Νικολόπουλος:Η δίωξη κατά Ψυχάρη σε βαθμό κακουργήματος δικαιώνει τον αγώνα μου και είναι δικαίωση του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού, που ζητάει να έλθουν τα κλεμμένα πίσω

bouli13a Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως είναι γνωστό έχει συγκρουστεί μετωπικά με τους

 

«νταβατζήδες» και με τον ΔΟΛ, την ναυαρχίδα (κάποτε…) του τύπου στην Ελλάδα. Ανέλαβε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, από την εποχή Κώστα Καραμανλή,  και παρέθετε στοιχεία στην Βουλή των Ελλήνων, που αξιοποιήθηκαν από τις οικονομικές ελεγκτικές (ΣΔΟΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ) και τις δικαστικές αρχές (Οικονομικοί Εισαγγελείς)) και χτες ασκήθηκε ακόμα μία ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη του «Βήματος» Στ. Ψυχάρη, σε βαθμό κακουργήματος, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.  Η δίωξη Ψυχάρη ήρθε να προστεθεί στις διώξεις που ήδη έχουν ασκηθεί σε Αλαφούζο, Μπόμπολα, Κοντομηνά, Ρέστη, Κυριακίδη κ.α. και «υπακούει» στο αίτημα «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ».

Με αφορμή την ανωτέρω εξέλιξη, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η άσκηση δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του εκδότη Στ. Ψυχάρη για φοροδιαφυγή αποτελεί την προσωπική δικαίωση ενός πολύχρονου και πολύμοχθου αγώνα, που έχει ως στόχο την «εξάρθρωση» της νταβατζηδοκρατίας, η οποία επί δεκαετίες λυμαινόταν τον δημόσιο πλούτο ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.

Η συγκεκριμένη άσκηση δίωξης καταρρίπτει πολλούς μύθους, καθώς αποδεικνύεται ότι όταν η πολιτική και η δικαστική εξουσία δεν είναι εξαρτημένες, επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, φέρνοντας σε ισοϋψή θέση αντιμετώπισης όλους τους Έλληνες.

Ουδείς, λοιπόν, αήττητος. Ουδείς άτρωτος και ιδίως εν έτει 2016, ουδείς υπεράνω του νόμου. Κάνω την εν λόγω επισήμανση , γιατί μέχρι πρότινος πολλοί παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ της διαπλοκής, της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας, λοιδορούσαν τον αγώνα μου, λέγοντας ότι κυνηγώ χίμαιρες και ότι στο τέλος «θα σπάσω τα μούτρα μου». Όμως το αντίθετο συνέβη, καθώς έχει ήδη σπάσει το  «απόστημα» και η νταβατζηδοκρατία καταρρέει.

Ένας – ένας δε, οι δράστες της λεηλασίας και της περιφρόνησης του ιδρώτα και του «αίματος» που δίνει ο Ελληνικός λαός από το υστέρημα του την τελευταία 7ετία, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν τον Ψυχάρη στα σκαλοπάτια του Εισαγγελέα, στα ανακριτικά γραφεία και στα εδώλια των κατηγορουμένων. Και ας είναι προνοητικοί, εξασφαλίζοντας από το τώρα «ριγέ» φόρμες!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έκανε το καθήκον της. Προσωπικά έκανα το χρέος μου και έχω ήσυχη την συνείδηση μου . Η περιπέτεια του Στ. Ψυχάρη, από ανθρώπινης πλευράς, με λυπεί και ας με είχαν «περιποιηθεί» με τον πιο αναίσχυντο τρόπο, τα δημοσιογραφικά του όργανα. Υπεράνω όμως από κάθε συναίσθημα ο απολογισμός που αδιαλείπτως κάνω απέναντι στους συμπατριώτες μου μας, οι οποίοι με στέλνουν ανελλιπώς στην Βουλή.

Έχει σημασία να θυμίσω τον προκλητικό, υποτιμητικό και ειρωνικό τρόπο των ρεπορτάζ και σχολίων του ΔΟΛ σε βάρος μου. Να θυμίσω, ότι ήδη έχω ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος 6-7 «δικτατορίσκων» της δημοσιογραφίας, που προσπάθησαν να με εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά, σπιλώνοντας  την τιμή και την υπόληψη μου. Αναφέρομαι, για την ιστορία, στους Στ. Ψυχάρη, Γ. Πρετεντέρη, Β. Χιώτη, Αντ. Καρακούση, Λευτ. Γιαννακόπουλο, Ιωσήφ Πολυμίλη και Δήμητρα Κρουστάλλη.

Αντιμετώπισα ένα κρεσέντο ύβρεων και λοιδοριών. Με αποκάλεσαν  ειρωνικά «εντιμότατο» . Έγραψαν ότι όσοι φεύγουν από το «μαντρί…» θέλουν γιατρό., Ας κοιταχτούν τώρα μεταξύ τους και ας συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της περιπέτειας του αφεντικού τους, μήπως και συνέλθουν και αποφύγουν την επίσκεψη σε…γιατρό!

Φυσικά, ασκώντας τα καθήκοντα μου ουδέποτε εμφιλοχώρησε η χαιρεκακία στις πρωτοβουλίες μου. Γι αυτό και  χαίρομαι που οι τράπεζες έχουν εκπονήσει σχέδιο για να συνεχιστεί η λειτουργία του πιο ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος της χώρας μας. Χαίρομαι για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΔΟΛ, που δεν έχουν συμπράξει , ούτε … εξουσιοδότησαν τον Στ. Ψυχάρη να οδηγήσει το συγκρότημα στον ολισθηρό κατήφορο της χρεοκοπίας.

Τέλος, ελπίζω ότι η εξυγίανση του ΔΟΛ θα εντείνει τον αγώνα της συντεταγμένης πολιτείας, για να καθαρίσει η ήρα από το στάρι, στον χώρο των ΜΜΕ, προκειμένου να επανατοποθετηθεί η χαμένη, εν πολλοίς, αξιοπιστία τους».

Η νέα δίωξη Ψυχάρη σε συνέχεια Αλαφούζου,Κοντομηνά,Μπόμπολα στην λογική «φέρτε τα κλεμμένα πίσω»

https://youtu.be/QSczJzzWVsM

3 σκέψεις σχετικά με το “Νικολόπουλος:Η δίωξη κατά Ψυχάρη σε βαθμό κακουργήματος δικαιώνει τον αγώνα μου και είναι δικαίωση του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού, που ζητάει να έλθουν τα κλεμμένα πίσω

 1. ΔΟΛ: Ένα λουκέτο που άργησε πολύ

  Για άλλη μια φορά κάποιοι χρησιμοποιούν το δράμα των εργαζομένων στον ΔΟΛ για να υποστηρίξουν ότι το κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι) πρέπει να παρέμβει για να μην κλείσει μια αποτυχημένη ιδιωτική επιχείρηση. Προσοχή, όχι για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν δει μισθό από τον Αύγουστο, αλλά για να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης.

  Του Άρη Χατζηστεφάνου

  Για άλλη μια φορά κάποιοι χρησιμοποιούν το δράμα των εργαζομένων στον ΔΟΛ για να υποστηρίξουν ότι το κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι) πρέπει να παρέμβει για να μην κλείσει μια αποτυχημένη ιδιωτική επιχείρηση. Προσοχή, όχι για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν δει μισθό από τον Αύγουστο, αλλά για να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης.

  Αίφνης όσοι τσίριζαν ότι είμαστε η τελευταία σοβιετική δημοκρατία (συχνά από τις σελίδες των εφημερίδων του ομίλου) τώρα αναρωτιούνται που είναι το κράτος.

  Προχωρούν μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα…

  Είχε γράψει πολλά ψέμματα και παραλογισμούς ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αλλά ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την επιχειρηματική αποτυχία του ομίλου μόνο τα κορυφαία, ακριβοπληρωμένα στελέχη του θα μπορούσαν να ισχυριστούν.

  Όπως είχαμε σημειώσει όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα σενάρια για το κλείσιμο του Mega, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι σαν τις πολεμικές βιομηχανίες ή τα μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών – το γεγονός ότι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους δεν σημαίνει ότι θέλουμε να συνεχίζουν να λειτουργούν.

  Ένας δημοσιογραφικός όμιλος που κατασκεύαζε ειδήσεις για επισκέψεις Τούρκων πρωθυπουργών (και στη συνέχεια στήριζε την πράξη του) ήταν φυσικό να κλείσει και μόνο με τους κανόνες της αγοράς.

  Μια εφημερίδα σαν Τα Νέα που περνούσαν πολιτικά μηνύματα ακόμη και στο ωροσκόπιο δεν είναι σαφές αν γνωρίζει ποιο πραγματικά είναι το κοινό της και πως να απευθυνθεί σε αυτό.

  Μια επιχείρηση που ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της με θαλασσοδάνεια ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών κάποια στιγμή θα έφτανε στα όριά της.

  Πάντα το κλείσιμο μιας εφημερίδας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα (για την τύχη τον εργαζομένων του) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσει και πολλά ο πλουραλισμός της ενημέρωσης – εκτός αν με τον πλουραλισμό εννοούμε να δίνεται βήμα και σε κάτι ξεχασμένα πολιτικά ρετάλια όπως ο Πάγκαλος.

  Τις ειδήσεις που μετέφερε ο ΔΟΛ υπέρ των δανειστών και σε βάρος των Ελλήνων πολιτών θα συνεχίσουν να τις μεταδίδουν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

  Υ.Γ Όσο για το επιχείρημα ότι η εφημερίδα δεν έκλεισε ούτε στην κατοχή θα προτείναμε να μην το χρησιμοποιείτε και πολύ. Οι εφημερίδες του Λαμπράκη δεν έκλεισαν γιατί ο ίδιος συνεργαζόταν επιχειρηματικά με τον Γκέμπελς και αποτελούσε την φωνή τους στην κατεχόμενη Ελλάδα.

  Μου αρέσει!

 2. Ερωτήματα Ν. Νικολόπουλου στον Π. Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

  ( …Eγώ δεν είμαι ο Ψυχάρης. Είμαι ο Νικολόπουλος. Ένας απλός εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή των Ελλήνων, που δηλώνει πως θα συνεχίσει με κάθε τίμημα και κόστος τις προσπάθειες να μπει τέλος στην «νταβατζηδοκρατίας». Κήνσορας και τιμητής για μένα είναι μόνον ο λαός.
  Αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον ο κ. Ψυχάρης αδυνατεί να καταλάβει. Τον κατανοώ …)

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.