Παρέμβαση – κόλαφος του Λέανδρου Ρακιντζή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στην βουλή!

γεωργιου παπακωνσταντινουΣτην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Σαφέστατος ήταν στην απάντηση του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ερωτώμενος για την εξωφρενική κατάσταση, αυτή της παραμονής του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στην θέση του, όταν σε αρκετά «ελαφρύτερες» υποθέσεις υπάρχει…

άμεση απομάκρυνση των εμπλεκομένων.

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ίσα για όλους» ήταν η απάντηση Ρακιντζή και πλέον η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη για κάθε ημέρα που ο Γεωργίου παραμένει στην θέση του.

8 σκέψεις σχετικά με το “Παρέμβαση – κόλαφος του Λέανδρου Ρακιντζή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στην βουλή!

 1. Εμείς λοιπόν που ειμαστε ειδήμονες περι του Συντάγματος και Δικαίου του Περιβάλλοντος δέν θα πρέπει να ισχυροποιήσουμε στα νέα αρθρα που φτιάχνουμε τον ορο Ισοτητα και Ισονομία και Ουχί Δικαιοσύνη 2 μέτρων και 2 σταθμών……
  Με απώτερο σκοπό η Δικαιοσύνη να μην τιμωρεί τους αθώους και να μην αθωώνει τους ενόχους.;;;;;;;;;;;;;;

  Τοιουτοτρόπως η Κοινωνία μας και η Δημοκρατία μας θα προχωρήσουν …….Ενα βήμα μπροστά και ΟΥΧΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ όπως στη σημερινή εξοργιστική κατάσταση όπου εφαρμόζεται, ενα άγραφο, Ευρωπαικό Σύνταγμα το οποίο Ουδείς το ψήφισε και καταστρατηγείται ενα καλό Σύνταγμα το οποίο το ψήφισαν ΑΠΑΝΤΕΣ οι Ελληνες !!!

  Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.

  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

  Μου αρέσει!

   1. Τάχιστον νους, δια παντός γαρ τρέχει

    Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

    Ανόητος νεοσσός εκών, δείκνυσι την εαυτού νεοσσιάν.

    Βυζαντινή Παροιμία

    Μου αρέσει!

 2. Τι λένε κάποιοι,για τον αξιόπο@στα Γεωργίου;

  *Υπάρχει φοβερή ευθύνη του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ,ο οποίος μεταχειρίζεται αυτήν την ανεξάρτητη αρχή σαν να είναι μόνος του.

  *Αυτή η ανεξάρτητη αρχή ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι μόνο ανεξέλεγκτη απο τη Βουλή των Ελλήνων,αλλά έχει μετατραπεί και σε μία ανεξάρτητη αρχή ενός ανδρός.

  *Ολες τις αποφάσεις τις εγκρίνει ή τις απορρίπτει μόνο ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και όχι το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.Σαν να λέτε δηλαδή,ότι πάει μια επιτροπή,
  κάνει ένα διαγωνισμό,κάνει μια εισήγηση και δεν πηγαίνει στο δημοτικό συμβούλιο,
  στο δήμαρχο.Πηγαίνει ο δήμαρχος μόνος του και αποφασίζει ναι ή όχι.Αυτό δημιουργεί κατά την άποψή μου,αιτία ακυρότητας.

  *Ζητήσαμε να υπάρξει μια συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ.Και όταν λέμε με την ηγεσία,δεν εννοούμε με τον πρόεδρο,εννοούμε με το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου,που έχει εναπομείνει.Και θεωρώ την πρόσκληση αυτή επιβεβλημένη
  γιατί η ανεξάρτητη αρχή λογοδοτεί τώρα στη Βουλή και όχι στο Υπουργείο Οικονο-μικών.
  Επειδή,έχει μετατραπεί σε ενός ανδρός αρχή,έχουν παραιτηθεί ή έχουν εξαναγκα-στεί σε παραίτηση τα τρία από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου,το διοικητικό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από τον Οκτώβριο του 2010 και δεν υπάρχει-όπως είπαμε-κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης.
  Η Βουλή είναι αναγκαίο να επέμβει,πριν συμβούν ανεπανόρθωτα γεγονότα για την αξιοπιστία όχι μόνο της ανεξάρτητης αρχής έναντι της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης,αλλά και για τα στοιχεία και την αξιοπιστία των στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους.

  *Υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το πόσο πρόχειρα,ανοργάνωτα,αποσπασματικά
  λειτουργεί η ΕΛΣΤΑΤ,έχω καταγγελίες για το ότι σ΄αυτό το σχήμα,σ΄αυτό το μαγαζί,σ΄αυτήν την ανεξάρτητη αρχή,πολλά πράγματα πηγαίνουν στραβά.Πρώτα απ΄όλα έχει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο απο τον Αύγουστο-έτσι ενημερώνομαι-και ότι είναι ενός ανδρός αρχή.

  *Η Ελληνική Στατιστική Αρχή,λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και υπό την εποπτεία της Βουλής.Αναφέρθηκα στα προβλήματα,διότι έχουμε και επώνυμες πληροφορίες-θα έφτασαν και σε σας-από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής,ότι υπάρχουν ζητήματα στη λειτουργία της.

  *Ο κ.Ανδρέας Γεωργίου ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, καλά θα κάνει να τα μαζέψει και να φύγει.Αν έχει ευθιξία πρέπει να παραιτηθεί.Εδω δεν είναι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,εδω είναι Ελλάδα.Οταν λοιπόν,ο κύριος αυτός,ο πολύς κ.Γεωργίο,υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,άλλως κατά το παρελθόν,αδυνατεί να κάνει μια έγκυρη,μια φερέγγυα,μια αποτελεσματική,μια αξιόπιστη έρευνα-αυτό είναι το μείζον έργο της ΕΛΣΤΑΤ-τότε θα πρέπει να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να φύγει.

  Υ.Γ Παρόλα αυτά συνεχίζουν να τον καλύπτουν,διαφορετικά μαύρο φίδι που τους
  έφαγε.Γιατί αμα ανοίξει το στοματάκι του,θα βρεθούν άπαντες στη μπουζού.
  Εγχώριοι και διεθνείς νταβατζήδες.
  Αυτά τα ολίγα,για σήμερα.

  Μου αρέσει!

 3. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.