New York Times, BBC: Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κίνδυνος πλέον για την Ευρωζώνη


Η οικονομία της Ευρωζώνης απολαμβάνει εκ νέου ισχυρότερη και μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης, μετά από μια βραχύβια υποχώρηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης, με βάση τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Eurostat.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ήταν 2,5% μεγαλύτερη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 από ό,τι ήταν το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα και η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 8,9%, από 9% τον προηγούμενο μήνα, μειώνοντας τον αριθμό των ανέργων κατά 96.000 και σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό 9 ετών.

Η έκθεση της Eurostat παρέχει περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η Ευρωζώνη έχει αποκτήσει δυναμική φέτος, παρακάμπτοντας μια σειρά δυνητικών κινδύνων, ιδίως μέσω της ήττας των λαϊκιστικών, αντιευρωπαϊκών κομμάτων στις εκλογές στις μεγάλες οικονομίες, όπως η Γαλλία.

Οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα έχουν επίσης υποχωρήσει, ενώ και οι τρέχουσες εντάσεις στην Ισπανία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας δεν φαίνεται να κλονίζουν προς το παρόν την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος το ΒΒC αναφέρει ότι το συνολικό μήνυμα από την ανάπτυξη της Ευρωζώνης με ποσοστό 0.6% το γ΄ τρίμηνο ενισχύει την εικόνα μιας οικονομίας της Ευρωζώνης που, επιτέλους, ανακτά δυνάμεις.

Πρόκειται για καλό ποσοστό ανάπτυξης ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται η σταδιακή πτώση στην ανεργία. Πάντως, τα ποσοστά ανεργίας εξακολουθούν να είναι υψηλά σε μερικές χώρες και ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλός, τουλάχιστον σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΚΤ.

Επίσης, το BBC επισημαίνει πως «στοιχεία από την ελληνική στατιστική υπηρεσία κατέδειξαν ότι η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το α΄ τρίμηνο του 2017».

13 σκέψεις σχετικά με το “New York Times, BBC: Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κίνδυνος πλέον για την Ευρωζώνη

  1. Και η Ελλάδα, πού είναι η Ελλάδα?
   «Εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με την ορολογία της «μαφίας». Η πέτρα που της έδεσαν στο λαιμό ήταν πολύ βαριά και έμεινε κολλημένη στον πάτο….

   Μου αρέσει!

   1. Και εδώ οι μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει διαχρονικά ο πλανήτης.
    Η ελληνική περίπτωση έχει ξεφύγει ακόμα και από αυτό που ένας καλόπιστος παρατηρητής θα ονόμαζε «ρεκόρ κρίσης»…

    Μου αρέσει!

 1. Ενα καζάνι που βράζει είναι μέχρι τώρα η ευρωζώνη , ίσως στην χειρότερη ιστορικά στιγμή με αποχωρήσεις ανεξαρτησίες και άνοδο ευρωσκεπτιστικών κομμάτων ακόμα και στην Γερμανία .
  Η οικονομική πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ μπορεί να εμφανίζει την πλασματική πλευρά των αριθμών αλλά τα πραγματικά προβλήματα γιά το μέλλον της διογκώνονται με εμφανή τρόπο.
  Ειδικά στην Ελλάδα που τρέχει μία ψεύτικη αναιμική ανάπτυξη 0, 5 % από ληστρική υπερφορολόγηση και ληξιπρόθεσμα δημοσιου είναι μιά μεγάλη λογιστική απάτη .
  Με 100 δις ληξιπρόθεσμα πολιτών στο δημόσιο να αυξάνονται 1-1,5 δις κάθε μήνα , 130 δις στις τράπεζες με πλειστηριασμούς σπιτιών απο τα κοράκια και 320 δις εξωτερικό χρέος αλλά και 25% ανεργία η επίσημη [ ανεπίσημη 40%] και πτώση της κατανάλωσης παντού , ανάπτυξη δεν υπάρχει !
  Ο πλούτος των πολιτών μιάς χώρας φέρνει την αληθινή ανάπτυξη σύμφωνα με την διεθνής οικονομία και όχι η φτωχοποίηση και εξαθλίωση του .

  Μου αρέσει!

  1. Όλοι οι πολιτικοί, είτε ενσυνείδητα, είτε ασυνείδητα για να εξυπηρετήσουν ισχυρούς φίλους, καθ’ όλη της διάρκεια της κρίσης στην ουσία εξαγόραζαν χρόνο ώστε να προλάβουν να διαφύγουν τα κεφάλαια από τη χώρα σε ευρώ (από τράπεζες και από χρηματιστήριο). Ο τελευταίος στη σειρά, ο Τσίπρας, διαχειρίστηκε την πιο ταπεινή διαφυγή, δηλαδή αυτή προς τα σεντούκια και τα στρώματα, οπότε ήρθε να δοθεί και οριστικό τέλος με τα κατ’ ευφημισμόν capital controls, που στην ουσία δεν ήταν τίποτε άλλο από την οιονεί έξοδο της χώρας από το ευρώ, με διατήρηση όμως της νομικής και μόνο συμμετοχής της στην Ευρωζώνη (κι αυτή περιορισμένη και υπό όρους) ώστε να μη διαταραχτούν τα σκόπιμα νομικά κενά του ενιαίου νομίσματος.

   Εξετάζοντας τα παραπάνω σύμφωνα με τον Adam Smith και τη φιλελεύθερη φιλοσοφία των αγορών, οι αγορές εξαργύρωσαν ή και προεξόφλησαν αυτό που θεωρούσαν ως την πλέον ορθολογική κίνηση της χώρας (δηλαδή τη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ), παραγνωρίζοντας όμως έτσι ότι πολιτικοί και κεφάλαιο στην Ελλάδα σπανίως λειτουργούν εθνοκεντρικά (εδώ ως ταυτόσημο του ορθολογικά).

   Μου αρέσει!

 2. Μάνος Χατζιδάκης 1990: Η ΕΕ θα είναι μια νέα μορφή Τουρκοκρατίας για την Ελλάδα! Ένας εκληκτικά προφητικός Μάνος Χατζιδάκις απο το 1990 μιλάει για την Ευρωπαική Ένωση και το μέλλον της Ελλάδος εντός αυτής. Διορατικά επικρίνει την ένταξη μας, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα γίνει μια ασήμαντη επαρχία της Ευρώπης που θα κυβερνάται απο τους Ευρωπαίους και δεν θα έχει καμιά διαφορά aπο την Τουρκοκρατία.

  Μου αρέσει!

 3. ………………….Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κίνδυνος πλέον για την Ευρωζώνη

  Και ερχομαι στην αρχη της κρισης ..πρωτη εβδομαδα..

  οταν εδω μεσα

  εκραζα γραπτως…

  οτι ειμαστε σε θεση υπεροχης.

  ΣΧΕΔΙΟ ειναι…ΦΟΒΟΣ ειναι..

  για να καταληφθει και εξαγορασθει και χαθει ο Ελλην και η Ελλαδα!

  οτι μπορουμε να …απειλησουμε να κλεισουμε συνορα και να φυγουμε!

  Να γυρισουμε την αυριο στη Δραχμη!

  καποιοι μαλακες και μαλακισες εδω μεσα με….μου τα ζαλιζαν ..

  οι αλλοι στον αγρο….το κομματικο τους..

  και 2…3 ..οι υγιεις μεχρι σημερα….

  ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ

  ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ !

  ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΜΕ!

  ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΑΜΕ!

  ΟΤΙ …ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΥΑΛΟ…ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ..

  ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ.!

  κριμα…πολυ κριμα…

  για τηη ηλιθιοτητα σου νεοελληνα..

  καποιος εδω στου τα ΕΓΡΑΨΕ!

  εγραψε τι θα γινοταν στα επομενα χρονια…

  και περασαν 10 χρονια…χωρις ακομα να καταλαβεις τι…σου λενε σημερα!

  ————Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κίνδυνος πλέον για την Ευρωζώνη

  ————αρα…τοτε ειμασταν!

  ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.