Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τα πετρέλαια!!! Βίντεο – ντοκουμέντο

kai-ksafnika-anakalipsame-ta-petrelaiaΤις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε καθημερινά για την ανακάλυψη των πετρελαίων στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.
Τώρα πήραν χαμπάρι τα πετρέλαια στη δυτική Ελλάδα;
Ή μήπως τώρα ήρθε η ώρα να τα εκμεταλλευτούν;

Τα μυρίστηκαν πρώτοι οι άγγλοι το 1927, τα δοκίμασε το πολεμικό μας ναυτικό το 1928, η ιδιωτική τους εκμετάλλευση άρχισε το 1965 και η ζωή τους έκλεισε το 1979. Μια απίστευτη περιπέτεια του πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ.Εξόντωσαν τον επιστήμονα που ανακάλυψε το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Πρώτοι οι Άγγλοι μυρίστηκαν το πετρέλαιο της Ζακύνθου και πολύ αργότερα οι αναθυμιάσεις οδήγησαν εκεί και τη μύτη ενός επιχειρηματία: του ιδιοκτήτη της διαλυμένης σήμερα βιομηχανίας  ΧΡΩΠΕΙ, Σωτήρη Σοφιανόπουλου.

Το 1927 η αγγλική εταιρεία «NEAR EAST PETROLEUM COMPANY» έρχεται στη Ζάκυνθο, για να μελετήσει τις δυνατότητες αντλήσεως πετρελαίου. Δεν γίνεται όμως εντατική άντληση, των φρεατίων, γιατί λείπουν τά επαρκή μηχανήματα και οι δεξαμενές.
Το 1928, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει το τορπιλοβόλο «Πέργαμος» για να κάνει δοκιμές καύσεως. Η έκθεση που συντάσσεται καταλήγει σε ένα αισιόδοξο συμπέρασμα:
«Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι τ’ αποτελέσματα των δοκιμών ήσαν ικανοποιητικά».
Το 1965, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο και μαθαίνει ότι στο Κερί, σ’ ένα βάλτο 1.000 στρεμμάτων, υπάρχει πετρέλαιο! Τα χρόνια της δικτατορίας αποφασίζει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με την υπόθεση της Ζακύνθου. Η χούντα είχε τότε παραχωρήσει άδεια για γεωτρήσεις στην αμερικανική εταιρεία ANCAR OIL. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συναντιέται στα γραφεία της ΧΡΩΠΕΙ με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της ΑΝΚΑΡΟΪΛ Στερτζ (Στέργιου), καταλήγουν σε συμφωνία και αποφασίζεται να γίνει το συντομότερο γεώτρηση βάθους 2.500 μέτρων:

«Η ΑΝΚΑΡΟΪΛ και η ΧΡΩΠΕΙ θα είχαν ποσοστά επί της παραγωγής και της εκμετάλλευσης του πετρελαίου. Παρασκευή, θα ερχόταν ξανά ο Στερτζ για να υπογράψουμε τη σύμβαση και την Τρίτη γίνεται το πραξικόπημα στην Κύ­προ. Ο Στερτζ δεν έρχεται και βέβαια η σύμβαση ναυαγεί. Γίνονται τα γνωστά, έρχεται η μεταπολίτευση και εγώ εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι για τα πετρέλαια. Επισκέπτομαι τον καθηγητή Ζάχο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου). Πραγματικά, στέλνει στη ΧΡΩΠΕΙ την άδεια να προχωρήσω τις εργασίες στο Κερί».

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος με τους δημοσιογράφους Γ.Κουρή, Γ.Τράγκα, Γ.Καρατζαφέρη μπροστά στο πετρέλαιο.

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πηγαίνει στη Ζάκυνθο και στήνει εκεί ένα κανονικό εργοτάξιο επανδρωμένο με μηχανικούς και τεχνικούς της ΧΡΩΠΕΙ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«Η μεγαλύτερη γεώτρηση που είχα κάνει ήταν βάθους 120 μέτρων το περισσότερο, όμως, πετρέλαιο έβγαινε από μια των 18 μέτρων. Πετρέλαιο χωρίς υδρόθειο, με βάση τη νάφθα. Έφτασα να βγάζω, ανάλογα με τις υδροστατικές πιέσεις, μέχρι και 70 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Για μήνες ολόκληρους τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ κινούνταν με αυτό το καύσιμο, ενώ επί χρόνια μου ζητούσαν να τους πω το μυστικό – πώς δηλαδή, κατάφερα να βγάλω ντίζελ σε πρώτη φάση χωρίς διυλιστήριο!».

Ο δραστήριος επιχειρηματίας ζητά από το υπουργείο Βιομηχανίας άδεια εκμεταλλεύσεως:

«Έτρεχα από το υπουργείο Βιομηχανίας στη ΔΕΠ και τούμπαλιν. Σ’ αυτά τα δρομολόγια με κορόιδευαν όλοι μαζί. Τράβηξα μια εταιρεία στη Ζάκυνθο και πουλούσα το πετρέλαιο που έβγαζα με κανονικό τιμολόγιο στη ΧΡΩΠΕΙ».

Η δουλειά στο Κερί κρατάει δύο χρόνια και σταματάει με τη σύλληψη του Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος:

«ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει από τον υπουργό Βιομηχανίας να μου δοθεί άδεια εκμεταλλεύ­σεως, αντ’ αυτού μια ωραία πρωία έρχονται στο Κερί και με συλλαμβάνουν ως παραβάτη του νόμου επειδή παράγω αργό πετρέλαιο».

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος δικάζεται τον Μάιο του 1979 και αθωώνεται. Με δικαστική απόφαση, όμως, αναστέλλονται οι δύο άδειες που είχε για παραγωγή πετρελαίου. Από τότε, κανείς δεν ασχολήθηκε πια με τα πετρέλαια της Ζακύνθου. Η περιοχή αναδίδει ακόμα τη μυρωδιά του πετρελαίου και ο βάλτος βουλιάζει στα περασμένα υγρά γυαλιστερά μεγαλεία.

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος υποστηρίζει από τότε ότι εσκεμμένα σκέπασαν την υπόθεση και κατηγορεί όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ότι παραδίδουν τον εθνικό πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ…(ανοίγει νέο παράθυρο)

Πριν από 40 χρόνια λοιπόν, αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου. 
Διαβάστε τώρα και το τι ακριβώς έχει κάνει στη ζωή του και ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο «άγνωστος» Έλληνας επιστήμονας και χημικός, Σωτήρης Σοφιανόπουλος και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – Αξίζει να το διαβάσετε!

 • Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων.
 • Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας.
 • Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.
 • Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΧΡΩΠΕΙ.
 • Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974.
 • Είχε ξεκινήσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους (!) η παραγωγή σταμάτησε…
 • Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ ο Σοφιανόπουλος συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη.
 • Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους (!) δεν συνεχίστηκε…
 • Προσκλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει «οικονομικό υπόμνημα».
 • Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές…(!)
 • Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση…
 • Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.(!)
 • Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό τον σκοπό… (!)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ…(ανοίγει νέο παράθυρο)

61 σκέψεις σχετικά με το “Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τα πετρέλαια!!! Βίντεο – ντοκουμέντο

 1. ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !!! Τα πετρέλαια ξυπνούν τον Εγκέλαδο στο Ιόνιο-Βίντεο ντοκουμέντο της PGS

  Ο Jason Robinson προλογίζει και παρουσιάζει αναλυτικά το project που έχει αναλάβει η PGS στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013 στο Λονδίνο. Ήταν σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, δίνοντας την άδεια να προχωρήσει η Νορβηγική PGS, σε έρευνες στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης, ότι αυτό θα γίνονταν με τη σεισμική μέθοδο.
  Με απλά λόγια ΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ.

  Η μέθοδος – τεχνολογία GeoStreamer GS περιλαμβάνει ισχυρά σεισμικά «σήματα» όπως κανείς μπορεί να ενημερωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της PGS. Στο βίντεο δίνονται σημαντικές λεπτομέρειες με ανάλυση ακόμα και των τεκτονικών πλακών στη Κεφαλονιά! Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο της αναλυτικότατης παρουσίασης από την PGS και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για Κεφαλονιά, Παξούς, Ζάκυνθο, νότιο Ιόνιο και Κρήτη.

  Υ.Γ. 1 Ο ρόλος του δημοσιογράφου – ερευνητή σταματά εδώ. Τώρα πρέπει να μιλήσουν οι επιστήμονες (γεωφυσικοί κ.τ.λ) και η δικαιοσύνη.

  Υ.Γ. 2 Alex βούτα πρωινή πτήση για Νορβηγία μαζί με έναν δικό σου γεωφυσικό και τράβα στην PGS. Πρόκειται για κολοσσό εισηγμένο με νομικό τμήμα 5 αστέρων. Πάρε τις λεπτομέρειες της τεχνολογίας GeoStreamer GS και ότι άλλο μη διαβαθμισμένο σου δώσουν και γύρνα. Την αλlη μέρα φώναξε τα παγκόσμια media και ξεβράκωσε το σύμπαν.

  Υ.Γ. 3 Κεφαλλονίτες πάρτε κουράγιο και οργανωθείτε. Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους.

  hXXp://lobbystas.gr/

  Δείτε το βίντεο απο: hXXps://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=2535703C

  Μου αρέσει!

   1. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ «Ε»;
    ΔΗΛΑΔΗ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ» ΣΩΡΑ;
    ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ Μ…..ΚΙΕΣ

    Μου αρέσει!

   2. ρε ΚΚΚ εχεις το αναστημα να μιλάς για τον σοφιανοπουλο ??? εχεις στην ζωη σου κατι να αντιπαραβαλλεις εναντι του ? αν δεν εχεις ,περα του οτι εισαι ανωνυμος εισαι και βλακας .το βλακας με πολυ επιείκεια μαλλον για πρακτορακι του πρωκτου μου μοιάζεις ..

    Μου αρέσει!

   3. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΈΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΥΛΕΑΣΤΥ, ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ» ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΛΑΓΟΥ-ΘΥΡΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΩΝ-ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΚΙΝΗΤΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΣΗΜΙΚΑ, ΧΡΥΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΙΠΑ ΚΑ ΕΓΩ…ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΖΙ!!!!!
    ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ; Σ ……Ρ!!!!!

    Μου αρέσει!

   4. κουτοφραγκε ……………3κ

    ουδεμια σχεση με καρατζατουμπα ο Σοφιανοπουλος

    μιλαμε για ανθρωπο που εκανε τον Αβερωφ να χεστει πανω του και να πεσει στα πατωματα

    οι γνωστες ……………….ξερουν το περιστατικο

    Μου αρέσει!

   5. με ενα υποπολυβολο GP-10 δημιουργια της ΧΡΩΠΕΙ

    Ηταν το πρωτο ελληνικο οπλο στην κατηγορια των υποπολυβολων

    εκανε την …….λουγκρα τον αβερωφ σας να πεσει στα πατωματα

    Μου αρέσει!

   6. χρωπει-σοφιανοπουλος

    Με χρήματα απ’ το ΕΟΦόσημο η Εθνική Φαρμακοβιομηχανία έκανε τις παρακάτω επενδύσεις:

    1. Δευτεροβάθμιο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και μονάδα παραγωγής φαρμάκων στην Παλλήνη Αττικής.Το ύψος της επένδυσης στην Παλλήνη ήταν 1,8 δισ. δραχμές και η μονάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει προϊόντα ιδιαίτερων τεχνολογικών απαιτήσεων, όπως «Λυοφίλα», «Ινσουλίνη», κλπ.

    2. Μονάδα παραγωγής αντιβιοτικών στον Αγιο Στέφανο της Πάτρας (ύψος επένδυσης 1,7 δισ. δραχμές). Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη μονάδα και έχει αποκλειστικά την παραγωγή πενικιλινούχων φαρμάκων.

    3. Μονάδα παραγωγής φίλτρων τεχνητού νεφρού στη Λάρισα και αγορά της ΧΡΩΠΕΙ (ύψος αγοράς 2,5 δισ.)

    Το ΠΑΣΟΚ επανερχόμενο στην εξουσία, παρά τα όσα είχε πει προεκλογικά, συνέχισε με εντονότερους ρυθμούς την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ.

    Στο τέλος του 1994 προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΛΒΙΠΥ – ΧΡΩΠΕΙ,

    ενώ κρατάει κλειστές σύγχρονες επιχειρήσεις αξίας ενός δισ. δραχμών. Στο τελευταίο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ προβλέπει και ιδιωτικοποίηση του ΕΟΦ.

    Το κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ αποκαλύπτει ξεκάθαρα «το ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για την εγχώρια βιομηχανία και την κυκλοφορία φτηνών φαρμάκων στην Ελλάδα.

    Η ΧΡΩΠΕΙ παρήγαγε φάρμακα με μέση λιανική τιμή 700 δραχμών το κουτί (τιμές του 1994), ενώ κανένα κουτί δεν ξεπερνά τις 1.700 δραχμές.

    Στον ίδιο τιμοκατάλογο η μέση λιανική τιμή για ιδιοσκευάσματα ελληνικών επιχειρήσεων ξεπερνά τις 2.500 το κουτί. Για τα ιδιοσκευάσματα των ξένων επιχειρήσεων η μέση τιμή είναι ακόμα μεγαλύτερη.

    Επίσης, παρήγαγε 28 ιδιοσκευάσματα σε τιμή κάτω του κόστους και ήταν η μόνη που παρήγαγε.
    Η μέση τιμή γι’ αυτά ήταν 350 δρχ. το κουτί.

    Η εταιρία έκανε σημαντικές εξαγωγές για τα ελληνικά δεδομένα.

    Σε σύνολο 4 δισ. ελληνικών εξαγωγών για φάρμακα, τα 600 εκατ. προέρχονται από τη ΧΡΩΠΕΙ.

    Και όμως, η κυβέρνηση προχώρησε όχι στην εξυγίανσή της, αλλά στο κλείσιμό της ξοδεύοντας πολλαπλάσια χρήματα για αποπληρωμή χρεών και άλλων δαπανών, πληρωμές προσωπικού μέχρι να γίνουν οι μετατάξεις.

    Ηταν μια καθαρά πολιτική επιλογή που δε στηριζόταν σε οικονομικά δεδομένα.

    απο το ριζοσπαστη
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ………….ΣΑΜΑΡΟπασοκοι

    Μου αρέσει!

   7. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΡΩΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ-ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ, ΤΗΝ ΈΚΛΕΙΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ «ΈΣΩΣΕ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΌΠΩΣ ΆΛΛΩΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΡΟΜΑΡΑ!!!!!!

    Μου αρέσει!

   8. Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο.Υπηρξε καλος επιχειρηματιας στα εκτος ομως ΧΡΩΠΕΙ θεματα, αλλα κακος στο χωρο-χρονικο του προτσες.Ητανε ανυπομονος και τελικα ξεροκεφαλος χωρις να μπορει να ελιχθει,πραγμα που απεβει και εις βαρος της ΧΡΩΠΕΙ,επιχειρησης που ο πατερας του του την αφησε ανθουσα.Ολα πρεπει να εχουν την δικη τους μεθοδο και τον δικο τους χωρο-χρονο και εδω απετυχε ο Σοφιανοπουλος που μπηκε σαν ταυρος σε υαλοπωλειο.

    Μου αρέσει!

   1. Αχ φίλτατε Φιλόλαε ,βρες μου έστω και έναν Έλληνα πολιτικό που να ΜΗΝ τον «κρατούν» με κάτι ή για κάτι,και θα πάψω να τους βρίζω ΟΛΟΥΣ!

    Μου αρέσει!

  1. ΚΑΛΑ, Νκ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, STERGDOC, ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΡΩΠΕΙ ΉΣΑΣΤΑΝ;
   ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ Η ΧΡΩΠΕΙ ( ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ; ) ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Ο ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΈΚΛΕΙΣΕ; ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΚΛΕΙΣΑ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΑ ΕΓΩ ΤΟ ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ ΣΤΟ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΉΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΟΤΕ ΉΜΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙ!!!!!
   ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ «ΤΡΕΛΟ-ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑ-ΤΖΑΦΕΡ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΆΡΑΓΕ ΕΣΕΙΣ;
   Υ.Γ.: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ Μ………ΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

   Μου αρέσει!

   1. ΚΚΕ οι τιμές των φαρμάκων της ΧΡΩΠΕΙ ήταν καθηλωμένες επί 22 χρόνια από την αγορανομία. Επίσης είχε να αντιμετωπίσει τα πανωτόκια. Αλλά σίγουρα δεν έχεις ιδέα τι σήμαινε και σε τι αποσκοπούσαν τα πανωτόκια.

    Μου αρέσει!

 2. Υπάρχει αμφιβολία οτι αυτόν τον τόπο τον κυβερνούν προδοτες; Αυτή την στιγμή η μακρυά κείμενη Κύπρος παραδίδεται στους Τούρκους μήπως γιατρό την προδοσία υπαίτια είναι η χούντα, αυτά γιατρούς που βγάζουν Σπύρος ΟΤΑΝ κάποιος αναφέρεται στην περίοδο 1967-1974. Οι προδοτες συνεχίζουν το έργο τους και όλοι οι οι σημερινοί αντιστασιακή της χούντας πρώην χουντικοί στον καναπέ τους,

  Μου αρέσει!

 3. Ἀρκετά τά…ἐνδιαφέροντα λίαν ἀρθράκια σήμερα…
  Πάμε περιδιάβαση, ἀρχῆς γενομένης ἀπό δῶ μέσα, γιά νά δεῖτε γιά ἀλλη μία φορά τήν…ἄβυσσο πού χωρίζει τόν Μιχαήλ ἀπό τά…γΑΑΑμο – Γέλαδα…

  Είχαμε…προψέ μιά πολύ μεγάααλη συζήτηση, κάπου, ἀλλά τό πόπολο ἐπιμένει νά μήν θέλει νά καταλάβει…
  Ασχολεῖται μέ τά ἐλάσσονα τῆς…»διατροφικῆς» ἁλυσίδας…

  Παραδειγματάκι…
  Κατετέθη καί ἐδῶ μέσα, ἀλλά πλησίαζε ἡ ὥρα πού τό…γαμημένο τό τραῖνο θά σφύριζε…τρεῖς «φορές» καί τό Γιαλαδομάνι ἤτανε…
  …ΑΑΑποροφημένο:

  [..]
  Ο/Η Μιχαήλ λέει:
  06/02/2014 στις 01:07
  Ἄντε νά σᾶς…ξανατσαντίσω πρίν τήν κάνω…

  Μιχαήλ είπε

  [..]
  c.
  IDSA COMMENT
  Will Turkey be the new hub for gas?
  November 6, 2013

  h..p://www.idsa.in/idsacomments/WillTurkeybethenewhubforgas_gdietl_061113

  [..] Rotterdam is the undisputed leader as the hub for crude oil. It is one of the world’s largest ports with a huge rail, road, air and sea network. Handing the cargo, managing trans-shipment, operating refineries and petrochemical plants, the city has acquired the title of “Gateway to Europe”. [..]

  (Ποῦ…νά καταλάβουν τά ἀδιάβαστα ζουλάπια, ΠΟΥ βαρούσε ὁ ΚΚβ’ μέ τόν Πειραιά καί τούς Κινέζους…
  Μέχρι τά…containers ἔφτασε τό…μυαλό τους

  Κινέζους είπα;
  Γελάνε καί τά…κΑΑΑγκουρά τοῦ…Ταμάρ, ΑΑΑρθρογράφε μου…
  Ψιλά γράμματα, προ – σπέρασέ “το”). [..]
  …………………………………………………………………………………………………….

  h@@p://lobbystas.gr

  [..] Υπάρχουν και άλλες σημαντικές εξελίξεις που αφορά το συνολικό project φυσικό αέριο – πετρέλαιο. Πρέπει να είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli, πήγε στο νησί για να δηλώσει ότι «Η Κεφαλονιά είναι ένα πολύ όμορφο νησί με εξαιρετικό φαγητό και κρασί. Ήρθαμε εδώ για την κινεζική κοινότητα….» [..]
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  Ξανά, γιατί σᾶς ἔχω…ἱκανά νά μήν τό…δεῖτε:

  «Ποῦ…νά καταλάβουν τά ἀδιάβαστα ζουλάπια, ΠΟΥ βαρούσε ὁ ΚΚβ’ μέ τόν Πειραιά καί τούς Κινέζους…
  Μέχρι τά…containers ἔφτασε τό…μυαλό τους»

  Ἀσμα…
  …ἐπί καί…»βάλλεται»:

  ΥΓ.
  Μόκο…
  Διάβασμα…
  Διάβασμα…
  …Μόκο.

  Μου αρέσει!

 4. Λυπάμαι αλλά προσωπικά έχω μια άλλη άποψη, την παρακάτω:

  http://piperopoulos.blogspot.com/2014/01/blog-post_19.html

  και εάν ποτέ βρούμε πετρέλαια σε μεγέθη που θα μας κάνουν πλούσια χώρα θα ζητήσω δημοσίως συγνώμη (και λόγω ηλικίας) ακόμη και μεταθανατίως!

  Μου αρέσει!

  1. Ratio Petroleum, σέ πρώτη φάση…
   Καί…Ἠπειρωτική ἐνδοχώρα καί…Royal Dutch Shell – Ratio Petroleum σέ δεύτερη…
   Ἔχω πολύ «πρᾶμμα» σέ τρίτη…

   Είπα νά ξεκινήσω ἀπ’ τά…μέρη μας…
   …Διάβασμα λέμε.

   Μου αρέσει!

  2. Σεβαστη η αποψη σου κ.Καθηγητα αλλα…
   Μη σου διαφευγει οτι οταν προκειται να εξορυχθει αυτο το πολυτιμο καυσιμο δουλευει σαν τα πορτοκαλια και την χωματερη οπου λαμβανονται υπ οψιν ΚΕΝΤΡΙΚΑ και παγκοσμια πολλες παραμετροι διαφορετικα το αιφνιδιο ανεβοκατεβασμα της τιμης του θα ανοιξει τον ασκο του Αιολου και θα γινουν οι αγορες φουρνελα.Πιστευω οτι το κυνηγι του επιχειρηματια Σοφιανοπουλου εδω οριζεται σαν «παιχνιδι εκτος κανονων αγορας» και αυτο χωρις ιχνος…μακκιαβελισμου αλλα ρεαλισμου.

   Μου αρέσει!

  3. δεν στα είπε ο Μίκης στον Αυτιά για την θάλασσα πετρελαίου του Αιγαίου που την έχουν οι Αμερικάνο-οβραίοι ως «στρατηγικά αποθέματα»;
   γιατί΄κάνεις το «παπί» κύριε Πιπερόπουλε;

   Μου αρέσει!

 5. oti eksipno , ellhniko, protoporo, chrishmo,aporiptetai apo toys prodotes ,giati ,proton den echei miza, kai deuteron proothei thn ellada! oi ellhnes polhtikoi prepei na apodikneioun synechos thn ellhnikothtatous allos einai oloi tous dosylogoi, ayto pou leme dhladh nai se ola!!! choris parexhghsei kyrie thlempatse.

  Μου αρέσει!

 6. ΩΡΑΙΑ Κ ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΕΙΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ Κ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΑ!!!ΤΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!!ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 0ΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 7. Είναι γνωστό σε όλους φαντάζομαι ότι τα πετρέλαια από παλιά βλ. Πρίνος έφαγαν τον Παπαδόπουλο και οι φίλοι μας Αμερικάνοι μας έφεραν τον Ιωαννίδη , ίσως γιατί η κακιά χούντα του Παπαδόπουλου δεν ήθελε συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς . Τώρα τα πουλημένα τομάρια θα ξεπουλήσουν τα πάντα εξ άλλου αν κοιτάξουμε γύρω μας όσες χώρες έχουν πετρέλαια δεν ευημερούν οι λαοί τους πχ. Ιράν, Βραζιλία, Κίνα εκτός βέβαια από τα Εμιράτα κ.λ.π.. Τι μας περιμένει άραγε; Βλέπω μόνο τις κελεμπίες να φορέσουμε που δεν έχουν και τσέπες και εις υγείαν των κορόιδων.

  Μου αρέσει!

  1. Ὁ Παπαδόπουλός…σου, χουντο – Γελάδα μου, ἤτανε ἐνήμερος γιά τήν σύμπραξη ἀπό τό 1965, ΜΙΤ – Βρετανῶν καί Ἰωαννίδη γιά τόν διαμελισμό τῆς Κύπρου, γι’ αὐτό καί τό πρῶτο πού ἔκανε ΜΟΛΙΣ ἀνέλαβε, ἤτανε νά ΑΠΟΣΥΡΕΙ τήν Μεραρχία ἀπό Κύπρο…

   Ἄμε τώρα στό σχετικά πρόσφατο Πόρισμα τῆς Κυπριακῆς Βουλῆς ὑπό τόν φίλο καί ἑλληνόψυχο Μαρίνο Σιζόπουλο γιά…
   «διευκρινίσεις»…

   …Μπρρρτ.

   Μου αρέσει!

   1. ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ» ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Ο Ε.Αβέρωφ ήθελε διχοτόμηση της Κύπρου από το 1956!
    18/12/13 – 10:31

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ………….ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟΝ

    Μου αρέσει!

  2. «η κακιά χούντα του Παπαδόπουλου δεν ήθελε συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς »
   Μη μας διαφευγει οτι η μυηση του παπαδοπουλου τον οδηγησε σε πολυ στενη σχεση με τον αλλεβιτη Οζαλ για συνομοσπονδια ελλαδας-τουρκιας.και οι δυο εφυγαν ο ο πρωτος απο το χερι της «παγκοσμιας ταξης» και ο δευτερος με δολοφονια.Τα παιχνιδια μας υπερβαινουν εμας τους τσιτσιριζοντες γνωστες των παντων σε ολοκληρο τον Γαλαξια.Ειπαμε…μικρο καλαθι και σεμνοτητα

   Μου αρέσει!

   1. Ακρως αποκαλυπτικό για την στάση της ελληνικής πολιτικής ελίτ στο Κυπριακό είναι το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ε. Αβέρωφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Αττίλα ΙΙ (14-16 Αυγούστου 1974) είχε ταχθεί υπέρ της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler!

    ΑΧ Η ΒΡΩΜΑ ………….

    Μου αρέσει!

 8. Δεν γνωριζω τιποτε για τον κ. Σοφιανοπουλο ,μονο οτι ελεγε απο τις εκπομπες του στον καρατζαφερη.
  Ερωτηση τι δουλεια ειχε ενας ανθρωπος τοσο εμπειρος με τον Καρατζαφέρη ο οποιος πριν μας πει ο ΓΑΠ για το ΔΝΤ βγηκε σαν λαγος και ειπε πρωτος οτι πρεπει να παμε στο ΔΝΤ για να σωθουμε;

  Μου αρέσει!

  1. Αία.

   Καλησπέρα.

   Διότι, ως συνήθως, ανάμεσα στις τόσο συνηθισμένες πολιτικές υπομετριότητες, αγαπητέ μου, ενδέχεται να υπάρχει και κάποιος άνθρωπος αξίας.

   Μου αρέσει!

  2. ΑΦΟΥ ΈΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΝ ΧΡΩΠΕΙ, ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   ΤΡΟΜΑΡΑ!!!!!

   Μου αρέσει!

   1. Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου.

    Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρόλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό τον σκοπό…
    Κατόπιν όλων αυτών παραιτήθηκε από τη διοίκηση της ΧΡΩΠΕΙ

    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ …………κουτοφραγκε

    και αργοτερα ιδρυσε το Κομμα Ελληνισμου
    που καποιοι τιμησαμε με ψηφο
    οταν οι πατεραδες σας ψηφιζαν πασοκια νουδουληδες και αποδελοιπα

    Μου αρέσει!

  3. Δημοσιεύθηκε 15 April 2010 – 11:35 PM
   Μετά το 1974, η ΧΡΩΠΕΙ (Χρωματουργία Πειραιώς) έκανε μία από τις ελάχιστες προσπάθειες για την εγχώρια σχεδίαση και παραγωγή όπλων στην πατρίδας μας. Και μόνο το γεγονός ότι σήμερα η προσπάθεια αυτή (για την κατασκευή τυφεκίων και υποπολυβόλων) είναι σχεδόν άγνωστη, φανερώνει την τύχη της …

   διαβαστε κουτοφραγκοι…… και μη

   Μου αρέσει!

   1. Αν το ελληνικό κράτος – τριάντα περίπου χρόνια πριν – είχε την ευαισθησία να ασχοληθεί με τις προσπάθειες της ΧΡΩΠΕΙ, αν τότε είχε υποδείξει τις βελτιώσεις που έπρεπε να επέλθουν και αν είχε συμβάλλει στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνογνωσίας, πιστεύουμε πως σήμερα, τουλάχιστον, η ελληνική αμυντική βιομηχανία θα ήταν σε θέση να κατασκευάζει όπλα ελληνικής σχεδίασης, εφάμιλλα αυτών που παράγονται στο εξωτερικό.

    Το γεγονός πως η «ΧΡΩΠΕΙ» είχε πετύχει να κατασκευάζει, ίσως όχι άψογα, δύο από τα πλέον «δύσκολα» τμήματα ενός όπλου, του κλείστρου και της κάννης, είναι πολύ σημαντικό.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ) ξεκίνησε την ίδια περίπου περίοδο την κατασκευή των G3, οι κάννες και τα κλείστρα των όπλων αποστέλλονταν από το εξωτερικό.

    ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Συνολικό μήκος 1090 mm
    Μήκος κάννης 460 mm
    Φυσίγγιο 7,62 x 39 mm

    CHROPI RIFLE

    διαβαστε κουτοφραγκοι…… και μη

    Μου αρέσει!

   2. To 1975,εκτος απο το τυφεκιο που κατασκευασε η εταιρεια ΧΡΩΠΕΙ,το οποιο ειναι αγνωστο σε πολλους, κατασκευαστηκε και ενα υποπολυβολο που ονομαστηκε GP-10.

    Ηταν το πρωτο ελληνικο οπλο στην κατηγορια των υποπολυβολων.

    Δεν ειχε κατασκευαστει ποτε κατι αναλογο,και αυτο το κανει πολυ ξεχωριστο οπλο, μεγαλης ιστορικης αλλα και συλλεκτικης αξιας.

    διαβαστε κουτοφραγκοι…… και μη

    Μου αρέσει!

   3. Σχετικά με το χώρο των υποπολυβολων, το ενδιαφέρον περιστρεφόταν γύρω από το εξαιρετικό γερμανικό ΜΡ-5 στο διαμέτρημα 9 x 19 χιλ., το οποίο και τελικά αποκτήθηκε αρχικά από την ΕΛ.ΑΣ. και πολύ αργότερα από τον Ε.Σ. για χρήση αποκλειστικά κάποιων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

    Η επιλογή όμως του ΜP-5 σήμαινε πρακτικά την καταδίκη άλλης μιας ελληνικής προσπάθειας, του GP-10, στο ίδιο διαμέτρημα το οποίο ανέπτυσσε η ΧΡΩΠΕΙ.

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΜΙΖΕΣ………… ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    σκατα στους ταφους σας………… που τολματε και μιλατε

    Μου αρέσει!

   4. Αδελφέ,
    Μήπως ξέχασες και κάποια Πρωταθλήματα Αυτοκινήτου με το ψευδώνυμο «ΕΙΠΩΡΧ» και τετράπορτη BMW 2000 TISA?Μάχες αξέχαστες στο Τατό’ι’ με τον Γ.Ψύχα με VOLVO PV 544,τότε που τα πισωκίνητα «καθαρόαιμα» χωρίς την σημερινή εξέλιξη απαιτούσαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΟΔΗΓΟΎΣ.

    Μου αρέσει!

   5. Nk Για την κατασκευή των κανών και κλείστρων είχε εισαχθεί πανάκριβος τόρνος ακριβείας από την Ελβετία. Άρα μην είσαι σίγουρος για χαμηλή ποιότητα.

    Μου αρέσει!

 9. Όταν η ηγεσία της Ελλάδος περάσει σε Ελληνικά χέρια… Τότε και ο Ελληνικός λαός θα αναπνεύσει!

  Οι υπόγειες εκρήξεις που σείουν τη γή στα Ιόνια νησιά και τη δυτική Πελοπόννησο, προέρχονται καθαρά από την ανάφλεξη τεραστίων ποσοτήτων υπογείων αερίων… (άσχετα με τους τελευταίους σεισμούς της Κεφαλλονιάς που οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες)

  Εάν το πετρέλαιο είχε αντληθεί, φυσικό θα ήταν και η σεισμικότητα της περιοχής να είχε ελαττωθεί…

  h**p://haos-ellas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_15.html

  Μου αρέσει!

  1. …. (άσχετα με τους τελευταίους σεισμούς της Κεφαλλονιάς που οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες)… ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; ΓΕΩΛΟΓΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ Ή ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;
   ΦΘΑΝΕΙ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΞΕΡΟΛΕΣ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ», ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
   ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ ΑΗΔΙΑ

   Μου αρέσει!

  2. ΑΛΗΘΕΙΑ, stergdoc ΕΑΝ ΟΙ ΆΔΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΆΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ λ.χ. ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ, ΕΒΡΑΪΚΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ PGS, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΨΑΓΜΕΝΟΙ» ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ «ΨΑΓΜΕΝΩΝ» ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΤΥΠΟΥ ΧΑΟΣ, ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΆΛΛΗ ΆΠΟΨΗ;
   ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ «ΛΙΓΟ»; (ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΛΙΓΟΝ ΈΓΚΥΟΣ) «ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ».

   Μου αρέσει!

   1. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ stergdoc, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ «ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ… ΠΟΛΛΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    Μου αρέσει!

   2. οντως τα λεφτα ειναι ΠΟΛΛΑ

    για τα ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ τυπου σαμαρο-τζεφρι-ανδρεοπαπανδρεο-καραμαν -αληδες

    ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ………….στο διαδικτυο

    Μου αρέσει!

 10. το πρωτο που μου τη…δινει

  ειναι οτι ..ανακαλυψαμε ξαφνικα οτι πλεουμε σε πετρελαιο!

  Και το δευτερο που μου τη δινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…

  ειναι οτι ενω πλεον ΟΛΟΙ μας το ξερουμε….

  μας αρεσει και δεχομαστε να ειμαστε…ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.