ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

papakonstantinouΜε φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο καταδικάζοντας τη χώρα και τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δεξί χέρι του ΓΑΠ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με την υπόλοιπη παρέα (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ) υπέγραφαν φωτογραφική διάταξη που διέγραφε τα… βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Παπανδρέου έχει σήμερα το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους Έλληνες και λέει πως αυτό έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, αλλά αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να κρύψει ουσιαστικά τα κατορθώματα των υπουργών του που φυσικά γίνονταν με τη δική του ανοχή.

Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του 2011, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Δείτε τη διάταξη την οποία υπέγραψαν την ώρα που αποφάσιζαν αιματηρές περικοπές για το σύνολο του ελληνικού λαού.

forologiki diataxi

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 3943, που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011, «Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του

Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:

α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,

β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και

γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α’)».

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουν οι Έλληνες ποιες από τις ΜΚΟ εντάχθηκαν σε αυτή την φωτογραφική ρύθμιση και κατάφεραν να διαγράψουν τα χρέη τους!

Άραγε τι έχει τι να πει τώρα για όλα αυτά ο περιφερόμενος “καθηγητής”; Ο κ. Βενιζέλος έχει απάντηση ή για μια ακόμα φορά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Ο κ. Σαμαράς θα πάρει θέση για τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Και το σημαντικότερο όλων, ο Παπακωνσταντίνου για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία των υπευθυνοανεύθυνων;

24 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

 1. Aφορά μόνο πολιτιστικούς συλλόγους ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΚΟ.Το διοχετεύουν για ξεκάρφωμα και για να κρύψουν την ανυπαρξία φορολογικών ελέγχων στις ΜΚΟ ακόμα και τώρα.

  Μου αρέσει!

  1. ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΔΙΕΓΡΑΦΕ ΧΡΕΗ ΚΙ ΕΔΩ!!!!!

   ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μου αρέσει!

   1. Labis

    οι Νέα Τάξη Πραγμάτων τους καλύπτουν

    οι 13 κυρίαρχες οικογένειες και οι 12 τραπεζίτες παγκόσμιοι τοκογλύφοι

    Μου αρέσει!

 2. Ενώ σε μας «πατάσσουν την φορδιαφυγή» στις πενταροδεκάρες, οι

  δικές τους οικογενειακές και εταιρικές Μπίζνες Καλά Οργανωμένες

  χαίρουν αμέριστης φορολογικής ασυλίας!

  Πώς το έλεγε η Λυμπεράκη -στην εκδήλωση του TED «μαζί τα

  φάγαμε»- ότι είπε ο Κάλαχαν όταν κάλεσε το ΔΝΤ να γδάρει τους

  Άγγλους, (εε…. για να βάλει τάξη στο οικονομικό τους χάος») «the

  party is over»;

  Στην Ελλάδα όπως βλέπουμε, τα πακέτα επιδοτήσεων προς τους

  συγγενείς και εταίρους των πολιτικών συνεχίστηκαν απρόσκοπτα και

  ακόμα πιο γενναιόδωρα μετά την έλευση του ΔΝΤ! Δεν ξέρω τι λέει η

  ανηψιά του κυρίου Μητσοτάκη ότι έγινε στην Αγγλία, πάντως στην

  Ελλάδα «the party continues no matter what» αφού αυτοί που ήταν

  και είναι καλεσμένοι όχι μόνο συνέχισαν να τρώνε με δέκα μασέλες

  απρόσκοπτα και ανενόχλητοι αλλά έχουν και το θράσος να μας λένε

  ότι τα φάγαμε μαζί τους ενώ μας δίνουν διαρκώς να πληρώνουμε

  τους λογαριασμούς για τα φαγοπότια τους!

  (έτσι, γιατί η ανοχή του θράσους των συγγενών ΜΚΟτζήδων των πολιτικών έχει κι ένα όριο πάρε την action aid σου μωρή κι άντε αλλού να πεις της μπαρούφες σου. Το πάρτυ θα τελειώσει όταν εσύ το σόι σου κι όλα τα λαμόγια του ΔΝΤ μαζί με τις ΜΚΟ σας τσακιστείτε και φύγετε)

  Μου αρέσει!

 3. διάταξη που διέγραφε τα… βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα….

  και ολα αυτα που λετε ..πατριωτττςςςς…

  τα εκανε την ωρα που ευχαριστως υπεγραφε νομους ..

  δολοφονωντας τους μισθωτους και συνταξιουχους…

  την υγεια και παιδεια…

  και γενικως παρεδιδε αμαχητι την Ελλαδα….στα αφεντικα που τον εφεραν και διορισαν!

  Ποια να ηταν αραγε η αποστολητου?????

  Λετε …να ηταν προδοσια????????

  Μου αρέσει!

  1. Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται,

   και..δεσμευε και στο μελλον τη δωρεα ..για τα λαμογια που ειχε πλεον αποδεχθει!!!!
   Ταχαριζε απο το μισθο του…!

   και ειναι ακομα ..ελευθερος ….πατριωττττςςςς??????

   Μου αρέσει!

 4. Μούγγα, γι’ άλλη μια φορά, ο Καραμανλής … Στην αρχή ήταν στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για την ασυδοσία των ΜΚΟ ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχος του …Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Χθες προστέθηκε…και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκάτοχος στην ηγεσία της Ν.Δ. του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το φαινόμενο ΜΚΟ με τον ανεξέλεγκτο χορό εκατομμυρίων από κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού και της Ε.Ε. εμφανίσθηκε και γιγαντώθηκε στη δεκαετία του 2000, οπότε κυριάρχησαν. Και οι δύο απασχολούν καθημερινά την πολιτική επικαιρότητα, καθώς πολλοί υποστηρικτές τους στα κόμματά τους θα τους ήθελαν να επανενεργοποιούνται. Μόλις προχθές ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «είμαι εδώ, δεν έφυγα», ο Κ. Καραμανλής συζητά (και συντρώγει) καθημερινά με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ενώ η καραμανλική πτέρυγα στην Κ.Ο. του κόμματος είναι ενεργή και με συχνές πρωτοβουλίες.Ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε επί της ουσίας ότι όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά εκείνος έθεσε τις βάσεις για να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες. Επίσης ο στενός του συνεργάτης Γ. Ελενόπουλος με δήλωσή του κάνει λόγο για «στημένα και κατασκευασμένα θέματα, για γελοιότητες και ψεύδη χωρίς προηγούμενο για να χτυπηθεί ο Γ. Παπανδρέου». Για τη χθεσινή εμπλοκή του ονόματος του Κ. Καραμανλή με αφορμή την αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες της οργάνωσης «Εργο Πολιτών», που συστάθηκε με δική του υπογραφή, κανένας συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού δεν αντέδρασε.

  Μου αρέσει!

 5. Η υπογραφή Καραμανλή πίσω απο την «μητέρα» όλων των ΜΚΟ συνολικού κόστους 7,5 εκατ. ευρω!

  Από το τέλος προς την αρχή έχουν πιάσει οι αρμόδιες Αρχές το κουβάρι της ασυδοσία των ΜΚΟ και κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας να…σοκάρουν αλλά και να φανερώνουν το πόσο μακριά από πόσο παλιά ξεκίνησε το «ταξίδι» αυτό. Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελεί το «Έργο Πολιτών». Έχει τον τίτλο της αμαρτωλής… μητέρας των ΜΚΟ, αφού είναι η πρώτη κρατική ΜΚΟ που δημιουργήθηκε που δημιουργήθηκε και έφερε την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, αν και πρώτη δεν υστερούσε σε τίποτα από τις επόμενες αφού έλαβε σχεδόν 7,5 εκατ ευρώ από το 2005 έως το 2010.

  Δημιουργήθηκε το 2005 με υπογραφή του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού, με λόγο ύπαρξης την καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη το κίνημα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Έκλεισε, μόλις, έξι χρόνια αργότερα… βουτηγμένη στα χρέη και την παράτυπη διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων, χωρίς να έχει να παρουσιάσει έργο! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Εργο Πολιτών»- πρόεδρος της οποίας είχε διοριστεί ο καθηγητής Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου- διαχειρίστηκε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου τα μισά αφορούσαν μισθοδοσίες και αμοιβές συνεργατών. Παράλληλα, το σύνολο των κονδυλίων προέρχονταν από κρατικό χρήμα, αφού μέσα σε περίπου έξι χρόνια- έως τον Απρίλιο του 2011 που έκλεισε- είχε εξασφαλίσει μόνο 154.000 ευρώ από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών.

  Πριν μπει το οριστικό λουκέτο το 2011, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε διατάξει έρευνα, στην οποία διαπιστώθηκαν σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις και υπέρογκες αποδοχές μελών του ΔΣ. Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώθηκαν απευθείας αναθέσεις για ποσά άνω των 80.000 ευρώ σε εταιρείες μηχανογραφικού υλικού, ενώ το τμήμα διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης δεν εξέδιδε εντάλματα πληρωμής και δεν μπορούσε να γίνει ακριβής έλεγχος δαπανών. Οταν έκλεισε η «Εργο Πολιτών», χρωστούσε 536.252,50 ευρώ.

  Χωρίς δράση, αλλά με χλιδή

  Σε έξι χρόνια, η συγκεκριμένη ΜΚΟ μετείχε σε περίπου 45 δράσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν συνέδρια και ημερίδες. Παράλληλα κατέγραψε 8.500 εθελοντικές οργανώσεις, από τις οποίες μόνο οι 4.500 βρέθηκαν στην Ελλάδα.

  Παρά το περιορισμένο έργο της όμως, η χλιδή περίσσευε. Τα γραφεία των 703 τ.μ. κόστιζαν 16.500 ευρώ το μήνα, η οργάνωση είχε προμηθευτεί αυτοκίνητο 2.000 κυβικών αξίας 44.000 ευρώ για τον πρόεδρο, έκανε δημοσκοπήσεις κόστους 35.000 ευρώ και διοργάνωνε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία έκθεση φωτογραφίας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, το 2008 είχε κοστίσει περισσότερα από 50.000 ευρώ.

  Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή των γραφείων από δημοσιεύματα του 2010. Σύμφωνα με αυτά, στο γραφείο του προέδρου οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με εγγλέζικες ταπισερί, υπήρχε πλούσια συλλογή από ξυλόγλυπτα, ένα τηλεσκόπιο κι ένας υγραντήρας με κουβανέζικα πούρα.

  Μου αρέσει!

  1. ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

   ΑΛΛΟ ΡΟΝΤΟΣ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

   Μου αρέσει!

  2. Φάγαν καλά τα παιδιά και τα κορόιδα πλήρωναν και πληρώνουν ακόμα.
   Από την τσέπη του να τα πληρώσει ο κυρ Κωστάκης…
   Της ατασθαλίας το ανάγνωσμα.
   Κι έχεις την φουτάνα τη Λυμπεράκη να σου λέει έγινε πάρτυ ποιοι ήταν οι καλεσμένοι…
   Εσύ ησουν μωρή στο πάρτυ, δεν έβλεπες ποιοι τρώγαν δίπλα σου; Ένα κωλόσογο είστε όλοι!

   Μου αρέσει!

  3. Aπο καμμιά ΜΚΟ του Γιωργάκη σιτίζεσαι ακόμη λεβεντόπαιδο; Να δούμε πόσα ψωμιά σας μείναν ακόμη χαραμοφάηδες του κρατικού κορβανά, πάντως το πλουσιοπάροχο πάρτυ σας τελείωσε όσες προσπάθειες αντιπερισπασμού κι άν κάνετε μήπως γλυτώσετε το κεφάλι σας άχρηστα και αδούλευτα υποκείμενα.

   Μου αρέσει!

 6. h–p://www.zougla.gr/politiki/article/ta-apotelesmata-tis-diadiktiakis-psifoforias-980216

  Σύριζα:26,1%
  Χ.Α.:25% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ν.Δ.:12,6%
  ΑΝΕΛ: 5%
  Κ.Κ.Ε.: 4,3%

  Ολυμπία θα το ανεβάσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 7. Καραμανλική ΜΚΟ μετρούσε τις άλλες ΜΚΟ και πήρε 10.000.000 ευρώ

  Δρυός πεσούσης… πάσα ΜΚΟ ξυλεύεται. Οι ποινικές διώξεις για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που υποτίθεται πως ασχολούταν με την αποναρκοθέτηση έχει φέρει στο προσκήνιο μια σειρά υποθέσεων που ήταν εδώ και χρόνια γνωστές στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά η αποκάλυψή τους έκανε… τσιζ.

  Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» που δημιουργήθηκε το 2005 με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και είχε υποτιθέμενο σκοπό την καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων στην ελληνική επικράτεια.
  Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου, λάμβανε αποδοχές 9.500 ευρώ μηνιαίως χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις
  Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έκλεισε το 2011, αφού όμως πρώτα είχε λάβει περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ κρατική χρηματοδότηση και χωρίς να έχει αποδώσει καμία σημαντική δράση.
  Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής είχε διατάξει έρευνα για τα οικονομικά της εταιρείας κατά την οποία διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, αφού ο φορέας είχε εξαιρεθεί από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, στην διαχείριση των κονδυλίων, όπου καταγράφηκαν πλήθος παράτυπων απευθείας αναθέσεων, αλλά και στις υπέρογκες αποδοχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν προβλέπονταν από κανένα θεσμικό πλαίσιο.

  h–p://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4232589&pg=4&OrderDir=

  Ακόμη μεγαλύτερη πλάκα, έχουν τα σχόλια από κάτω.

  Μου αρέσει!

 8. Κάθε σωστή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ οργάνωση, που σέβεται τον εαυτό της,

  φροντίζει και τακτοποιεί εκ των προτέρων, τις δουλίτσες της.

  Εδω, μιλάμε για μαστοριά. Συνταγματικό τόξο είν’αυτό,

  δεν είναι παίξε-γέλασε. Εξ’ ου και η επικύρωση, από τον Κάρολο.

  Μιλημένα και τακτοποιημένα πράγματα, λέμε.

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

 9. ολοι μεσα στα κολπα ειναι! Αα ρε καιμενε κοσμακη τι πληρωνεεες και τι εχεις να πληρωσειςς!
  Μου κανει μεγαλη εντυπωση που «δινει ο ενας τον αλλον»! ολοι κοιταν να καλυψουν το σιναφι τους, αλλα στο τελος κανεις τους δεν θα γλιτωσει!!
  το παζλ συμπληρωνετε!!

  Μου αρέσει!

 10. ΚΥΟΜΚΟ=Κυβερνητικά Οργανωμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση!
  Ίσως από τους καλύτερους ορισμούς για τις ντόπιες ΜΚΟ…

  A government organized non-governmental organization (GONGO) is a non-governmental organization that may have been set up by a government to look like an NGO in order to qualify for outside aid or mitigate specific issues related to in-country work or international relations. Often, GONGOs are set up by undemocratic governments to maintain some level of control of the GONGO’s personnel, purpose, operation or activities. This control is often not seen in a positive light, as it filters the spirit of an NGO through a government’s intentions, leaving it open to the issues (complications, corruption, non-democratic action, etc.) that may be embedded in the host government.

  The term GONGO had become an established term by the late 1980s, and it was suggested it was first introduced by a group of Indonesian NGOs.

  Εδώ τάκανε η Ινδονησία απ΄το 80, θα ξέφευγε απ΄τους ντόπιους αετονύχηδες lol!

  Μου αρέσει!

 11. Προσέξτε την φωτό, με τα άρθρα, τούς παραγράφους, και τό ……… της μάνας τους.

  Για να καταλάβεις τι ισχύει και τι δέν ισχύει σε ΟΛΟΥΣ τους νόμους πρέπει να έχεις σπουδάσει μαντολογία.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.