ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι μεθόδευσαν την καταστροφή της Ελλάδας. Η επιστολή της έσχατης προδοσίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Μια επιστολή-κόλαφο για τις προθέσεις και τις μεθόδους του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για παράβαση καθήκοντος, φέρνει στο φως η εφημερίδα κυριακάτικη Δημοκρατία.

Η επιστολή έχει αποστολέα τον Γεωργίου και απευθύνεται στον Πόουλ Τόμσεν με την οποία ο Έλληνας επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας ζητεί να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η «φίμωση» του Δ.Σ. ήταν καθοριστικής σημασίας αφού τόσο ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νικ. Λογοθέτης, όσο και το μέλος Ζωή Γεωργαντά, εξέφραζαν σφοδρές αντιρρήσεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, το οποίο ξεκίνησε από το 6% για να καταλήξει να σταλεί από τον Γεωργίου χωρίς καμία συναίνεση από το Δ.Σ., στην Eurostat στο 15,6%.

Η αύξηση αυτή ήταν και το «διαβατήριο» για την επιτροπή του Μνημονίου.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Γεωργίου είχε παρατύπως εργασιακή σχέση με το ΔΝΤ, και η επιστολή απευθύνεται στον Τόμσεν σε φιλικό τόνο ενώ κοινοποιείται και σε δύο στελέχη της Eurostat, κάτι που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αποδεικνύει την άμεση συμμετοχή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 και να φιμώσει το υπόλοιπο Δ.Σ.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, υποτίθεται ότι ήταν ο εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, ως σύμβουλος «επί τεχνικών θεμάτων».

Το μεταφρασμένο κείμενο της επιστολής

Αγαπητέ Poul,

Όπως γνωρίζεις, η ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση με κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, δημιούργησε την ανάγκη δημιουργίας μιας πρότασης για τροπολογία στον Ελληνικό Στατιστικό Νόμο (3832) με στόχο να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου του Δ.Σ.). Αυτή ήταν η πρόταση του νομικού συμβούλου (ειδικού) της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, Χάλκριμουρ Σνόρανσον. (Τόσο η άποψη του Σάμουελσον όσο και οι παρατηρήσεις του Σνόρανσον σχετικά με αυτήν είναι συνημμένες).

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι δύο ειδικοί της Eurostat καθώς κι ένας Έλληνας ειδικός στο Δημόσιο Δίκαιο, τον τελευταίο μήνα, συνέταξαν μια πρόταση για τροπολογία του νόμου 3832, την οποία υπέβαλα χθες στον υπουργό Οικονομικών.

Η προτεινόμενη αλλαγή περιλαμβάνει την απαραίτητη νομική προστασία (τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά), την οποία επίσης συνάπτω. Αυτά τα κείμενα εστάλησαν επίσης και στον γενικό διευθυντή της Eurostat κ. Ραντεμάχερ.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat μόλις άνοιξε και πάλι το θέμα του διορισμού του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ στο Κοινό Γενικό Στατιστικό Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας, με την παρατήρηση ότι αποτελεί σημαντικό κίνδυνο συνολικά για τη μεταρρύθμιση του στατιστικού συστήματος και απαιτεί, μεταξύ άλλων και αλλαγές στον νόμο, ώστε να προωθηθεί. Αυτό το θέμα, που αποτελεί «κόκκινη σημαία», αναμένεται να συζητηθεί στο ECOFIN στις αρχές Νοεμβρίου, εκτός εάν θίξει το ζήτημα η ελληνική πλευρά.

Όπως βλέπετε από τα συνημμένα κείμενα, οι αλλαγές στον νόμο αναφέρονται λεπτομερώς. Κάποιοι νομικοί κύκλοι μπορούν να το θεωρήσουν υπερβολικά λεπτομερές,, αλλά δικαιολογείται διότι α) ο νόμος 3832 είναι ήδη πολύ λεπτομερής και β) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι του προέδρου και του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου) στον ίδιο νόμο, καθώς σημειώνονται διαρκώς παρερμηνείες του υπάρχοντος νόμου από κάποια μέλη του Δ.Σ. με καταστροφικά αποτελέσματα για την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλη τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές στατιστικές.

Ίσως επιθυμείς να συζητήσεις το θέμα αυτό με τον κ, Σνόρανσον, ο οποίος ως εκπρόσωπος της Eurostat μέσα στην ΕΛΣΤΑΤ έχει εμπειρία της όλης κατάστασης από πρώτο χέρι. Το καθήκον που έχουμε μπροστά είναι να περάσει η προτεινόμενη τροπολογία «όπως είναι» όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει.

Ο κίνδυνος είναι ότι η τροπολογία (στην περίπτωση που η κυβέρνηση την προωθήσει) μπορεί να υποστεί αλλαγές, με την επίκληση της ανάγκης για συμβιβασμό, κι έτσι η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, κάτι που δεν είναι προς όφελος κανενός.

Εγώ κι ο Έλληνας νομικός, όπως και οι κ. Σνόρανσον και Σάμουελσον, στους οποίους επίσης στέλνω αυτό το μήνυμα, είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτησή σας που αφορά την τροπολογία και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να δημιουργηθεί η πρόταση.

Θα σε πάρω και τηλέφωνο προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου,

Ανδρέας»

Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

51 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι μεθόδευσαν την καταστροφή της Ελλάδας. Η επιστολή της έσχατης προδοσίας.

 1. Η σκατομυγα zaglos που ειναι;
  Ρε σκατομυγα εσυ δεν εγλυφες ΓΑΠ και Πασοκοκαρια στο pride λεφτα υπαρχουν τωρα τι λες παλιοαδερφη zaglos;
  Πες στους φιλους εδω τι ελεγες τοτε για τα μνημονια και το δντ!
  Κοτα χεσμενη που εισαι ρε;

  Μου αρέσει!

  1. ——————————————
   ΑΝGELA ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ !

   ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΨΑΡΙ, ΚΑΛΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ . .
   ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΡΑΧΗ
   ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ
   ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ KATAΦΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΩ

   Μου αρέσει!

  1. ΕΛα σταμάτα με το εν μέρει αστείο, εν μέρει μισοσοβαρό!
   Τι άλλο να σου πούμε για να το καταλάβεις;
   Κόψε τις πολλές παπάτζες.
   Άλλαξε/γύρισε κασέτα.
   Το παράκανες εν μέρει, δεν νομίζεις ;

   Μου αρέσει!

  1. https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18813713_10212562027353053_7486109941529359560_n.jpg?oh=7607a29457c0dbcae9adfa7c44864401&oe=59E91F43

   (μερική ερμηνεία απο την 2η παράγραφο μετά το κόκκινο περίβλημα έως το τέλος της επιστολής ]

   Dear Poul *As you will see from the attachements . .
   The risk is that the amendement (in case the government pushes it forward) may be modified, claiming the need to compromise, and in the situation may thus remain critical and disfnunctional, which is something that one cannot afford.

   I will also be calling you to discuss the mater
   With my best regards
   Andreas*
   ——————————————-
   Αγαπητέ Πόουλ (και όχι Αγαπητέ Κύριε Πόουλ Τόμσεν)
   Όπως θα δείς στα συνημμένα . .ο κίνδυνος είναι ότι η τροποποίηση (στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει) μπορεί να (την) αλλάξει, θέτοντας ανάγκη συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, κάτι που δεν μπορεί να αντέξει κανείς [-κατά πιστή ερμηνεία-] ενώ στην περίπτωση αυτή και ιδιοματικώς, σημαίνει «κάτι που δεν μας συμφέρει να συμβεί»

   Θα σου τηλεφωνήσω επίσης να συζητήσουμε το θέμα. **Με τις καλύτερες ευχές μουΑντρέας (και όχι Αντρέας Γεωργίου)

   ______________________________________________
   σημ.
   [*]
   Όταν μία επιστολή ή καί έγγραφο, στερείται καθιερωμένης τυπικής διατύπωσης, τότε παύει να θεωρείται υπηρεσιακής χρήσεως και θεωρείται ώς αλληγροφία προσωπικής χρήσεως μεταξύ δύο ατόμων που έχουν προηγουμένως εγκαθυδρίσει προσωπικου επιπέδου..

   [**]
   Συζήτηση όποιου υπηρεσιακού θέματος διά τηλεφώνου, κάθε άλλο παρά επίσημη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, εκτός αν έχουν προηγουμένως τηρηθεί οι απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες καταγραφής της.

   Μου αρέσει!

   1. Δεν μας χεζεις ρε νταλαρα.
    Θα σε πηδηξω εγω κανονικα εκτος τυπικης διατυπωσης
    και μετα θα βγω υπηρεσιακα να σου πω ηταν αναγκαιο το πηδημα
    γι’αυτο επρεπε να παρω και τον Paul τηλεφωνο να συνεννοηθούμε .
    Μακακες παιζετε με τις λεξεις και με τις διατυπωσεις.

    Μου αρέσει!

 2. Πολυ ωραια. Θα μαζευτουμε ολοι εδω οι σχολιογραφοντες στο «olympia-survivor-papantoniou-rouvas-katereuse».gr και θα τους δειξουμε! …

  Οι αλητες! Με ποιους νομιζουν οτι τα εβαλαν; Με τους σχολιογραφους ΤΟΥ OLYMPIA… Μαυρο φιδι που τους …εφαγε;;; …ναι , ναι τους ΕΦΑΓΕ…

  …Λογαριαζαν χωρις τους ενδοξους σχολιογραφους… …του «olympia», ετσι;;; …αλι σ,αυτους και βαι σ’αυτους… …η καθαρσις ηλθε!

  Μου αρέσει!

  1. Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου !
   Κανένα φίδι μαύρο, άσπρο, μικρό ή μεγάλο δεν δύναται (αδιανόητο) να φάει τους ΕΛΛΗΝΕΣ ενώ εκείνοι άνετα μπορούνε περί του αντιθέτου.
   Η εξήγηση είναι μοναχά μία.
   Ότι, δηλαδή, επειδή θα του κάτσουν οι συμπολίτες μας στο λαιμό αποφεύγει το ερπετό τις λοβιτούρες, τα παίγνια και τα τσαλιμάκια μαζί τους.
   ΄Οσο για τους σχολιογράφους του σάϊτ,
   τους οποίους επικαλείσαι,
   αυτοί κι αν είναι ετοιμοβαρείς.

   Μου αρέσει!

 3. Αυτά τα έχουμε πει άπειρες φορές και δεν
  κερδίζουμε το παραμικρό με επαναλήψεις
  αφήνοντας να μας ξεφεύγουν σοβαρότατα
  θέματα.
  Λοιπόν, για τα τρομοκρατικά του Λονδίνου
  μίλησαν σχεδόν οι πάντες αρχίζοντας από
  τον κυρ Βασίλη το Λεβέντη με το όνομα
  και φτάνοντας στους Τσίπρα, Προκόπιο,
  κυρία Φώφη, κυρ Σταύρο (Θεοδωράκη)
  και τους υπόλοιπους «ηγέτες» και αρχηγούς
  κομμάτων και αποκομμάτων περιλαμβανομένου
  του υπουργού της αστυνομίας.
  Ουδείς από αυτούς όμως είπε κάποτε έστω και
  μία λέξη για την εξάρθρωση ακόμη και ενός
  από τα λαθρεμπόρια που λυμαίνονται τον
  πλούτο της χώρας και διαφθείρουν με το
  άφθονο χρήμα που διαθέτουν συνειδήσεις
  και το ήθος της κοινωνίας!
  Ούτε μία λέξη…
  Τυχαίο;
  Δεν νομίζω.
  Δεν ξέρω αν φοβούνται ή εκβιάζονται.
  Πάντως δεν έχουν πει ούτε μία λέξη εκτός
  βεβαίως από παρλαπίπες….

  Μου αρέσει!

  1. Λές λές λές και τίποτα δεν λές.
   Σου φταίνε όλοι και διόλου απίθανο κάποιος απ’ όλους να φταίει.

   Το ερώτημα όμως ειναι και που μια ζωή θα σε κυνηγά :
   εσύ προσωπικά γνωρίζεις αν πραγματικά έχει γίνει νοθεία ή γράφεις ότι έχεις ακούσει, ή, αισθάνεσαι ότι η γνώμη σου είναι σωστή επειδή όλοι λένε το ίδιο ;

   Έχεις μπεί ποτέ στο web page της Ελστάτ, της Eurostat, ή του υπουργείου οικονομικών, ή να εξετάσεις άν κάτι αληθεύει σύμφωνα τα πρακτικά της Βουλής και να ελέγξεις (ανά χρονολογία) άν όλα τα στοιχεία που ακούς ή διαβάζεις δεξιά-αριστερά αληθεύουν ;

   Έκανες ποτέ σου κάποιο προσωπικό έλεγχο για το χρέος, για το έλλειμμα και την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν η Ελλάδα την χρονολογία εκείνη και σε σύγκριση με εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ;

   Ξεκίνα ρε μάγκα (φιλικά) αν πραγματικά νοιάζεσαι για την πατρίδα σου και μην κάνεις το λάθος να νευριάσεις μαζί μου . . πήδαμε με εμένα ή πές ότι είμαστε μιά ζωή φίλοιι.

   (Α!, πρίν το ξεχάσω, δεν πηδάω κανένα κόμμα, μιλάμε για πατρίδα)

   Μου αρέσει!

 4. http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/money-power-wall-street/transcript/

  http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/money-power-wall-street/

  Παρακολουθηστε και τα τεσσερα φιλμ του PBS – section FRONTLINE Wall Street και απο την ερευνα που εκαναν οι αξιοπιστοι
  δημοσιογραφοι του PBS θα παρακολουθησετε το πως ξεκινησε η οικονομικη κριση, με ποιο τροπο μπηκαν οι Γερμανοι στον τσογο με ποιες
  Γερμανιες Τραπεζες, πως εχασαν τα λεφτα τους, πως την πατησε ο Σοιμπλε και ολη η Γερμανια.
  Την στημενη εισοδο της Ελλδας στο ευρω. με την συμμετοχη και συνεργασια ολων των κυβερνησεων της ΕΕ και πως εστησαν την παγιδα για να πεσει η Ελλαδα, στον δρομο για την καταστροφη.
  Ο Παπακωνσταντινου, Παπανδρεου, Σημιτης, Καραμανλης, Βενιζελος,Σαμαρας, Τσιπρας σχεδιασαν την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελληνων και την καταστροφη της Ελλαδας μεχρι και σημερα και συνεχιζουν καθε ημερα να δολοφονουν τους Ελληνες.

  Κωστας 6/4/2017

  Μου αρέσει!

  1. Διάβασε ρε Κωστα λιγάκι ελληνικό συντακτικό και δές (στο εξώφυλλο μάλιστα, που το λέει και με μεγάλα γράμματα) ότι η λέξη «Καραμανλής» δεν συντάσσεται ποτέ αγόρι μου με τις άλλες αηδίες που αναφέρεις.

   Μου αρέσει!

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτως.Ο καθενας απο αυτους ειχε τον τον ρολο του.Π.χ ο ΤΣΙΠΡΑΣ να καθαριση τα μιασματα μισθωτους και συνταξιουχους και φυσικα ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ της δημοκρατιας που ειχε αναφερθει στην αντισυνταγματικοτητα του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

   Μου αρέσει!

  3. Τι με νιάζη εμενα ρε μεγάλε?
   Εγώ sarvivor βλέπω και θελω να το πάρει η εβριδήκη που έχει κε ωραίο κω-ο.

   Μου αρέσει!

 5. εκεινα τα χρονια ολυμπιαδα…………………………επεφτε πολυ κυνηγι…………………κανονικα παιδια οχι τιποτα δισεκατομμυριουχοι……………………4 παιδια βαζαμε απο 2 δραχμες να φτιαξουμε ενα ταλιρακι…………..να πιουμε…..ειχε φτασει η φαση οι ασφαλιτες να χουν παρει ολα τα παρκα…………………………….ειχαμε γινει……………………βλεπουμε φατσα καρτα το μουσειο……………………το μακεδονικο…………………….την αυλη…………………αντε να κανουμε μπουκα να στριψουμε στο μουσειο τριφυλλα…………………..ειπα θα μας δεσουνε και αλλαξα γνωμη στους μαγκες………………..πιο κατω ειναι οι καβατζες απ την βιλα του λαζου………………..το καστρο…………..στριβουμε……..γιναμε….στα καπακια σκανε κατι πιτσιρικια…………………αναρχες κραυγες…………..τοσα κλεψαμε φωναζουν και κανονιζουν την μοιρασια………….η κλικα……………σκαει μυτη ο αλεξ και αρχιζει τις παπαρολογιες……………..τον βαζουν οι αλλοι στο κεντρο γυρω γυρω με τα ποδηλατα και τρωει της χρονιας του………………..το θυμαμαι αυτο ολυμπιαδα…..αλλα που να παει το μυαλο μου………..βαζω φωνη να τους διαλυσω……..φευγουνε μεσα σε κατι δεντρα………………..αλλα το κακο ηδη ειχε δρομολογηθει…………………….ξερουν που τον θαψανε και δεν μιλανε………………….οσο για τους δικηγορους που σκανε στα τηλεοπτικα παραθυρα παιδοφυλλοι κανονικα και μετον νομο…………………

  Μου αρέσει!

   1. ποια ηταν η διαθεση και οι εκφρασμενες επιλογες της πρεσβειας ΗΠΑ φανερα απο το2006 απεναντι στην λυβερνηση Καραμανλη ;
    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ;

    Μου αρέσει!

 6. Aν είχαμε κυβέρνηση τον τσιπροκαμμενο , θα τον είχε κλείσει φυλακή τον γεωργίου ….ειδικά ο μπούλης οπαδός του μπουχέσα της ραφήνας και ναι σε όλα , θα τον έστελνε στο γουδί .
  Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταλάβει ο λαός και να ψηφίσει γιά κυβέρνηση τσιπροκαμμενο γιά να πολεμήσει την διαφθορά σε αυτό τον τόπο ….ή τουλάχιστον να ξαναφέρει στο προσκήνιο τον κκβ΄, τον αδικημένο που ήπιε το αμίλητο νερό.αλλά στο δημοψήφισμα μου βγήκε 2 μέρες πριν να κάνει διάγγελμα στην τηλεόραση να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ .

  Μου αρέσει!

  1. ….να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ …

   Τι να ΕΛεγε δηλαδή;
   Πού να πάμε να ζήσουμε;
   Με το μπαγκλαντές, τη ζουαζιλάνδη ή νομίζεις ότι στη ζιμπάμπουε θα ταν καλύτερα;
   Ο ΕΛΛΗΝΑΣ,
   καλώς ή κακώς,
   έμαθε το πρώτο τραπέζι πίστα.
   Με όλα τα άλλα συμβιβάζεται κι αυτό είναι που τον αρρωσταίνει.
   Άμα υπήρξες ΜπαρτσΕΛόνα μετά πως να πας να παίξεις σε γήπεδο με τρείς σειρές κι αυτές προχειροφτιαγμένες ξύλινες κερκίδες, στην κάτω Ραχούλα, με ξερό κατάξερο χώμα αγωνιστικό χώρο ;

   Μου αρέσει!

 7. ..Δεν ξέρω τι λέτε εσεις,αλλά,όταν κάποιος σου κουνάει το δάχτυλο,ή του το δαγκώνεις,ή,του το χώνεις στον κ@λο του!-Αν είσαι Ανδρας βέβαια!….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Όλοι ήθελαν τότε (ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί) μία «φτιαχτή» οικονομική αποτίμηση της χώρας που θα διέσωζε τις τράπεζες (ευρωπαϊκές και ντόπιες) και δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για το αν ήταν αλήθεια ή όχι, αν οδηγούσε στο σωστό «φάρμακο» ή όχι, ή ακόμα αν η «διάγνωση» του προβλήματος ήταν η αντιδιαμετρική του πραγματικού…

  Η παρέα του Σημίτη θυσίασε κάποτε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας για να βάλει τη χώρα στο ευρώ και ως αντίδοτο βρήκε το φτηνό δανεισμό και την επέκταση του banking σε Βαλκάνια και Αν. Ευρώπη. Η κατάρρευση του banking από την κρίση του 2008 κατέστρεψε αυτές τις δραστηριότητες των ελληνικών τραπεζών, οδήγησε σε 250 δισ. κρατικών εγγυήσεων και εντέλει σε ένα «κλείδωμα» της χώρας μέσα στο ευρώ, χωρίς να της έχει απομείνει κανένα παραγωγικό μοντέλο (που έτσι κι αλλιώς όλοι ήξεραν από την αρχή ότι ήταν αδύνατο να έχει μέσα στο ευρώ).

  Μου αρέσει!

  1. Σωστός.

   Τα λεφτά ήταν ήδη φαγωμένα και στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

   Με το PSI κούρεψαν αέρα όπως και με τα κρατικά ομόλογα.

   Με αυτό το τρόπο «κάλυψαν» τα κλεμμένα.

   Μου αρέσει!

  1. Αγρινιώτες.
   Οι … Σουηδοί των Λευκαδίων !
   Έτσι τους λένε όταν τους σχολιάζουν αναμεταξύ τους.

   Μου αρέσει!

 9. Όλα προσχεδιασμένα από το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από τη ΝΔ !!

  Οργανωμένο σχέδιο να αλυσοδέσουν την πατρίδα μας με τα μνημόνια.

  Τώρα εξηγείται η αγωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να «αθωώσουν» τον Γεωργίου…..!!!

  Όλοι στο κόλπο.

  Μου αρέσει!

  1. Υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα ?

   Μα αν υπήρχε δεν θα φτάναμε εδώ !!

   Χουντόσκυλα,φασιστοειδή,εξαγοράσιμη και τρύπιοι στο μεγαλύτερο βαθμό.

   Και όσοι είναι έντιμοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα θηρία.

   Είναι τα ίδια ακριβώς «θηρία» που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη,που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια τον Οδυσσέα Ανδρούτσο κτλ.

   Οι «απόγονοί» τους.

   Μου αρέσει!

   1. Είναι τα ίδια ακριβώς «θηρία» κι από την άλλη που σθεναρά αποφάσισαν και αποφυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη !
    Αυτό γιατί δεν το αναφέρεις;
    Δεν ανήκει στα υπέρ της Δικαιοσύνης;

    Όσο κι αν «μαύρισε»,
    όσο κι αν επιχείρησαν να την σκιάσουν,
    να πού, ως από μηχανής ΘΕΟΣ πάντοτε,
    όλο και κάποιοι «τρελοί/ανόητοι» σαν τους Τερτσέτη, Πολυζωϊδη σκάνε μύτη,
    σαν φωτεινά παντοτινά παραδείγματα Δικαστών από το πουθενά και,
    τους χαλάνε τη…. μανέστρα !
    Αρσενικοί και μοδιστρούλες.

    Μου αρέσει!

  2. Δικαστές και εισαγγελείς είχε η Ιταλία που τα έβαλε με τη μαφία.

   Κάποτε ρώτησαν ένα εισαγγελέα στην Ιταλία γιατί δεν κάνεις παιδιά και απάντησε ξέρω ότι κάποια στιγμή θα με δολοφονήσουν και δεν θέλω τα παιδιά μου να είναι ορφανά.

   Και είχε δίκιο,η μαφία τον δολοφόνησε μαζί με την γυναίκα του,τοποθετώντας εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του.

   Εδώ οι δικαστές και οι εισαγγελείς έχουν συμβιβαστεί με την διαπλοκή και τη μαφία από τη γέννηση του Ελληνικού κράτους.

   Μου αρέσει!

 10. Ο πρωθυπουργός ψηφίζει και υλοποιεί μέτρα, αν και έλεγε πως,
  «τίποτα δεν θα εφαρμοστεί εάν δεν γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»…
  Με αυτές τις «ειλικρινείς και καθαρές εξηγήσεις» επιδιώκει να
  εξοικονομήσει σε πρώτη φάση 20,6 εκατομμύρια ευρώ!

  Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν σαφείς:
  «Χωρίς εφαρμογή μέτρων για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν»… Παρόλα αυτά,
  η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε «κωλοτούμπα» και μάλιστα με… αφορμή τα νέα «ψαλίδια».

  Η αρχή έγινε και μάλιστα σε μία από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
  Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίξει τους ανέργους και να φροντίσει ώστε να μειωθεί
  η ανεργία (όχι εικονικά), αποφάσισε να κόψει σε όσους άνεργους νέους είναι έως
  29 ετών, το «δικαίωμα» να λαμβάνουν για ένα μικρό διάστημα το ποσό των 60 ευρώ μηνιαίως!

  Ο μνημονιακός νόμος 4472/2017 (άρθρο 57) ήταν σαφής και τέθηκε πλήρως σε εφαρμογή.
  Το πενιχρό επίδομα των 60 ευρώ μηνιαίως που ελάμβαναν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά
  εργασίας για πέντε μήνες καταργήθηκε και επίσημα από τις 19 Μαΐου 2017!

  Αυτό και αν είναι ανάπτυξη, 60 ευρώ τον μηνα ρε ελεεινοί απατεώνες,
  και τα κόψατε από τα παιδιά? κομμουνιστικά σιχάματα!

  Μου αρέσει!

 11. Η κυρία (Κ. Γεωργαντά αν θυμάμαι καλά) όταν αποκάλυψε αυτή την υπόθεση για την διόγκωση του ελλείμματος , δεν θα μπορούσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα , να γίνει επανεξέταση των στοιχείων , να βρεθεί η πραγματικότητα , να αποδοθούν ευθύνες , ακόμα και στο ΓΑΠ και η χώρα να μην μπει στα μνημόνια (ουτοπίες !!!!!)

  Τώρα ακούμε :

  Ο Πεταλωτής ομολογεί: Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές στο σημείο να κηρύξουμε χρεοκοπία .

  Τυχαίο???

  http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/324657-o-petalotis-omologei-to-2010-ftasame-polles-fores-sto-simeio-na-kiriksoume-xreokopia

  Ο ΓΑΠ ,ένας άνθρωπος που είχε διατελέσει υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ,τόσα χρόνια αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενημερωμένος από τον Προβόπουλο ,ενα χρόνο κυβέρνηση , δεν ήξερε την πραγματική κατάσταση της χώρας και μοίραζε επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης???

  Η κατασυκοφάντηση της χώρας μας (διεφθαρμένοι) , δεν υπάρχει σάλιο από τον Λοβέρδο κ.λ.π , έγινε από την πολλή εξυπνάδα ?????

  Το ότι το χρέος της χώρας μας , έγινε διακρατικό με ότι αυτό συνεπάγεται , το ότι μας έβαλε σε μνημόνιο το έκανε από απερισκεψία ή σκοπίμως????

  Και τώρα θέλει να μας ξανασώσει!!!!

  Αν δεν είχαν παραγραφεί τα αδικήματα λόγω του νόμου Βενιζέλου , ίσως να είχε εξαφανισθεί από προσώπου γης.

  Να δούμε ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ιστορίας.

  Να μην δούμε να επαναλαμβάνεται η ιστορία Τζοχατζόπουλου , ή θα γίνει κουκούλωμα της υπόθεσης .

  Και μπορεί να καταδικασθεί ο Γεωργίου σε πολυετή κάθειρξη , αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί θα κυκλοφορούν ελεύθερα , λόγω παραγραφής .

  Το μάρμαρο δυστυχώς το πληρώνει ο απλός κόσμος.

  Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χορεύει ζεϊμπέκικο στο Βαθύ Ιθάκης , για τις επιτυχίες του σαν υπουργός ή της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ?????

  Η Νατάσα αν δεν ήταν σύζυγος του Καραμανλή θα είχε αυτή τη θέση σήμερα στο Δημόσιο???

  Η Περιστέρα του Αλέξη , αν δεν ήταν σύντροφος του Αλέξη , θα είχε διορισθεί στο Δημόσιο???

  Οι βουλευτές και η κυβέρνηση απολαμβάνουν τα προνόμια τους και απλός κόσμος υποφέρει.

  Τα λόγια είναι περιττά .

  Στη κατάντια που βρισκόμαστε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του .

  Μου αρέσει!

 12. Αυτους εγλυφε η σκατομυγα zaglos στο pride ΓΑΠ και Πασοκοκαρια λεφτα υπαρχουν τωρα το παιζεις χρυσαυγουλο επαναστατης της πορδης η σκατομυγα zaglos

  Μου αρέσει!

 13. Υπάρχουν τυπακια που αμολανε τρίχες όλη μέρα εδώ και όπου αλλού βρουν, ώστε να μπορούν να κάνουν την άθλια δουλειά τους οι δύο παμπόνηροι της φωτογραφίας του άρθρου.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.