Λαφαζάνης: Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να διαγράψει το χρέος ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές

lafa(H συνέντευξη δόθηκε στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου και δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ – 6/2/2014)

«Aν μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορέσει να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, τότε όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αριστερή κυβέρνηση θα προχωρήσει, με τη θέληση του ελληνικού λαού, μπροστά έτσι κι αλλιώς για να προασπίσει την επιβίωση του τόπου με όλα τα μέσα που διαθέτει».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής Β’ Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει τη στάση του κόμματος του αναφορικά με τη σκληρή διαπραγμάτευση, σημειώνοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιονδήποτε εκβιασμό του τύπου: «Διατηρήστε το Μνημόνιο και συνεχίστε τη λιτότητα, αλλιώς θα πάθετε εκείνο ή το άλλο ή θα βγείτε από δω κι από κει». Η Ελλάδα της Αριστεράς δεν θα γίνει δεύτερη Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη».
Σε σχέση με τις πολιτικές συμμαχίες που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επιτύχει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος σημειώνει με νόημα: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να συμπεριλάβει στις γραμμές της, χωρίς να χάσει το ρόλο και την αποστολή της, δυνάμεις μνημονιακού προσανατολισμού και διαχείρισης εκείνης ή της άλλης μορφής, δυνάμεις που θα πατάνε σε πολλές βάρκες ή δυνάμεις αντιμνημονιακής ρητορικής χωρίς σαφές προοδευτικό πρόσημο πολιτικών επιλογών».

Η Κεντρική Επιτροπή τον ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τους δεκατρείς υποφήφιους περιφερειάρχες. Τελικά εισέρχεστε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κάποιες περιοχές όχι με πρωτοκλασάτα στελέχη σας, όπως είχε αρχικά υποστηριχθεί. Θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφορετικές επιλογές;
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα διέθετε την ευχέρεια να κάνει πολλές επιλογές και με πολύ ικανά στελέχη και προσωπικότητες σε όλες τις περιφέρειες, που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν επάξια και νικηφόρα τον κατεξοχήν πολιτικό θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η τελική επιλογή υποψηφίων που έγινε ανάμεσα σε πολλαπλές δυνατότητες, με την έγκριση και της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατεύθυνση και θα έχει θετικά και νικηφόρα αποτελέσματα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι και πολιτική μάχη. «Μνημονιακοί εναντίον αντιμνημονιακών». Ο Οδυσσέας Βουδούρης, ωστόσο, είχε ψηφίσει Μνημόνια. Γιατί τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, τόσο προσωπικά όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής εκφράσαμε τη ριζική αντίθεση μας στην υποψηφιότητα στην οποία αναφέρεστε. Οι λόγοι της δικής μου αντίθεσης υπήρξαν καθαρά πολιτικοί, τους εξέθεσα αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και έχουν γίνει δημοσίως γνωστοί. Από κει και πέρα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε όπως αποφάσισε και εγώ δεν θα ήθελα να προσθέσω τίποτα.

Λέγεται πως ο στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 6 + 1 περιφέρειες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι ήττα;
Δεν γνωρίζω από πού προκύπτει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει 6 + 1 περιφέρειες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια εκτίμηση ή κατεύθυνση. Αντίθετα, θεωρώ ότι η προσπάθεια μας είναι να έχουμε νικηφόρα ψηφοδέλτια παντού. Είμαι αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει όλες τις περιφέρειες, ακόμα και τις πιο «δύσκολες», και θεωρώ ότι στις παρούσες πολιτικές και τραγικές κοινωνικές συνθήκες τα ψηφοδέλτια που στηρίζουμε μπορούν να κόψουν πρώτα το νήμα ακόμα κι εκεί που κάποιοι το θεωρούν απίθανο. Οι πολίτες καλούνται παντού απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας να στείλουν απ’ όλες τις κάλπες που θα στηθούν ένα μήνυμα προοδευτικής ανατροπής και ελπίδας.

Έχετε πει ότι πρέπει να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους ή και ολόκληρο. Αν οι δανειστές αρνηθούν, τι πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Η προσωπική μου θέση είναι ότι πρέπει να τεθεί θέμα διαγραφής όλου του κρατικού χρέους, το οποίο, έχω επανειλημμένα δηλώσει, είναι άδικο, βαθύτατα ταξικό και καθόλου βιώσιμο. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να ανασάνει η χώρα. Άλλωστε, και όλο το χρέος να διαγραφεί, πάλι το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας θα είναι δυσεπίλυτο. Θα μου πείτε, είναι εύκολο να επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις η διαγραφή, και μάλιστα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους; Όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε να εξωραΐσει τα πράγματα. Εδώ που έχουμε φτάσει όμως δεν υπάρχει καμιά άλλη διέξοδος. Το χρέος αυτό δεν θα πνίξει, ήδη πνίγει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη, της οποίας, άλλωστε, οι περισσότερες χώρες είναι υπερχρεωμένες. Είναι προφανές ότι, αν μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορέσει να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, τότε όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αριστερή κυβέρνηση θα προχωρήσει, με τη θέληση του ελληνικού λαού, μπροστά έτσι κι αλλιώς για να προασπίσει την επιβίωση του τόπου με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά και πάση θυσία παραμονή στην Ευρωζώνη θεωρείτε ότι είναι εφικτός στόχος; Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και στελέχη του οικονομικού επιτελείου έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιλογή είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι η ενδεχόμενη έξοδος θα είναι καταστροφή. Θα επαναλάβω την ερώτηση αλλά αναφορικά με το Μνημόνιο: Αν οι εταίροι δεν δεχτούν, τι προβλέπετε ότι θα γίνει;
Τα Μνημόνια έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά τη χώρα και η τραγωδία είναι ότι η κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς για να βάλει τον τόπο σε νέο μνημονιακό κάτεργο. Τα Μνημόνια πρέπει να ακυρωθούν και να καταστούν παρελθόν, αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση και το τέλμα. Αυτή η θέση είναι αδιαπραγμάτευτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν είναι διαπραγματεύσιμη η επιβίωση της χώρας και του λαού. Για τις χώρες και τους λαούς που θέλουν να υπάρξουν και να έχουν προοπτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, και μάλιστα μονόδρομοι που σε πάνε στον γκρεμό. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιονδήποτε εκβιασμό του τύπου: «Διατηρήστε το Μνημόνιο και συνεχίστε τη λιτότητα, αλλιώς θα πάθετε εκείνο ή το άλλο ή θα βγείτε από δω κι από κει». Η Ελλάδα της Αριστεράς δεν θα γίνει δεύτερη Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη.

Πιστεύετε πως η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές;
Οι πρόωρες εθνικές εκλογές είναι θέμα χρόνου για την κυβέρνηση και ή θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές ή θα πραγματοποιηθούν μετά το «Βατερλό» που θα υποστούν τα κυβερνητικά κόμματα στην ευρωεκλογική και τοπικοαυτοδιοικητική αναμέτρηση.

Με ποιους θα συνεργαστεί τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Με τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ;
Το λαϊκό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς διογκώνεται και με την πάροδο του χρόνου λαμβάνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Η κατάκτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μέσα σε αυτές τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες και υπό τον παρόντα εκλογικό νόμο δεν είναι καθόλου απίθανη. Αντίθετα, μπορεί να αποδειχτεί εφικτή. Πέραν τούτου όμως ακόμα και κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που, όπως είπα, είναι ρεαλιστικό, θα επιδιώξουμε, έτσι κι αλλιώς, κυβερνητικές συνεργασίες, προσανατολισμένες όμως προς τα αριστερά.
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει, για να υπηρετήσει τον τόπο και το λαό, να ακολουθήσει με συνέπεια και σταθερότητα, χωρίς ταλαντεύσεις και αναδιπλώσεις, μια πολιτική τόσο αντιμνημονιακή όσο και ριζοσπαστικά προοδευτική. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα μπορεί να βοηθήσει τη χώρα και δεν θα έχει μέλλον. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να συμπεριλάβει στις γραμμές της χωρίς να χάσει το ρόλο και την αποστολή της δυνάμεις μνημονιακού προσανατολισμού και διαχείρισης εκείνης ή της άλλης μορφής, δυνάμεις που θα πατάνε σε πολλές βάρκες ή δυνάμεις αντιμνημονιακής ρητορικής χωρίς σαφές προοδευτικό πρόσημο πολιτικών επιλογών.

Ενόψει των ευρωεκλογών και της επιδίωξης τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, θεωρείτε πως δικαιώνεται η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν είναι πλέον δεδομένη, δεν έχει νόημα να γυρίζουμε πίσω και όλοι πρέπει να εργαστούμε για να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα και να έχει τις θετικότερες δυνατές επιδράσεις στις εσωτερικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Κατά τ’ άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτσι κι αλλιώς πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και με μεγάλη διαφορά.

online-press

53 σκέψεις σχετικά με το “Λαφαζάνης: Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να διαγράψει το χρέος ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές

   1. Η Χρυσή Αυγή φίλε δεν θα βγεί ποτέ δια ψηφοφορίας ή κάθε 4 χρόνια που προβλέπονται εκλογές. θα βγεί σαν έρθει η ώρα, ξαφνικά και απρογραμμάτιστα απο την οργή του κόσμου. ακόμη κι εκείνων που τώρα νομίζουν οτι την φθονούν.
    Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, είναι φύση!
    Κι ο καιρός περνά.

    Μου αρέσει!

 1. Ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει, σκυλάκι του καναπέ θα συνεχίσει να ναι.
  Πλαναται τόσο ο Λαφαζάνης κ δυο τρεις άλλοι σύντροφοι γιατί το κωλόπαιδο με τους συμβούλους του και το βαθύ πασοκ θα αποφασίζουν. Σειρά των «αριστερών» να φάνε πίκρα και μεις στις διαδηλώσεις πάλι ξύλο αλλά με»αριστερή» κυβέρνηση. Τραγελαφικό

  Μου αρέσει!

  1. Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΡΏΣΙΚΗ ΡΟΥΛΈΤΑ.Συμπτωματικά παρακολούθησα τους Γ.Τόλιο και Γ.Σταθάκη σε παρουσιάσεις βιβλίων.Η εικόνα που «έβγαλαν προς τα έξω» με την εν γένει παρουσία και τα λεγόμενά τους (όπως τουλάχιστον εγώ την «εισέπραξα») ήταν συμπαθέστατος,απλός,καλός τε καγαθός «άνθρωπος της πλα’ι’νής πόρτας» ο Γ.Τ. που είπε τα ίδια με τον Π.Λαφαζάνη κι υπεροπτική,εγωκεντρική «πονηρά αλώπηξ» ο Γ.Σ. που δε μίλησε συγκεκριμένα για να δηλώσει δημόσια μετέπειτα «τα χειρότερα» δίκην Συριζαίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη ώστε αν αυτά έρθουν δεδομένο το άλλοθι «εμείς σας τά’παμε,εσείς συμφωνήσατε και μας ψηφίσατε κι αμαρτία ουκ έχουμε.Άραγε ποιός από τους δύο θα «κάνει κουμάντο» επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ?

   Μου αρέσει!

   1. Ο αριστερος Κορρεα ειναι εθνικιστης…..και οι οπαδοι του την σημαια του Εκουαδορ την σηκωνουν ψηλα και δεν την καινε στις πορειες τους οπως εδω οι αναρχοσυριζαιοι.

    Η πιο εθνοπροδοτικη αριστερα που υπαρχει παγκοσμιως ειναι αυτη της Ελλαδας!

    Μου αρέσει!

   2. Κι αυτό που λέει ο εθνικιστής είναι αλήθεια.
    Ο Κορέα δεν έχει καμμία σχέση με τους συριζαίους.
    Ο Κορέα θεωρεί την συγκεκριμένη ιδεολογία ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση της χώρας του.
    Οι συριζαίοι και όχι μόνο υπονομεύουν την χώρα και τα συμφέροντά της στον βωμό της υποτιθέμενης «ιδεολογίας».

    Εγώ δεν έχω δει κανένα ξένο «ταξικό αδέλφι» των ντόπιων «ιδεολόγων» να έχει έρθει και να έχει δώσει κάτι στο όνομα της ιδεολογικής αδελφότητας. Όλοι τους να πάρουν έρχονται κι όλοι οι «δικοί μας» δίνουν στο όνομα της όποιας ιδεοληψίας λένε ότι έχουν, και δεν δίνουν απ’ την προσωπική τους τσέπη, δίνουν από τα κοινά μας κεκτημένα.
    Δεν γίνεται να το παραβλέπουμε άλλο αυτό.

    Μου αρέσει!

   3. Σοφία είσαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Αδιαφορώ τι διατύπωση χρησιμοποιούν κάποιοι αγράμματοι , η μπερδεμένοι στο μυαλό, μέχρις εκεί φτάνουν,και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, καί γιά μεγάλο διάστημα, αλλά εσύ ούτε με σφαίρες δικαιολογείσαι.Πάντως αυτός ο αλήτης ο Αλέξης έχει κάνει πολύ κακό στον Σύριζα.Ο Σύριζα όμως έχει πάρα πολύ μεγάλη σχέση με τον Κορέα.Μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μιά αλλη έκφραση απο το «καμμία σχέση» ακόμα και γι αυτόν τον λίγο μπερδεμένο καί ζαβλακωμένο από τα χαστούκια του τσιπράκου.Τέλος π’αντων τις σημαίες σε καμμία περίπτωση δεν τις καίνε Συριζαίοι, πού ανοήτως ο Ν.Ε.αποπάνω τους αποκαλεί αναρχοσυριζαίους(????).Είναι λάιτ τύποι, αν μη τι άλλο, ακόμα δλδ κι αν συμφωνούσαν δεν είναι σε θέση να το κάνουν. Δεν είναι το στυλ τους, ρε αφερφέ, πως να το πω? όταν είχα δείρει κάποιους απ’αυτούς τούς νεαρούς πού παρίσταναν τούς αναρχικούς καί έσπαγαν ο,τι έβρισκαν με κοίταζαν λες καί είχα βγάλει πολλά κέρατα.Οι Αντάρσυοι, ναί έχουν τσαγανό.Οι Συριζαίοι είναι αστικοποιημένοι-στούς τρόπους, στην συμπεριφορά- αριστεροί.

    Μου αρέσει!

   4. Σοφία
    +++++++++++++++++++++++++++++++

    Άννα,
    Η Σοφία και ο Εθνικιστής έχουν δίκιο, άσχετα αν δεν σου αρέσει!!!! Η αλήθεια πάντα πονάει!!!!

    Μου αρέσει!

   5. Ηλέκτρα αν στην θέση τού ηλίθιου τού Τσίπρα, ήταν ο Κορέα, θα τον ψηφιζες? ο ίδιος πάντως δηλώνει Αριστερός, αν έχουν δίκιο η Σοφία καί ο νκ, μάλλον χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια!

    Μου αρέσει!

   6. Αννα
    Με χίλια!!!! Αυτός είναι πατριώτης αριστερός!!!! Η ιδεολογία δεν με ενδιαφέρει, ο πατριωτισμός ναί!!! Όταν αγαπάς την πατρίδα σου, θα κάνεις το καλύτερο γι’αυτήν, όποια κι αν είναι η ιδεολογία σου!!! Εξ άλλου στο έχω ξαναπεί, κι εγώ αριστερή είμαι, όταν συμφέρει την πατρίδα μου, όπως και δεξιά και κεντρώα και ότι άλλο συμφέρει την μάνα μου Ελλάδα!!!!

    Μου αρέσει!

 2. -Θα καταργήσουμε το μνημόνιο

  -θα διαγράψουμε μονομερώς το επαχθές χρέος

  -θα κρατικοποιήσουμε ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ

  -θα φυλακίσουμε τον μνημονιακό Βουδούρη (η υποψηφιότητα του είναι κολπάκι για να ξεγελάσουμε τους μνημονιακούς και να αρπάξουμε τις ψήφους τους. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα τον φυλακίσουμε)

  -θα καταργήσουμε την Ε.Ε.

  -θα κηρύξουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τον κερδίσουμε!!!!

  -δεν θα κάνουμε την Ελλάδα δεύτερη Κύπρο του Αναστασιάδη

  -θα κάνουμε την Ελλάδα δεύτερη Κύπρο του Χριστόφια

  -θα κυβερνήσουμε μόνο με αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις

  -δεν θα συγκυβερνήσουμε ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ με την Νέα Δημοκρατία

  Φαήλος Λαφαζανιώτης

  Μου αρέσει!

   1. Σκατά στον τάφο του Χίτλερ φασιστική ναζιστο-κουρούνα!!!

    ΑΑΑχαμπαρο ΑΑΑγελαδι, αντε φΑΑε την βΑΑΑμβακοπιτΑΑΑ σου εθνο-ΚΑΑΑραπουτΑΑΑναριο.

    ΕΡΤ-ΕΛΑΣ-HONEY-MILK!!!

    Μου αρέσει!

   2. ολα τα κομματα μας θελουν προβατα!
    να αμολανε τα τσομπανοσκυλα μεσα στο κοπαδι και να τα φοβεριζουν να παμε προν την κατευθυνση που ειπε ο τσομπανος!

    και το χειροτερο απο ολα ξερεις ποιο ειναι??
    οτι πολυ συναθρωποι μας θελουν να εχουν το ρολο του τσομπανοσκυλου(=κομματοσκυλο/ΜΜΕ) η του λυκου που θα φαει τα προβατα(=τραπεζιτες)!!

    και κανεις δεν αναρωτιετε ποιος ειναι τσοπανος?
    και ξερεις γιατι? γιατι ολα τα τσομπανοσκυλα προστατευουν τον τσομπανο!!

    Μου αρέσει!

   3. Θέλω να γίνω αριστερός,
    ξερόλας τελοσπάντων,
    κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
    και ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

    Θέλω να γίνω ΑΑΑριστερός.
    Να μένω στην Εκάλη.
    ΦΑΑΑσίστες, ρΑΑΑτσιστόμουτρα
    να είναι όλοι οι άλλοι.

    Εμπρός λαγέ μη σκύβεις το κεφάλι
    σαν το γελΑΑΑδι κάθισε να τρώνε όλοι οι άλλοι

    Μου αρέσει!

  1. Η γραμμη του ΣΥΡΙΖΑ,οσο κι αν σκουζουν και καλα κανουν οι αγνοι ψηφοφοροι της βασης του,οι απορουντες για τη χειραγωγηση του κομματος τους απο τον σιωνισμο,ελεω,Τσιπρα,Τσουκαλα και οποιων αλυσοδεμενων στη μεγγενη των εκβιασμων,καθολου δεν καθοριζεται μεσα απο την αναδειξη του πλειοψηφικου,ιδεολογικου στιγματος,μα ακολουθει τα θεσφατα της παγκοσμιοποιησης,εξ ης κραταει αποστασεις ο ελευθεροστοχαζομενος» κ.Τακης Φωτοπουλος,το γεννημα μιας αριστερας,επιδιωκουσας,ακριβως,την ανατροπη της κεφαλαιοκρατιας,στηλιτευουσας τον σιωνισμο και κινουμενης στο περιθωριο γι’ αυτον τον ηρωισμο της.
   Καποια κινηματα,ασφαλως,που «στηθηκαν» για να λειτουργησουν,ως φοβητρα,για τις μικροαστικες συνειδησεις,ελεγχονται απο την Νεα Ταξη,συμπεριλαμβανομενου του ΣΥΡΙΖΑ,σ’ αυτα,περαν των ευγενων επιθυμιων εκ μερους καθε Λαφαζανη,επι παραδειγματι,εξ ου και η το μικροβιο της διασπασης,της διαλυσης τετοιων,πολυσυλλεκτικων κομματων,οταν ο ενας τραβαει δεξια και ο αλλος αναθεματιζει το συστημα,εκτος κι αν επελθει,μετα την εκπαραθυρωση των «υπερεπαναστατων»,των πολεμουντων,τιμιως,την εξουσια,η ιδεολογικη μεταλλαξη σε κεντροαριστερα σχηματα,εξυπηρετουντα τα εξωθεσμικα κεντρα.

   Μου αρέσει!

  2. Ο Δικερουλης ειναι Αρη,μη μασας με την προσπαθεια του να απαξιωσει τον «αριστεροπατριωτη» Ραφαελ Κορεα.Αμα ο Κορεα εκανε τα κεφια των νεοταξιτων,τοτε ο Δικερουλης θα χορευε σε πανηγυρι του Αργους απο την τρελλη χαρα του,αλλα,φευ,η πραγματικοτητα τον πικραινει ολοενα και περισσοτερο.
   Μην αποκλειεις,παντως,να πολεμησε στην Κορεα και να ανεστησε,υστερα,τον ιδιο,τον εαυτο του,επωφελουμενος απο την εμπειρια του με την περιπτωση του Μεταξα.Παλι καλα που δεν εστειλε τον Μεταξα την εποχη του Παπαδοπουλου και αποφυγαμε τη συγκρουση ομοιδεατων πολιτικων.

   Μου αρέσει!

 3. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που το θέτουν ο Λαφαζανης ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Αναφορικά ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, αλλά με την ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…σημειώνοτας παράλληλα ότι… κλπ.
  Ποια είναι η θέση του κόμματος τελικά αυτά που είπε ο Λαφαζάνης ή αυτά που είπε ο Σταθάκης που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα.

  Το κόμμα τι απ’ τα δύο θα κάνει;
  Το θεωρώ απάτη από πλευράς του κόμματος να βγαίνουν δύο κορυφαία στελέχη και να μιλάνε για την κυβερνητική πολιτική λέγοντας εντελώς αντίθετα ο ένας από τον άλλον ενώ η κεντρική εξουσία του κόμματος δεν αντιδρά ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση.
  Δηλαδή ψηφοφόροι πιστέψτε ό,τι θέλετε δώστε μας την ψήφο και μετά θα κάνουμε εμείς ό,τι μας αρέσει.
  Ε δεν γίνεται έτσι.

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΑΤΗΣ

  Μου αρέσει!

  1. Τα αριστερά κόμματα δεν είναι αρχηγικά, πρατουν ο,τι αποφασίζει το Συνέδριο.Είδες τι είπε ο Λαφαζάνης γιά τον Βουδούρη «ημουν αντίθετος καί το πάλαιψα, αλλα η Κ.Ε.αποφάσισε όπως αποφάσισε, κι εγώ δεν έχω να πώ τίποτε». Τα «διαβάζεις» με όρους δεξιάς, και μπερδεύεσαι, καί μπερδεύεις κι αυτούς πού πιστεύουν αυτά πού γράφεις!

   Μου αρέσει!

   1. Τι σημαίνει το διαβάζει με όρους «δεξιάς» Άννα;
    Αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ο λαός δεν πρέπει να ξέρει τι σκ@@@ θα κάνει το σύριζα;
    Αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό σου τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε όλα τα ψέματα που έχουν πει οι πολιτικοί (οποιασδήποτε πλευράς) λέγοντας ότι το συνέδριο στο τέλος αποφάσισε το ‘άλλο’.

    Η Σοφία λέει ένα σημαντικό πράγμα «βγαίνουν δύο κορυφαία στελέχη και να μιλάνε για την κυβερνητική πολιτική λέγοντας εντελώς αντίθετα ο ένας από τον άλλον ενώ η κεντρική εξουσία του κόμματος δεν αντιδρά ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση

    Γιατί νομίζεις συμβαίνει αυτό;
    Ένας ψηφοφόρος δεν έχει το δικαίωμα να θέσει ερωτήματα;

    Που δίνεις περισσότερη βάση;
    Στο πόρισμα της Κ.Ε. (παρελθοντικό ή μελλοντικό) ή στο δικαίωμα των ψηφοφόρων να γνωρίζουν νέτα σκέτα τη στάση του κόμματος που καλούνται να ψηφίσουν;

    Μου αρέσει!

  2. Σοφία, καλησπέρα. Έχουμε επανάληψη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

   Τούτη τη δόση, ως φάρσας. Το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο

   συνδικάτο» και το »έξω οι βάσεις του θανάτου», τα θυμάσαι

   ελπίζω. Μιλάμε για παραμονές ΟΚΤΩΒ. 1981.

   Οι ομοιότητες, είναι συναρπαστικές. Μόνο που αυτή τη φορά,

   θα πέσει πολύ γέλιο.

   Σέβας.

   Μου αρέσει!

 4. @@ εβαλαν εκει εναν να τα λεει ωραια να μαγεψει τον κοσμο
  ολοι την ιδια τακτικη χρησιμοποιουν μεχρι να κατσουν στην καρεκλα
  μολις πιασουν την καρεκλα χανοντε τελειως μετα

  δεν εχει σημασια η ιδεολογια, σημασια εχει η καρεκλα!!
  ιδεολογια δηλωνουμε οτι θελει ο καθενας
  αλλα η σκεψη και η ιδεα απο την πραξη απεχουν πολυ!!
  ολοι τους εχουν φανταχτερες ιδεες αλλα οταν ερχετε η ωρα να τις κανουν πραξη, πεφτει μουγκα μετα!

  χορτασαμε απο τετοιους!!
  αμα ηθελαν θα ειχαν ξεκινησει ηδη οι ερευνες πριν πιασουν την καρεκλα!
  αλλα δεν θελουν

  Μου αρέσει!

 5. ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΡΕ ΣΕΙΣ;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;TI ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ!!!!

  Μου αρέσει!

  1. Manosk μαλλον δεν εισαι σοβαρος!!!!..Θετεις τετοια ερωτηματα σε Τσιπροκαμμενοχαυγιτες;;;;;;;;; Και το χειροτερο περιμενεις σοβαρη απαντηση;;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

 6. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις θέλουν ανταλλάγματα λαφαζάνη.
  Θα μας πεις ποια νομίζεις ότι θα είναι αυτά;

  Όσο για την «θέληση του Ελληνικού λαού», την οποία επικαλείσαι για να ψαρέψεις ψήφους καλά θα κάνεις να το βουλώσεις διότι το δικό σου σ@ατόκομμα πέντε ολόκληρα χρόνια αυτήν την θέληση του Ελληνικού λαού την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει ο ήλιος.

  Μου αρέσει!

 7. Οποιοι απο τους πολιτικους εχουν χρημα σε ομολογα ξενων κρατων λιρες αγγλιας δολαρια και χαρτοφυλακια με εσωτερικη πληροφορησει και οσοι πολιτες κρατικοσιτιζονται ειναι μαζι σου για μια ακομα νικη της αριστερας.

  Μου αρέσει!

 8. Κ Λαφαζάνη,η καραμέλα μνημονιακός-αντιμνημονιακός ελιωσε,αντιμνημονιακός και μέσα στην Βουλή δεν παίζει εκτός αν νομίζετε ότι παραμείναμε γελάδια,σας διαβεβαιώ ότι ένα ποσοστό Ελλήνων έβγαλε τις κομματικές παρωπίδες.

  Μου αρέσει!

 9. Και που έχω εξηγήσει εγώ ένα σωρό φορές αυτά που για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει ο Λαφαζάνης έγινε τίποτα;
  Η …ΧΑχαμικιά γιΑΑΑλαδο-πλέμπα (Μιχαήλ … «έχεις γράψει» σαν νονός!) τα ίδιά μουγκανητά θα συνεχίζει, μηρυκάζοντας τον εθνο … σανό της … και απευθύνοντας το απλανές αγελαδίσιο βλέμα της στο … εθνο-άπειρον …

  Τι έγραφα εδώ προ ημερών;

  -http://olympia.gr/2014/01/22/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1/#comment-1474730

  Που σε γιΑΑΑλαδο-διάλεκτο σημαίνει
  Μία δουλειά πόσα σε έχουν χρεωμένα στα κιτάπια τους οι αγελαδοβοσκοί
  δεύτερη δουλειά πόσα από αυτά μπορείς (βάσει διεθνούς δικαίού) να ελέγξεις ως καλώς χρωστούμενα ή όχι
  και τρίτη, τελείως διαφορετική δουλειά τι στάση και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις θα πάρεις για να το αντιμετωπίσεις!
  Δύσκολη αριθμητική για γελάδια!

  Και τι άλλο σε γιΑΑΑλοδο-γλώσσα;
  «Ψηφίζουμε κάποιον να δοξάσει το τζαμπατζηλίκι μας ή να ανορθώσει την Ελλάδα σε άλλες βάσεις;»
  «Ή αλλαγή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, αλλαγή πολιτικο-οικονομκού μοντέλλου ανάπτυξης της χώρας μας με αλλαγή και δικής μας νοοτροπίας;»
  Και με επιβεβαιώνει ο Λαφαζάνης:
  «Άλλωστε, και όλο το χρέος να διαγραφεί, πάλι το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας θα είναι δυσεπίλυτο».

  Τι σας έλεγα επίσης εδώ για τα μουγκανητά σας περί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

  -http://olympia.gr/2014/01/30/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/#comment-1483147

  «Κατά την γνώμη μου χτυπάει με αξιώσεις αυτοδυναμία
  όπου και πάλι … και θα το δείτε …
  θα καλέσει και άλλα κόμματα σε έναν ευρύτερο συνασπισμό, όπως άλλωστε το έχει κιόλας διακηρύξει!»
  Τι λέει και ο Λαφαζάνης;
  «Πέραν τούτου όμως ακόμα και κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που, όπως είπα, είναι ρεαλιστικό, θα επιδιώξουμε, έτσι κι αλλιώς, κυβερνητικές συνεργασίες, προσανατολισμένες όμως προς τα αριστερά.»

  Σας χαρίζω και ένα μπαλότο σανό τώρα να συνεχίσετε τα μουγκανητά!

  Μου αρέσει!

  1. “Άλλωστε, και όλο το χρέος να διαγραφεί, πάλι το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας θα είναι δυσεπίλυτο”.
   Π.Λαφαζάνης

   Με απλά λόγια
   Αφού χωρίς χρέος θα έχουμε ανάπτυξη του αγίου ποτέ σκέψου με χρέος.
   Άρα
   Ανάπτυξη του αγίου ποτέ.
   Χρέος στον αιώνα τον άπαντα.

   Αριστερή πλατφόρμα είπε;
   Μμμμάλιστα
   Άριστερή παρμάκα έχει; ή τα κουβαλάτε τα γελάδια με ….ψηφοφορία-πακέτο;

   Μου αρέσει!

   1. Τα χάλια σου τα χάλια σου τα βλέπω στα κανάλια σου
    Στίχοι ελληνικού ασματοφόρου πονήματος χρώματος συριζουλί άνευ αναπτυξιακής παρμάκας.
    Η ποδηγέτηση θέλει καλό πατούμενο και ει δυνατόν αρχηγικό τακούνι.
    Αλλά πιάνεσαι κορόϊδο εσύ;
    Είσαι ….γάτα λέεεεμε.

    Μου αρέσει!

   2. Εθνο-αρμενίζεις τα μπισκοτάκια σου στο εθνο-χαμομήλι σου βλέπω
    άντε και καλό εθνο-περίπατο να αναπαύσεις το εθνο-σαρκίον σου
    και πρόσεχε να μου σκεπάζεσαι
    τι θα απογίνει η πατρἰς χωρίς εσένα!

    Μου αρέσει!

 10. ΗΛΕΚΤΡΑ είπε
  Φεβρουαρίου 9, 2014 στις 9:22 μμ
  Αννα
  Με χίλια!!!! Αυτός είναι πατριώτης αριστερός!!!! Η ιδεολογία δεν με ενδιαφέρει, ο πατριωτισμός ναί!!! Όταν αγαπάς την πατρίδα σου, θα κάνεις το καλύτερο γι’αυτήν, όποια κι αν είναι η ιδεολογία σου!!! Εξ άλλου στο έχω ξαναπεί, κι εγώ αριστερή είμαι, όταν συμφέρει την πατρίδα μου, όπως και δεξιά και κεντρώα και ότι άλλο συμφέρει
  την μάνα μου Ελλάδα!!!!

  Kυρία μου,
  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !!!

  υ.γ.
  «Σε λατρεύω κι ας μην σε γνωρίζω»

  Μου αρέσει!

 11. Σωστο σε βρισκω Λαφαζανη…
  Θα ειχαν χασει τα λαμογια…
  Θα τα ειχαμε τρελανει…
  Θα ισοφαριζαμε τις γερμανικες αποζημιωσεις…
  θα επρεπε το χρεος να το πληρωνουν οι γερμανοι….
  Και θα ειμασ
  τε ηγετες στα βαλκανια … τετοιες ημερες….
  Και θα ειχαμε περισευμα Για 10 γεννεες απο τα πετρελαια …
  Ασε τον αλλο πλουτο…!!!
  Αλλα σαν αριστεροι υποτιθεται
  θα κανατε Συλληψεις των Εφιαλτων μας;;;;

  Μου αρέσει!

 12. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article
  or vice-versa? My site covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each
  other. If you might be interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.