Νικολόπουλος:Να περάσει και από το ταμείο ο κ.Ψυχάρης…

«Έγιναν καταλογισμοί στον Ψυχάρη, θα περάσει κι από το «ταμείο» του ΕΣΡ;»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚΔΟΤΗΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνεπής στον πολυμέτωπο αγώνα του με τα πλοκάμια της διαπλοκής, που έχουν συντείνει καθοριστικά στην καταστροφή του τόπου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παρακολουθεί από κοντά τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη και ήδη έχει καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν γίνει καταλογισμοί σε βάρος του γνωστού εκδότη.

bouli13a

«Χαίρομαι γιατί ουδείς πλέον βρίσκεται στο απυρόβλητο και για ουδένα ισχύει το «προνόμιο» του ακαταδίωκτου» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μόλις έγινε γνωστή η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Στ. Ψυχάρη για την «τρύπα» των 45 εκατομμυρίων ευρώ, που εμφανίζεται σε μη δηλωθέντα εισοδήματά του. Και πρόσθεσε:

«Η μάχη κατά του κατεστημένου που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας βρίσκεται στην κορύφωσή της και οφείλουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή είναι το ακόλουθο:

«Θέμα: Έχουν γίνει καταλογισμοί σε βάρος του Στ. Ψυχάρη;

Νέες κατηγορίες για βαριά κακουργήματα απαγγέλθηκαν στον Σταύρο Ψυχάρη για την «τρύπα» των 45 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε στα εισοδήματά του. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Το τεράστιο ποσό εντοπίστηκε έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στα εισοδήματα του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ από το 2000 και ένθεν. Στη συνέχεια, κι ενώ το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε διά υπομνήματος, αφού δεν παρέστη αυτοπροσώπως στις εισαγγελικές αρχές.

Πλέον ο Στ. Ψυχάρης, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, θα κληθεί με την ιδιότητα του κατηγορούμενου να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα ακόμα και να διατάξει την προφυλάκισή του αν θεωρήσει ότι ο εκδότης δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Στ. Ψυχάρη εκκρεμεί και ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο Στ. Ψυχάρης τα τελευταία έξι «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων, την ίδια στιγμή που ο τραπεζικός δανεισμός ήταν ισχνός, αν όχι ανύπαρκτος, για χιλιάδες επιχειρηματίες και απλούς πολίτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, ο Στ. Ψυχάρης έπαιρνε «χαλαρά» προσωπικά δάνεια εκατομμυρίων χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εξασφαλίσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το τραπεζικό σύστημα. Μαζί με τον Στ. Ψυχάρη διώκονται ποινικά για κακουργηματική απιστία και τα μέλη των επιτροπών χορηγήσεων της Alpha Bank που υπέγραφαν για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων.

Επίσης, ο Στ. Ψυχάρης έχει παραπεμφθεί σε δίκη και για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του για τα οικονομικά έτη 2010-2014. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο πήρε αναβολή για τις 28 Μαρτίου 2017.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

 1. Έχετε ερωτήσει τον αρμόδιο Γ.Γ. Εσόδων πόσα έχει εισπράξει από τα καταλογισθέντα εις βάρος Στ. Ψυχάρη;
 2. Έχετε ερωτήσει τι μέτρα έχει πάρει το ΕΣΡ για τον μέτοχο του MEGA και του ΡΦ BHMA;»

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Νικολόπουλος:Να περάσει και από το ταμείο ο κ.Ψυχάρης…

 1. Ερωτήματα Ν. Νικολόπουλου στον Π. Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

  ΦΑΜΕΛΛΟΣ – ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ…

  ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΠΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΤΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Νικολοπουλος.Με ένα δημοσίευμα εφάμιλλο μιας εκδοτικής “Πομπηίας” που καταστρέφεται στα χέρια του συγκεκριμένου εκδότη και ένα οικτρό συμπίλημα αναπόδεικτων κατηγοριών, ανεκδιήγητων αφηγήσεων και χολής, επιχείρησε το “ΒΗΜΑ” να “απαντήσει” στην ομοβροντία των καταγγελιών μου για τα έργα και τις ημέρες του τελευταίου καιρού. Χωρίς να τηρεί καν τα προσχήματα, χωρίς ένα “φύλλο συκής” της περίφημης δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πιστό στη νταβατζίδικη αρχή «δικό μου είναι το φύλλο ό,τι θέλω γράφω», η πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα της κεντροαριστεράς, διεκδικεί επιδόσεις που θα ζήλευαν και οι πιο “κίτρινες” φυλλάδες του περιθωρίου.
  Φυσικά, αναφέρει πολλά και διάφορα, όμως αποφεύγει να αναφερθεί στην ταμπακιέρα. Δηλαδή, στις δημόσια διατυπωμένες καταγγελίες μου για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη, για πολλές από τις οποίες μάλιστα καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Επί της ουσίας πρόκειται ένα κείμενο γεμάτο ύβρεις, κακοήθεια και αερολογίες. Το συνήθιζε πάντα ο κ. Ψυχάρης και οι παλιές συνήθειες δεν σταματούν…
  Eγώ δεν είμαι ο Ψυχάρης. Είμαι ο Νικολόπουλος. Ένας απλός εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή των Ελλήνων, που δηλώνει πως θα συνεχίσει με κάθε τίμημα και κόστος τις προσπάθειες να μπει τέλος στην «νταβατζηδοκρατίας».

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.