Σε λειτουργία το Μητρώο Πολιτών από τις 22 Ιανουαρίου

Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία, το νέο Πληροφοριακό Σύστημα εθνικής εμβέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, το «Μητρώο Πολιτών», το οποίο θα διασυνδέει 1036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.

Μετά από μια περίοδο σύνθετων και εντατικών εργασιών και προετοιμασιών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους χρήστες του συστήματος από ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών χωρίς κόστος, σε αντίθεση με την αρχική πρόβλεψη, το νέο σύστημα γίνεται πράξη και εντάσσεται στην καθημερινότητα του πολίτη, των υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές, ώστε να διευκολύνει τη ζωή όλων.

Βασικές στοχεύσεις του νέου συστήματος είναι η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και ο περιορισμός της περιττής γραφειοκρατίας με μείωση των υπογραφών και, προοπτικά, με την απαλοιφή της υποχρέωσης του πολίτη να προσκομίζει πλήθος εγγράφων για απλές διοικητικές διαδικασίες. Το όφελος θα αυξάνεται όσο περισσότεροι φορείς του Δημόσιου θα εντάσσονται λειτουργικά στο νέο σύστημα. Ταυτόχρονα, το «Μητρώο Πολιτών» συνιστά δομικό στοιχείο της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού βασικών δομών, στις οποίες βασίζεται κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.

Με το νέο σύστημα αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία και τρόπος οργάνωσης των στοιχείων αστικής και δημοτικής κατάστασης του πολίτη, απλουστεύονται οι διοικητικές διαδικασίες για την τήρηση, επεξεργασία και διάθεσή τους και τίθενται οι βάσεις
α) για τη σταδιακή κατάργηση των σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που ζητούνται σήμερα από τρίτους φορείς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και
β) για το σχεδιασμό και την παροχή στον πολίτη ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους. Έτσι ο πολίτης δεν θα είναι πλέον αναγκασμένος να προσφεύγει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ή τα ΚΕΠ, για να λάβει πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, όπως αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων, αποσπάσματα οικογενειακής μερίδας, κ.λπ., αφού η ζητούμενη πληροφορία θα διατίθεται ηλεκτρονικά στους αντίστοιχους φορείς μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

4 σκέψεις σχετικά με το “Σε λειτουργία το Μητρώο Πολιτών από τις 22 Ιανουαρίου

 1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΤΕ. ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!

  Μου αρέσει!

 2. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ. …Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ online …..ΜΟΝΗ ΤΗΣ ….ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ…. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ . ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ …ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

  Μου αρέσει!

  1. Ελληνοποιήσεις χμ.
   Θα το βρουν μπροστά τους με το κόμμα που ετοιμάζουν οι τηγανοκέφαλοι.
   Ας μην περιμένουν ψήφους, αυτοί υποστηρίζονται μεταξύ τους.

   ….Σε ό,τι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα, διότι «αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του κόμματος»!

   ….Η προσπάθεια αφορά την δημιουργία για πρώτη φορά ενός αλβανικού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, για να μπορεί και ο Ράμα να λέει σε λίγο « οι δικοί μας βουλευτές»

   …Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζονταν ότι σε πιθανή περίπτωση καθόδου «αλβανικού κόμματος» στις εκλογές, αναμένεται ότι θα λάβει πιθανόν πάνω από 500.000 ψήφους .

   Αυτό που κάποτε και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα φαντάζει πλέον μια εφιαλτική πραγματικότητα.

   https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.