Πολωνός Πρωθυπουργός: «Όχι σε μετανάστες από Μ. Ανατολή και Β. Αφρική»

Αμετακίνητος στην πάγια θέση της Βαρσοβίας στο μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι. Στην πρωτοχρονιάτικη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση επεσήμανε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πολιτική, που έχει υιοθετήσει από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.

«Είμαστε κατά κανόνα στην άποψη, που έχει μορφοποιήσει το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη προ των εκλογών του 2015 ότι δεν πρόκειται να υποδεχθούμε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική στην Πολωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στις πιέσεις από τις Βρυξέλλες, αλλά και από τα κράτη, που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών ο Ματέους Μοραβιέτσκι αντιπαραθέτει στη συμβολή της Πολωνίας στην εκτόνωση της κρίσης της Ουκρανίας.

«Στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεισφέρουμε τα μάλα ώστε να μειωθούν οι εντάσεις από τι στιγμή, που έχουμε υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αλλά δεν τους παρέχουμε άσυλο», υποστηρίζει ο Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της επανειλημμένης άρνησής τους να δεχθούν αν και είχαν δεσμευθεί ότι θα το πράξουν στο πλαίσιο των ποσοστώσεων.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πολωνός Πρωθυπουργός: «Όχι σε μετανάστες από Μ. Ανατολή και Β. Αφρική»

 1. ΙΣΡΑΗΛ: Ούτε ένας Αφρικανός λαθρομετανάστης μέσα το 2017

  ΙΣΡΑΗΛ: Ούτε ένας Αφρικανός λαθρομετανάστης μέσα το 2017

  Οι «επιθετικές» πολικές του ισραηλινού κράτους κατά της λαθρομετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής συνοριακών τειχών και της άρνησης να κάνουν δεκτούς φαινομενικά ψευδείς ισχυρισμούς «ασύλου», οδήγησαν σε πλήρη παύση της μαζικής εισόδου – εισβολής αφρικανών το 2017, όπως αποκάλυψαν επίσημα στοιχεία.

  Σε άρθρο του Jewish Press με τίτλο «Ισραηλινά Σχέδια Επιθετικών Μέτρων κατά των Παράνομων Αφρικανών», αποκαλύπτεται ότι η ισραηλινή Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης (PIA) δήλωσε ότι “το 2017 δεν υπήρχε καμία νέα διείσδυση από παράνομους μετανάστες” (“the 2017 has seen no new infiltration by illegal migrant workers”).

  Την ίδια στιγμή, ανέφερε η έκθεση, σύμφωνα με το Israel Radio, “περισσότεροι από 4.000 παρανόμως διαμένοντες εγκατέλειψαν οικειοθελώς τη χώρα”.

  Επιπλέον, στις αρχές του 2018, η PIA “θα ενημερώσει χιλιάδες εισβολείς από την Ερυθραία ότι αν δεν εγκαταλείψουν το Ισραήλ εντός τριών μηνών, θα φυλακιστούν”.

  Η έκθεση ανέφερε ότι “ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέστησε σαφές στην PIA ότι περιμένει να φύγει σύντομα ένας μεγάλος αριθμός παράνομων εισβολέων”. (“Prime Minister Benjamin Netanyahu made it clear to the PIA that he expected a large number of illegal infiltrators to leave shortly”. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο όρος που χρησιμοποιείται ΕΠΙΣΗΜΩΣ για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στο Ισραήλ χωρίς νόμιμα έγγραφα δεν είναι «μετανάστες» ή «έστω παράτυποι μετανάστες», ούτε φυσικά «πρόσφυγες», αλλά “infiltrators”, μια λέξη που σημαίνει «εκείνοι που διεισδύουν παράνομα και μυστικά σε μια ξένη χώρα», «στρατευμένοι που διεισδύουν σε ξένο έδαφος», «πράκτορες που διεισδύουν στις τάξεις του εχθρού» ή ακόμα και «χαφιέδες»).

  “Οι πρώτοι εισβολείς που θα απελαθούν θα είναι άνδρες που είχαν κρατηθεί στο νοσοκομείο Holot στο νότο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κλείσει σε τρεις μήνες με πράξη της Κνεσέτ», συνεχίζει η έκθεση του Jewish Press.

  «Την επόμενη φορά που οι κρατούμενοι θα φτάσουν στα γραφεία της PIA για να ανανεώσουν τις θεωρήσεις τους, θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους διατάζει να φύγουν από τη χώρα».

  Το Jewish Press πρόσθεσε ότι επί του παρόντος «το Ισραήλ φιλοξενεί περίπου 40.000 infiltrators από την Αφρική, συμπεριλαμβανομένων 27.000 από την Ερυθραία, περίπου 7.500 από το Σουδάν και 2.500 από άλλες αφρικανικές χώρες που ζουν με περίπου 5.000 παιδιά που γεννήθηκαν στο Ισραήλ».

  Στην πρώτη φάση των απελάσεων το 2018, “κάθε αφρικανός παράνομος μετανάστης θα εξακολουθήσει να λαμβάνει επιχορήγηση ύψους 3.500 δολαρίων για να φύγει. Το ποσό αυτό θα μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, καθώς το πρόγραμμα θα τρέξει πιο γρήγορα”, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της PIA,” μεταξύ του 2014 και του Σεπτεμβρίου (2017), περίπου 15.800 Αφρικανοί έχουν εγκαταλείψει το Ισραήλ “.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.