Ας σταθούμε στο ύψος των ιστορικών στιγμών

_mg_566914354042671435406131Αλλάζουμε την Ευρώπη. Από Ευρώπη των δεινοσαύρων και των απολιθωμάτων της πολιτικής, από Ευρώπη των πολιτικών απατεώνων που την λυμαίνονται κυβερνώντας την ως τσιφλίκι τους

του Γιάννη Μακριδάκη

Αλλάζουμε την Ευρώπη. Από Ευρώπη των δεινοσαύρων και των απολιθωμάτων της πολιτικής, από Ευρώπη των πολιτικών απατεώνων που την λυμαίνονται κυβερνώντας την ως τσιφλίκι τους, εξαπατώντας, εξευτελίζοντας, καταληστεύοντας, δολοφονώντας, εξαθλιώνοντας τους πολίτες της, από Ευρώπη των τόσο αδίστακτων όσο και ανόητων πολιτικών πρακτικών εκποίησης και εκπόρνευσης του πλούτου των φυσικών της πόρων και των αθρώπων της, την μετατρέπουμε σε Ευρώπη – ένωση των πολιτών, την οδηγούμε στον δρόμο της εκδημοκράτησης, του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη και βούληση, της συνειδητοποίησης των αξιών και της ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν υποκύπτουμε στον φόβο που είναι το μόνο όπλο των καταπιεστών για να συνεχίσουν να καταπιέζουν.

Στεκόμαστε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι προς τους τριγύρω μας. Ελαχιστοποιούμε το εγώ μας. Πριν από κάθε μας κίνηση σκεφτόμαστε πρώτα τον Άλλον.

Προχωρούμε αποφασιστικά με στόχο να αποδείξουμε αυτό που εδώ και χρόνια κάποιες στιγμές όλοι σκεφτήκαμε, όλοι φωνάξαμε, όλοι γράψαμε, όλοι απαιτήσαμε: ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κεφάλαια και τις Αγορές. Ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι (και άλλα πλάσματα). Ότι οι πολιτικές πρέπει να έχουν στόχο την ευημερία των ανθρώπων και των άλων πλασμάτων και όχι την υποδούλωση, την εξαθλίωση, την εξόντωσή τους.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη να φοβηθούμε. Ήρθε η ώρα να μας δουν και να τους σηκωθεί η τρίχα κάγκελο από τον τρόμο και το αίσθημα του τέλους τους. Ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια και τόσον εξευτελσμό να πούμε επιτέλους για πρώτη φορά όχι σε όλα.

Η προσωπική και η συλλογική αξιοπρέπεια χτίζεται μονάχα με τα όχι μας στις προσφορές των αναξιοπρεπών.

thepressproject.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Ας σταθούμε στο ύψος των ιστορικών στιγμών

 1. Ο «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ’ ΚΑΙ «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ» ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΛΑΟΣ
  ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ
  ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ»..
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ
  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΘΕ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
  ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΏΝΑΞΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ:

  RAHATLAYIN, HUZUR, BEREKET = Euro ….ΟΠΟΤΕ …..

  ΔΟΥΛΟI ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ!!!

  Μου αρέσει!

 2. Βασικά ο τίτλος στη Συγγρού είναι:
  Ας σταθούμε στο ύψος των ΥΣΤΕΡΙΚΩΝ στιγμών!
  Πολλά LOL…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.