή παιδο-ψυχολογος, απλα εχω διαβασει καποια πραγματα, σας παραπέμπω στον σχετικο σχολιασμο του Δασκαλου (ναι… με το Δ κεφαλαίο).Νατσιού Δημητρίου :

        Προλογίζει με μια φράση του Σεφέρη :
        «…όλα γίνονται στην Ελλάδα σα να μας κινεί ένα θανάσιμο μίσος για τη λαλιά μας. Το κακό είναι τόσο μεγάλο, που μόνο σαν φαινόμενο ομαδικής ψυχοπάθειας θα μπορούσε κανείς να το εξηγήσει».

        και συνεχιζοντας αναφέρει (ενδεικτικα)
        («Δημοτικά Τραγούδια», εκδ. «Γράμματα», σελ. 7).
        Έφυγαν τα σπουδαία, τα τιμαλφή της λογοτεχνίας μας, προγραμμένοι οι μεγάλοι συγγραφείς, λογοκρίθηκαν οι άριστοι του Γένους, και τι μπήκε στην θέση τους; Άρθρα εφημερίδων, (από Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή), μικρές αγγελίες, κείμενα από ιστοσελίδες, συνταγές μαγειρικής (περίπου 30 σ’ όλα τα βιβλία του Δημοτικού, όσα ήταν περίπου τα δημοτικά τραγούδια), κείμενα της συγγραφικής ομάδας, ανάξιες λόγου τιποτολογίες και ατάλαντες μωρολογίες. Αφίσες, οδηγίες χρήσης καφετιέρας και κλιματιστικού, στην Στ’ Δημοτικού.
        Κείμενα, δηλαδή, της αγοράς… αγοραία κείμενα.
        (Χαχανίζουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι-όσοι βιώνουμε την ασημαντότητα-βγαίνουμε με σκυμμένο το κεφάλι από την τάξη, πελιδνοί και ντροπιασμένοι.)

        …. και επιλογιζει ως εξης :
        (Τα λέγαμε παλιά «Αναγνωστικά», γιατί μέσω των βιβλίων αυτών, δεν μάθαιναν τα παιδιά ανάγνωση μόνο, αυτό τελειώνει στην Α’ δημοτικού, αλλά γινόταν και ανάγνωση του εθνικού μας πολιτισμού, ήταν αρωματισμένα με Ελλάδα. Όλα τα Αναγνωστικά, μέχρι ίσως και το 2006, από γενέσεως του νεοελληνικού κράτους, δίδασκαν τα δύο ιερά ονόματα, Ελλάς και ελευθερία, και πάντοτε με σεβασμό στην πατρώα πίστη, την ελληνοσώτειρα Εκκλησία μας. Και η συγγραφή τους ανατίθετο σ’ ό,τι καλύτερο διέθετε η πατρίδα και όχι σε Γραικύλους).
        Και αντί να κηρύξουν οι «αμαρτωλές» ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τα συνδικαλιστικά μας όργανα, μία απεργία διαρκείας, με μοναδικό αίτημα την αλλαγή των βιβλίων Γλώσσας, για να ανακτήσουμε και τον σεβασμό και την εκτίμηση του λαού, οι κηφήνες αδιαφορούν. (Έχω διαγραφεί, με αίτησή μου, από την ΔΟΕ. Παλιός συνδικαλιστής, με παρουσία στα συνδικαλιστικά όργανα, μου έλεγε για τα συνέδριά της ΔΟΕ, που τα πραγματοποιούσε- και μάλλον συνεχίζεται η τακτική- στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας ή σε ηλιοχαρή νησιά της πατρίδας, με έξοδα των κορόιδων, των συναδέλφων, που πληρώνουν συνδρομή 30-40 ευρώ τον χρόνο. Γιατί δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο σχολικό αμφιθέατρο και χωρίς θέρμανση;).

        Θέλω να κλείσω το κείμενο με λόγια από καρδιάς. Δεν γράφω ό,τι ξέρω, γράφω ό,τι ζω. Ντρέπομαι! ντρέπομαι, γιατί με τέτοια εξαίσια Παράδοση και Ιστορία, καταντήσαμε περίγελως, όχι των ξένων, αλλά των παιδιών μας, των μαθητών μας. Γράφω, όχι για επίδειξη, γράφω για την πατρίδα μου.

        «Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Νάρθη ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλη και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να χω, στραβός θε να είμαι. Οτι σ’ αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπόν, να πάγω αλλού». Στρατηγός Μακρυγιάννης

        Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/9917, Ἀντίβαρο

        Επιλογιζοντας, συμπεραίνω και εγω… με συναισθηση οτι ειμαι «εκτός θέματος», λεγω :
        Η Παιδεία μας παράγει Ο,ΤΙ αλλο εκτός απο Ελληνες Πολιτες… σε πληρη εναρμονιση του Δογματος Κισιγκερ !!!

        Μου αρέσει!

      4. Πλατεία Βάθης.

        Καλησπέρα.

        Πολύ ωραία τα λες γείτονα.

        Η αφαίρεσις των κειμένων των παλαιών αναγνωστικών άρχισε από το 1982. Φύγανε οι πάντες. Τι Παλαμάς, τι Βαλαωρίτης, τι Σολομός, αλλά και τα παιδικά παραμυθάκια αντικατασταθήκανε με αρλουμπολογίες.
        Εκείνα, που μου προκαλέσανε εντύπωση εμένα προσωπικά, ήταν τα λάθη, τα οποία περιείχαν, τα διάφορα σχολικά βιβλία. Σε κάποιο συγκεκριμένο λάθος, το οποίον ήταν γραμμένο στην Γεωγραφία, νομίζω της Ε’ δημοτικού, που είχε σχέση με τον ορισμό του γηίνου μεσημβρινού, όταν το έδειξα στον δάσκαλο και του είπα τον σωστό ορισμό υποδεικνύοντάς του το λάθος, ο άνθρωπος έμεινα άναυδος και μου απήντησε, πως αυτό εδίδασκε επί μία δεκαπενταετία! Δεν γνωρίζω τι έγινε μετά και κατά πόσον προχώρησε η υποτιθεμένη διόρθωσις, αλλά δεν έτυχε να την δω.

        Δεν είναι όμως μόνο τα αναγνωστικά και τα κείμενά τους. Είναι και ο τρόπος διδασκαλίας. Τα παιδιά δεν μάθανε ανάγνωση, με αποτέλεσμα, να βλέπουμε σήμερα νέους, οι οποίοι κάνουν κάτι απίθανους και εξεζητημένους χρωματισμούς. Κανείς δεν τους έδειξε πώς πρέπει να αναγιγνώσκεται ένα κείμενο. Ούτε γράφανε. Κάτι λέξεις στο αναγνωστικό τους συμπληρώνανε και υποτίθεται, ότι έτσι γινότανε σωστή εκπαίδευσις. Η δυσλεξία, που παρουσιάσθηκε μετά το 1981 και φούντωσε, δεν υπήρχε πριν, προσωπικά δε την αποδίδω στο ότι τα παιδιά, δεν μάθανε να γράφουν.

        Στην Ιστορία πάλι, την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο βιβλίο Ιστορίας ήταν γραμμένη σε μία – δύο σελίδες, μ’ ένα σωρό ονόματα, χωρίς τις ανάλογες εξηγήσεις, του τι έκανε το καθένα, για την δε Σπάρτη είχε αφιερωθεί μία σελίδα και κάτι γραμμές και ο συγγράψας το κείμενο, έλεγε, ότι η Σπάρτη ήταν δικτατορία τύπου επταετίας, ας πούμε. Άσε τα του Μ. Αλεξάνδρου, που προσπαθούσαν, σώνει και καλά, να τον περάσουν σαν σφαγέα των λαών. Αυτά, μόνο τώρα κατάλαβα πώς γίνανε, όταν έμαθα, πως μία επιτροπή αποτελουμένη από Έλληνες και Τούρκους εκπαιδευτικούς (;;;), συζητούσαν τι να συμπεριλαμβάνεται και τι όχι στα σχολικά βιβλία, κάτι, που φαίνεται οι δικοί μας φωστήρες, που δεν ξέρω ποιος τους έβαλε εκεί πέρα πάνω, τα ακολουθούσαν κατά γράμμα. Διότι οι Τούρκοι, απ’ την πλευρά τους, στα σχολικά τους βιβλία έχουν και πατριωτικά κείμενα και προσπαθούν στρεβλώνοντας την Ιστορία, να πείσουν, ότι είναι εκείνοι, που έκαναν τον κρητομινωικό πολιτισμό (!), ότι ο Αγαμέμνων ήταν Τούρκος αγάς (!) και λένε τον Όμηρο συμπατριώτη τους (!), ενώ τα δικά μας παιδιά, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς εορτάζουμε την 25ην Μαρτίου ή την 28ην Οκτωβρίου, τους δε ήρωες του 21, τους έχουν ανάκατα μεσ’ στο μυαλό τους.

        Κάτι άλλο επίσης, πολύ σημαντικό είναι, το ότι όλοι οι ήρωες αυτοί, οι εικόνες των οποίων ήταν τοποθετημένες στις σχολικές τάξεις και αίθουσες, μαζί με τους χάρτες εξηφανίσθησαν και καταχωνιάσθηκαν σε αποθήκες.

        Αυτά έκανε η υπερήφανος εξωτερική μας πολιτική, την οποίαν ακολουθήσανε όλοι, όσοι περάσανε μετά στις διάφορες κυβερνήσεις, αντίθετα από εκείνα, τα οποία προεκλογικά έλεγαν…

        Κι έτσι οι μαθητευόμενοι αυτοί μάγοι, έφεραν τα αποτελέσματα, που σήμερα υφιστάμεθα.

        Μου αρέσει!

      5. Γείτονα, ετσι ειναι… σε ενδεικτικη βαση, διοτι το «ολον» ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και συνεπες με τις ενδειξεις.
        Ποιος «κανει κουμαντο»;; μαλλον το Παιδαγωγικό Ινστιτουτο (οχι Ιδρυμα… Ιστιτουτο !! )

        Μεταφέρω την αρχη του Ιστορικου του :

        Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) ως ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία, ιδρύθηκε το 1964 (Ν. 4379/1964) από τον τότε Πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου.
        Ως νέος αλλά και πρωτοποριακός θεσμός, αποτέλεσε μετεξέλιξη και συγχώνευση προϋπαρχόντων συμβουλευτικών οργάνων του Υπουργείου και οργανώθηκε έχοντας ως υπόδειγμα την εσωτερική οργάνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήματα αρμοδιοτήτων στα οποία υπηρετούν Σύμβουλοι και Πάρεδροι).
        Πρώτος πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ι.Θ. Κακριδής.
        Στους αρχικούς στόχους του Π.Ι., περιλαμβανόταν ο σχεδιασμός αλλά και η στήριξη της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που τότε επιχειρήθηκε (σσ απο τοτε !!) και στην οποία καθοριστική ήταν η συμβολή των Ε. Παπανούτσου και Λ. Ακρίτα.
        Την περίοδο της δικτατορίας, το Π.Ι. καταργήθηκε (Α.Ν. 59/1967).
        Κατά τη Μεταπολίτευση (Ν. 186/1975), ιδρύθηκε το «Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως» (Κ.Ε.Μ.Ε), οι αρμοδιότητες του οποίου ήταν αντίστοιχες με αυτές του Π.Ι.. Το 1985 (Ν. 1566) καταργήθηκε το ΚΕΜΕ και επανιδρύθηκε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (άρθρο 24), το Π.Ι. αποτελεί ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία, εδρεύει στην Αθήνα και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. (σσ οπως η ΕΛ.ΣΤΑΤ π.χ. «Ανεξάρτητη» Αρχη εξαρτημενη αποκλειστικα απο τον εκαστοτε Υπουργο.)

        το «Ολον» της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Αρχης : h++p://www.pi-schools.gr/pi_history/

        Μου αρέσει!

  3. Τους Ήρωες των Ιμίων τιμά η Χρυσή Αυγή, τον …σοβιετικό στρατιώτη το ΚΚΕ!

    Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου οι «κακοί φασίστες» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αθεράπευτοι στον «σωβινισμό» τους, θα προχωρήσουν σε μία ακόμη «πρόκληση» εναντίον του «συνταγματικού τόξου», καθώς θα τιμήσουν τους νεκρούς Αξιωματικούς της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια.

    Οι «ανθέλληνες», λοιπόν, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα ασχοληθούν το Σάββατο με την επέτειο των Ιμίων, αλλά οι «πατριώτες» του ΚΚΕ την Κυριακή θα δώσουν μία… Ελληνική απάντηση στις εθνικιστικές προκλήσεις. Πώς;

    Μα… τιμώντας «την νίκη του κόκκινου στρατού στο Στάλινγκραντ στις 2 Φλεβάρη 1943», όπως χαρακτηριστικά γράφουν…Θα γινει εκδηλωση και καταθεση στεφανιων στο παρκο του Σοβιετικου στρατιωτη (!) που βρισκεται Συγγρου και Φιλαρετου στην Καλλιθεα!!!

    Μου αρέσει!

    1. Έχεις καταλάβει φίλε μου, ότΙ κουμουνιστικό κόμμα σταλινικής μορφής, όπως είναι το ΚΚΕ, έχει στην Ευρώπη μόνον η χώρα μας?
      Αυτό δεν σου λέγει κάτι?

      Μου αρέσει!

    2. Βρήκε τώρα ευκαιρία ο άλλος ο εξαπατημένος οπαδός της νεοναζιστικής συμμορίας,αυτός με τις κομματικές παρωπίδες που του χουν κλέισει τα μάτια,να μας δημοσιοποιήσει μερικά ακόμη χρυσαυγήτικα φληναφήματα!!

      Οι νεοναζί βολευτές της ΧΑ,οι πατριδέμποροι,οι λαοπλάνοι,οι τυχοδιώκτες,οι λαικιστές,που δεν έχουν τίποτε το ιερό και όσιο,,πέραν του Χίτλερ!!

      Μου αρέσει!

      1. Δημητρακη Σ…… εσυ προεκλογικα υποστηριζες την χρυση αυγη.

        Μετα τις εκλογες πηγες και ζητησες χαρτζιλικι για να συνεχιζεις να την υποστηριζεις απο το μπλογκ σου…….και σε πεταξαν εξω με τις κλωτσιες!

        ….Δημητρακη η χρυση αυγη το ειχε δηλωσει απο παλια……χαρτζιλικια για δημοσιογραφους δεν διαθετει

        Κι εσυ τοτε ανακαλυψες οτι η χρυση αυγη ειναι νεοναζι!!!

        ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ………ΛΑΜΟΓΙΟ

        Μου αρέσει!

    3. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ;

      Μου αρέσει!

    4. Ολοι λετε σωστα.. ο,τι λετε…
      Για βαλτε, τωρα, και αυτην την «ψηφιδα»… και αναπτυξτε εναν διαλογο πιο … μεστο (με ολο τον σεβασμο) :

      Ο Αριστερός Θεοδωράκης ο Δεξιός Καραμανλής και οι Αμερικάνοι

      Από πότε οι ΑριστεροΚομμουνιστές μεσολαβούν για να φέρουν Δεξιό στην κυβέρνηση; από πότε οι Δεξιοί συμπράττουν με Αριστερούς; Από πότε οι ΑριστεροΚομμουνιστές έχουν τόσο βαθειές επαφές με τους αντικομμουνιστές Αμερικανούς;
      …..

      Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα knossopolis.com στις 11.08.2012

      Τίποτε δεν μένει κρυφό από τον Ήλιο. Στην παρακάτω ομιλία ο ΑριστεροΚομμουνιστής Μίκης Θεοδωράκης φανερώνει ότι ο ίδιος μεσολάβησε για να έρθει ο Καραμανλής στην Μεταπολίτευση το 1974…

      Το περίεργο είναι ότι η «μεσολάβηση» ήταν με τους Αμερικανούς… Από πότε οι ΑριστεροΚομμουνιστές μεσολαβούν για να φέρουν Δεξιό στην κυβέρνηση; από πότε οι Δεξιοί συμπράττουν με Αριστερούς;
      Από πότε οι ΑριστεροΚομμουνιστές έχουν τόσο βαθειές επαφές με τους αντικομμουνιστές Αμερικανούς; από πότε οι αντιΚομμουνιστές Αμερικανοί συμπράττουν με ΑριστεροΚομμουνιστές; γιατί ο μεσολαβητής ήταν συγκεκριμένα ο αριστεροΚομμουνιστής Θεοδωράκης; Πόσο τυχαίο ήταν που ο Δεξιός Καραμανλής το πρώτο πράγμα που έκανε το 1974 ήταν να νομιμοποιήσει το ΚΚΕ δηλαδή την απεργία και τον ανθελληνισμό; μήπως οι Αμερικανοί έστρωναν το χαλί για τον Ανδρέα; μήπως δεξιοί κεντρώοι και αριστεροί μας δουλεύουν όλοι μαζί; (ιδιοσχόλιο : …μαγος είσαι;;)

      Λίγο πολύ ο Μίκης Θεοδωράκης άθελα του μας ενημέρωσε για έναν μηχανισμό ο οποίος φανερώνει τα παιχνίδια που παίζονται, δεν υπάρχει Δεξιός Καραμανλής, δεν υπάρχει ΑριστεροΚομμουνιστής Θεοδωράκης, δεν υπάρχει ΑριστεροΚομμουνοΣοσιαλιστής Ανδρέας, όλοι αυτοί στην πραγματικότητα είναι πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιούνται ως αντιπρόσωποι της δεξιάς ή του σοσιαλισμού ή του κομμουνισμού (ή θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλοι αυτοί χρησιμοποιούν την «δεξιά» τον «Σοσιαλισμό» ή τον «Κομμουνισμό») για να πετύχουν το σκοπό τους. Όλοι αυτοί τελικά δεν είναι τίποτε παραπάνω από πιόνια και συνειδητά όργανα των αφεντικών τους!

      Αν κάποιος τώρα αναρωτήθηκε πως μοιράζεται η πίτα η απάντηση είναι απλή! όσο αφορά τα πιόνια: θα τους γράψει η ιστορία, θα εξουσιάζουν τον λαό (προσοχή μόνο τον λαό!!), θα περπατάνε στον δρόμο και ο όχλος θα του φιλάει τις κατουρημένες ποδιές, θα κερδίσουν «τίμια» χρήματα κτλ.
      Όσον αφορά τα πραγματικά αφεντικά – χρηματοδότες: θα κερδίσουν να εγκαταστήσουν μηχανισμούς στην Ελλάδα που εξυπηρετούν τους ίδιους και την μεγάλη ιδέα τους και όλο αυτό χωρίς να φαίνονται, βασική παράμετρος για να μην διακοπεί το έργο τους!

      knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/940-2012-08-11-10-02-34.html

      Apo to h++p://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&tx_ttnews%5Btt_news%5D=3796&cHash=efef77bea2daf9a96e53d83266a6cd29

      Μου αρέσει!

  4. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ !

    ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΑ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ Η ΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!!

    Μου αρέσει!

    1. O Iωαννης ο «Ειρηνοποιος» δεν ειναι ο κ.Δ.Σωτηροπουλος,Νικο εθνικιστη και συγγνωμη που το λεω για να μην αδικειται,πρωτον,ο σχολιαστης,εδω,στην «ΟΛΥΜΠΙΑ» και δευτερον ο εχων το «ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».
      Ο Ιωαννης γραφει καιρο,εδω,ενω ο Δημητρης δεν εχει χρονο να επισκεπτεται αλλα ιστολογια,εξαιρουμενης της περιπτωσης,οπου απαντα στα σχολια του «ΙΜΑΤΖΙΝΟΥ» και τα δικα σας.Τουλαχιστον,εγω δεν τον πετυχα,τον Δημητρη,αλλου,να εμφανιζεται με το ονομα του.Αλλωστε,δεν του αρεσει να σχολιαζει με ψευδωνυμο,οπως καταλαβα,τουτων λεχθεντων απο την πλευρα μου για την αποκατασταση της ταξης.
      Μα και η δομη του λογου διαφερει απο τον ενα στον αλλο,αν παρατηρησεις τα γραφομενα τους.Συγχωρα με που παρενεβην απροσκλητος,μα χρειαζοταν το ξεκαθαρισμα,αφου επιμενεις σ’ αυτο,το τροπαριο.

      Μου αρέσει!

      1. Αχαχαχαχα ο Δημητρακης το μονο που κανει ειναι να γυρναει ολα τα ιστολογια και να κανει πολεμο κατα της χρυσης αυγης απο τοτε που τον πεταξαν με τις κλωτσιες απο τα γραφεια ……γιατι οπως εχει δηλωσει η χρυση αυγη….χαρτζιλικι δεν διαθετει για δημοσιογραφους.

        Γι αυτο και προεκλογικα στηριζε την Χρυση Αυγη και ξαφνικα μετα τις εκλογες ανακαλυψε οτι ειναι ναζι.!!!!!………αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

        Ο Δημητρακης λοιπον κανει σχολιασμους στο Αγιορειτικο Βημα , στο News it , Newsbomb , στο Ρομφαια , στο Defence net και γενικως περιδιαβαινει καθημερινως ολα τα ιστολογια.

        Εσυ που βγηκες να κανεις τον δικηγορο του Δημητρακη εισαι ο ιδιος;;; …μηπως ο Ιωαννης;;;….μηπως καποιος φιλος του;;;;

        Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

        Μου αρέσει!

  5. Μιχαήλ είπε

    Ιανουαρίου 31, 2014 στις 9:06 πμ
    Ἔλα…

    Πεδίον δόξης λαμπρό γιά κάθε…ΑΑΑχρηστο, ΑΑΑμόρφωτο, ΑΑΑλλαλάζον “εθνο” – κύμβαλλο…
    Βολικότερα…ἄλλοθι ἀπό τήν καπηλεία, βλ. σκύλλεμα ΗΡΩΩΝ, δέν ὑπάρχουν διαχρονικά γιά κάθε ΑΑΑρρωστημένη ἐθνικίλα πού σέβεται τόν “ρόλο” της…

    Πυρσοί, εθνο – μουγκανητά, εθνο – πΑΑΑσοκο – γιαλαδο – μαϊμούδια μασκαρεμένα τό…πεπρωμένο τῆς φυλῆς μέ…”παραλλαγῆς” καί ἀρβὐλια θά…ρέουν ὡσάν ἄμωμες…κορασίδες στσί ρούγες καί τσί πλατείες στά…ΑΑΑνθεστήρια τῆς…εθνο – neverland…
    …ΑΑΑκατάπαυστα.

    Μπρρρτ…
    …”εθνο” – δαιμονο -Χ.Α.ααϊβάνια.

    Μου αρέσει!

    1. Κοσερ Μιχαηλ….

      Η Χρυση Αυγη τιμα με εκδηλωση και μεγαλη πορεια τους ηρωες των ΙΜΙΩΝ εδω και …17 χρονια

      ….17 συναπτα ετη ……………….ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17)

      Μου αρέσει!

    2. Εδω,βρε,Νικο Εθνικιστη,εσεις οι Χρυσαυγιτες και οι Συριζαιοι απο την αντιπερα οχθη εχετε σχεσεις ιδεολογικης αλληλεγγυης,μεταξυ σας,ορθως,πραττοντες,ως ενα βαθμο,το σεβομαι και το θεωρω δεδομενο,ασχετως της δικης μου ιεραρχησης των προτεραιοτητων.
      Ασε,λοιπον,και μενα,τον ψηφοφορο της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» να αισθανθω,εκφραζοντας το,κιολας,ομοψυχος του Δημητρη,για τον οποιο ειπωθηκαν πολλα απο την πλευρα σας που δεν καθομαι να τα ξεψαχνισω,δικην συνηγοριας υπερ του ομοιδεατη μου,οντος,ωστοσο,περαν των σχολιων του στο «ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»,αγνωστου,ως προσωπικοτητος,σε μενα.
      Οπου βλεπω την αδικια,την πολεμω,γιατι μ’ ενδιαφερει,πανω απ’ ολα,η ευθυτητα,η καθαροτητα προθεσεων του σχολιαζοντος οπουδηποτε και συχνα υποστηριξα τους ομοφρονες σου,οταν υπεστησαν,χωρις να προκαλεσουν πρωτοι,τις προστυχες επιθεσεις των συνομιλητων τους,ερχομενης της ωρας για το «περιλουσιμο» μου με τα επιχειρα των εργων μου,καλα να παθω.
      Ο Δημητρακης,αρχικως,επενδυσε τις ελπιδες του στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το κακο ξεκινησε,οδηγωντας τον στη συγκεκριμενη σταση,οταν διαμαρτυρηθηκε στον κ.Μιχαλολιακο για τις επαφες σας με τον Θεμο Αναστασιαδη,τον εκμαυλιστη του λαου μας,με επακολουθο να «κρυωσει» η συμπαθεια του στο κομμα σας και στη συνεχεια να ξεσπασει η διαμαχη του με τον «ΙΜΑΤΖΙΝΟ»,το «βαρυ» πυροβολικο σας.
      Ανθρωπος ειναι αυτος,ρε,Νικο,αγριεψε που δε βρηκε,ας το πω,ετσι,το δικιο του,δεχομενος,μαλιστα,τις ειρωνιες του «ΙΜΑΤΖΙΝΟΥ» για τις ανησυχιες του,χαρακτηριζομενες,κακως,ως «ιδιοτροπιες» η «αναχρονισμοι» απο την πλευρα σας.Εγω ο ιδιος,εξεφρασα τη δυσφορια μου για τη συμπλευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τον ανεκδιηγητο Αναστασιαδη,πριν απο καιρο.Οταν διαψευδεται καποιος απο το κομμα της αρεσκειας του,τοτε,λειτουργουντων των νομων της ανθρωπινης φυσης,νιωθει προδομενος και για να πολεμησει το αισθημα της αυτολυπησης του,δεν υπολογιζει ουτε τη μετριοπαθεια,ουτε την αμεροληψια,στην επιθεση του εναντιον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,της τεως αγαπημενης του.

      Μου αρέσει!

      1. Κι εσυ ψηφοφορος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;;……

        ….οπως ο Ιωαννης;;;………..οπως και ο Δημητρακης;;;

        Αχαχαχαχα…….αυτη η κοινωνια παει για 20% στις εκλογες!!!

        Εκτος αν ειστε ολοι το ιδιο προσωπο!!!

        Υ.γ…….ασε το κουτοχορτο…..εδω μεσα δεν περναει.
        Ο Δημητρακης καθημερινα στο μπλογκ του κατηγορει την χρυση αυγη για νεοναζι και σατανιστες………δηλαδη αυτα δεν τα ηξερε ο Δημητρακης προεκλογικα και τα ανακαλυψε 1 μηνα μετα τις εκλογες;;;;

        Αχαχαχαχα ρε που τα πουλατε αυτα;;

        ΕΙΠΑΜΕ……Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

        Μου αρέσει!

      1. Ἔλα μπουκουρο – Παυλούκω, ἀντκἐκρουσέ με…
        Μπουκουρο – Παυλούκω ἔλα, ἀντέκρουσέ με…
        …ΑΑΑντέκρουσέ με…»ΝΑΖΙ»στο – Παυλούκω, ἔλα 😆 😆 😆

        h..p://olympia.gr/2014/01/30/aytoi-einai-oi-megalo%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%B4/#comment-1482684

        (Τί νἄγινε καί κεῖνο τό…»Ελεος», «τί» νἄγινε…
        Ἀπ΄ τήν ὥρα πού είπα (φτούουου) νά τό βγάλω στήν…πιάτσα…
        …τὄφαγε ἡ εθνο – γάτα…της).

        Μου αρέσει!

    1. Σ’ αυτον τον κοσμο που ζουμε,Νικο εθνικιστη,δεν αποκλειω και τιποτε,ουτε και με συνεπαιρνουν τα παπαγαλισματα χριστιανικων λογων,εξυπηρετουντων τις κομματικες ιδιοτελειες και της μιας και της αλλης πλευρας.
      Τωρα,ελαχε ο κληρος της εκπροσωπησης μας στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»,αφου εσεις δεν αποκηρυξατε τους δωδεκαθειστες,υποκινουμενους απο τα κεντρα του σιωνισμου για τη σπορα διχαστικων ζιζανιων,αναμεσα μας.
      Στην αρχη της διαμαχης του «ΙΜΑΤΖΙΝΟΥ» με τον Δημητρακη,στεκομουν,σε πληροφορω,μακρια απο τον εναν και τον αλλο,προσπαθωντας να κρινω,αμεροληπτα,το θεμα.Αλλα,αν θυμασαι,ακομη και ο «ΙΜΑΤΖΙΝΟΣ»,ενα φεγγαρι,ηταν τσαντισμενος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,προτου αφοσιωθει,οριστικα,σ’ αυτην ψυχη τε και σωματι.
      Ο Δημητρης εξηγησε ολα αυτα,γυρω,απο το χαρτζηλικι και μπορει να τον πιστεψει,οποιος θελει,ειμαστε ελευθεροι,εξαλλου.Στην πορεια θα φανει,κατα ποσο ευσταθουν οι κατηγοριες του «ΙΜΑΤΖΙΝΟΥ» η οχι,για το προσωπο του κ.Σωτηροπουλου.Η αλλαγη γνωμης καποιου,συντομα,δε συνεπαγεται,απαραιτητα,την κακη προαιρεση του,την εκδικητικοτητα του,επειδη «ζητιανεψε» τον οβολο στα γραφεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,τρωγοντας,ωστοσο,φολα,ως καταληξη της προσπαθειας του να προσπορισθει υλικα ωφελη.

      Μου αρέσει!

  6. Συγνώμη, αλλά πόση σημασία έχει η καταγγελία αυτή,ειδικά με τέτοιον λαό που γρήγορα «ξέχασε» την προδοσία Σημίτη στα ΄’ιμια και λίγους μήνες έπειτα εμπιστεύτηκε τυφλά τον ίδιον αυτόν τον προδότη πρωθυπουργό,με την ψήφο του στις εκλογές ’96;Οι επιδοτήσεις, νόμιμες και μαιμού,το εύκολο χρήμα δίχως κόπο,το βόλεμα γενικώς,προηγούνταν κατα πολύ της πατρίδος,συνεπώς σε τι είδους κοινό απευθύνεται ο αρθρογράφος;;Μάλλον σε χαραμοφάιδες!Πολύ λίγοι όσοι αιθσθάνονται κάποιοα αγάπη για την Ελλάδα,δυστυχώς!!

    Ακόμη και κάποιοι όψιμοι οπαδοί της ΧΑ,δεν ψηφίσαν χρυσή αυγή λόγω πατριωτισμού,αλλά κυρίως μην τυχόν και επιστρέψει με κυβέρνηση νεοναζί, η προ κρίσεως καλοπέραση!!

    Μου αρέσει!

    1. Τίς αναρτήσεις πού έβαλε η Ολυμπία γιά τούς δωσίλογους τούς μαυραγορίτες καί τούς συνεργάτες τών ναζί κάι τούς αναφέρει όλους μέ ονοματεπώνυμο τίς διαβάζεις;
      Άν ναί κατάλαβες ότι αυτοί πού κυβερνούν από τό πόλεμο καί εντεύθεν είναι οι ίδιοι καί οι απόγονοί τους καί ότι ανήκουν όλοι στό συνταγματικό τόξο;
      Τά κατάλαβες όλα αυτά ἠ μήπως θέλεις νά πάρουμε ένα-΄ενα τά ονόματα καί νά βρούμε μέ πιό κόμμα πολιτεύεται ο καθείς τους;

      Μου αρέσει!

    2. Τι γραφεις ρε λαμογιο Δημητρακη Σ.;;;;;;

      Οσοι ψηφιζουν Χρυση Αυγη ειναι ολοι αυτοι που τα προηγουμενα χρονια δεν πηραν μερος σε κανενα παρτυ…

      Καταλαβες λαμογιο;;;;

      Μου αρέσει!

      1. Τον Κοσερ Μιχαηλ και το συναφι του ……τους μυριζομαι απο χιλιομετρα.

        Εχει προσλαβει το ΚΙΣ ατομα για να κανουν σχολια σε πατριωτικα ιστολογια εναντιον της Χρυσης Αυγης παριστανοντας τους πατριωτες και τους ακομματιστους…..και η Κουμουνδουρου εχει κανει παρομοιες προσληψεις…

        ….Ακομα και η εφημεριδα Αυγη εχει κανει παρομοιες προσληψεις!!!!

        Μου αρέσει!

      2. «Τον Κοσερ Μιχαηλ και το συναφι του ……τους μυριζομαι απο χιλιομετρα.»

        Κλασσικό παράδειγμα IQ…ἑθνο – νιμούψειρας σέ…
        …ΩΩΩρρηξία 😀 😀 😀

        Μου αρέσει!

  7. «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και «δεν διεκδικούμε τίποτα»… Αμέ. Τις σας πέρασε απ’ το μυαλό;

    Γιατί ν’ ανησυχούμε; Παραμεθόριος περιοχή ο Ναύσταθμος! Η Πλατεία Ομονοίας; Η Πλατεία Συντάγματος; Η Ακρόπολις; Όχι ακόμη. Φιλικό το περιβάλλον. Τριγύρω μας λαοί, οι οποίοι μας αγαπούν. Φυσάει και τις σημαίες μας τις παίρνει ο άνεμος… Δεν βαριέσαι, για πανιά θα μιλάμε τώρα; Υπερήφανος εξωτερική πολιτική. Ευρύτης πνεύματος και φιλική κατραπακιά. Περιβάλλον φιλικό. Τριγύρω λαοί, που μας αγαπούν. Πίνουν νερό στ’ όνομά μας. Όμως οπισθοδρομικοί οι γείτονες. Ολόκληρη συνωμοσία για ένα ξερονήσι… Άξιζε τον κόπο; Αν μας το ζητούσαν θα τους το δίναμε. Πώς να το κάνουμε; Είμαστε κουβαρντάδες. Ήταν ανάγκη να τρέχουμε μεσ’ στην άγρια νύκτα αντί να κοιμόμαστε στα κρεβατάκια μας; Πατριωτισμός σου λέει… Ξεπερασμένα πράγματα… Να ευχαριστήσουμε κι εκείνους, που μας παρασταθήκανε. Ανήκομεν εις την Δύσιν και δεν διεκδικούμε τίποτα!

    Αυτά.

    Μου αρέσει!

    1. καλησπεριζω τον γειτονα Μάρη, και εκτιμω την καυστικη του ειρωνια…
      Δυστυχως, η ειρωνια, οσο και καυστικη να ειναι, «καταντησε» πολυ ηπια μορφη κριτικης.

      Διαβαζω στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :
      Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014
      Η εκποίηση του Αιγαίου
      Του Θωμά Στεφ. Σάρα
      Αρχισυντάκτη τηs Βορειο-Αμερικανικήs Επιθεώρησηs «ΠΑΤΡΙΔΕΣ», του Καναδά, Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά, ΙΑΝ. 2009
      (σσ περιγραφή συνομιλίας του με τον (πρώην πλέον) Υπουργό Εθνικήs Άμυναs του Καναδά ο Ντέϊβιντ Κόλλονετ… και όχι μονον)
      ….
      «Κάθε φορά που θα συναντήσω τον πρέσβη τηs Τουρκίαs, και αυτό συμβαίνει μια ή δύο φορέs την εβδομάδα, ο τελευταίοs θα επιδιώξει πάντοτε να βρει την ευκαιρία να ανοίξει συζήτηση γύρω από αυτούs τουs προβληματισμούs τηs Άγκυραs για τα «επικίνδυνα σχέδια τηs Αθήναs» που στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο του Αιγαίου. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο με εμένα μα και όλουs τουs συναδέλφουs μου στην κυβέρνηση τόσο του Καναδά, όσο και των άλλων κρατών», συμπλήρωσε ο υπουργός.
      «Και οι διπλωμάτεs τηs Ελλάδαs, τι κάνουν;» τόλμησα να ρωτήσω τον συνομιλητή μου.
      «Εδώ ακριβώs έγκειται το πρόβλημα», συμπλήρωσε εκείνοs, «στο ότι δεν κάνουν απολύτωs τίποτα, είναι σαν να μην υπάρχουν. Αρκετέs μάλιστα φορέs που προσπάθησα να ανοίξω ο ίδιοs σχετικό θέμα, διαπίστωσα ότι εκείνοι αλλάζουν θέμα προσπαθώνταs να αποφύγουν κάθε συζήτηση γύρω από το Αιγαίο και τιs αιτιάσειs τηs ΄Αγκυραs. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι αυτή η περίεργη πολιτική σιωπήs των Αθηνών, πόσο εύκολα εκλαμβάνεται σαν προσπάθεια απόκρυψηs κάποιου στοιχείου ενοχής»…

      αρκετα περισσοτερα στο …
      h++p://greeknation.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8572.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/AWnF+(%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91+%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91)

      Μου αρέσει!

    2. και συπληρωματικα, για όποιον βαριέται να αναζητησει το πληρες κείμενο :
      ,….
      Έτσι λοιπόν αφέθηκε ελεύθεροs ο προπαγανδιστικόs μηχανισμόs τηs Τουρκίαs να αλωνίζει στην διεθνή κοινότητα, σπέρνονταs κακοήθειεs και ψεύδη, κάτω από το απαθέs βλέμμα των μελών των διπλωματικών αποστολών τηs Αθήναs. Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται σήμερα ακόμα πιό επικίνδυνη, καθώs η Άγκυρα στηριζόμενη πάνω σε εκείνα που κατάφερε να σπείρει, όλα αυτά τα χρόνια, και την παραπλάνηση τηs διεθνούs κοινότηταs. προωθεί στα άκρα τα σχέδια τηs προκειμένου να επιβάλλει τιs θέσειs τηs πάνω στο Ανατολικό Αιγαίο.

      Θέσειs τιs οποίεs, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Λούνs, το 1975, είχε αποδεχθεί και ολόκληρη η τότε ηγεσία των Αθηνών, Καραμανλήs, Ανδρέαs και Μητσοτάκης!!!

      Και οι οποίεs προέβλεπαν την παραχώρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και άλλων εδαφών τηs Ελληνικήs επικράτειαs, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσειs τηs Τουρκίας: «προκειμένου να εδραιωθεί η ειρήνη και σταθερότητα και η Έλληνό Τουρκική φιλία στην περιοχή», σύμφωνα με την έκφραση του κ. Λούνs. Την συμφωνία αυτή, εξ άλλου, χρόνια αργότερα μου επιβεβαίωσε ο υπουργόs εξωτερικών τηs κυβέρνησηs Σημίτη, Γιώργοs Παπανδρέου, ο από διαδοχήs του ονόματοs πολιτικόs των Αθηνών, ο οποίοs μου δήλωσε απερίφραστα ότι «είναι καλύτερα να έχουμε λιγότερα μερικά στρέμματα γηs από εκείνα που μαs ανήκουν, παρά να διατηρούμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε από τον φόβο της ξαφνικήs επίθεσηs κάποιου κακόγνωμου γείτονα»!!! Έτσι λοιπόν έφθασε σήμερα η Αθήνα να αντιμετωπίζει καθημερινά την πολεμική μηχανή τηs Άγκυραs να παρεμβαίνει, να παραβιάζει, να απαιτεί και να απειλεί με το “τσαμπουκά τηs” την Ελληνική επικράτεια.

      Μου αρέσει!

      1. Πλατεία Βάθης και γείτονα.

        Καλημέρα και καλό μηνα.

        Έτσι είναι, να είσαι σίγουρος.

        Ιδιαίτερα για τον Καναδά, ενώ ήταν θαυμάσιοι οι άνθρωποι, τους οποίους είχα γνωρίσει εκεί, μερικούς εκ των οποίων προσεκάλεσα και φιλοξένησα εδώ, βομβαρδίζονται καθημερινώς σχεδόν, από έναν βαθύτατα μισελληνικό Τύπο, με ειδήσεις, στις οποίες εμείς φαντάζουμε πάντοτε φταίκτες.

        Θα πρέπει να πούμε όμως και κάτι άλλο. Οι μεν Τούρκοι έχουν πολιτικούς, ενώ εμείς δυστυχώς, δεν έχουμε. Εκείνος ο απεσταλμένος του προέδρου Τρούμαν το 1945, που είχε έλθει στην Ελλάδα, για να τον πληροφορήσει, για την εδώ γενική πολιτική κατάσταση, όλ’ αυτά, που εμείς διαπιστώνουμε σήμερα, εκείνος τα είχε δει από τότε κι είχε δώσει και την σχετική απάντηση στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο εκτός από την τσέπη τους. Με βάση τον ηρωισμό των Ελλήνων στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ικέτευαν για δάνεια, ενώ αδιαφορούσαν απολύτως για οποιανδήποτε οικονομική πολιτική, την οποία υπ’ αυτήν την νοοτροπία, θα ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν.

        Οι Τούρκοι λαμβάνουν μέρος στις διάφορες παγκόσμιες εξελίξεις. Δεν κάθονται άπραγοι σαν τους δικούς μας. Έχουν προχαραγμένη εξωτερική πολιτική, την οποία με ευλάβεια ακολουθούν. Δεν την αλλάζουν κάθε φορά, που ανέρχεται στην εξουσία νέα κυβέρνησις και προ πάντων τιμωρούν, όταν κάποιοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το παραξηλώνουν.

        Εμείς λοιπόν, πέραν των προαναφερομένων κουσουριών, που είχαν και προηγούμενοι πολιτικοί μας, με όλες τις εξαιρέσεις (π, χ. Πλαστήρας), κατά την διάρκεια της τελευταίας τεσσαρακονταετίας είχαμε την ατυχία, να έχουμε τον ενδοτικότερο πρωθυπουργό, που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Γι’ αυτό καταντήσαμ’ έτσι.

        Dum spiro pero που λένε…

        Μου αρέσει!

      2. Ετσι φαινεται να ειναι, αγαπητε γειτονα… οπως τα λες φαινονται και σε μενα.
        Κάνοντας μια «σουμα» σε όλα αυτα, νομιζω οτι :

        1) Απο Παλιγεννεσίας ελάχιστοι Ελληνες πατριώτες μπορεσαν να αναριχηθουν σε ηγετικες θεσεις και αυτοι πεθαναν βίαια ή εκτωπισθηκαν φυσικώς ή πολιτικώς. Σε αντιθεση με τους Τουρκους.
        Ασε που η Παιδεία μας απο «μεταπολιτεύσεως», και κυρίως απο το 1981, παρηγαγε πολιτες αδιαφορους (βλεπε σκλαβους της καταναλωσης) ή κυριολεκτικα Ανθέλληνες !! … σε ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗ (κοιτα να δεις…!!) εφαρμογή του Δογματος Κισιγκερ.

        2) Εμεις ποτέ… οσο εγω θυμαμαι, δεν ειχαμε «Στρατηγικο Δογμα». Αποφασιζαμε παντα ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ, ο προθυπουργός ως «μοναδα υπο πίεση ή/και υπο εκβιασμό». Σε αντιθεση με τους Τουρκους.

        3)… ποσο μαλλον αν μιλησουμε για «ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ», εξωτερικης εν τω προκειμένω. Σε αντιθεση με τους Τουρκους.

        Μου αρέσει!

      3. Πλατεία Βάθης.

        Συμφωνώ μαζί σου γείτονα.

        Εκ των πολιτικών, ίσως θα πρέπει να διαχωρίσουμε εκείνους, που σύμφωνα με τις απόψεις τους, ακολουθούσαν ένα εκ των τριών κυρίως ρευμάτων αγγλοφίλων, γαλλοφίλων, ρωσοφίλων. Οι αντιθέσεις αυτές, τα μίση και τα πάθη, όταν ο Ιμπραήμ εμφανίσθηκε στο Αιγαίο, είχαν βάλει τον Κολοκοτρώνη στην φυλακή. Ούτε μπορεί να τα βάλουμε με τον Μιαούλη, που έκαψε το νεοαγορασθέν τότε καταδρομικό αν δεν κάνω λάθος «Ελλάς», η να πούμε κακή κουβέντα για τον Κανάρη, που έγινε πρωθυπουργός της χώρας. Κι όμως, όταν ο Μιαούλης έκαψε το άνω αναφερόμενο πλοίο, συνέλαβε και τον Κανάρη!

        Δικαιολογώ τον θυμό, που άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι μας έχουμε σήμερα. Αποφεύγω την κριτική, διότι ακόμη είμαστε επηρεασμένοι από δικούς και φίλους και μας φταίνε όλα και όλοι. Γίνανε λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν πιστεύω, πως ήταν ηθελημένα. Αυτοί εδώ αντιστρόφως, ακολουθήσανε σχέδια ξένων, σαν κότες και με απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να πληροφορήσουν κανέναν, έλαβαν αποφάσεις αντίθετες από εκείνα, τα οποία είχαν υποσχεθεί, ότι θα πράξουν. Ο κοσμάκης, που πολλοί τα ρίχνουν επάνω του, ήταν τελείως απληροφόρητος. Άλλα πίστευε ότι θα κάνανε κι άλλα αυτοί κάνανε.

        Τι να πει κανείς…

        Και τώρα κάνουν τους ανήξερους και νομίζουν ότι είναι λαοπρόβλητοι, ενώ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν καν στους δρόμους σαν άνθρωποι και τους φυλάνε δεκάδες αστυνομικών, λες κι είναι τίποτα κοκόνες…

        Και μη χειρότερα.

        Μου αρέσει!

      4. …και άλλα πολλα φιλε μου :

        ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο »ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ»: ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟ 1849, ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ !!

        Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ) ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

        «… Όταν αυτό έφτασε στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης, αυτός απεστάλθη από την κυβέρνηση του στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός. Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

        „Τι κάνετε στρατηγέ μου;“ ρώτησε ο ξένος
        „Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα“ απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
        „Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;“ επέμενε ο ξένος.
        „Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος“ απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
        Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
        Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:“ Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!“

        Πες μου, γειτονα… μπορω να διαβαζω τετοια και να μην πνιγονται τα ματια μου;;;

        Μου αρέσει!

      5. …βλέπεις, φιλε μου…
        Για να επιβιωνη αυτο το Εθνος με τοσος εχθρους, εκμεταλλευτες και προδοτες, υπηρξαν και ΗΡΩΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
        Ποιονών «Ιστορια» θελουμε να μαθαίνουμε «εξ απαλων ονυχων» ;;
        Αυτη των ΙΔΑΝΙΚΩΝ ;; …η αυτη των ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ;;

        Συνυπαρχουν και οι δυο…

        Μου αρέσει!

      6. Πλατεία Βάθης

        Καλημέρα

        Τα ξέρω γείτονα και φίλε μου, τα ξέρω.

        Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεγαλείο κι ήταν υπέροχοι. Ανάμεσα σ’ αυτούς υπήρξαν και οι άγνωστοι, που κι αυτοί δεν υστερούσαν σε τίποτα. Τέτοιους θα θέλαμε νά’ χουμε τώρα. Όχι αυτούς, που προτιμούν να δώσουν ένα κομματάκι γης σε ξένους, για να έχουνε την ησυχία τους, ούτε τους άλλους, που προτείνουν τις αρπαγές των σημαιών μας απ’ τους ανένους.

        Ένας από δαύτους ήταν κι ο οπλαρχηγός Νικόλαος Χ. Σολιώτης, ο οποίος γεννήθηκε σε χωριό της περιοχής των Καλαβρύτων, εκ του οποίου προέρχεται πιθανώς και τα επώνυμό του, μυήθηκε έγκαιρα στην Φιλική Εταιρεία, εργάσθηκε στην προπαρασκευή της επαναστάσεως και τελικώς, επιτέθηκε πρώτος εναντίον των Τούρκων, στο χωριό Πόρτες στις 18 Μαρτίου του 1821. Μετά την γενίκευση των εχθροπραξιών, έλαβε μέρος σε διάφορες μάχες στην Πελοπόννησο, μετά τις οποίες πήγε στην Στερεά Ελλάδα, ηγούμενος ισχυρού σώματος πολεμιστών. Πολέμησε στην Αττική και την Βοιωτία και έλαβε μέρος σε πάμπολλες μάχες, όπως στην μονή αγίου Ηλία Θηβών, στο Καπανδρίτι, στα Βίλια, στο Κριοκούκι και αλλού, μετά τις οποίες επέστρεψε στην Πελοπόννησο τον Σεπτέμβριο του 1821 και πολιόρκησε το φρούριο του Ακροκορίνθου, μετά την παράδοση της τουρκικής φρουράς του οποίου έλαβε τον βαθμό του χιλιάρχου και διορίσθηκε φρούραρχος της διοικήσεως. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες στην Πελοπόννησο, όπως της Ακράτας, των Δερβενακίων κ. λ., στις οποίες διακρίθηκε και προήχθη σε αντιστράτηγο τον Αύγουστο του 1824, το δε επόμενον έτος σε στρατηγό. Μ’ αυτόν τον βαθμό πλέον, μετείχε των σκληρών μαχών κατά του Ιμπραήμ πασά, μέχρι τέλους της επαναστάσεως, κατά την διάρκεια της οποίας σπατάλησε ολόκληρη την περιουσία του, για την συντήρηση των πολεμιστών του!!! Όχι σαν κάτι άλλους, που φάγανε τα λεπτά του κοσμάκη. Αυτός έφαγε την περιουσία την δική του για την πατρίδα του.

        Με τον ερχομό του βασιλέως Όθωνος στην Ελλάδα του απενεμήθη βαθμός ανωτέρου αξιωματικού της ανακτορικής φρουράς. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1841 πάμπτωχος, αφήνοντας σε δεινή πενία την πολυμελεστάτη οικογένειά του! Αυτός ήταν ο Νικόλαος Χ. Σολιώτης… και νομίζω, ότι εάν τέτοιοι άνδρες ζούσανε σήμερα, τα πράγματα στον τόπο μας θα ήτανε τελείως διαφορετικά.

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

      7. Γείτονα, πάλι εγώ…

        Κι αυτό, επειδή πολλή συζήτησις γίνεται για την απαξίωση των Ελλήνων, απ’ τους Γερμανούς, θα ήθελα να ρίξεις και μια ματιά σ’ αυτό το κείμενο, το οποίο προέρχεται από Σκανδιναβό:

        Ο επικεφαλής λοιπόν του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο βιβλίο του «Η Οδύσσειά μου» γράφει τα ακόλουθα, για το Δίστομο:

        Παντρευτήκαμε στις 14 Ιουνίου. Ο υπεύθυνος της ελληνικής επιτροπής, Έμιλ Σάντστρομ, παρέθεσε γαμήλιο γεύμα προς τιμήν μας. Αργά το βράδυ με πλησίασε και με απομάκρυνε από τα γέλια και τις φωνές, προς μια γωνιά όπου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε οι δυο μας. Μου έδειξε ένα τηλεγράφημα που μόλις είχε λάβει: οι Γερμανοί έσφαζαν για τρεις ημέρες τον πληθυσμό του Διστόμου, στην περιοχή των Δελφών και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Πιθανοί επιζώντες είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Το Δίστομο ήταν μέσα στα όρια της περιοχής την οποία, την εποχή εκείνη, ήμουν αρμόδιος να τροφοδοτώ με τρόφιμα και φάρμακα. Έδωσα με τη σειρά μου το τηλεγράφημα στην Κλειώ να το διαβάσει, εκείνη έγνεψε κι έτσι αποχωρήσαμε διακριτικά από τη χαρούμενη γιορτή.

        Περίπου μα ώρα αργότερα ήμασταν καθ’ οδόν μέσα στη νύχτα. Απαιτήθηκε ανυπόφορα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια, στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο. Από τις άκρες του δρόμου ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν που πλησιάζαμε. Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά. Ήταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με αυτό τον τρόπο: θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.

        Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς. Μα να! Ένας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σφαγή. Ήταν σ ο κ α ρ ι σ μ έ ν ο ς από τον τρόμο, με άδειο βλέμμα, τα λόγια του πλέον μη κατανοητά. Κατεβήκαμε στη μέση της συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός! Ήρθαμε να βοηθήσουμε».

        Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η επίθεση. Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις μας, διαπιστώσαμε ότι [η γυναίκα] είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με χειρουργό την Κλειώ. Ήταν το ταξίδι του μέλιτός μας.

        Λίγο καιρό αργότερα η επαφή μας με το Δίστομο θ’ αποκτούσε και έναν αξιοσημείωτο επίλογο. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα, αφού μια γερμανική μονάδα κατάφερε να περικυκλωθεί από αντάρτες ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου. Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Έλληνες ως ευκαιρία για αιματηρή εκδίκηση, πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή βοήθειας σε τρόφιμα. Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε στο δρόμο για εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.

        Όταν φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή, με τον παπά στη μέση. Έναν παλαιών αρχών πατριάρχη, με μακριά, κυματιστή, λευκή γενειάδα. Δίπλα του στεκόταν ο αρχηγός των ανταρτών, με πλήρη εξάρτυση. Ο παπάς πήρε το λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά πρόσθεσε: «Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους». Σ’ αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε. Υποψιαζόμουν τι ήθελε να μου πει με αυτό το βλέμμα, αλλά δεν έβλεπα πλέον καθαρά. Απλά στεκόμουν κι έκλαιγα.

        Από το βιβλίο «Η Μαύρη Βίβλος της Αντίστασης»

        Αυτά για να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις και να μετρήσουμε τον πολιτισμό του κάθενός μας. Φταίω εγώ μετά που λέω πως εμείς ερχόμαστε από πολύ μακριά;

        Αυτά.

        Μου αρέσει!

  8. Που εισαι Εθνικιστη Μεταξα ………………να δεις ενα νανο ……………που ειχε το δικο σου αξιωμα στο καιρο των …………………………..ΙΜΙΩΝ

    Μου αρέσει!

  9. Το πιο λυπηρό από όλα είναι, όταν συνειδητοποιείς σε ποίων τα χέρια βρισκόταν και βρίσκεται ακόμη η τύχη ενός ολόκληρου λαού και μιας ταλαίπωρης ιστορικής χώρας. Μόνο θλίψη και οργή

    Μου αρέσει!

  10. Μία ερώτηση από έναν χαζό σαν και μένα.
    Οι πάντες λένε ότι είχαμε ειδικές δυνάμεις στο Φαρμακονήσι και στα Ανατολικά Ίμια. Γιατί δεν είχαμε και στα Δυτικά Ίμια??????????!!!!!!!
    ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ Ή ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ????!!!!

    Μου αρέσει!

      1. και που την ξερεις για εβραια?κοιμηθηκες μαζι της?κι αν οντας εβραια λεει τα αυτονοητα για ενα εθνικο ελληνικο κρατος εσυ τι ζορι τραβας?μηπως σου χαλασε την παγκοσμια ταξη πραγματων?

        Μου αρέσει!

      2. Είπαμε: Η ίδια το έλεγε και στον κύκλο της είναι μάλλον γνωστό.
        Σωστά μπορεί να τα λέει και να τα επικροτώ επίσης, όμως δεν την έκρινα γι΄ αυτά. Πληροφορία είπα, την οποία έτυχε να γνωρίζω.
        Τάξη ποτέ δεν υπήρχε στον πλανήτη «εμπειρία», γι΄αυτό στάλθηκαν ως Διδάσκαλοι της Σοφίας οι Έλληνες.

        Μου αρέσει!

    1. Λίγο σεβασμό σε μία γυναίκα που έχει φύγει.
      Είναι καθαρά ελληνικό, ο σεβασμός στους νεκρούς.

      Και για να σου δώσω τροφή προς προβληματισμό:
      αφού κι ο Σημίτης ήταν εβραίος γιατί η Μαλβίνα ήταν η μόνο που τον χτυπούσε αλύπητα;

      Μου αρέσει!

    1. Το προβλημα ειναι αυτο εδω. Με αυτην την εκδηλωση και καθε εκδηλωση της Εθνικης υπερηφανειας των Ελληνων, οπως και βλεπουμε απο το ‘βιντεακι’, καπηλευεται απο τους κομουνιστες.

      Τι σχεση ο κλαρας και ο Μαης με την Εθνικη υπερηφανεια, με την αγαπη προς την Ελλαδα, μπορεις να μου πεις;;

      Προσεξτε που πατατε, διοτι θα τα βρειτε ΠΟΛΥ σκουρα στο μελλον. Τα ειπε και ο κουτσουμπας σας, ο πραγματικος αντιπαλος μας ειναι η χρυση αυγη. Εγω θα προσθεσω πως οχι μονο αντιπαλος προς το κουκουμπεε αλλα και προς το συστημα της μεταπολιτευσης.

      Κομματα και αρωματα, ΤΕΛΟΣ, le Fin, finito, good bye και αντε στο διαολο μεταπολιτευση.

      ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!!

      Μου αρέσει!

  11. Θα ήταν εύκολο στον κύριο Δημήτρη Σωτηρόπουλο΄, τον διαχειριστή του Hellas-orthodoksy,blogspot να παρέμβει για να διευκρινίσει το αυτονόητο,ότι δηλαδή δεν είμαι με αυτόν,το ίδιο και το αυτό πρόσωπο και φυσικά με έλεγχο των ip από μεριάς της διαχείρησης να επιβεβαιωθεί το εν λόγω αυτονόητο;;

    Όχι για μένα που ούτως ή άλλως αν και λέγομαι Ιωάννης,ωστόσο είμαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ χωρίς επώνυμο και μία φωτογραφία έστω,αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τον κύριο Σωτηρόπουλο που διασύρεται από κακόβουλο σχολιαστή παραπάνω!!

    Προς Νίκο Εθνικιστή!:
    Εσένα παιδάκι μου η πάθηση σου λέγεται αντιληπτική ανικανότητα !!

    Μου αρέσει!

  12. ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ…

    Εδώ έχουν προδοθεί τα όντα ενός ολόκληρου πλανήτη από τη συμμορία του μαυροψύχη (= τραπεζίτες, πολιτικοί, διορισμένοι ανευθυνο/υπεύθυνοι, ανίκανοι, περιούσιοι άπλυτοι), εσείς για ένα βράχο μιλάτε !

    Μου αρέσει!

  13. ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.06/01/2005.ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΕΣΒΗ Κ.Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ*ΧΑΝΟΥΚΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ*ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  14. ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!.21/01/2005.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ»ΕΝΤΟΝΗ»ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ»ΥΠΕΡ»ΤΩΝ»ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ»ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ»ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  15. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.ΕΙΠΕ ΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΩΜΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ!!!!!!!!ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!!!!!!!ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ..ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ!!!!!!!!!!!ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ..ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΤΑ CD???????ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ??????ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ»ΕΛΛΗΝΑΣ»ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ»ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΕΧΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΠΤΗΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

    Μου αρέσει!

  16. Τυχαία διάβασα την ανάρτηση και θεωρώ χρέος μου μετά τόσα χρόνια να γράψω κάποια πράγματα, για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ!
    «Κοίτα, έφερα κάτι αποφάγια, δώστα σε παρακαλώ στα γατάκια….»
    Είναι καλοκαίρι του ’95 και είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία έως 06:00, στη Βόρεια Πύλη….Ηρθε και αφού με χαιρέτησε, μου έδωσε την σακούλα με τα αποφάγια.
    «Ποιός είστε Κύριε, τον ρώτησα, γιατί δεν τον γνώριζα»
    «Ο Διοικητής της Ε.Υ.Π»….είπε.
    Aυτό που μου έμεινε, είναι ότι πάντα περνώντας από την κεντρική πύλη, έλεγε…»γειά χαρά και καλό υπόλοιπο», χαιρετώντας τον σκοπό της πύλης. Αυτός, ήταν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π, ο σκοπός, ήταν ένας απλός στρατιώτης.
    Οδηγούσε ένα ΟPEL OMEGA 3.0, και ποτέ δεν είχε συνοδεία, όπως κάποιος άλλος ταραμάς, από του Παπάγου, που είχε 40 μπάτσους συνοδεία για να πάει 1 χιλιόμετρο όπου έμενε.
    Το όνομα αυτού…ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας.

    Μου αρέσει!

  17. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ
    ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

    Γιά το Εβραικό Πάσχα που θα εορτασθεί απο 14 έως 22 Απριλίου…..

    Τηλεφωνήσαμε στα γραφεία της «Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών» και ρωτήσαμε αν μπορούμε κι εμείς οι μη Εβραίοι Ελληνες πολίτες να παραλάβουμε τα δωρεάν τρόφιμα που μοιράζει η Κοινότητα, αλλά μας διαβεβαίωσαν ευγενικά πως τα τρόφιμα δίνονται αποκλειστικά σε Εβραίους, που επιδεικνύουν την σχετική ταυτότητα !!!

    Ακριβώς ότι γίνεται στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής…..!! Και όχι μόνο……..

    Γιορτάζουν την Ανεξαρτησία του Ισραήλ – και καλά κάνουν – αλλά όχι και την 25ηΜαρτίου……

    Λέτε να μην έχουν ξεχάσει ακόμη πως ήταν από τους στενότερους συνεργάτες της…….Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που κρατούσε υπόδουλο το Εθνος των Ελλήνων????;;;;;;;

    Εφημερ.ΕΜΠΡΟΣ.σελ.4. Σάββατο 12 Απριλίου 2014

    ΣΧΟΛΙΟ μας

    ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ………. ΕΒΡΑΙΟΥΣ…………………………….
    Και το νομοσχέδιο περι ρατσισμού ..πήγε περίπατο.

    Που είσαι κ.Μπαλτάκο να το παρεμποδίσεις.?;;

    Το ανωτέρω επιστημονικό πείραμα, αποδεικνύει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των αγαπητών Εβραίων, αλλά και τον υπεράνω ανοχής θεού εγωισμό τους.

    Υπενθυμίζουμε ότι οταν η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να μοιράσει τρόφιμα στους φτωχούς Ελληνες…το ΚΙΣ, διαμαρτηρήθηκε εντόνως και μπλόκαρε το μοίρασμα.
    Τοιουτοτρόπως εχουμε επιστημονική διασταύρωση, ήτοι… η μία ευθεία ειναι ότι: Δέν σου δίνω τρόφιμα επειδή τυγχάνεις μη εβραίος……η άλλη τέμνουσα ευθεία ειναι ότι το ΚΙΣ μέσω των συμπαθών..κ.ων Καμίνη – Δένδια απαγόρευσε μοίρασμα των τροφίμων απο την Χρυσή Αυγή, πάλι κατά ( σύμπτωση ) στους μη εβραίους πεινασμένους.
    Αρα εχουμε μπροστά μας εναν εμφανέστατο ρατσισμό των νεοταξικής μορφής εβραίων κατά των Ελλήνων, συνεπώς και κατά του Ελληνικού Πνεύματος.

    Ο Αγών άρχισε ….ο καλύτερος, ας επικρατήσει.

    Πρόταση για το Νέο εκολαπτόμενο Σύνταγμα της Ελλάδος.

    Πας όστις καταλαμβάνει Δημόσιο Αξίωμα, οφείλει να ειναι πρώτιστα δηλωμένος ως εραστής του Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνικής Ιδεολογίας και δευτερευόντως ως πιστός όλων των υπολοίπων Θρησκειών.
    ( Συμπεριλαμβάνεται ως θρησκεία και η Μασωνική θρησκεία ).

    Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.

    Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτης

    Πολύκαρπος Μαρκαράς

    Γιώργος Παρασχάκης

    «Μέλη της Πρωτοβουλίας για Αναβάθμιση του Ελληνικού Συντάγματος.
    Ελληνιστές».

    Μου αρέσει!

  18. εκεινο που διδαχθηκαμε ειναι

    οτι ο..Λεωνιδας επεσε …

    ο..Εφιαλτης εζησε!

    αυτοι δεν συμβαινει αιωνες?

    ΕΣΥ…ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ?

    Μου αρέσει!

  19. Εντελώς τυχαία έπεσα εδώ….
    Εν έτη 1995, ήμουν σκοπός στο ΥΔΤ, επί της Κατεχάκη.
    Διάβασε φίλε, τι θα σου γράψω….
    Πριν απο αυτόν, (ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ Λεωνίδα), ήταν Διοικητής της Ε.Υ.Π,κάποιος ονόματι ΜΠΑΛΛΕΣ, αυτός λοιπόν, ήθελε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων για να μεταβεί στου Παπάγου, όπου έμενε, δηλαδή ένα χιλιόμετρο…ήταν απρόσιτος, είχε την εντύπωση ότι ήταν ο Πρωθυπουργός…της Ευρώπης.
    Εμάς, τους απλούς ατρατιώτες, μας έβλεπε σαν σκουλήκια.!!!
    Οταν ξεκουμπίστηκε και ανέλαβε ο Λεωνίδας, κυκλοφορούσε μόνος του με ένα ΟPEL OMEGA 3.0, καφέ χρώματος και δεν ήθελε κανένα συνοδευτικό όχημα.
    Οταν με έβλεπε, στην κεντρική πύλη της Κατεχάκη, σήκωνε το χέρι και πάντα με χαιρετούσε …..»ολα καλά?», έλεγε..εγώ χαμογελούσα και του έλεγα «τα σέβη, μου Κύριε Διοικητά».
    Μια χειμωνιάτικη νύχτα, ήμουν σκοπός στην Βόρεια Πύλη, όπως τότε αποκαλούσαμε τις σκοπιές.
    Περί ώρα 23:30, περίπου,(ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία 22:00-06:00), βλέπω ένα αυτοκίνητο να προσεγγίζει την σκοπιά της Βόρειας Πύλης.
    Με το υποπολυβόλο ανά χείρας και σκοπεύοντας, διατάσσω τον οδηγό να εξέλθει του οχήματος…
    Βγαίνει ο Λεωνίδας (ήταν στεγνός, σαν λείψανο) και μου λέει «ήρεμα σκοπέ, είμαι ο Διοικητής της ΕΥΠ»…τον αναγνώρισα και κατέβασα το όπλο.
    Κρατούσε στα χέρια του μία σακούλα με αποφάγια…..»Θέλω να ταίσω τα γατάκια», μου είπε, θα μου επιτρέψεις?….
    Είπαμε και άλλα, αλλά δεν έχω διάθεση για κουβέντα….έχουν περάσει και 23 χρόνια από τότε….

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.