Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος

image.jpegΤο γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί κάθε άρρενα που εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Οποιασδήποτε εθνικότητας, υπηκοότητας όπως και δόγματος.

Για τους ημεδαπούς, ομοδόξους και αλλοδόξους κράτηση που αφορά στο διαμονητήριο, δηλαδή την άδεια εισόδου στην Αθωνική Πολιτεία, μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία. Καταχωρώντας τηλεφωνικώς τα πλήρη στοιχεία ταυτότητος ή του διαβατηρίου.

Στα ανήλικα τέκνα προσχολικής ηλικίας η είσοδος απαγορεύεται, εκτός και γίνει ειδική συνεννόηση με τη Μονή που θα φιλοξενηθούν.

Οι αλλοδαποί, αλλόδοξοι και ομόδοξοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν κράτηση έξι μήνες πριν, με την αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου τους ή αιτήματος στο παρακάτω mail: piligrimsbureau@c-lab.gr .

Ιδιαίτατα σημαντικό για την εξυπηρέτηση όλων των προσκυνητών να εξασφαλίζουν πρώτα το διαμονητήριο από το γραφείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν να επικοινωνούν με τις Ιερές Μονές για την φιλοξενία τους. Επίσης κάθε ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τον αριθμό των πέντε ατόμων και αυτό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων των προσκυνητών, στις μετακινήσεις και στην φιλοξενία τους.

Η συγκοινωνία εξυπηρετεί τόσο τις παραθαλάσσιες, όσο και τις πιο απομακρυσμένες Μονές. Ωστόσο υπάρχουν και πολλά μονοπάτια που μπορούν οι περιπατητές να ακολουθήσουν. Οι βιντεολήψεις απαγορεύονται, η φωτογράφηση επιτρέπεται αλλά όχι μέσα στις Μονές. Η χρήση ποδηλάτου επίσης απαγορεύεται.

Η ενδυμασία των προσκυνητών θα πρέπει να συνάδει με την ιερότητα του χώρου (όχι κοντά παντελόνια και σκουλαρίκια).

Η παραλαβή των διαμονητήριων γίνεται από το γραφείο προσκυνητών στην Ουρανούπολη (ώρες λειτουργίας: 07:30 – 13:30, τηλ.:23770 71421) την ημέρα της αναχώρησης.

Με προσυννενόηση στο γραφείο Θεσσαλονίκης, μπορεί να γίνει παραλαβή διαμονητηρίου και από το λιμάνι της Ιερισσού (δεν υπάρχει γραφείο).

Η ισχύς των διαμονητηρίων είναι τεσσάρων ημερών (τρεις διανυκτερεύσεις).

Το κόστος των διαμονητηρίων είναι 25 € για τους ομοδόξους και 35€ για τους αλλοδόξους. Έκπτωση γίνεται σε ειδικές ομάδες προσκυνητών όπως μαθητές, φοιτητές, κληρωτοί, ανάπηροι οι οποίοι πληρώνουν 10€. Για τους πολύτεκνους (τέσσερα τέκνα και άνω) το κόστος είναι μηδέν.

Τέλος για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες η προκράτηση είναι απαραίτητη.

Ωράριο γραφείου Θεσσαλονίκης καθημερινά 09: 00 – 16:00

Τηλέφωνο Ημεδαπών 2310252575

Τηλέφωνο Αλλοδαπών 2310252578

πηγή: Vimaorthodoxias

2 σκέψεις σχετικά με το “Τι πρέπει να γνωρίζετε όσοι θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος

  1. τιποτα δεν ξερεις ολυμπιαδα………………………..να πηδηξεις εναν μητροπολιτη εχεις κανει την τυχη σου………………………….χαχχχαχαααχαχααχαχχαααααααααααα…………στην ελβετια σκι θα κανεις χζχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    Μου αρέσει!

  2. Μετά το τέλος της επίσκεψης (αυτού που θα επισκεφτεί το Άγιο όρος) είναι επιβεβλημένη και μια (τουλάχιστον) επίσκεψη σε ένα ψυχίατρο….

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.