Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Η ταυτότητα των Μακεδόνων να παραμείνει ανέπαφη»

Στρατηγικός στόχος για τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων είναι η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ο δρόμος για την επίτευξή του περνά από το ζήτημα της ονομασίας. Μιλώντας στο euronews o υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2018.

«Θέλουμε να πετύχουμε δύο πράγματα. Πρώτον η ταυτότητα των Μακεδόνων να παραμείνει ανέπαφη και δεύτερον να υπάρξει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στη χώρα μας και την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη διαδικασία αλλά υποστηρίζει πως για το όνομα της χώρας πρέπει να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα.

«Κάθε λύση δεν πρέπει να αγγίζει την εθνική ταυτότητα των Μακεδόνων, τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων Αλεξάνταρ Νικολόφσκι

Η πρωθυπουργία Γκρούεφσκι οδήγησε τα Σκόπια στην απομόνωση και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό με τα φαραωνικού τύπου αγάλματα και μνημεία. Για τον Νικολά Ντιμιτρόφ η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

«Δεν νομίζω πως μπορεί να είμαι υπερή φανος για κάτι που συνέβη πριν από 2000 χρόνια. Εκείνο που θέλουμε είναι να διασφαλίσουμε ένα καλό μέλλον για τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Ο ανταποκριτής του euronews στα Σκόπια μεταδίδει:

«Η προοπτική της ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση ωθεί τη χώρα στην εξεύρεση λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Αισιοδοξία για μια συμφωνία υπάρχει συγκρατημένη όμως με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 25 χρονιά»

2 σκέψεις σχετικά με το “Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Η ταυτότητα των Μακεδόνων να παραμείνει ανέπαφη»

 1. ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΥΡΡΑΝΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝΥΜΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!

  Μου αρέσει!

 2. “Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Η ταυτότητα των Μακεδόνων να παραμείνει ανέπαφη»….

  + Ακριβώς !
  Αυτό λέμε κι εμείς.
  Επί τΕΛους σαν κάτι αρχίζουν να νιώθουν τα ζουλάπια.
  Μοναχά μην μπερδευτείς και θεωρήσεις εσάς αντί εμάς,
  τουτέστιν,
  τα κάνετε σαν τα μούτρα σας.

  Όλα τα είχα ακούσει ο άνθρωπος.
  Αλλά ότι θα υπάρχουν τόσο ξελιγωμένοι που να εκλιπαρούν για λίγη προίκα από Ιστορία,
  μα την Παναγία,
  δεν το ΄χα ξανακούσει !
  Πολύφερνη νύφη η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  «Η ΩΡΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
  Μια ΕΛένη κάποτε μας πιάσανε στον ύπνο και μα ςτην κλέψανε.
  Τώρα ΟΧΙ !
  Εδώ.
  Στις επάλξεις.
  Στα κάγκελα.
  Παντού !

  » Καθ΄ εκάστην: Είμαστε ανοικτά και σας … περιμένουμε !».

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.