ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως ο ελέω Ντόρας φυγόδικος έστειλε 7 εκατ. ευρώ σε off shore στις Παρθένες Νήσους!!

Ο «κερδοφόρος εξαίρετος τραπεζικός πελάτης» Χρήστος Καραβέλας και το αστραπιαίο κλείσιμο των λογαριασμών του το 2008, αμέσως μόλις ο εισαγγελέας ενημέρωσε τις τράπεζες ότι θα δεσμεύσει τα χρήματα του, απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ Siemens και του ΟΤΕ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μάρτυρας Κατερίνα Μαρμαρά, στέλεχος της τράπεζας HSBC στην Ελλάδα, η οποία, πλην της επαγγελματικής σχέσης με τα μέλη της οικογένειας του φυγόδικου πρώην στελέχους της ελληνικής Siemens, Χρήστου Καραβέλα,διατηρούσε και φιλικές σχέσεις μαζί τους.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε μεγάλα ποσά που διατηρούσε σε λογαριασμούς στην τράπεζα ο Χρήστος Καραβέλας από το 1991 και μετά, καθώς και σε επενδύσεις που έκανε. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο άλλοτε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της εταιρίας, «ήταν ένας κερδοφόρος εξαιρετικός πελάτης» τον οποίο η τράπεζα συνέστησε στην Barclays στο Λονδίνο προκειμένου να μεταφέρει χρήματα σε λογαριασμούς σε εξωχώρια εταιρία με έδρα τις Παρθένες Νήσους και ακολούθως να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.

Σύμφωνα με την κ. Μαρμαρά, ο Καραβέλας, εκμεταλλευόμενος το «νόμο Αλογοσκούφη» για επαναπατρισμό χρημάτων, μετέφερε το 2004 στην τράπεζα ποσό περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο δημιούργησε έναν κεντρικό λογαριασμό και στην συνέχεια προθεσμιακούς λογαριασμούς, με δικαιούχους τον ίδιο και κάθε μέλος της οικογένειάς του.

Κατά την εξέτασή της από την εισαγγελέα Έδρας η μάρτυρας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων προκειμένου να δώσει εξήγηση για τον λόγο που στις 14 και 15 Μαΐου 2008, όλοι οι λογαριασμοί Καραβέλα ρευστοποιήθηκαν και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του σε άλλη τράπεζα. Σύμφωνα με την μάρτυρα, αυτό έγινε διότι «ο κ. Καραβέλας θύμωσε όταν η τράπεζα αρνήθηκε να του δώσει ένα μεγάλο ποσό που είχε ζητήσει, μία μέρα πριν κλείσει τους λογαριασμούς».

Η εισαγγελέας επέμεινε ιδιαίτερα, ρωτώντας συγκεκριμένα την μάρτυρα αν γνωρίζει για το φαξ που είχε αποστείλει ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, που ερευνούσε πλέον την υπόθεση της Siemens, στις 12 Μαΐου 2008, προς όλες τις τράπεζες προκειμένου να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς Καραβέλα καθώς θα προχωρούσε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Η επίμαχη συγκυρία κατά την μάρτυρα, ήταν απολύτως συμπτωματική, και επέμεινε ότι ο Καραβέλας θύμωσε γιατί δεν του έδωσαν τα χρήματα που ζήτησε. Σε ερωτήσεις της εισαγγελικής λειτουργού γιατί δεν τα έδωσε, η κ. Μαρμαρά είπε πως «δημιούργησε μία σκέψη ότι ήθελε να πάρει τόσο μεγάλο ποσό…και είχε αλλάξει και η νομοθεσία και δεν επιτρεπόταν να δίνουμε έτσι ποσά άνω των 40 χιλιάδων ευρώ».

– Εισαγγελέας: Γνωρίζετε τι εισόδημα δήλωνε τότε ο κ. Καραβέλας; Υπήρχαν οι φορολογικές του δηλώσεις στους φακέλους των λογαριασμών..

– Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ..

– Εισαγγελέας: Να σας πως εγώ. Το έτος 2007 δήλωσε 49 χιλιάδες ευρώ. Και μου λέτε τώρα ότι «σας δημιούργησε μία σκέψη» ότι ήθελε να πάρει ένα ποσό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και όχι ότι σας έφερε καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ..

– Μάρτυρας: Τα χρήματα ήρθαν από ευρωπαϊκή τράπεζα…

Η μάρτυρας τελικώς, εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως μετά την εντολή Αθανασίου, η ίδια η τράπεζα να θέλησε «να διώξει τον πελάτη» . Η θέση αυτή της κ. Μαρμαρά προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος παρατήρησε πως «όπως φαίνεται εδώ, δεν «έδιωξε» τον πελάτη αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα αλλού».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα αλλά και την πολιτική αγωγή, που επικαλέστηκαν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης συζύγου του Χρήστου Καραβέλα, τα επίμαχα χρήματα (που στο μεταξύ, όπως είπε η κ. Μαρμαρά, μπορεί και να ξεπερνούσαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ), κατέληξαν στην Ουρουγουάη.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Καραβέλας το είχε σκάσει από την Ελλάδα εκμεταλλευόμενος την ολιγορία της τότε υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου τα ημερολόγια της οποίας αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, Θόδωρου Τσουκάτου.

Με τις ερωτήσεις του προς την κ. Τσακάλου ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διον. Γκούσκος, επιχείρησε να αναδείξει ότι οι δεκάδες αναφορές του ονόματος του κ. Τσουκάτου στα επίμαχα ημερολόγια, δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι υπήρχαν και ανάλογες συναντήσεις  με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Η κ. Τσακάλου, σε πολλές περιπτώσεις επιβεβαίωσε πως δεν είναι σε θέση να θυμηθεί, εάν οι εγγραφές με το όνομα «Τσουκάτος» ήταν προσπάθειες επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο ή ραντεβού. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θ. Τσουκάτου, επικαλούμενος τα ημερολόγια του εντολέα του, υποστήριξε πως οι συναντήσεις των δυο ανδρών, ήταν συνολικά 9 το διάστημα 1996 έως και 1998. Μάλιστα, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, προσκόμισε στο δικαστήριο και τα ημερολόγια του 1998,  της γραμματέως του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

– Συνήγορος υπεράσπισης: Έχετε κάνει «βελτίωση» της κατάθεσης σας σε βάρος του Θ. Τσουκάτου . Έχετε κάτι εναντίον του;

– Α. Τσακάλου: Απολύτως τίποτα.

– Συνήγορος υπεράσπισης: Θυμόσαστε αν ο κ. Τσουκάτος επικοινώνησε  με τον κ. Χριστοφοράκο προκειμένου να προωθήσει κάποια βιογραφικά, ή σε μια προσπάθεια να επιδοτηθούν σύλλογοι;

– Α. Τσακάλου: Δεν θυμάμαι. Αυτό, όμως, ήταν μια συνηθισμένη πρακτική  απ’ όλους τους πολιτικούς .

Αναφερόμενη στο 1 εκατομμύριο μάρκα που φέρεται να έλαβε ο Θ. Τσουκάτος από την Siemens, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Μ. Χριστοφοράκος είχε αφήσει να εννοηθεί πως του έδωσε τα χρήματα.

– «Μου έκανε ένα νεύμα, μου έδειξε τον αριθμό 1 με το δάκτυλό του σε συζήτηση που είχαμε γύρω από τον κ. Τσουκάτο» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

– Συνήγορος υπεράσπισης: Από ένα νεύμα καταλάβατε ότι του έδωσε  χρήματα;

– Α. Τσακάλου: Μπορώ να τον ερμηνεύω πολύ καλά μετά από 25 χρόνια συνεργασίας. Το «1» δεν μπορώ να ξέρω ότι είναι εκατομμύριο,  αλλά υπέθεσα.

Η υπεράσπιση Τσουκάτου επανέφερε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της Αικατερίνης Τσακάλου με την συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου, η οποία έχει διαψεύσει συναντήσεις που επιαλέστηκε η μάρτυρας. http://www.periodista.gr/politiki/article/84373/pos-o-eleo-ntoras-fugodikos-esteile-7-ekat-euro-se-off-shore-stis-parthenes-nisous

6 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως ο ελέω Ντόρας φυγόδικος έστειλε 7 εκατ. ευρώ σε off shore στις Παρθένες Νήσους!!

 1. Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε επί πολλά έτη στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί .

  Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:
  Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.
  Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές.
  Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.
  Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.
  Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.
  Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ στην Τήνο που αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη.
  Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
  Το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
  Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
  Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε στηθεί από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο. Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε…

  Αν, πάντως, ρίξει κανείς μια ματιά στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σκάνδαλο Siemens (και είναι χαρτοκιβώτια που πιάνουν τουλάχιστον δυο δωμάτια), θα διαπιστώσει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πολύ περισσότερες σχέσεις και επαφές με τον Χριστοφοράκο απ’ ότι όλοι μαζί , οι άλλοι πολιτικοί.

  Όποια κουρτίνα λαμογιάς, κομπίνας και διαπλοκής, να τραβήξεις, το Μητσοτακέϊκο-Μπακογιαννέικο από πίσω είναι.

  Μια μεγάλη και βρόμικη «αλυσίδα» σχέσεων πολλών και βρομερών «κρίκων»

  Μου αρέσει!

 2. Τα όσα αποκαλύπτονται μέσα από το βιβλίο της κ.Τσακάλου για το σκάνδαλο Ζήμενς προκαλούν τρομερή κατάπληξη.

  – «Η Δρακουλίνα μάς είχε συστήσει να συνεργαζόμεθα με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ενός φιλαράκου της -του κυκλώματος, ξέρετε- τον Τρέσα. Ήταν πολύ συμπαθητικό άτομο, αλλά πολύ κομματόσκυλο, αδελφέ μου! Η Δρακουλό-οικογένεια, τόσα ατελείωτα χρόνια, είχε στήσει τεράστιο δίκτυο. Ο Τρέσας είχε άμεση γνωριμία με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς, που ενδεχομένως να ξέφευγαν του Σταματάκου. Είχε αναλάβει την περαιτέρω προβολή της εταιρείας, μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, δεξιώσεις και άλλα παρόμοια.
  – «Η Δρακουλό-οικογένεια μου έδινε παραγγελίες όχι μόνο για τη σουίτα αλλά και για εισιτήρια που έφταναν να πιάνουν μέχρι ολόκληρο πέταλο του σταδίου! Ήταν και εφευρετική η Δρακουλό-οικογένεια. Το νταβατζηλίκι ήταν ποικιλόμορφο: άλλοτε λεγόταν σπόνσορινγκ, άλλοτε εισιτήρια, άλλοτε συνδρομή αγώνων, άλλοτε γάμοι και άλλοτε βαφτίσια… Πρέπει να παραδεχθώ ότι έχουν εφεύρει τρόπους… Δικαιολογημένα, θα μου πείτε, αφού τόσα χρόνια το έχουν αναγάγει σε επιστήμη».
  – «Η Δρακουλίνα σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο. Μου ανέθεσε για άλλη μια φορά να μην λείψει τίποτα στο υπό ίδρυση γραφείο της. Εμένα, φυσικά, δεν μου έπεφτε λόγος και δεν είχα κανένα πρόβλημα για ότι προϊόν ήταν διαθέσιμο ..».

  Η Ντόρα Μπακογιάννη για τη Siemens

  LAZOPOULOS GIA SKANDALO SIEMENS – AL TSANTIRI

  ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

  Το παρελθόν είναι ένοχο και όχι ξεχασμένο.

  Μου αρέσει!

 3. Ντόρα: Η αθώα «συμμαθήτρια» του Μιζοφοράκου …

  Η «συνιστώσα» Siemens της Νoυ-γόνο-Δούλας .

  Η εμπαθής κωλόγρια δεν έχει ιδεολογικές διαφορές.

  Έχει μονάχα ζήλια κι απωθημένα.

  Η πολιτική ορμονοπληξία σε όλο της το μεγαλείο…..

  Η πολίτικη παρουσία αυτού του υπόλογου επίγονου του Μητσοτακισμού (που είναι η ενσάρκωση της οικογενειοκρατίας , της φαυλοκρατίας , της αναξιοκρατίας, της κενότητας και της παντελούς έλλειψης αρχών και ιδεολογίας) είναι έξω από την φυσιογνωμία των νοικοκυραίων της χωράς και αποτελεί όνειδος για την πολιτική ζωής της πατρίδας μας.

  Η Ντόρα ήταν ανέκαθεν ξενόδουλη, ξενοκίνητη και υποστηρίκτρια με κάθε κόστος του σλόγκαν …

  « Τοις ξένων (χ)ρήμασι πειθόμενη και των υποτακτικών εκμεταλλευόμενη …»

  Μου αρέσει!

 4. ,εδω ελλαδα, η ακαταληλη σε καταληλες θεσεις ,και η καταληλη σε ακαταληλες, μια απο αυτες της περιπτωσης, ειναι και η γυναικα αυτη.να μας πει ενα καλο που .εκανε για την χωρα της.και οχι για την τσεπιτης.καποτε μου ειπε ενας βουλευτης η πιο πολλοι πολητικη ,θελουν τα παιδια τους στην πολητικη, αντι να τους ανοιξουν μια επειχιρηση, διοτι σαν επειχιρηματιας μπορη να μην παει καλα,ανω αμα βγει βουλευτης εξεσφαλειστηκε μια για παντα.και εχουμε καθε ακαταληλο να μας πουλαει και πνευμα.ορισμενη δεν καταλαβαν πως ο κοσμος εχει ξυπνηση. μα…… τελος

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.