Κώστας Γαβρόγλου-Πότε μπαίνει σε εφαρμογή νέο σύστημα εισαγωγής ΑΕΙ-ΤΕΙ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΚΩΣΤΑΣ-ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός αναφερόμενος στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, δήλωσε ότι από το Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα, και πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε πολλά επίπεδα πάνω σε αυτό που έχουμε ήδη καταθέσει, ώστε να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις. Βασικός άξονας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου, τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Όσον αφορά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα γίνονται με οικονομικά κριτήρια και μόνο, σημειώνοντας ότι το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ,ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,

4 σκέψεις σχετικά με το “Κώστας Γαβρόγλου-Πότε μπαίνει σε εφαρμογή νέο σύστημα εισαγωγής ΑΕΙ-ΤΕΙ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

 1. Τραγικό λάθος η εισαγωγή στα πανεπιστήμια με το βαθμό του Λυκείου. Η δευτεροβάθμια πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητη από την τριτοβάθμια. Να παράγει κρίση , αγωγή πολιτισμό γνώση. Όχι αποστήθιση, οχι εξάρτηση απο το γλύψιμο του καθηγητή, οχι φροντιστήρια και αέτωμα της οικογένειας, όχι κλοπή της ελεύθερης ώρας των παιδιών μας……

  Μου αρέσει!

 2. χρηματιστε τους καθηγητες!

  τοσο..ευκολο…οσο και παλια που ρειχε αλλαξει…

  γυρω γυρω ολοι και στη μεση ο..Κουτσογιωργας…

  οι δημοσιο δεν ειναι κακο να παιρνουν το..δωρακι τους…

  γονεα…τωρα ξερεις…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.