ΣΕ ΝΕΑ ΎΦΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Του ΚΙΜΩΝΑ ΣΤΕΡΙΩΤΗ
Οικονομολόγου

Σε νέα δημοσιονομικά αδιέξοδα θα οδηγηθεί πολύ σύντομα – το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο 2015 – καθώς οι νέες υπερφορολογίες που προτάθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορέσουν να εισπραχθούν!

Οι λόγοι είναι βασικά τέσσερεις:
1) Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα αφαιρέσουν νέα σημαντική αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η Συνολική Ιδιωτική Ζήτηση στο 2015 και κυρίως μέσα στο 2016!

2) Ο δανεισμός που θα πραγματοποιηθεί από τους Διεθνείς Δανειστές ή …»Θεσμούς» μέσω του …3ου Μνημονίου θα καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες για εξόφληση των οφειλομένων τοκοχρεολυσίων που ξεπερνούν τα 20 δισεκ. ευρώ από το δεύτερο μισό του 2015!

Συνεπώς ο Δανεισμός αυτός δεν θα περάσει στην Ελληνική Οικονομία και στους Καταναλωτές αλλά απευθείας στους Διεθνείς Πιστωτές…

3) Οι υπερφορολογίες των Καταναλωτών, οι νέες έκτακτες εισφορές και αυξήσεις των φορολογιών των κερδών των Επιχειρήσεων για τη διετία 2015 – 2015 δημιουργούν ένα «αντι-επιχειρηματικό κλίμα» που θα επιδράσει αρνητικά στις Ιδιωτικές Επενδύσεις και στην Απασχόληση…

4) Η ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΉ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ… Η αύξηση της φοροδιαφυγής και η άνθιση της Παραοικονομίας θα είναι οι άμεσεςσυνέπειες αυτής της συνεχούς υπερφορολόγηση ´ς των Καταναλωτών…

Με αυτά τα δεδομένα η Ελληνική Οικονομία μπαίνει ξανά σε έναν «φαύλο κύκλο ύφεσης» λόγω των συνεχών αυξήσεων των φορολογιών για να υποστηριχθούν οι ανορθολογικές δαπάνες του Κράτους…

Σε ότι αφορά το «διαφημιζόμενο» ως …ισορροπημένο αναπτυξιακό Πρόγραμμα» που εξαγγέλλεται, αποσιωπάται έντεχνα και το γεγονός ότι προβλέπονται επιβαρύνσεις λόγω ΕΝΦΙΑ ύψους …2,65 δισεκ. Ευρώ για κάθε χρονιά..

Επομένως ο λογαριασμός προς τους Καταναλωτές (συμπεριλαμβανομένων και των Επιχειρήσεων, καθώς αναλώνουν πρώτες ύλες, υπηρεσίες κλπ) είναι:

(7,9 δισεκ. Ευρώ τα νέα πρόσθετα μέτρα) + (2,65 δισεκ. ευρώ επί 2= 5,30 δισεκ. Διετία 2015 και 2016) = 13,20 δισεκ. Ευρώ

Με την επιβολή των νέων φορολογιών (έμμεσων) αυτές θα περάσουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες, θα αυξηθούν οι «ονομαστικές τιμές» και ο πληθωρισμός, αλλά στη συνέχεια θα μπούμε στη φάση του στάσιμο πληθωρισμός:
Μείωση του όγκου της Κατανάλωσης και των Πωλήσεων των Επιχειρήσεων με πλήρη αδυναμία να κάνουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης και να αυξήσουν την Απασχόληση!

Υπάρχει κανένας «σοβαρός» σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι βγαίνει αυτός ο «λογαριασμός» και η χώρα θα μπει στο δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης;
Ας σοβαρευτούμε Επιτέλους!!!

11 σκέψεις σχετικά με το “ΣΕ ΝΕΑ ΎΦΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 1. «Κύριε» Στεργιώτη,
  αυτά που επικαλείστε είναι «περσινά ξινά σταφύλια». Τα γνωρίζατε εξ’ αρχής, ως οικονομολόγος, και παρόλα αυτά είχατε το θράσος να βγαίνετε στα κανάλια και να εκβιάζετε το λαό ότι θα του κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ότι ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΟ, αν μη τι άλλο, στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
  Η ανάλυσή σας ΔΕΝ προσφέρει καμία καινούρια πληροφορία σε αυτό που είνια καταφανές σε όποιον διαθέτει κοινή λογική, αλλά αντίθετα σπέρνει νέα τρομοκρατία. Όμως στο διαδύκτιο το κοινό (σε αντίθεση με το ραδιοτηλεοπτικό) πρώτον ενημερώνεται ευρύτερα, δεύτερον διατηρεί σε μεγάλο βαθμο την κοινή λογική και κριτική σκέψη και τρίτον δεν έχει μνήνη χρυσόψαρου! Καλυτερα να στέλνατε την «ανάλυσή» σας σε κανένα από τα Μέσα Μαζικής ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ για να τύχει ευρύτερης αποδοχής γιατί εδώ μέσα μην περιμένετε και μεγάλη απήχηση ή θετικά σχόλια. Επίσης, καλό θα ήταν να περιμένετε ΠΡΩΤΑ να ΓΙΝΕΙ η συμφωνία και τότε να μοιλογήσετε τον νεκρό, πριν έρθει για έγκριση στο Ελληνικό Κοινοβούλειο.

  Μου αρέσει!

   1. Είπαμε δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ξέχασες το ανέκφραστο πρόσωπο με το υφάκι χιλίων καρδιναλλίων με το οποίο έβγαινε στα κανάλια για να τρομοκρατήσει τον κόσμο, ενώ ΗΞΕΡΕ ότι ΔΕΝ είναι έτσι;;;;

    Μου αρέσει!

 2. Εσείς που ήσασταν στην ΔΕΗ και παραιτηθήκατε;

  Εννοείται κ. Στεριώτη ότι αν εξετάσουμε μόνο την επίδραση που θα έχει η επιβολή φόρων με σταθερά όλα τα υπόλοιπα δεδομένα θα έχουμε τα αποτελέσματα που περιγράφεται.

  Αλλά δυστυχώς όπως και να το κάνουμε δεν μπορούν να παραμείνουν σταθερά.

  Μου αρέσει!

 3. Και δε πάει και σε ύφεση; τσιπρα δεν θέλατε; δηλαδή χάσαμε 6 μήνες σε επαναστατικες μαλακιες και ισα ίσα να ανοίξουμε την ερτ καμιά καθαρίστρια αντε και το πρωινό τοστ στον φωτοπουλου.τον λογαριασμό στην κουμουνδουρου μαγκες.

  Μου αρέσει!

  1. Enzeeee…πές αλεύρι Enze…Πάλι τζίπρα θα ψηφίσω Enze …Όχι τίποτ’άλλο Enze…Μου αρέσει ο τρόπος που ΣΚΟΥΖΕΙΣ …Enzeeee…..

   Μου αρέσει!

 4. γι’ αυτο λοιπόν για να βοηθήσει το έργο των προηγούμενων ο Cipra συνεχίζει στο ιδιο μοτίβο…..

  δώσε φόρους και μνημόνια στο λαο! Αναπτυχθείτε ρε….. γιατί δεν αναπτυσσόσαστε ? αχάριστοι….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.