Και οι συλλήψεις για τα εξοπλιστικά συνεχίζονται. Ο επόμενος..

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο στρατιωτικων κορνετ

Νέες συλλήψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησαν εντάλματα που εξέδωσε την Τρίτη, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς, Νικόλαος Τσιρώνης, που ερευνά σειρά εξοπλιστικών, μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία «κορνέτ».

Ήδη συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιός του και ο άλλος στενός του συνεργάτης.

Η έκδοση των ενταλμάτων κρίθηκε αναγκαία μετά από νέα στοιχεία που περιήλθαν στον ανακριτή, μιας και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται από καιρό σε ώριμο ανακριτικό στάδιο.

Η αγορά των «κορνέτ» είναι ένα από τα πολλά εξοπλιστικά που απασχολούν τους εισαγγελείς και τους ανακριτές Διαφθοράς, μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, εξεταζόμενος, ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, ο οποίος είναι και κατηγορούμενος στις υποθέσεις αυτές.

Ο Κάντας είχε αποκαλύψει ότι πήρε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά που χειρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του και στη συνέχεια οι εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου αλλά και οι αρμόδιοι ανακριτές έστειλαν δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων από τα οποία άρχισαν να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που δίδουν ώθηση στην ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου επιβεβαιώθηκε η καταβολή 800.000 ευρώ προς τον Αντώνιο Κάντα, γεγονός που οδήγησε τις ανακριτικές αρχές σε εντάλματα για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Με βάση άλλωστε νεότερα στοιχεία συνελήφθη και προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που εμπλέκεται σε πολλά εξοπλιστικά, αλλά η προφυλάκισή του έγινε για την προμήθεια των λεγομένων ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Έρικσον.

3 σκέψεις σχετικά με το “Και οι συλλήψεις για τα εξοπλιστικά συνεχίζονται. Ο επόμενος..

 1. Ολυμπία, πολιτικός κανένας δεν έκλεψε απο τα εξοπλιστικά;;; Στην μαρίδα είμαστε ακόμα!!!!
  Ναι ξέρω θα περιμένουμε ναι

  Μου αρέσει!

  1. Νομίζεις ότι θα περιμένεις! Σύντομα θα πιάσουν μεγάλα ψάρια, διότι έρχονται μεγάλα ΜΕΤΡΑ, αν με εννοείς…😍
   Από πολλά σημάδια έβλεπα ότι ερχόταν 3ο μνημόνιο,
   ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ…

   τούς κράταγαν ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία ετοίμαζαν, καί να μας τραβάνε την προσοχή από τις ΦΡΕΣΚΕΣ καί ακόμα μεγαλύτερες κλοπές!

   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ 17 ΩΡΕΣ!! ΞΥΠΝΑΤΕ! 10ετία καί πλέον τον προετοίμαζαν

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.