Έξι αμερικανικές υπηρεσίες εμπλέκονται σε σχέδιο παράνομων υποκλοπών του Προέδρου Τραμπ – Χρησιμοποιούσαν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ως κάλυψη

Από την αρχή το βαθύ κράτος ειχε σαν στόχο να ανατρέψει τις προεδρικές φιλοδοξίες του Donald Trump. Πριν και μετά τις εκλογές του 2016. Όπως αποκαλύπτεται, η αμερικανική NSA και άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν σε ένα ευρύ σχέδιο παράνομων παρακολουθήσεων με τη συμμετοχή και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Θύματα τους ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, ο Jared Kushner, ο στρατηγός Μάικλ Φλιν, ο Πολ Μάναφορτ, ο Κάτερ Πέιτζ και φυσικά ο πρόεδρος Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές του FBI, η υπηρεσία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο σχέδιο. Ειχε όμως βοήθεια από την NSA, τη CIA, το γραφείο του Επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η δίωξη οικονομικού εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών, και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ενορχηστρωτές, γνωστοί παίκτες όπως ο James Comey (FBI), ο John Brennan (CIA), ο James Clapper (ODNI), η Loretta Lynch (DOJ), ο Jeh Johnson (DHS), ο Ναύαρχος Michael Rogers (NSA). Και φυσικά ο τότε επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (GCHQ) Robert Hannigan, ο οποίος έχει πια παραιτηθεί.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας με άκρα μυστικότητα, υπό την αιγίδα του αρχηγού της CIA Brennan, με στόχο την παρακολούθηση του προέδρου Τραμπ και των συνεργατών του.

Για να δηλωσουν άγνοια και να λειτουργήσουν φαινομενικά εντός των αμερικανικών νόμων, οι οργανισμοί ανέθεσαν το δίκτυο υποκλοπών στη βρετανική κατασκοπευτική υπηρεσία GCHQ.

Η απόφαση να ζητηθεί η συνδρομή της GCHQ παρθηκε μετά την απόρριψη σχετικού αιτήματος FISA που κατατέθηκε από το FBI για να παρακολουθήσει τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του.

Οι πράκτορες της GCHQ δεν εργάστηκαν από το Λονδίνο. Κατάσκοποι της υπηρεσίας εγκαταστάθηκαν στην έδρα της NSA στο Fort Meade, με άμεση επίβλεψη και καθοδήγηση από την NSA για να διεξάγει εκτεταμένες παρακολουθήσεις στους συνεργάτες του Trump.

Οι παράνομες υποκλοπές άρχισαν μήνες πριν από τον αμφιλεγόμενο φάκελο Trump που συνέταξε ο πρώην βρετανός κατασκόπος Christopher Steele.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI «έστησαν» τη συνάντηση στον Πύργο Trump μεταξύ του Τραμπ τζούνιορ, του Μάναφορτ και του Κούσνερ με αμφιλεγόμενους ρώσους αξιωματούχους για να φανουν μπλεγμένοι.

Μετά τη συνάντηση αυτή, η GCHQ έστησε τις ψηφιακές υποκλοπές στον Τραμπ τζούνιορ, τον Μάναφορτ και τον Κούσνερ.

Η στημένη από  το βαθύ κράτος συνάντηση χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθουν οι παρακολουθήσεις από τη βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας για λογαριασμό της NSA, καθώς η Ρωσίδα δικηγόρος στη συνάντηση Natalia Veselnitskaya, θεωρείτο επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια, αφού πριν τη συνάντηση του Ιουνίου δεν της επιτρεπόταν καν η είσοδος στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την εμπλοκή της GCHQ, η NSA έβγαινε «λάδι».  Ενώ είναι παράνομο για τις υπηρεσίες των Η.Π.Α. να παρακολουθούν τηλέφωνα και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των πολιτών των Η.Π.Α. εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να υπάρχει ένταλμα, δεν είναι παράνομο για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να το πράξουν. Ακόμη και αν η GCHQ υπέκλεπτε τον πρόεδρο Τραμπ από αμερικανικό έδαφος, στο Fort Meade!
Οι συσκευές υποκλοπής είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί στην υπόθεση του Robert Mueller και την υποτιθέμενη ρωσική συνωμοσία στις εκλογές του 2016.

Στη δικηγόρο Natalia Veselnitskaya δόθηκε VISA, παρόλο που ειχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, την FSB. Πηγές αναφέρουν οτι ενδεχομένως να ειχε πληρωθεί από το FBI, όπως αποκαλύφθηκε οτι ο βρετανός κατασκόπος Christopher Steele ειχε λάβει 100.000 δολάρια για τον φάκελο Τραμπ.

Οι υποκλοπές ξεκίνησαν πριν τον φάκελο Τραμπ, το 2015, αρχικά με τον στρατηγό Φλιν και τον Κάτερ Πέιτζ. Οταν αυτές δεν απέδωσαν καρπούς, επεκτάθηκαν και στους υπόλοιπους, μέσω της νέας ευρείας συνεργασίας.

Οι πληροφορίες που ανακτήθηκαν από τις παράνομες υποκλοπές των Βρετανών κατασκόπων, χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση εντάλματος FISA, τον Αύγουστο του 2016, εναντίον των Μάναφορτ, Τραμπ τζούνιορ και Κούσνερ. Ηταν η τριτη προσπάθεια και αυτή τη φορά, ηταν επιτυχής. Το FBI πίστευε οτι το ένταλμα ηταν σημαντικό γιατί έδινε κάλυψη στις μυστικές υπηρεσίες για συνέχιση των παράνομων υποκλοπών, οι οποίες πίστευαν οτι δεν θα αποκαλύπτονταν ποτέ…

 

infiltr8or

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Έξι αμερικανικές υπηρεσίες εμπλέκονται σε σχέδιο παράνομων υποκλοπών του Προέδρου Τραμπ – Χρησιμοποιούσαν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ως κάλυψη

 1. Τώρα θα τρΕλαθούμε;
  Να πιστέψουμε δηλαδή ότι δεν ήξερε κοτζάμ Τραμπ,
  άνθρωπος της πιάτσας,
  όχι κανα παιδάκι,
  περί του οργιου που γινόταν/γίνεται με τις υποκλοπές;
  Μη λέμε ό, τι να ΄ναι.
  Στο κάτω- κάτω ας πρόσεχε !
  Κάτι έπρεπε να γνώριζε και για κάποια να είχε ακούσει.

  Μου αρέσει!

  1. Τι να μασήσει ο Τραμπ !

   Τα γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι μέσα του δεν χαίρεται για το χάλι που παρατηρεί και εντοπίζει καθημερινά γύρω του από μΕΛη Κυβέρνησης, από υπηρεσίες, πολιτικό σύστημα κτλ.
   Μόνο που αυτός τα βλέπει.
   Προσπαθεί να καθαρίσει, να βάλει τάξη όταν οι προηγούμενοι έβαζαν όλα τα βρώμικα κάτω απ΄ το χαλί.
   Ο Τραμπ ούτε μασάει, ούτε χαρίζει.
   Βαράει στο σταυρό.
   Με το θέμα της Ιερουσαλήμ είναι κομματάκι περίεργο. Πώς;

   Μου αρέσει!

  2. ενας μπιζνεσμαν ηταν δεν.ειχε πενηντα μυστικες υπηρεσιες στη διαθεση του οπως ο ομπαμιας για να τον παρακολουθει ΠΑΡΑΝΟΜΑ για λογαριασμο της χιλαρυ;
   ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τι διαβασες η μπα;
   πρωτα διαβαζουμε καιμετα σχολιαζουμε

   Μου αρέσει!

 2. Εκεί στο Λευκό Οίκο εν τω μεταξύ έμεναν κάποτε οι κλίντον.

  Από μιά μεριά πώς νομίζω ότι η χίλαρι
  (σύζυγος του βουντου-βαρεμένου μπίλι),
  πρέπει να έβαζε κοριούς μέχρι και σε καρφάκια,
  από εκείνα που κάνει χρήση κάποιος ώστε να κρεμάσει πολύ μικρά καδράκια στον τοίχο;
  Μέσα σε κουτάλια, πιρούνια μαχαίρια που τρώμε.
  Γιατί έχω αυτή την αίσθηση με την σκύλαρι εκεί κουμανταδόρισα;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.