«Μικρά και κρίσιμα έργα υποδομής για να μην ‘τρέχουμε’ πίσω από τα γεγονότα»


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, την Πιαλεία Τρικάλων, στην οποία πρόσφατα εκδηλώθηκαν φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών σε κατοικίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας έδειξαν τις ζημιές στον υπουργό και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους, στην οποία παρευρέθηκαν και οι βουλευτές νομού, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Αποστόλου και Χρήστος Σιμορέλης.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Σκουρλέτη στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης.

«Η δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες, επίσκεψη εκ μέρους της Κυβέρνησης, υποδηλώνει ότι αποτελεί μια προτεραιότητα για εμάς το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που απαιτείται είναι μια επιστημονική μελέτη όλων των δεδομένων, για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και είμαστε σε αυτή τη φάση τώρα. Από εκεί και ύστερα, όπως γνωρίζετε, όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και φέτος, όπου υπήρξαν έκτακτες καταστάσεις, θεομηνίες και ακραία φαινόμενα -δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά να επαναλαμβάνονται και λόγω της κλιματικής αλλαγής- η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τα μέσα που διαθέτει και με τις υπηρεσίες, αλλά και χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση των όποιων ζημιών. Ένα λοιπόν είναι η άμεση κινητοποίηση, το δεύτερο, όμως, είναι να υπάρχει μια ολιστική και μια συνολική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην «τρέχουμε» πίσω από τα γεγονότα, αλλά να μπορέσουμε να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο. Αυτό επιχειρούμε και με τα Προγράμματα, τα οποία έχουμε ενεργοποιήσει και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών. Στοχευμένα Προγράμματα για τη χρηματοδότηση μικρών κρίσιμων έργων υποδομής. Κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει και για κάποια αναμένονται οι Προσκλήσεις τις επόμενες ημέρες. Πρέπει νομίζω όλοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Μικρά και κρίσιμα έργα υποδομής για να μην ‘τρέχουμε’ πίσω από τα γεγονότα»

 1. για την εικονα τα κανουν ολα…

  για την εικονα βρε παιδια…

  πανε…φωτογραφιζονται…

  δειχνουν οτι ενδιαφερονται και θα λυσουν τα προβληματα

  και…ολα ξεχνιουνται!

  δεν ειδα κανενα…να πηγαινει

  και να εχει στον ωμο…φτυαρι!

  αρα…αυτος εκει..τι θα κανει?

  θα..βγαλει αποφαση να…διαταξει τα χωματα να ξαναγυρισουν πισω?

  ρε…δουλεμα ..σαν το μυστρι τον Παττακο!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.