Καμπάνα 5,1 δισ. δολαρίων για τη Goldman Sachs

Goldman Sachs: Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμοΣε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για την καταβολή ποσού ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ήρθε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προκειμένου να διευθετηθεί η έρευνα για τη διαχείριση των χρεογράφων της που εξασφαλίζονται από υποθήκες, καθώς η η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί τις εταιρείες της Wall Street υπαίτιες για την έκδοση και πώληση ομολόγων υψηλού κινδύνου που οδήγησαν μαζί με άλλους παράγοντες στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Αν και η συμφωνία αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τα κέρδη της τράπεζας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές εκτιμούν πως το πρόστιμο που θα της επιβαλλόταν σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν ακόμη υψηλότερο.

Ωστόσο, η Goldman Sachs καλείται τώρα να πληρώσει 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινικές κυρώσεις, 875 εκατομμύρια σε μετρητά, ενώ θα παράσχει και 1,8 δισ. δολάρια για την ανακούφιση καταναλωτών στο πλαίσιο μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας με τις αμερικανικές αρχές.

3 σκέψεις σχετικά με το “Καμπάνα 5,1 δισ. δολαρίων για τη Goldman Sachs

  1. Κατεστρεψαν τον πλανητη αφου τον καταληστεψαν και πεταξαν και κατι δεκαρες στα μουτρα των τριτοκοσμικων αμερικανων για να απαλλαξουν τα προσωπα-ενοχους και να συνεχισουν την αρπαγη.

    Οταν σταθει παλι η ανθρωποτητα στα ποδια της ,οχι ψευτοχαρτα,οχι υπερακτιες αλλα ουτε Α.Ε. δεν θα επιτρεπεται να υπαρχουν.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.