ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ», την ηρωϊδα γιατρό Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

anemodouraΟι καταγγελίες είναι πολλές, όπως και τα ονόματα που ακούγονται. Το σίγουρο είναι ένα. Κάποια άνανδρα καθάρματα χτύπησαν μία ηρωΐδα γυναίκα. Μία Ελληνίδα με «Ε» κεφαλαίο. Μία γυναίκα που τρέχει να βοηθήσει τον κάθε αδύναμο, παντελώς άγνωστο, την οικογένεια, όποιον την έχει πραγματικά ανάγκη. Γι’ αυτο και την αποκαλούν «Μανα των φτωχών».

Μία γυναίκα ακέραια, που ποτέ δεν εξαργυρωσε την προσφορά της. Μία γυναίκα που θα τρέξει από το Πέραμα στα Λιόσια, που θα οργώσει τον Πειραιά, που θα αγωνιστεί σε θεσμικό επίπεδο για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την αναλγησία των κρατούντων καρεκλοκένταυρων.

Εδώ δεν μιλάμε για μία απλή εγκληματική ενέργεια αλλά για μία ύβρι με ισχυρότατη σημειολογία: Μία ηρωΐδα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τραμπούκους εγκληματίες. Δεν έχει σημασία ποιοί ήταν, αλλά το τι έκαναν. Δεν έχει σημασία σε ποιό κόμμα ανήκουν, αλλά το ότι ανήκουν σε κόμμα. Δεν έχει σημασία τι κίνητρα είχαν, αλλά τι σκοπό επετέλεσαν.

Η δημοκρατία, η πολιτεία, η κοινωνία, η Ελλάδα λοιπόν, οφείλει να ξεριζώσει αυτά τα βέβηλα χέρια. Είναι τα ίδια βρώμικα χέρια που στραγγαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας.

28 σκέψεις σχετικά με το “ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ», την ηρωϊδα γιατρό Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΑΝΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ.

    Μου αρέσει!

  2. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΔΗΜΙΟΣ.

    Μου αρέσει!

    1. Πάνανδρε ούτε στο περίπου είναι αποδεικτικά στοιχεία η -εξ’αγχιστείας, αν θυμάμαι, κι αν είμαι ενημερωμένη καλά- συγγένεια του κ.Τσίπρα με την γυναίκα -ούτε καν τον ίδιο- ενός χουντικού, ούτε καν ότι είναι γυιός τού πατέρα του,παρά είναι απλές ενδειξούλες. Δεν χτυπάμε αυτούς πού θεωρούμε εχθρούς μας πατώντας πάνω στο πτώμα της λογικής.Το γεγονός άλλωστε ότι ο κ.Τσίπρας είπε το ασυναγώνιστο ¨» εμείς δεν θα κατεβάσουμε τον κόσμο στούς δρόμους, θα κάνουμε σοβαρή(!) αντιπολίτευση» καθιστά μάλλον περιττή οποιαδήποτε άλλη εναντίον του επιχειρηματολογία.Κρατάμε την αλήθεια καί την λογική όχι απλώς ¨»ως κόρην οφθαλμού¨», αλλά θυσιάζοντας, με άπειρη χαρά τα μάτια τού σώματός μας, αν χρειαστεί, γιά να κρατήσουμε γερά κι αλώβητα τα μάτια τού μυαλού καί της ψυχής μας.

      Μου αρέσει!

    2. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
      Άρης Βελουχιώτης, 1905-1945, Καπετάνιος του ΕΛΑΣ

      Μου αρέσει!

  3. Δεν εχει σημασια σε ποιο κομμα ανηκει….

    λαθος διαπιστωση…

    εεεεεχειιιι…και παραεχει στη σημερινη ελλαντα…

    παντα αυτο καθοριζει τη ζωη μας…

    Εγω ομως σαν ..περιεργος θα συμφωνησω Απολυτα σε αυτο…

    Το καθε κομμα , ειναι Αυστηρα προσωπικη επιλογη του καθε ενος!!!!!!!!!!!!!

    Τα συμπτωματα ομως του Εργου της κυριας που περιγραφεις…

    μοιαζουν σαν Ελληνιδας!

    Μια αληθινα Ελληνιδα θα ενεργουσε για τους συνανθρωπους της οπως την περιγραφεις…

    Μαθε το μυστικο…

    Δεν χρειαζεται αιτια…

    Οι Ελληνες κατι Αιωνες…ειναι υπο Σοβαρο Διωγμο!

    Μου αρέσει!

  4. ΕΜΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗΝ Κ.ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΟΤΑΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΣΗ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    Μου αρέσει!

  5. Να ξεριζωθούν τα κομματικά και όποια άλλα βρωμόχερα ακουμπούν αγνούς ανθρώπους σε φυσικό ή ηθικό επίπεδο.
    Πλήρης συμπαράσταση στους ανθρώπους που αγωνίζονται για το δίκιο και την ανθρωπιά.

    Μου αρέσει!

  6. Ξύλο στα κομματόσκυλα της νουδούλας και γενικότερα ξύλο σε κομματόσκυλα, εργατοπατέρες, συνδικαλισταράδες κόπρους και γενικότερα ξύλο στα κομματικά κατακάθια του Δημοσίου.

    Μου αρέσει!

    1. γυρισες στο καλαματιανο του καραγκιοζη τωρα ?
      ρε δεν τσιμπαει κανεις.
      χαμενε που μια την βγαινεις σαν δικερως την αλλη σαν μονοκερος και την αλλη σαν απλος κερατας.

      Μου αρέσει!

      1. Λαλάκη,ρε συ,άμα κοψεις τη βραδυνη και τη δεκατιανη,μπορει να αρχισεις να ξεστραβωνεσαι ρε.
        Αλλος ο Ανοιχτοματης κι αλλος ο Αυγουλοματης με λιγα λογια.

        Ο Δικερως δεν κρυφτηκε ποτε.
        Γι’αυτο κοψε τα πολλα πολλα να μην αρχισω τα σκαμπιλια και σε πιασουνε τα κλαμματα.

        Μου αρέσει!

  7. Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!Ο συγκεκριμένος δεξιός τραμπούκος που χτύπησε την Ανεμοδουρά, αν και προερχόμενη από τον ίδιο με αυτόν πολιτικό χώρο,αποδεικνύει περίτρανα ποιά είναι η »ποιότητα» των φασιστοειδών που σήμερα κατακλύζει τους χώρους της Νεολέρας(ή ΠΟΛΑΝ, όπως προτιμάτε)..Ευχή να αντιληφθούν οι εναπομείναντες και αφελώς πιστεύοντες Νεοδημοκράτες, με ποιά κουμάσια συγχρωτίζονται και να εγκαταλείψουν τον οίκο ανοχής της Συγγρού, όσο πιο γρήγορα μπορούν..Διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού!Κουνάμε μαντήλι και αποχωρούμε!!…

    Μου αρέσει!

  8. ΔΙΕΛΥΣΑΝ την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ουρές στα κοινωνικά ιατρεία. Έχουν μνημονιακή υποχρέωση να μειώσουν δραμματικά τα κονδύλια για την υγεία και να απολύσουν. Εύκολο θύμα ο απαξιωμένος ΕΟΠΥΥ. Εμείς όμως έχουμε πληρώσει για υπηρεσίες υγείας, που τώρα θα παρέχονται με το στεγονόμετρο και μετά από ταλαιπωρία. Μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα, 1 Ε στις συνταγές, 5 Ε η επίσκεψη στα κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία. Κλείσιμο των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και χογήγηση αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων, που απέρριψαν άλλοι λαοί. ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ!

    Μου αρέσει!

  9. Tρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!Φαντασθείτε ποιό είναι το μένος των φασιστοειδών που κατακλύζουν σήμερα τη Νεολέρα(ή ΠΟΛΑΝ ,αν προτιμάτε) που βιαιοπραγούν κατά προσώπων που ανήκουν στον ίδιο με αυτούς πολιτικό χώρο και μάλιστα γυναικών! Οι πάλαι ποτέ Νεοδημοκράτες που αφελώς εξακολουθούν να πιστεύουν και να στηρίζουν το πολιτικό εξάμβλωμα της Συγγρού,καιρός είναι να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που ήταν κάποτε η Νέα Δημοκρατία ..Διαφορετικά θα είναι στο ακέραιο συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού!..Κουνάμε επιδεικτικά μαντήλι και αποχωρούμε!!

    Μου αρέσει!

  10. Ουτε στο πτωμα της αληθειας,οριζουσας τη συνηθεια των πονηρων και δολιων να αλλαζουν,να εξελληνιζουν τα επωνυμα τους,γεγονος που δειχνει,ξεκαθαρα,το σκοτεινο «ποιον» τους,πρεπει να παταμε,κυρια Αννα,για οποιονδηποτε λογο,σχετιζομενο με ιδεολογικες ανασφαλειες μας,εναντι οποιουδηποτε τιμηματος,οταν επηρρεαζουμε,ως ενα βαθμο,καλως η κακως,τους αναγνωστες των σχολιων μας.
    Διαφορετικα,αν συνοδευει ο φοβος μη τυχον και κακοχαρακτηρισθουμε,ως αναχρονιστες,καθε βημα μας,τοτε,στο βροντο πηγαινουν και οπι προτροπες για την αναγκη να ‘μαστε συνεπεις με τον εαυτο μας.

    Μου αρέσει!

  11. ¨ Όλα άρχισαν όταν κ. Ανεμουδουρά εγκάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταρακο ότι δεν έδωσε τον αγώνα ως όφειλε για να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση, με συνέπεια ο κ. Βλασταράκος με τη σειρά του απέρριψε τις κατηγορίες και ανταπάντησε σε αντίστοιχα εκνυερισμένο ύφος ότι η κ. Ανεμοδουρά δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. ¨

    Μου αρέσει!

  12. Κατακριτεο και καταπτυστο το οτι χτυπησαν γυναικα και μαλιστα τη συγκεκριμενη γιατρο…οπου και αν ανηκουν …σε οποιοδηποτε κομμα η αποκομμα…ο τραμπουκισμος πασης φυσεως ειναι δειγμα ειτε χαμηλου πνευματικου επιπεδου ,ειτε αυξησης των τραπεζικων καταθεσεων…και μιας και ειδα πιο πανω για σαμαρα και συριζα…ολοι ιδιοι ειναι…και το συριζα το νεο πασοκ θα γινει με τις ευλογιες των αμερικανων…ολοι μεσα στη βουλη(κομματαρχες και κομματοσκυλα..) ,και οχι μονο,ειναι δαχτυλα του ιδιου χεριου…κατι αλλο…η λεξη ‘δημοκρατια’ που ακουω συνεχεια τωρα τελευταια….που ειναι;;…ποτε υπηρξε στη χωρα μας…;..και μιας και την ευαγγελιζονται πολλοι μελλοντικοι «σωτηρες» μας…να αναφερω το προ λιγων ημερων περιστατικο στο μοναστηρακι,οπου «αναρχικοι»,»αριστεροι» ειδαν ενα παλληκαρι με στρατιωτικο σακο και του ορμησαν φωναζοντας «φασιστας»…τον εστειλαν στο νοσοκομειο και το παιδι ηταν απλα φανταρος ….και μαλιστα προσκειμενος στο …»χωρο» τους…ετσι…τροφη για σκεψη…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.