Για να ξέρουμε τί λέμε (και τι διαβάζουμε)

20140203-213746.jpgΤο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει ότι ο Σόιμπλε ετοιμάζει τρίτο δάνειο για την Ελλάδα, θέμα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου εκτός και εντός της χώρας.

Το ότι έρχεται τρίτο δάνειο και ξέραμε καιρό τώρα. Απλά κανείς δεν το παραδεχόταν. Το δάνειο όμως δεν θα το βγάλει ο Σόιμπλε ούτε η Γερμανία. Το Spiegel μπορεί να το αναφέρει με τέτοιο τρόπο για εσωτερική κατανάλωση και όχι μόνο.

Με τα νέα δεδομένα, τα δάνεια θα δίνονται από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, ESM, χωρίς να εμπλέκονται κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Γι’ αυτό άλλωστε «πανηγυρίζουν» στην κυβέρνηση ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο το καλοκαίρι. Το μνημόνιο όμως θα υπάρχει (όπως ήδη γίνεται) στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Αυτό το Μεσοπρόθεσμο θα καταρτιστεί στα τέλη Απριλίου και θα περιέχει δεσμεύσεις και μέτρα για την περίοδο 2014-17.

Και εδω είναι το θέμα. Ξέρουν ότι δεν θα περάσει από κοινοβούλια (άρα δεν το δίνει ο Σόιμπλε) και γι’ αυτό δέχονται να δώσουν το δάνειο και πριν τις ευρωεκλογές.

Τέλος, για να μην παρεξηγηθούμε το θέμα του νέου δανεισμού είναι μια άλλη συζήτηση. Για τον υπερδανεισμό της χώρας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο Ολυμπία.

4 σκέψεις σχετικά με το “Για να ξέρουμε τί λέμε (και τι διαβάζουμε)

  1. αφού μας πήραν τα μέτρα για το κοστούμι …. εεεεε.. ας μας πάρουν και τα μέτρα για την καμπαρτίνα …. για την φινέτσα μας και την υγεία μας …. ζήτω η ενωμένη Ευρώπη …. μαζί ως καταναλωτικές αγορές, χώρια στις δαπάνες ….

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.