Μια (επιβεβλημένη) απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου, στον Δήμο Βερύκιο και τον Αlpha

Αγαπητέ κύριε,

Καθώς με τα ζητήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς ασχολούμαι σχεδόν από την πρώτη μέρα της εκλογής μου, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει μεγάλο κόστος. Και απόδειξη ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκώ ασυμβίβαστα από το 1989 μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πολλά εμπόδια στην πολιτική μου πορεία, αρκετές οδύνες και περιπέτειες, αλλά και ταλαιπωρίες στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.  Ωστόσο, είτε το πιστεύετε είτε όχι (δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα), το καθήκον απέναντι στην πατρίδα μου επιβάλλει να πορεύομαι εν μέσω «κεραυνών», με επίγνωση των κινδύνων.

Και τώρα, επιτρέψτε μου λίγα λόγια για τις υποθέσεις Κοντομηνά.

bouli13a

Οι ερωτήσεις μου στην Βουλή για όλους τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω, στη δε, περίοδο Καραμανλή με εντολή του ως γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νταβατζηδοκρατίας κορυφώνονται. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις μου στην Βουλή για τις υποθέσεις Κοντομηνά έχουν καταγραφεί στην μήνυση που έχω καταθέσει εις βάρος του και αποδεικνύουν ότι ο έλεγχος δεν είναι ούτε όψιμος, ούτε ύποπτος και ιδιοτελής .

Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα αυτής της κοινοβουλευτικής μάχης. Οι απαντήσεις του ΚΕΦΟΜΕΠ για την μεγάλη φοροδιαφυγή του ομίλου Κοντομηνά και οι ποινικές διώξεις, που έχουν ασκηθεί για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου και για τις άλλες κακουργηματικές πράξεις που τον έχουν καταστήσει κατηγορούμενο (παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχοντας καταβάλει και ένα μεγάλο ποσό ως εγγύηση), είναι η καλύτερη συνηγορία των πράξεων μου, χωρίς βέβαια να παραλείπω την εμπιστοσύνη των εντολέων μου – πολιτών, που με επιλέγουν ως πληρεξούσιο τους στην Εθνική Αντιπροσωπεία επί 28 συναπτά έτη.

Στην Δικαιοσύνη θα βρεθούμε για να μαρτυρήσουν από την Δ’ Δ.Ο.Υ. ο διευθυντής  και όποιοι άλλοι, καθώς και από τους οικονομικούς εισαγγελείς, δηλαδή αυτούς που καταγγείλατε από την πρωινή εκπομπή  Happy Day, ότι… «εκβιάζονται από εμένα για να δολοφονήσουν τον Κοντομηνά»!!!

Κλείνοντας, καταθέτω μερικά από τα  «καυτά» ερωτήματα. Ερωτήματα δικά μου, αλλά και των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν το «μάρμαρο» της διαπλοκής.

1] Με ποια αιτιολογία καθυστέρησε η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους, κυρίως από τον προϊστάμενο της Δ΄ ΔΟΥ κ. Αθανάσιο Στάμο εφοριακό ΠΕ/Β και την υποδιευθύντρια κα Δήμητρα Τριανταφύλλου εφοριακό ΠΕ/Β; Ο ισχυρισμός των ανωτέρω εφοριακών ότι «την προτεραιότητα των ελέγχων προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)», δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ύψους 77.000.000  ευρώ για τις οποίες ο προϊστάμενος της ΓΓΔΕ επέλεξε να μην ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

 

2] Έχει εξετασθεί από τους παραπάνω προϊσταμένους της Δ΄ ΔΟΥ ο κίνδυνος παραγραφής τόσον αστικής μορφής όσον και ποινικής τοιαύτης, εξ αιτίας της καθυστέρησής τους να περατώσουν τον έλεγχο, αν διαπιστωθεί δόλος στις παραπάνω ενέργειες του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ώστε με τα παραπάνω τεχνάσματα να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο;

 

3)Με δεδομένο ότι η έρευνα των αρμοδίων της Δ΄ ΔΟΥ  είχε πολυετή χρονική διάρκεια –άρα έχουν διακριβωθεί όλες οι λεπτομέρειες της παραβατικής συμπεριφοράς των «δωροληπτών» μετόχων–, έχουν δρομολογηθεί από τα αρμόδια υπουργεία  ενέργειες ώστε η οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου να πραγματοποιηθεί άμεσα, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του κινδύνου παραγραφής, ή θα παρατηρηθούν νέες χρονοβόρες κωλυσιεργίες, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και τους συνεργάτες του;

 

Αγαπητέ κύριε,

Με κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι σε σας και όλους τους εργαζόμενους του Alpha μια καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία, Εύχομαι επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός να παραμείνει ισχυρός και ακμαίος γιατί ο μόχθος των εργαζομένων του είναι η πιο τίμια και πολύτιμη περιουσία του.

Δηλώνω έτοιμος δε, να τύχω οποιασδήποτε εξαντλητικής εξέτασης επιθυμείτε, στο τηλεοπτικό «αέρα» για όλα αυτά τα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά την γελοία κατηγορία ότι είμαι το «πιστόλι» της κυβέρνησης, αν ήταν έτσι, μάλλον δεν θα με είχαν διαγράψει, ούτε θα με είχαν αποκλείσει από το υπουργικό συμβούλιο με τη φτηνή δικαιολογία της «ομοφοβίας».  Και για να μην μείνει αναπάντητο το ερώτημα, ναι, καλωσόρισα το Νίκο Παππά στην Πάτρα παρουσία πολλών συμπολιτών, αλλά όπως και ο ίδιος ξέρει, έχω συγκρουστεί πολλές φορές » με τη λογική και την πολιτική που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, ψηφίζοντας «ΟΧΙ».

Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι είμαι ένας πραγματικά ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος, που χωρίς προσωπικά και ταπεινά ελατήρια διεκδικώ μόνο την αλήθεια και το ξερίζωμα της σήψης, και όπως έχω καθήκον υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον, λυπάμαι, αλλά δεν φταίω εγώ. Κάτι άλλο φταίει…..

Νίκος Νικολόπουλος

 

Υ.Γ. Να σας ενημερώσω επίσης ότι, με αφορμή τα όσα αποκαλυπτικά  δημοσίευσε  η ιστοσελίδα enikos.gr στις 20/10/2016, (http://www.enikos.gr/society/415572,Poinikh-diwxh-ston-Kontomhna.html) ζήτησα να δώσουν απαντήσεις στην Βουλή οι αρμόδιοι Υπουργοί, για την φοροδιαφυγή και την διακίνηση μαύρου χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που διαπίστωσαν οι φορολογικοί έλεγχοι, αφού η μείζον υποχρέωση –-επαναλαμβάνω- όλων μας είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Δήμου Βερύκιου:

5 σκέψεις σχετικά με το “Μια (επιβεβλημένη) απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου, στον Δήμο Βερύκιο και τον Αlpha

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΚΗ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.
  ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

  Μου αρέσει!

 2. Ερωτήματα προς τον κ. Κοντομηνά στην Εξεταστική Επιτροπή

  Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον “ισχυρό άνδρα” του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά έφτασαν στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτές, ο γνωστός επιχειρηματίας με την ανοχή υπηρεσιακών παραγόντων “δώρισε” μετοχές σε συγγενείς και φίλους με την μέθοδο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να φοροδιαφεύγει, καταφέρνοντας το εξής καταπληκτικό: Για φόρο δωρεάς ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ, που έπρεπε να καταβληθεί πριν από 6 χρόνια, η Δ’ ΔΟΥ Αθηνών επέδωσε το σχετικό Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου μόλις πριν από δυο εβδομάδες…
  Για “επιχειρηματικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κοντομηνάς και με το οποίο έχουν ασχοληθεί πολλές φορές η Βουλή και η Δικαιοσύνη” κάνει λόγο στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιος είναι ο λόγος που καθυστέρησε εξοργιστικά να συνταχθεί το Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου και επισημαίνοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να εξουδετερωθεί κάθε πιθανότητα παραγραφής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπενθυμίζει μάλιστα ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς κατά την διάρκεια της εξέτασης του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απάντησε ψευδώς σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει, γεγονός που υποχρέωσε τον Νίκο Νικολόπουλο να υποβάλει μήνυση για ψευδορκία και να ζητήσει την επανάκληση του επιχειρηματία ενώπιον της Εξεταστικής.
  “Προ ημερών κατόπιν έρευνας, με αφορμή την κατάθεση πρότασης για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας του σταθμού «Άλφα» που κατέθεσε η κόρη του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία Κοντομηνά, διαπιστώθηκαν τα εξής:
  Η κα Μαρία Κοντομηνά, μέσω της κυπριακής εταιρείας Mantelord Investments LTD, που εμφανιζόταν ως μέτοχος της Άλφα Δορυφορικής, δεν διέθετε το ανάλογο «πόθεν έσχες» για τη συμμετοχή της σε αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου αρχικά 77,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια 40 εκατ. ευρώ.
  Για να αποφύγει την καταβολή φόρων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του «πόθεν έσχες» ο Δημήτρης Κοντομηνάς προχώρησε σε αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου υπέρ το άρτιον, με εξωπραγματικές τιμές διάθεσης των μετοχών, με αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας των μετοχών της Μαρίας Κοντομηνά κατά 17 εκατ. ευρώ την 3η/3/2005 και κατά 9 εκατ. ευρώ την 30ή/6/2005.
  Για το «δώρο» αυτό, όμως, η Μαρία Κοντομηνά δεν κατέβαλε τους αναλογούντες σύμφωνα με τον νόμο φόρους, αλλά και δεν δήλωσε το «δώρο» στην αρμόδια εφορία (Δ΄ ΔΟΥ), φοροδιαφεύγοντας για μία 10ετία σε ποσόν ύψους μεγαλύτερο των 10 εκατ. ευρώ.
  Την ίδια διαδικασία ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς «δωρίζοντας» ανάλογα ποσά σημαντικής αξίας και σε άλλα άτομα ή φορείς, όπως 1) στον κ. Γεώργιο Ψαρά, 2) στην εταιρεία Ιnterfinance, Σύμβουλοι Οικονομικών Υπηρεσιών, 3) Άλφα Entertainment A.E., ώστε με τη χρησιμοποίηση «αχυρανθρώπων» να φοροδιαφεύγει.
  Η συνολική φοροδιαφυγή για το σύνολο των «δωρηθέντων» ποσών στους προαναφερόμενους «αχυράνθρωπους» έχει υπολογισθεί στο ποσόν ύψους 77.000.000 ευρώ (!!!)”, σημειώνει στην ερώτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος.
  Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή “οι ανωτέρω ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα δεν πλήρωσαν προς το Ελληνικό Δημόσιο τον απαιτούμενο φόρο Δωρεάς ύψους 77.000.000 ευρώ, διότι προφανώς ως παρένθετα πρόσωπα πίστευαν ότι ο «δωροδότης» θα κατέβαλλε εκείνος τον συγκεκριμένο φόρο ή θα φρόντιζε για την απαλλαγή τους σε κάθε αστική ή ποινική απαίτηση μέσω των γνωριμιών που διέθετε σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού. Απόδειξη των «γνωριμιών» αυτών αποτελεί το γεγονός ότι ενώ τα παραπάνω είχαν τεθεί υπ’ όψιν των φορολογικών αρχών προ 6 ετών(!!!), μόλις πριν από 2 εβδομάδες η Δ΄ ΔΟΥ επέδωσε το σχετικό Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου. Η καθυστέρηση αυτή πέραν της πρωτοφανούς διάρκειάς της και βεβαίως της απώλειας εσόδων του Δημοσίου σε μια εποχή χειμάζουσας οικονομίας εμπεριέχει ακόμη και τον κίνδυνο της παραγραφής λόγω καθυστέρησης στις ενέργειες των υπευθύνων της Δ΄ ΔΟΥ”.
  Καταλήγοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά να μάθει “με ποια αιτιολογία καθυστέρησε η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους κυρίως από τον προϊστάμενο της Δ΄ ΔΟΥ κ. Αθανάσιο Στάμο εφοριακό ΠΕ/Β και την υποδιευθύντρια κα Δήμητρα Τριανταφύλλου εφοριακό ΠΕ/Β; Ο ισχυρισμός των ανωτέρω εφοριακών ότι «την προτεραιότητα των ελέγχων προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)», δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ύψους 77.000.000 ευρώ για τις οποίες ο προϊστάμενος της ΓΓΔΕ επέλεξε να μην ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Και αν έχει εξετασθεί από τους παραπάνω προϊσταμένους της Δ΄ ΔΟΥ ο κίνδυνος παραγραφής τόσον αστικής μορφής όσον και ποινικής τοιαύτης, εξ αιτίας της καθυστέρησής τους να περατώσουν τον έλεγχο, αν διαπιστωθεί δόλος στις παραπάνω ενέργειες του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ώστε με τα παραπάνω τεχνάσματα να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο;”.
  economy365

  Μου αρέσει!

   1. με τιποτα δε γελαμε στο 31′.

    Βεβαια αν ξανακουσουμε το 9.35″ δεν το αποφευγουμε .

    Ενας Καρατζαφερης ενας Παπανωτας κι ενας Τραμπ !
    τα ρεστα σας…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.