ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ σε οσους θελουν το γκρέμισμα του φρακτη στον Εβρο

tsipras334_459301«Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος»

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το όραμά του είναι μία Ευρώπη δίχως τείχη, δίχως φράχτες, δίχως σύνορα».
«Η Ευρώπη, όμως, έχει σύνορα με άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Η Τουρκία σήμερα δεν είναι στην Ευρώπη. Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες. Άρα το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές».

6 σκέψεις σχετικά με το “ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ σε οσους θελουν το γκρέμισμα του φρακτη στον Εβρο

 1. Τόσα έχουν πει εναντίον αυτού του φράχτη… φυσική συνέπεια να κάνουν τα αντίθετα όπως σε κάθε τι που έχουν εξαγγείλει.
  Όλοι οι λαθρομετανάστες έρχονται από το Αιγαίο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα…
  Ο φράχτης τι ακριβώς θα κρατήσει;;; τους τούρκους φίλους του τσιπροφίλη που κάνουν συνέχεια ασκήσεις βιαίας διάβασης ποταμού;;;
  Η γριά σούφρα δεν έλεγε ότι πρέπει να είναι ανοικτός ο Εβρος να μπαίνουν όποιοι θέλουν; (πρόσφυγες από την ΜΙΤ) μάλλον αυτήν αδειάζει ο Αλέξης.

  Ο κώλος του Φίλη ακόμα στην θέση του, έτσι;
  Άλλο νεοπάγκαλος Φίλης άλλο Καμμένος.
  Οι δημοκρατικές ευαισθησίες μας αρχίζουν και τελειώνουν στους κώλους και στους ξένους πόνους.

  Μου αρέσει!

  1. Γι’ αυτους που δεν το γνωριζουν ο νεος υπουργος παιδειας τις Ελλαδος Φιλης, εχει ενα ιδιαιτερο ταλεντο, παιζει και το βιολι,! δλδ ειναι βιολιστης,! τωρα εσεις να λετε οτι θελετε ο Φιλης (θα παιζει) το βιολι του.!!!

   Μου αρέσει!

   1. «Παλικάρι» ο Τσίπρας….

    Κατά «σύμπτωση» κάθε φορά που κάνει μια «πατριωτική» δήλωση κάπου αλλου κάνει μια επικίνδυνη παραχώρηση…

    Τώρα που έδωσε στους Ναζι ΟΛΑ τα αεροδρόμια της χώρας και άρα και του Αιγαίου στέλνει την μπάλα στην κερκίδα του Εβρου..

    Αναγνωρίζει τα προφανή….λες και θα τον άφηναν οι τοπικές κοινωνίες να γκρέμιζε τον φράχτη που εκτός των άλλων κόστισε πολλά εκατομμύρια πολλά εκ των οποίων ήταν ευρωπαΪκά.

    Μου αρέσει!

 2. Προτιμότερο είναι να αδειάσεις τον Γιούγκερ και τις δηλώσεις του.
  Ρώτησε τον, με κοινή ακτοφυλακή τι θα πετύχει; θα γυρίζει πίσω τις βάρκες; ή θα πιάσει τους λαθρέμπορους μέσα στο Αιγαίο;
  Τα σχέδια υπέρ της τουρκιάς να τα ξεχάσει.
  Πατήστε πόδι επιτέλους όλοι σας μια και μοναδική φορά!

  Ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία της Κομισιόν και πρόσθεσε:

  «Είχα π.χ. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών.

  Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής,χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή», επισημαίνοντας ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση ήδη εντός του έτους. Δηλαδή θα την επαναφέρει!

  «Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος»(defencenet)

  Μου αρέσει!

  1. Αυτό που δεν μάθαμε από το πολιτικό κουτσομπολιό είναι πως φέρθηκε ο Σούλτς στον Τσίπρα ως ο νέος οικοδεσπότης του αεροδρομίου της Λέσβου…

   Ήταν καλός; Ήταν ευγενικός;

   Καμάρωνε σαν το γύφτικο σκεπάρνι ο Ναζί όταν περιφερόταν στο αεροδρόμιο..

   Στο δικό τους πλέον αεροδρόμιο…

   Αυτό που δεν θα έδινε ποτέ ο «επαναστάτης» χωρίς την γραβάτα…..

   Αυτός που κατάντησε γκαρσόνι της Ευρώπης.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.