Τα πολιτικά και οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (3 Φεβρουαρίου 2014)

1

Διαβάστε τώρα όλα τα πολιτικά και οικονομικά πρωτοσέλιδα της ημέρας στο ONLINE-PRESS

12 σκέψεις σχετικά με το “Τα πολιτικά και οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (3 Φεβρουαρίου 2014)

 1. Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα επίσης.

  Παρατηρώντας τα τεκταινόμενα και ως πελοποννήσιος, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και οι τελευταίες επιφυλάξεις μου για τον ακραία συστημικό ρόλο του σύριζα.
  Η επιλογή Βουδούρη, ως υποψήφιου περιφερειάρχη, αναδεικνύει ότι μεταξύ πασόκ, νέας δημοκρατίας, σύριζα, δημάρ δεν υπάρχουν αποκλίσεις και η λειτουργία τους είναι προσχηματικά διαφοροποιημένη, ενταγμένη στο πεδίο του ανταγωνισμού για την κατοχύρωση οφιτσίων της εξουσίας.

  Και δεν είναι φυσικά ζήτημα κομματικής αντίληψης η εντύπωσή μου για την επιλογή του σύριζα.
  Θεωρω ότι ειδικότερα, έκανε αντιδραστική επιλογή, καθαρά νεο-συστημική, που για όσους παρατηρούν τα δρώμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πολιτική γενικότερα, μπορούν να καταλάβουν τι σηματοδοτεί.

  Δυστυχώς, είναι η σειρά του σύριζα από την πλευράς απορρόφησης των κραδασμών του συστήματος, να κυβερνήσει ως «εναλλακτική» επιλογή, αλλά πολύ περισσότερο θα έλεγα «ευτυχώς» είναι η σειρά του σύριζα να κυβερνήσει.

  Ευτυχώς γιατί αυτή η διακυβέρνηση θα είναι αποκαλυπτική και θα εξαλείψει αμφιβολίες, ότι απλά πρόκειται για την επάνοδο τύπου ΓΑΠ στους κυβερνητικούς μηχανισμούς και φυσική προέκταση της δημάρ.

  Εν τέλει, επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα και κάτι ακόμα.
  Ότι η κριτική που δέχθηκε το ΚΚΕ από το σύστημα, ότι …δεν θέλει να κυβερνήσει σύσσωμη η αριστερά, και ότι είναι οπισθοδρομικό και αρνητικό στο θέμα των συνεργασιών, ήταν ένα χονδροειδές παραμύθι ολκής.
  Μια καθαρά συστημική προπαγάνδα.
  Παρά την αγγύλωση που έχει υποστεί σε επίπεδο δημιουργικότητας και έμπνευσης, το κκε, παραμένει επιστημονικά διαυγές και προφυλάσσει ως «κόρην αφθαλμού» την ειδικότερη θεώρησή του από οπορτουνισμούς και λυκοσυμμαχίες.

  Επομένως τι΄θεται με κατεπείγοντα χαρακτήρα, το φυσιολογικό ερώτημα:
  Τι εννοούμε «αριστερά» σήμερα;;;;
  Τι είναι η «αριστερά»;;

  Μου αρέσει!

  1. Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα, Ρ.Ο. Καλή μέρα και καλή βδομάδα, σ’όλες κι όλους.

   Μακράν εμού, οιαδήποτε συνάφεια με το ΚΚΕ. Όμως:Δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω

   την ιδεολογική του καθαρότητα (κάποιοι την λένε μονολιθικότητα) και την ΑΥΣΤΗΡΗ

   τήρηση, των χαραγμένων του γραμμών.

   Όσο για την ‘αριστερά’ σήμερα, αναζήτησέ την στους ρομαντικούς, στους ονειροπόλους,

   στους εμμονικά καλοπροαίρετους και στους ηθελημένα αφελείς. Σε μιά μικρομέγαλη δηλαδή

   ανθρωπομάζα, που αδυνατεί να αντιληφθεί, ότι ακάματα δουλεύει για τους σκοπούς

   και τους στόχους,-όπως εξάλλου κάνει και η συγκυβένηση- μιας ΑΥΣΤΗΡΑ περιορισμένης

   και ΣΑΤΑΝΙΚΑ σχεδιάζουσας, κλίκας. Σου λένε κάτι τα σενάρια περί »μεγάλου συνασπισμού»;

   Παρ’όλον που οι δυό ενδιαφερόμενες πλευρές, ως Αρσακειάδες της δεκαετίας του ’50 (ναι μεν,

   αλλά όσο πατάει η γάτα, αγάπη μου) αναστατωμένες και καταλαμβανόμενες από ιερή αγανάκτηση,

   τραβάνε τα κοτσίδια τους και σκίζουν τις δαντέλες τους.

   Αγαπητέ μου Ρ.Ο, όλοι στα νιάτα μας κάναμε μια βιαστική περατζάδα, από ΕΚΕΙ. Αλλά όπως

   λέει κι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ( ευτυχώς, ΖΩΝ) Μεγάλος ποιητής »Παλιότερα, ήμουνα στην Αριστερά.

   Μέχρις ότου κατάλαβα πως δεν ήταν, παρά μια ακόμη στάση λεωφορείου».

   Σέβας.

   Μου αρέσει!

   1. Καλημέρα φίλε Σπάρτακε, ούτε εγώ είμαι ΚΚΕ, σε επίπεδο κόμματος ή ένταξης, άσχετα αν στο επίπεδο της θεωρητικής του προσήνειας και επιστημονικής επάρκειας τρέφω θαυμασμό.
    Είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι καθαρές και αποκρυσταλλωμένες θέσεις, που δεν εμπεριέχουν τυχοδιωκτισμό.
    Άσχετα με το επίπεδο διαχείρισης των πραγμάτων (πχ ιστορικά βλ. Σοβιετία, ελληνικός εμφυλιος πόλεμος, επικαιρικά βλ. τρόπος αντιμετώπισης των εξελίξεων από το κυρίαρχο πόλο κομματικής έκφρασης του κομμουνισμού, το κκε , κ.ο.κ…).
    Δεν υπεισέρχομαι τόσο στο θέμα του τι ιδεολογία ακολουθεί ο καθένας ή αν είναι σωστή η ιδεολογία του κκε, αν και έχω την άποψή μου, αλλά ειδικότερα σε αυτό σχολιάζεται και από το σχολιαστή «J» παρακάτω.
    Τον οπορτουνισμό και την έλλειψη διεξόδου μέσα από τις κομματικές στάνες, που η μόνη τους πραγματική διαφοροποίηση αφορά στο ποιος θα διαχειριστεί περισσότερο την κουτάλα, αντλώντας και διασπείροντας διαχωριστικούς πόλους των ιδεολογιών της εσπερίας μέσα στην κοινωνία, διαιρώντας την κατά σύστημα, αλλά και επιχειρώντας να την προσεταιριστούν κηδεμονεύοντάς την.

    Και τελικά αγνοώντας προκλητικά, τις ιδιατερότητες και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, την οποία θέλουν μόνο για να νομιμοποιεί το σύστημά τους και άρα τους όρους της αυτο-αναπαραγωγής τους (στην κουτάλα της εξουσίας).

    Μου αρέσει!

   1. @ J

    Την καλημέρα μου, έτσι δυστυχώς έχουν τα πράγματα, δείχνουν όλοι αυτοί οι κομματοκράτορες, πόσο ίδιοι είναι μα και πόσο διαφορετικοί από την Ελλάδα, από τις ανάγκες των ανθρώπων της χώρας που υποτίθεται καλούνται να διαχειριστούν.

    Μου αρέσει!

   2. Την καλημέρα μου επίσης, αυτό σκέπτομαι και εγώ και
    θεωρώ οτι ο κόσμος είναι παγιδευμένος σε απόλυτα συστημικά
    κόμματα με δεδομένο ρόλο το καθένα. Προσωπικά ελπίζω
    να μην τα νομιμοποιήσουμε όσοι διακρίνουμε επαγγελματίες
    της πολιτικής σκακιέρας μέσα απο μορφώματα ή συνιστώσες.

    Μου αρέσει!

 2. Υ.Γ
  Και φυσικά αναδεικνύεται ότι όταν η ολιγαρχική κατάνυξη της συστημικής «αριστεράς» θίγεται με την κριτική που ασκείται σύσσωμο στο λεηλατικό σύστημα της κομματοκρατίας, κακώς παρουσιάζεται -υποκριτικώ τω τρόπω- θιγμένη.
  Ούτε μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα πίσω από την οχύρωση του «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

  Όλο το πολιτικό σύστημα που έχει ταυτιστεί με το κράτος και έχει παραμερίσει την κοινωνία σε καθεστώς «ιδιώτη», είναι ίδιο και απαράλλαχτο.
  Επιβεβαιώσεις και διαψεύσεις είναι ολοφάνερες όσο το σύστημά σας αποδομείται στην συνείδηση του κόσμου.

  Μου αρέσει!

  1. Είχα πει οτι δεν θα ξανά γράψω , διότι ειναι άνευ νόηματος .
   Αλλα θα ήθελα ειλικρινά να ρωτήσω εσάς όλους , ποτε καταλάβατε οτι και οι 300+1 απο το ´74 , ειναι Ελληνοφωνες πανουκλες ;

   Μου αρέσει!

   1. Ποιο το νόημα της ερώτησης Δημήτρη;

    Πληροφοριακά, έχω γεννηθεί πολύ-πολύ αργότερα από το 1974, αλλά πέρα από αυτό έχω επανειλημένως τονίσει ότι το σύστημα εκλογής και ανάδειξης της δια-κομματικής ολιγαρχίας, χειραγωγεί την ψήφο του λαού και μάλιστα η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση (όπου άλλα διέταξε η ψήφος της κοινωνίας και άλλα συνέχισαν οι κομματάρχες να διαπράττουν) το επιβεβαιώνει, όπως και οι δημοσκοπήσεις.

    Ότι είναι ελληνόφωνοι όλοι αυτοί είναι περισσότερο από προφανές.
    Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι:

    1. Δεν ισχύει η ισότητα της ψήφου (πχ δεν προσμετράται η λευκή ψήφος)
    2.Ψήφος σε κόμμα εκτός βουλής, πιθανότατα οδηγεί -βάσει εκλογικού νόμου- σε ενίσχυση κατά σειρά του πρώτου κοινοβο(υ)λευτικά κόμματος.
    3.Το κράτος-πολιτικό σύστημα υποχρεώνει την κοινωνία για θέματα -σε επίπεδο κατ’ άτομο εξυπηρέτησης-, που κανονικά θα αποτελούσαν αυτονόητες υποχρεώσεις ενός οργανωμένου κράτους (πχ παιδεία, ασφάλιση, εργασία, υγεία)
    και διατηρεί μέσω της νομοθεσίας και του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την πελατειακή εξάρτηση ως έναν ακόμα πόλο χειραγώγησης και πελατειακής εξάρτησης της -αποσυλλογικοποιημένης πια- κοινωνίας.
    4. Αν και ο προγραμματικός λόγος των κομματαρχών συνιστά κανονικά σύμβαση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (με τον κατά τ’ άλλα …κυρίαρχο λαό), εντούτοις, η παραβίαση των προεκλογικών δεσμέυσεων, δεν συνεπάγεται αστικές ή ποινικές κυρώσεις και γενικά (βλ. δικαστική αρμοδιότητα της βο(υ)λής) η πολιτική τάξη δεν λογοδοτεί πουθενά και σε κανέναν.

    Εν ολίγοις, το σύστημα είναι λεηλατικό, καλπονοθευτικό και χειραγωγητικό -εξ ου και ο πατερναλιστικός χαρακτήρας της δια-κομματικής συμμορίας- της κοινωνίας, η οποία δεν έχει ρόλο πραγματικού εντολέα, αλλά είναι εγκλωβισμένη σε καθεστώς ιδιωτείας.
    Ώστε, κατ’ αυτό τον τρόπο να διαχειρίζονται αυθαίρετα οι κομματάρχες το δημόσιο αγαθό (και φυσικά τα αντίστοιχα χρήματα κρατικά ή κοινοτικά, που καλούνται να ταξινομήσουν σε υποτίθεται δημόσιες πολιτικές).

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.