Το ανέκδοτο της ημέρας: Έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα η Τουρκία!


«Η Ελλάδα σύντομα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τα βήματα που θα γίνουν μαζί με την Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, σε συνάντησή του με τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ότι τους μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

“Σήμερα ζω μια μέρα που δεν θα την ξεχάσω”, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και απευθυνόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα είπε ότι πρέπει να είναι καλοί πολίτες στην Ελλάδα. “Είσαστε υποχρεωμένοι περισσότερο από όλους να δίδετε προσοχή στις υποχρεώσεις σας σε αυτή τη χώρα. Εμείς θέλουμε να διατηρήσετε μια ζωή ως καλοί πολίτες στο κράτος της Ελλάδας όπου ζείτε και μετά από εσάς οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν να ζουν σε αυτή τη χώρα ως ίσοι πολίτες»

Έχετε, σημείωσε, «μια σειρά από δικαιώματα μειονοτικά. Είναι καθαρό ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με αυτά. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ό,τι και να γίνει θα συνεχίσετε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας να εκφράζετε τα αιτήματα και τις απαιτήσεις σας από τους αξιωματούχους του κράτους εδώ και όταν έρχεστε στην Τουρκία θα συνεχίζετε να αναφέρετε σε μας τις προσδοκίες σας. Χρέος μας είναι η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα (σ.σ. φάουλ) εδώ να συνεχίσει μια ήρεμη ζωή”.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση και από αυτήν έχει επηρεαστεί και η μουσουλμανική μειονότητα. “Η Τουρκία τα τελευταία 20-30 χρόνια έχει διανύσει σημαντική απόσταση και είναι έτοιμη να βοηθήσει σε αυτό και την Ελλάδα”, ανέφερε λέγοντας ότι η εκτίμησή του είναι πως με τα βήματα που θα κάνουν μαζί Ελλάδα και Τουρκία στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας σύντομα η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή την οικονομική κρίση.
philenews / ΚΥΠΕ

2 σκέψεις σχετικά με το “Το ανέκδοτο της ημέρας: Έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα η Τουρκία!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.