Κοινές συνοριακές περιπολίες Ελλάδας -Αλβανίας (βίντεο)


Η συγχρονισμένη αστυνόμευση για την πρόληψη, την ανακάλυψη και την καταπολέμηση εγκληματικής δραστηριότητας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Kapshtica μεταξύ της Προϊσταμένης του Τμήματος Συνόρων και Μετανάστευσης της Αλβανίας Aida Hajnaj και της Γενικής Επιθεωρήτριας Αστυνομίας και Προστασίας των Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Η Hajnaj εξέφρασε τις ευχαριστίες στην Ελληνίδα ομόλογό της για την καλή συνεργασία, υποστήριξη και βοήθεια που έδωσε η χώρα μας στην Αλβανική Αστυνομία Συνόρων.

Ομοίως, τόνισε ότι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών υπηρεσιών των συνόρων αποσκοπεί στην ανταλλαγή πληροφοριών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πληγμάτων στο διασυνοριακό έγκλημα.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα αξιωματούχος τόνισε τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στις παραμεθόριες περιοχές. Τόνισε ότι οι κοινές περιπολίες και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο αστυνομικών υπηρεσιών έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα στη σύλληψη αρκετών υπόπτων και την ταυτόχρονη κατάσχεση ναρκωτικών.

Hajnaj και Τσιριγώτη αξιολόγησαν θετικά τη μέχρι τώρα συνεργασία, καθώς και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν χάρη στην εφαρμογή κοινών μέτρων.

Η Αλβανίδα δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε καταρχήν η δημιουργία κοινών συνοριακών σημείων διέλευσης που θα ξεκινήσουν από την Κακαβιά και αργότερα θα εφαρμοστούν σε όλα τα άλλα σημεία στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η κ.Τσιριγώτη αξιολόγησε θετικά τη μέχρι τώρα συνεργασία με την αλβανική αστυνομία. «Οι κοινές περιπολίες έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα. Αρκετά πρόσωπα έχουν συλληφθεί και ναρκωτικά έχουν απομονωθεί», δήλωσε και συνέχισε: «Το επόμενο βήμα μας είναι να ολοκληρώσουμε το νομικό πλαίσιο για το κοινό κέντρο επαφής της αστυνομίας και την τελωνειακή συνεργασία στην Κακαβιά. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, 90 χιλιάδες πολίτες διέσχισαν τα σύνορα από την Αλβανία στην Ελλάδα και χάρη στη συνεργασία πέρασαν τα σύνορα χωρίς καθυστέρηση».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοινές συνοριακές περιπολίες Ελλάδας -Αλβανίας (βίντεο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.