Συγκλονιστική η ομιλία του ΠτΔ στα αιματοβαμμένα χώματα της Γορτυνίας

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΔεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να κρύψει την συγκίνηση του όταν απήγγειλε το συγκλονιστικό τετράστιχο του Διονυσίου Σολωμού.

ΣΗΜΕΙΑ ANTIΦΩΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Βυτίνα, 1.2.2018

Κύριε Δήμαρχε,Σας ευχαριστώ θερμώς για την μεγάλη τιμή την οποία σήμερα μου περιποιείτε, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, απονέμοντάς μου τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη του Δήμου Γορτυνίας. Ενός ειδυλλιακού τόπου, με σπουδαία ιστορία και ακόμη πιο λαμπρό μέλλον. Εδώ, στο πανέμορφο Μαίναλο, στην κατάφυτη Βυτίνα, η ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου νοιώθουν μια ξεχωριστή ανάταση, γεγονός το οποίο εξηγεί πως αυτή η γη γέννησε τόσα πολλά λαμπρά τέκνα, που ταξίδεψαν το μεγαλείο της σ’ όλο τον κόσμο, χωρίς, όμως, ποτέ να την λησμονήσουν. Γιατί αυτή ήταν η περίπτωση του Δημήτριου Θεμ. Πανταζόπουλου, του Μεγάλου Ευεργέτη της Πόλης σας, την σεπτή μνήμη του οποίου τιμούμε σήμερα, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Βυτίνας, Αγίου Τρύφωνος. Ο περικαλλής πετρόκτιστος Ναός του, χτισμένος από ντόπιους μαστόρους με το φημισμένο τοπικό μαύρο μάρμαρο, κοσμεί, μαζί με την πλησίον «Βιβλιοθήκη της Βυτίνας», με απαράμιλλο τρόπο την κεντρική πλατεία της Πόλης σας.

Ι. Κατά συνέπεια, επιτρέψατέ μου ν’ αναφερθώ στην συνέχεια, έστω και δι’ ολίγων, σε ορισμένους σταθμούς της ιστορίας του Τόπου σας:

Α. Το όνομά της Βυτίνας, κατά την επικρατέστερη άποψη, προέρχεται από την λέξη «βυθός», επειδή αρχικά ήταν κτισμένη σε λεκάνη ανάμεσα σε λόφους. Φέρεται να κτίσθηκε μετά την διάλυση της αρχαίας πόλης «Μεθύδριο», τα ερείπια της οποίας βρίσκονται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Ο Παυσανίας αναφέρει για την πόλη Μεθύδριο, το 174 π.Χ.: «Μεθύδριον ουχί πλέον ακμάζουσα πόλιν..». Η Βυτίνα υπολογίζεται ότι κτίσθηκε περί το 350 μ.Χ., σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από την σημερινή της θέση, στη περιοχή Δαμασκηνιά. Αργότερα, και λόγω του ψυχρού κλίματος, οι κάτοικοι μετακινήθηκαν προς τον ποταμό Μυλάοντα, κοντά στο γεφύρι Ζαρζί, ενώ χρησιμοποιούσαν ως τόπο παραθερισμού την πλαγιά της Κάτω Βυτίνας. Τελικά, μετεγκαταστάθηκαν εκεί ως την Επανάσταση του 1821.

Β. Στην αρχαιότητα λατρευόταν εδώ η θεά Δήμητρα και ο Ίππιος Ποσειδώνας, τα ερείπια του ναού του οποίου σώζονται στην είσοδο, όταν κανείς κατευθύνεται προς το χωριό Μαγούλιανα.

Γ. Στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Βυτίνα είχε αναγνωρισθεί ως βακούφιο, θεωρούμενη τόπος ιερός. Υπήρξε κέντρο ανεφοδιασμού, με αποτέλεσμα η Πόλη να βοηθήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφασιστικά τον υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας Ιερό Αγώνα των εξεγερμένων Ελλήνων. Και τούτο διότι εδώ γινόταν η τροφοδοσία με ψωμί του Επαναστατικού Στρατού, καθώς και η περίθαλψη των τραυματιών. Η περιοχή έδωσε στην Επανάσταση πολυάριθμους αγωνιστές και άξιους οπλαρχηγούς και καπεταναίους, πολλοί από τους οποίους έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Δ. Τιμωρώντας την για την ενεργή συμμετοχή της στην Επανάσταση, τα στρατεύματα του Ιμπραήμ πυρπόλησαν την Κάτω Βυτίνα επτά φορές μεταξύ 1825 και 1826. Έγιναν τότε πολλοί διωγμοί, κατά τους οποίους υπήρξαν πολλά θύματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ηρωίδα Ελένη Λιαροπούλου, την «Βυτιναία Σουλιώτισσα», η οποία για να μην μείνει στα χέρια των Τούρκων, έπεσε στον κρημνό από τον βράχο «Κότρωνα». Οι κάτοικοι οι οποίοι διασώθησαν έκτισαν αργότερα την σημερινή Βυτίνα, ενώ άλλοι έφυγαν σε πιο εύφορες περιοχές, όπως του Άργους, της Πάτρας και του Πύργου Ηλείας (Βυτινέϊκα).

Ε. Μετά την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, η Βυτίνα γνώρισε αξιόλογη ανάπτυξη. Υπήρξε εμπορικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής, με σημαντική τοπική οικονομία και βιοτεχνία. Ιδιαίτερα άκμασε, τουριστικώς και εμπορικώς, κατά την περίοδο 1920-1940, όταν λειτουργούσε εδώ η γνωστή Δασοκομική Σχολή.

ΣΤ. Τα χρόνια της Κατοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τροχαίας συγκοινωνίας, σηματοδότησαν αργότερα το μαζικό ρεύμα της μετανάστευσης, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πληθυσμού και τον οικονομικό μαρασμό. Σήμερα, η Βυτίνα, χάρη στην εργατικότητα και το φιλοπρόοδο και δημιουργικό πνεύμα των κατοίκων της βρίσκεται, και πάλι, στον δρόμο της ανάκαμψης.

ΙΙ. Όπως προανέφερα, η Πόλη σας ανέδειξε, στον διάβα της Ιστορίας, σπουδαία τέκνα, που τίμησαν την καταγωγή τους, ο καθένας με τον τρόπο του. Από την Βυτίνα, ως γνωστόν, κατάγονταν, εκτός από τον Δημήτριο Θεμ. Πανταζόπουλο, οι επίσης Μεγάλοι Ευεργέτες της, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Τρύφων Ζαχαρόπουλος και Χρήστος Ματθαίου, οι Αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 Δημήτριος Ιμπροχώρης και Παναγιώτης Κακλαμάνος, ο Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, πατέρας του μεγάλου μας ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, ο νομοδιδάσκαλος Βασίλειος Οικονομίδης, ο γεωγράφος και περιηγητής Παναγιώτης Ποταγός, ο λαογράφος Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο αξιωματικός Ιωάννης Δημακόπουλος αλλά και η μητέρα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Λάκη Σάντα.

ΙΙΙ. Αναλογιζόμενος πόσα σπουδαία τέκνα ανέδειξε ένας μικρός γεωγραφικώς τόπος, όπως η Βυτίνα, θα μπορούσε κανείς, παραφράζοντας τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, να πει: «Αυτός ο τόπος ο μικρός, ο μέγας». Διότι, πράγματι, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία, είναι η καλύτερη επένδυση που μια Χώρα θα μπορούσε να κάνει. Σ’ ένα δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, θα επιβιώσουν και θα διακριθούν όσοι θα είναι επαρκώς προετοιμασμένοι προς τούτο.

Α. Σήμερα είμαστε βέβαιοι ότι, παρά την πρόσφατη οικονομική κρίση, η Ελλάδα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που, άλλοτε εξαιτίας δικών της λαθών και άλλοτε όχι, βρίσκονται μπροστά της. Διότι εμείς οι Έλληνες, έχοντας βαθιές ρίζες ιστορικής παρουσίας και πνευματικής συνέχειας σε αυτή την γωνιά της Βαλκανικής και της Μεσογείου, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται.

Β. Πραγματικά η Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μάλιστα, του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιδιώξει, ξεκινώντας από αυτή την πλεονεκτική θέση, ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτήν και τον Λαό μας.

1. Επιπλέον, μπορεί, στο μέτρο που της αναλογεί, να πρωταγωνιστήσει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας με συνέπεια και σύνεση στην όλη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Εκείνης, που θα οδηγήσει τελικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση στην διαμόρφωση μιας Ομοσπονδίας υπό όρους Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, ικανής να διαδραματίσει τον ρόλο που ταιριάζει στην Ευρώπη, και για τα κράτη-μέλη της αλλά και για την Ανθρωπότητα εν γένει. Ήτοι τον πλανητικό ρόλο της εμπέδωσης, διεθνώς, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

2. Αρκεί να μην λησμονούμε ποτέ μίαν ακόμη αλήθεια, ιστορικώς αποδεδειγμένη: Ότι μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Ενώ, αντιθέτως, γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες, ακόμη και εθνικές, καταστροφές όταν διχαστήκαμε. Άλλωστε έχουμε, δυστυχώς, βαρύ παρελθόν σ’ εμφύλιους σπαραγμούς. Γι’ αυτό και οι ρήσεις των προγόνων μας πρέπει να μας καθοδηγούν: Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ο Όμηρος, στην Ιλιάδα (Ι,63), που, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ποίηση, μίλησε για την φρίκη του εμφύλιου πολέμου: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιός έστιν εκείνος ός πολέμου έραται, επιδημίου, οκρυόεντος». Μερικούς αιώνες αργότερα ο Αισχύλος, στους «Επτά επί Θήβας», έγραψε την τραγωδία της εμφύλιας διαμάχης ανάμεσα στον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Και για να έλθουμε στη νεότερη ιστορία μας, ο Διονύσιος Σολωμός, με τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» -ήτοι με τον Εθνικό μας Ύμνο- μας προειδοποιεί (στρ. 147) στο διηνεκές:

«Μην ειπούν στον στοχασμό τους

τα ξένα έθνη αληθινά:

Εάν μισούνται ανάμεσό τους

δεν τους πρέπει Ελευθεριά».

3. Ας σχεδιάσουμε, λοιπόν, με λογισμό, όραμα και ομόνοια τα μελλοντικά μας βήματα μέσα στο ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού. Και τότε, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε.

Κύριε Δήμαρχε,

Αναχωρώντας από την ιστορική και πανέμορφη Βυτίνα, με τον άκρως τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Δημότη Γορτυνίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσα εξέθεσα θ’ αποτελέσουν καθοριστικής σημασίας δείκτη πορείας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Επιπλέον, παίρνω μαζί μου, στις νοερές αποσκευές μου, τις καλύτερες αναμνήσεις της έξοχης φιλοξενίας που μου επιφυλάξατε, για την οποία και πάλι ειλικρινώς σας ευχαριστώ.

23 σκέψεις σχετικά με το “Συγκλονιστική η ομιλία του ΠτΔ στα αιματοβαμμένα χώματα της Γορτυνίας

 1. Παλι πηρε τα βουνα και τα λαγκαδια ο ασχημομουρης.
  Το εχουν σχεδιασει μαζι με τον χοντρο και τον Τσιπρα εξ αρχης.
  Οπου υπαρχει επετειος σε πολη κωμοπολη χωριο κλπ θα τρεχουν αυτος και ο Πανος να βγαζουν δεκαρικους και να καταθετουν στεφανια για να κανουμε ρελανς στην ΧΑ .

  Μου αρέσει!

  1. Γεννήθηκες τόσο μαλάκας, ή έτσι σε κατάντησαν τα χρυσαύγουλα;
   Ρωτάω μετά πόνου ψυχής, γιατί σαν αδελφή σου ξέρω ότι είχες από μικρός κάποιες κρίσεις, αλλά δεν ήταν ποτέ τοσο εμφανείς όσο τώρα… Να σε τρέξουμε σε γιατρους λεβέντη μου, πριν απομαλακιστείς…

   Μου αρέσει!

   1. ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΤΣΟΥΛΑ ΚΙΒΕΣΥ ΚΙ Ο ΠΑΛΗΣ ΣΟΥ Ο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΣ.

    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ… ΠΟΣΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2018/02/18765955_1375145439261594_4015719509806903827_n.jpgΜπορεί η Κύπρος να έχει βγει από τα Μνημόνια, αλλά γίνονται περικοπές στις απολαβές του προέδρου της δημοκρατίας και των υπουργών.

    Από 1ης Ιανουαρίου 2018, ο πρόεδρος παίρνει 6.147 ευρώ μηνιαίως, αλλά υπάρχει και μια εθελοντική εισφορά προς το πάγιο ταμείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο ο πρόεδρος παραχωρεί κάθε μήνα 1.215 ευρώ και οι υπουργοί – υφυπουργός -κυβερνητικός εκπρόσωπος – επίτροπος Νομοθεσίας από 461,88 ευρώ.

    Δηλαδή, στην ουσία, ο πρόεδρος της Κύπρου βάζει καθαρά στην τσέπη κάτι λιγότερο από 5.000 ευρώ το μήνα. Αυτά εις ότι αφορά την Κύπρο…

    Εις ότι αφορά την Ελλάδα (που συνεχίζει ν’ ανεβαίνει τον Γολγοθά των Μνημονίων…), ουδείς αναφέρεται στο πόσα παίρνει το μήνα ο πρόεδρος, λες και πρόκειται για… κρατικό μυστικό!

    Το λοιπόν, μέχρι το 2012, ο πρόεδρος έπαιρνε ποσό τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, ήτοι 23.122 ευρώ. Τότε, κρίθηκε πως το ποσό είναι υπερβολικό και ο μισθός του προέδρου έπεσε στο μισό. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος Παυλόπουλος παίρνει 11.561 ευρώ το μήνα!!!

    (ΥΓ) 1: Πολύ ακριβός, δε μας κάνει!

    (ΥΓ) 2: Μα καλά, πως καταδέχεται ένας τόσος μεγάλος «υπερπατριώτης» να παίρνει τόσα πολλά λεφτά σε μια χώρα που η πλειοψηφία του κόσμου δυστυχεί;

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ, ΤΑ «ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ

   Βρε τον πρόεδρο Πάκη! Αφού έχει περάσει αρκετός καιρός από το κάζο που έπαθε από τον Ερντογάν Πασά, μέσα στο Μέγαρό του, ξεθάρρεψε κι έκανε ανεπίτρεπτες για την ιδιότητά του πολιτικές δηλώσεις.

   Έτσι, κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του, προέδρου του Ισραήλ Ριβλίν, ο διορισμένος από το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο πρόεδρος αναφέρθηκε σε«υπολείμματα του ναζισμού», εννοώντας προφανέστατα τα πατριωτικά κινήματα της Ευρώπης και βέβαια τον μεγάλο εφιάλτη του σάπιου συστήματος και των παγκοσμίων τυράννων, την Χρυσή Αυγή:

   «Θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μια αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν. Και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Και για να γίνω σαφέστερος: Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν. Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, την Δημοκρατία και την Ελευθερία…».

   Όμως, εφόσον μιλάει για «υπεράσπιση της δημοκρατίας», τα «υπολείμματα του ναζισμού» τα ψηφίζει μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα των λαών της Ελλάδος και της Ευρώπης, άρα είναι γεννήματα της λαϊκής θέλησης. Αυτόν, ποιος λαός τον ψήφισε για πρόεδρο, για να δικαιούται να μιλάει για λογαριασμό του;

   Μου αρέσει!

 2. Εξαιρετική η ιστορική αναδρομή του Προέδρου για ένα τόπο που έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία του έθνους.
  Η συμβολή του τόπου αυτού όμως στην ιστορία έχει και άλλη διάσταση. Απέδειξε, αυτό που ο πρόεδρος τόνισε, οτι οταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν πραγματικα να μεγαλουργήσουν.
  Το έχουν κανει στο παρελθόν και μπορούν να το ξανακάνουν.
  Κατ εμε επιβάλλεται να το ξανακάνουν…

  Μου αρέσει!

  1. Μωρή, διατί το Πάκιον δεν είναι με τους Έλληνες; Δεν ζη δυστυχώς ο Κολοκοτρώνης για να του γνωρίση το τσεκούρι του.
   Ούστ παράσιτο.

   Μου αρέσει!

   1. Μαλα@@κισμένο αιδοίον, με πόσα ψευδώνυμα θα εμφανίζεσαι για να υπερασπιστής τα συμφέροντα ενός χοντροκώλη πολιτικάντη;
    Διόρθωσις: πάλιν αντί «πάλι» και φυσικά έπιας αντι «έπιες». Επειδή πιθανόν δεν γνωρίζεις, η αφοριστική πρότασις αναφέρεται στον αυτοκράταρα Φωκά , που τα έτσουζε…

    Μου αρέσει!

  2. Ότι σήμερα συμβαίνει στην χώρα μας γίνεται με την σιωπηλή συγκατάθεση του ΠτΔ Παυλόπουλου………………..αλλά αν το IQ σου είναι αυτό με ενός πιθηκου μακάκου τι να περιμένει κανείς…………..

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με το νυμφαλιο χαρακτήρα και τη συγκροτημένη σκέψη του Παυλόπουλου για να μας θυμίζουν τα αυτονόητα.
  Γιατί το σύνολο του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου επενδύει διαχρονικά στην πόλωση και το διχασμό.
  Και τα γίδια ακολουθούν.

  Μου αρέσει!

   1. Ο συνεχής αυνανισμός εις τον οποίον καθημερινώς επιδίδεσαι , επέφερεν ανήκεστον βλάβην εις τον εγκέφαλον σου, ω Μέτων…
    Είναι εμφανές,ότι χρήζεις αμέσου θεραπείας.

    Μου αρέσει!

 4. Πλάκα μας κάνει … Ας πει στους γυψτοσκοπιανους ότι αυτά που μιλάνε δεν είναι μακεδονικά γιατι και οι Ρώσοι Μακεδόνες θα γίνουν σε λίγο με το ίδιο αλφαβητο

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Έχει δικιο ο πρόεδρος.
  Όποτε οι Έλληνες ηταν ενωμένοι μεγαλούργησαν. Οταν διχάστηκαν οδηγήθηκαν στην αυτοκαταστροφή.
  Και δυστυχώς εχουμε ως λαός μια τάση προς την αυτοκαταστροφή.
  Ας μην το επιτρέψουμε τουλάχιστον στα εθνικά θέματα. Όχι κι εκεί.

  Μου αρέσει!

  1. Ενωμενοι λοιπον και σφιχτα σα μια γροθια στο συλλαλητηριο !
   Μετα τις αρλουμπες για μακεδονικη γλωσσα και εθνικη ταυτοτητα του ανω καρακιτσαριου ουτε ενας δε θα λειψει και καθε διχαστικη ταση παει για τα σκουπιδια !

   Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αλήθεια είναι αυτό που γράφεις; τι ντροπή!
   Ρωτώ τον πρόεδρο, θα υπογράψει το ψήφισμα των προδοτών βολευτάδων για να παραδοθεί η ιστορία μας στους Σλάβους;
   Θα το υπογράψεις πρόεδρε;;;
   ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!
   Δώστε την απάντηση στους Τσίπρα-Κοτζιά-Ντόρα-ΓΑΠ-Γεννηματά-Ποταμίσιο οχετό!!!

   Μου αρέσει!

 6. Με αφορμή τα σοφά λόγια του Προέδρου, με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης να προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το συλλαλητήριο.
  Τα εθνικά θέματα λύνονται με σοβαρή πολιτική και διπλωματία. Όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση. Έχει κι αυτή λόγο αν θέλει και το επιδιώξει.
  Το να κρύβεσαι δειλά πίσω από ψευτοπατριωτισμούς και να επενδύεις στο διχασμό είναι η χειρότερη μορφή προδοσίας για μένα.
  Όπως είπε πολύ σωστά κι ο πρόεδρος, ο διχασμός μόνο καταστροφή έφερε στους Έλληνες.
  Και να ξέρουν αυτοί που επενδύουν στο διχασμό ότι, όσοι το έκαναν στο παρελθόν τους έγραψε η ίδια η ιστορία με μαύρα γράμματα.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.