Τσίπρας Να μην εκλέγεται βουλευτής πάνω από δύο θητείες Οι 5 άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης

image«Η οικονομική κρίση ήταν το αποτέλεσμα της ήττας της Μεταπολίτευσης» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση των προτάσεων της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να τελειώσουμε με αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ- να αλλάξουμε το κράτος. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί ποια Ελλάδα θέλουμε» και πρόσθεσε πως «οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση» και ότι την άνοιξη του 2017 η έκθεση με τα συμπεράσματα του διαλόγου θα παραδοθεί στα κόμματα.

Όσον αφορά στις προτάσεις ο κ. Τσίπρας ανέφερε τις εξής: Το πρώτο μέτρο είναι η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, το δεύτερο μέτρο ως συμπλήρωμα είναι η υποχρέωση της πρότασης δυσπιστίας να συνοδεύεται από βιώσιμη πρόταση για νέο πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «προτείνουμε εκλογή από τη Βουλή μόνο αν υπάρχει υποστήριξη από τα δύο τρία της Βουλής, κάτι που θα πρέπει να διαπιστωθεί σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Αν αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες αυτές, τότε η τρίτη ψηφοφορία θα ανήκει στο εκλογικό σώμα. Προτείνουμε την εκλογή ΠτΔ από τον λαό και δημοψηφίσματα για κρίσιμα ζητήματα. Η λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ μπορεί να ενισχύσει τη θέση του χωρίς να αγγίζει τον πυρήνα του πολιτεύματος».

Ένα ακόμη μέτρο είναι «στο πλαίσιο ενίσχυσης του ελεγκτικού ρόλου του κοινοβουλίου για τη θητεία των βουλευτών, να μην εκλέγεται κανείς πάνω από δύο θητείες ή 8 χρόνια. Πρωθυπουργός να ορίζεται μόνο εν ενεργεία βουλευτής».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε και την υποχρέωση κύρωσης, μόνο με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει αρμοδιότητες του κράτους. Για εθνικά θέματα. Δημοψήφισμα για ψηφισμένο νόμο μετά τη συλλογή με λαϊκή πρωτοβουλία άνω του 1 εκατ. υπογραφών, εκτός νόμων που αφορούν τα δημοσιονομικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο κράτος δικαίου λέγοντας ότι «Σε ό, τι αφορά τον συνταγματικό έλεγχο χρειάζεται προσοχή και συζήτηση σε βάθος. Όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την ανάγκη για ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης. Ειδικό γνωμοδοτικό όργανο από δικαστές ανώτατων δικαστών που σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα γνωμοδοτεί για ψηφισμένο νόμο σε σύντομο διάστημα πρότεινε ο ίδιος. Μίλησε επίσης και για την κατάργηση της ασυλίας ώστε οι βουλευτές να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ριζικής τροποποίησης της διάταξης περί ευθύνης Υπουργών».

Αναφορικά με τις Ανεξάρτητες Αρχές είπε πως «πρέπει το Σύνταγμα να έχει πρόβλεψη για τη συγκρότηση ανεξάρτητων αρχών ακόμα κι αν δεν συγκεντρωθούν τα 4/5».

Ένας ακόμη άξονας των προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι οι σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, ένα «ευαίσθητο ζήτημα» όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

«Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, είναι ώριμο το αίτημα για ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους αλλά αναγνώριση της κρατούσας θρησκείας» ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να κατοχυρωθεί και ο πολιτικός όρκος».

Ο πέμπτος άξονας έχει να κάνει με τα κοινωνικά δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρξει ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου για το νερό και την ενέργεια και κατοχύρωση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού, Συνταγματική κατοχύρωση της Διαιτησίας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης την ενίσχυση των κοινοβουλευτικών θεσμών πέρα και έξω από τις δουλείες του πελατειακού κράτους και των μηχανισμών του. Την αποτελεσματική προστασία και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από την πολιτική της λιτότητας.

Την οικοδόμηση νέων θεσμών λαϊκής συμμετοχής και διαβούλευσης που θα παράξουν από την αρχή την έννοια του κοινού συμφέροντος, του κοινού καλού. Γιατί το κοινό καλό δεν είναι κάτι δεδομένο από τα πριν. Αντίθετα παράγεται καθημερινά και ο ορισμός του εξαρτάται άμεσα από τον δημόσιο διάλογο και από τους ίδιους τους θεσμούς μέσα στους οποίους συντελείται αυτή η διαβούλευση.

6 σκέψεις σχετικά με το “Τσίπρας Να μην εκλέγεται βουλευτής πάνω από δύο θητείες Οι 5 άξονες της Συνταγματικής Αναθεώρησης

  1. Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΑΣ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ .
    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ –
    ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ 62 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ .
    ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ –
    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ – ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ – ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.
    Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΘΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙ .

    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ?
    ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ .
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΩ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ , ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ε ΤΟΤΕ ….ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ……… ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.
    ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΕΙΣΘΕ Η ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ.-

    Όταν το 1974 η χούντα αναγκάσθηκε να παραδώσει την εξουσία, δεν την παρέδωσε στον λαό. Την παραχώρησε δίκην διαδοχής σε εκείνους από τους οποίους την είχε αφαιρέσει, δηλαδή στις γνωστές οικογένειες της ολιγαρχίας που κυβερνούσαν πριν από αυτήν. Έτσι, ανήλθε στην εξουσία το καθεστώς της μεταπολίτευσης.
    Η μεταπολίτευση, επεδίωκε να επαναφέρει το αντιδημοκρατικό σύνταγμα του 1952 , αλλά ταυτόχρονα να ξεφορτωθεί τον βασιλιά. Επειδή όμως την εμπόδιζε η συνταγματική διάταξη του άρ. 108 , η οποία όριζε ρητά ότι απαγορεύεται η αναθεώρηση των διατάξεων που καθορίζουν την μορφή του πολιτεύματος ως βασιλευομένης δημοκρατίας, αναγκάσθηκε να επικαλεσθεί τότε την εξουσία του λαού. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974 ψήφισαν υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με ποσοστό 69,2%. Το κύρος του δημοψηφίσματος του 1974 ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν.
    Η συνταγματική αλλαγή που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα του 1974 δεν είχε χώρο για τους πολίτες. Το Σύνταγμα του 1975, το οποίο , όπως προαναφέρθηκε, εμφανίζεται ως αναθεώρηση του συντάγματος 1864/1911/1952, θεσπίσθηκε χωρίς την άμεση συμμετοχή του λαού. Εκτός των δικαιωμάτων εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν αναγνώρισε στους πολίτες κανένα άλλο πολιτικό δικαίωμα, όπως την άμεση εκλογή των άλλων εξουσιών (εκτελεστική ,δικαστική), την πρόκληση δημοψηφίσματος για την θέσπιση, ή κατάργηση νόμου , την δυνατότητα κατάθεσης πρότασης νόμου προς την βουλή με συλλογή υπογραφών, την ανάκληση αξιωματούχων με δημοψήφισμα , τον δημόσιο έλεγχο και την πρόκληση λογοδοσίας όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και ασκούν δημόσια εξουσία, το δικαίωμα συμμετοχής σε αξιώματα με κλήρωση, ή την εσωκομματική δημοκρατία. Επιπλέον, όπως πράττει κάθε ολιγαρχικό καθεστώς το οποίο ανησυχεί μήπως ανατραπεί, με βάση άρ. 110 Σ αποκλείστηκε η συμμετοχή των πολιτών από την αναθεώρηση του Συντάγματος και προβλέφθηκε ότι η αναθεώρηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την μορφή του πολιτεύματος της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
    Το καθεστώς της μεταπολίτευσης έπραξε ότι πράττουν όλα τα καθεστώτα που επιδιώκουν να διαιωνίσουν την εξουσία τους. Αλλά όλα κάνουν το ίδιο λάθος, διότι, αφενός ξεχνούν πώς ανήλθαν στην εξουσία και αφετέρου παραγνωρίζουν ότι η εξουσία δεν διαιωνίζεται με νομικίστικα κόλπα.
    Τώρα που η μεταπολίτευση καταρρέει και τίθεται ολοένα και πιο επιτακτικό το αίτημα της αλλαγής του Συντάγματος με την συμμετοχή των πολιτών μέσω δημόσιας διαβούλευσης και δημοψηφισμάτων, οι ελεεινοί εκπρόσωποί της επικαλούνται το Σύνταγμα που ψήφισαν ερήμην του λαού για να υποστηρίξουν ότι, δυνάμει του άρ. 110 δεν προβλέπεται ούτε αλλαγή του πολιτεύματος, ούτε συμμετοχή των πολιτών σε αναθεώρηση του Συντάγματος. Ξέχασαν όμως ότι και εκείνοι ανήλθαν στην εξουσία και θέσπισαν την αναθεώρηση του 1975 βασισμένοι στο δημοψήφισμα του 1974 το οποίο, αν και δεν προβλεπόταν θεσμικά , κρίθηκε έγκυρο αποφαινόμενο μάλιστα και για την αλλαγή μη αναθεωρητέων συνταγματικών διατάξεων.
    Πρέπει να αποφασίσουν : Ή το δημοψήφισμα του 1974 ήταν αντισυνταγματικό, οπότε πρέπει να επανέλθει ο βασιλιάς, ή το δημοψήφισμα είναι έγκυρο , οπότε θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι σε ανάλογες περιπτώσεις εθνικής, κοινωνικής, ή οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και της κοινωνίας, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα με απόφασή τους να επανιδρύουν το κράτος τους.
    Ή με τον λαό ή με τον βασιλιά.

    Αναρτήθηκε από Χρήστος Λυντέρης στις 11:14 μ.μ.
    http://christoslinteris.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html?spref=fb
    και εδώ
    https://greekdimo.wordpress.com/2016/06/13/%ce%ae-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%8c-%ce%ae-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac/

    ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΑΣ Η ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ Η ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΣΑΣ.

    ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΠΑΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

    Μου αρέσει!

  2. Και τι θα κάνουν ρε Αλέξη οι γόνοι των κρατικοδίαιτων «οικογενειών» που ευαγγελίζονται την ελεύθερη οικονομία;

    Τί θα κάνουν ρε Αλέξη όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι που ευτυχώς βολεύτηκαν στο δημόσιο «ως βουλευτές εθνοπατέρες» και προσπαθούν να βολέψουν και τα παιδάκια τους;

    Ποιος είσαι εσύ ρε Αλέξη που θα τα αλλάξεις όλα αυτά;

    Μου αρέσει!

    1. Κάνω λάθος ή νομίζω ότι βάλθηκε να ξηλώσει την μισή ΝΔ;
      Και για την ακρίβεια την ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ της ΝΔ;

      Και πώς θα ζήσουν τώρα οι επαγγελματίες σωτήρες Μητσοτακαίοι, Κεφαλογιανναίοι και λοιπό συναπάντημα;
      Θα χάσουμε δηλαδή και τον Γιακουμάτο;
      Και πως θα ζήσουν οι επιτροπές χωρίς Τραγάκη;

      Αχ … και να δω να αγορεύει στην Βουλή τον μπούλη Βαρβιτσιώτη
      για τον εθνικό κίνδυνο να τον στερηθούμε!

      Μου αρέσει!

  3. Αντιγραφή απο εδώ >> http://hassapis-peter.blogspot.gr/2016/07/blog-post_252.html

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Οπισθοδρόμηση με ανούσιο λαϊκό περιτύλιγμα…………

    Χθες μόλις είχαμε γράψει άρθρο με τον τίτλο «ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;» και εκφράσαμε το φόβο ότι οι προτάσεις που φέρεται ότι θα κάνει ο κ. Τσίπρας είναι πέρα για πέρα δειλές και άκρως συντηρητικές, σε αντίθεση με το λαό που περιμένει ριζικές αλλαγές. Πιθανολογήσαμε ότι θα προτείνει αλλαγές που δεν αλλάζουν το πολιτικό σύστημα, αλλά (όπως και με τον εκλογικό νόμο) θα είναι διαχειριστικές αλλαγές που θα κάνουν εσωτερική ανακατανομή ισχύος μέσα στο πολιτικό σύστημα. Ευχηθήκατε ολόψυχα να διαψευσθούμε… Δυστυχώς όμως ξέραμε ότι δεν θα διαψευσθούμε, όπως και τελικά έγινε.

    Ακόμα και τώρα που πέφτουν στα Τάρταρα,
    κάνουν προτάσεις οπισθοδρομικές για το Σύνταγμα. Δεν φροντίζουν ούτε κατ’ ελάχιστον να αποσπάσουν την πολιτική εξουσία από τον έλεγχο της οικονομικής και των δανειστών. Απεναντίας δεν θίγουν σε τίποτα την απόλυτη κυριαρχία των δανειστών πάνω στην πατρίδα μας.

    Δεν φροντίζουν ούτε κατ’ ελάχιστον για την τιμωρία των προηγουμένων, ούτε κατ’ ελάχιστο για την επανεξέταση των συμβάσεων με τους δανειστές.

    Στην Ιταλία των 62 εκατομμυρίων κατοίκων, για να κάνουν πρόταση νόμου οι πολίτες, απαιτούνται 50.000 υπογραφές. Στην Ελλάδα του αριστερού Τσίπρα των δέκα εκατομμυρίων, ο αριστερός θέλει 1.000.000 υπογραφές για πρόταση νόμου. Αυτό εννοώ ανούσιο λαϊκό περιτύλιγμα. Κάτι δηλαδή που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

    Και πάλι στην Ιταλία των 62 εκατομμυρίων, για να γίνει δημοψήφισμα δεσμευτικό απαιτούνται 500.000 υπογραφές, στην Ελλάδα της αριστεράς, ο Τσίπρας θέλει 1.000.000 υπογραφές.

    Στη Ρουμανία των 16 εκατομμυρίων, που εκτέλεσαν τον Τσαουσέσκου, με 500.000 υπογραφές, κινείται αναγκαστικά η διαδικασία αναθεώρησης του ίδιου του Συντάγματος. Στην Ελλάδα του Τσίπρα, δεν προβλέπεται τίποτα γι’ αυτό. Όταν μάλιστα κάποιος μιλήσει για δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, αμέσως κατηγορείται για εκτροπή και φασισμό. Αν δεν τελειώσουμε με αυτές τις πολιτικές ανοησίες, είμαστε οριστικά χαμένοι.

    Ελπίζαμε ότι ο αριστερός Τσίπρας θα κάνει προτάσεις που θα σταματούσαν τον αγώνα μας για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Δυστυχώς δεν το έκανε. Προτίμησε να κάνει ανούσιες εσωτερικές καθεστωτικές διευθετήσεις. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ακόμα πιο έντονος.

    ΥΓ. Ο Τσίπρας μιλούσε συνεχώς παραπλανητικά για ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ουδέν ψευδέστερο αυτού. Νέο Σύνταγμα σημαίνει τιμωρία των προηγουμένων ενόχων και κατάργηση των ασύμφορων για την πατρίδα συμβάσεων. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας ήταν το ίδιο το παλιό Σύνταγμα με κάποια μπαλώματα που πάνε μάλιστα τη δημοκρατία προς τα πίσω, κυρίως γιατί εμπαίζουν το λαό.

    Olympia μου έχεις γίνει εμμονή…………..

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.