ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ

Σύσταση κοινού μετώπου  αντίστασης ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Προέδρου Αναστασιάδη

Η λαϊκή εντολή που έλαβε ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης στις Προεδρικές εκλογές, με βάση το πρόγραμμα και τις θέσεις που παρουσίασε στους πολίτες ήταν: Πρώτο,  απόσυρση όλων των «Συγκλίσεων» και μονομερών υποχωρήσεων της πλευράς μας και δεύτερο, ότι δεν θα δεχθεί επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλου παρόμοιου σχεδίου λύσης, σεβόμενος την απόφαση του Δημοψηφίσματος.

Το τελικό Προσχέδιο του Κοινού Ανακοινωθέντος, που στηρίζεται στο έγγραφο που ο Πρόεδρος κατέθεσε στις 18 Δεκεμβρίου 2013:

 

1. Οδηγεί σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επαναφέρει την αρχή της «παρθενογένεσης».

2. Οδηγεί σε χαλαρή Συνομοσπονδία υπό τον μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

3. Αναγνωρίζει δύο κυριαρχίες.

4. Αναγνωρίζει τρείς ιθαγένειες.

5. Εμμέσως πλην σαφώς παραπέμπει στα έγγραφα Ντάουνερ, τα οποία νομιμοποιεί ως το πλαίσιο διαπραγμάτευσης για λύση του Κυπριακού.

6. Αποδέχεται όλες τις λεγόμενες Συγκλίσεις.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε καταστροφικές υποχωρήσεις, πριν καν ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι:

 

Πρώτο, έθεσε το πιστόλι στον κρόταφο του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

Δεύτερο, αθέτησε τη λαϊκή εντολή που ζήτησε και πήρε από τον Κυπριακό λαό.

 

Επειδή δεν πρόκειται για μια ακόμα συνηθισμένη αθέτηση ‘δέσμευσης’ του, αλλά για την εθνική μας επιβίωση,

 

  • ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει υποχρέωση να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής, με βάση τις σημερινές  του θέσεις.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέσπασε τη ψήφο των πολιτών με ψευδείς παραστάσεις.

 

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν και μαζί ενωμένοι να αναχαιτίσουμε το νέο Σχέδιο Ανάν. Καλούμε τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν, σε συστράτευση. Να συστήσουμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του προέδρου, την καταστροφή  της πατρίδας μας και να δώσει

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΡΒΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 10:30 π.μ

Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό τρέχουν με ραγδαίο και τραγικό ρυθμό. Για αυτό και συγκαλείται Έκτακτη Συνεδρία της Πολιτικής Συγκλήτου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στη Λευκωσία. (Λεωφόρος Κέννεντυ 8). Ημερήσια διάταξη της συνεδρίας θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι Ευρωεκλογές.

Λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων, σας παρακαλούμε όπως ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Σας επισυνάπτουμε:

1- Την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ενημερώσει Συμμαχία Πολιτών για κυπριακό.

2-  την απαντητική επιστολή της Συμμαχίας Πολιτών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα την ενημέρωση της Συμμαχίας για Κυπριακό.

3- Τη δήλωση του Προέδρου της Συμμαχίας (ημ. 6 Φεβρουάριου 14)  για σύσταση κοινού μετώπου  αντίστασης ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Προέδρου Αναστασιάδη

3 σκέψεις σχετικά με το “ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ

  1. aytos o praktor toy kypriakoy ellhnismoy o opios prin vgei proedros eipe stoys amerikanoys vgalteme kai meta fertemoy to schedio anan alla me allo onoma kai thato peraso! o prodoths o alhths o toyrkosporos poy poylhse toys polhtes toy mono kai mono na ginh proedros olkhgoyrhs o palianthropos, o vlax, o poylhmenos. logogrinhs.

    Μου αρέσει!

  2. Απ΄ό,τι έχω διαβάσει μέχρι σήμερα ο κ. Λιλήκας είναι πράγματι αντιμνημονιακός και η πρόσκληση που απευθύνει σ΄όλους τους πολίτες για κοινό μέτωπο αντίστασης στα ανανιακά σχέδια είναι η μόνη λύση, στη σημερινή πραγματικότητα.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.