Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με δήλωση εκπροσώπου τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια
«Το νομικό καθεστώς των Ιμίων είναι πλήρως κατοχυρωμένο και η ελληνική κυριαρχία επ’αυτών είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη.
Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι δύναται να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο χωρίς συνέπειες, όπως πράττει σε άλλα σημεία του περίγυρού της. Της συστήνουμε δε, να μετράει τα λόγια της.»
Ο υπερρεαλισμός ή σουρρεαλισμός, από τις γαλλικές λέξεις sur (επάνω, επί) και réalisme (ρεαλισμός, πραγματικότητα) όπου στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως «πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα», ήταν ένα κίνημα που αναπτύχθηκε κυρίως στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά εξελίχθηκε σε ένα ευρύτερο
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Διασημος Μαιμουδονιος Νικολα Γρουεφσκι
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
https://www.youtube.com?v=2XtFrkU0fs0
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ο ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ {Δημοσιεύθηκε από τον Φ.Π. στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 12-01-2009}.
«Πήμα κακός γείτων όσον τ’αγαθός μεγ’ όνεταρ». {Ο κακός γείτονας είναι συμφορά όσο μεγάλος θησαυρός είναι ο καλός }. Σχετικώς με κάποιες εθνικιστικές κραυγές για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος καλόν θα είναι το ΠΑΣΟΚ να μην επανέλθει στην εποχή που -ως αντιπολίτευση- είπε το φαιδρό βυθίσατε το «Χόρα» για να βυθίσει εν συνεχεία ως κυβέρνηση, τη χώρα !
Ούτω θα είναι χρήσιμο για την Ελλάδα, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν τα στελέχη του τις στείρες αντιπαραθέσεις επί εθνικών θεμάτων, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σκοινί. Η επίρριψη ευθυνών εναντίον αλλων για τα δικά τους λάθη, επί των θεμάτων της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να σταματήσει και τα δυο κληρονομικά κόμματα που διαδέχονται την εξουσία στην Ελλάδα , να ακολουθήσουν ενιαία εξωτερική πολιτική σε συνεργασία και με τα άλλα κόμματα της Βουλής.
Θα πρέπει επίσης να απομυθοποιηθούν κάποιοι ηγέτες λαοπλάνοι και μη , οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά , αλλά δυστυχώς δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε ή ήσαν κατευθυνόμενοι . Ετσι κατόπιν της διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία , πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια . Είναι γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδος , έκανε κάποιες συμφωνίες με τον Τουργκούτ Οζάλ , οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Οι συμφωνίες αυτές έγιναν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους στενούς αλλά και στενόμυαλους συνεργάτες του τον Ιανουάριο του {1988} στο Νταβός της Ελβετίας , και ενώ η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στην ταΐστρα του Κοσκωτά !
Οι Συμφωνίες αυτές πραγματοποιήθησαν με την παράκαμψη όλων των Συνταγματικών Εξουσιών της Ελλάδος . { Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κυβέρνηση , Βουλή , Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων}, και είναι σαφώς σε βάρος της Ελλάδος . Δεν ενημερώθηκε επίσης και η κυπριακή κυβέρνηση που βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων. Οτι δηλαδή κέρδισε η Ελλάδα από τη σθεναρή στάση του Μαρτίου 1987, το ξεπούλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η χαρούμενη συντροφιά του στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 1988.
Μέλη δε της συντροφιάς ήσαν οι εξής : Μαριλένα Πατρονικόλα , Γιώργος Λούβαρης ως δήθεν συνοδός της {που με αυτή την προσφορά του στην…Ελλάδα και στον Ανδρέα Παπανδρέου, μπήκε το ονομά του στο τελέξ του ΓΕΑ και έτσι τσέπωσε την προμήθεια από τη ΜΑΤΡΑ για την αγορά των πυραύλων ΜΑΤΖΙΚ 2}. Μιχάλης Ζιάγκας , Αγγέλα Κοκόλα , αλλά και κάποιοι. άσχετοι με τη χαρούμενη παρέα όπως οι κορυφαίοι συνεργάτες του τότε Πρωθυπουργού Χ.. Μαχαιρίτσας και Ι. Παπανικολάου που αγνοήθησαν προκλητικώς .
Εν συνεχεία ο τότε ΥΠΕΞ κ. Κάρολος Παπούλιας {νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας}, ακολουθώντας την πολιτική του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ , ολοκλήρωσε την παράδοση της Ελλάδος στην Τουρκία , με το περιβόητο Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ της Βουλιαγμένης .
Σχετικώς με τις συμφωνίες του Νταβός που ήσαν τόσο κραυγαλέα αρνητικές για την Ελλάδα αναγκάσθηκε ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει στη Βουλή ότι ήταν λάθος . {MEA CULPA}. {Οι λόγοι αυτού του…λάθους αναφέρονται στο βιβλίο του αρχηγού της προσωπικής του ασφάλειάς αστυνόμου κ. Β. Κεραμά με τίτλο} :
«ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ», σελ. {162-167}.
Κατόπιν δε με τις συμφωνίες των κ.κ. Παπούλια – Γιλμάζ στη Βουλιαγμένη , η Τουρκία κατόρθωσε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών διακαιωμάτων της Ελλάδος , που αφορά όλο το πλέγμα , {εναέριος χώρος και αιγιαλίτις ζώνη} δηλαδή τα σύνορα της Χώρας , καθώς και την {υφαλοκρηπίδα}.
Πέτυχεν επίσης τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης S.A.R. {Search And Rescue}στο διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου , αφού απουσιάζει οποιαδήποτε σαφής δέσμευση από την πλευρά της , για αναγνώριση των δεδομένων ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο. Κι’ αυτό διότι κατά τον ορισμό του ΝΑΤΟ, «S.A.R.» σημαίνει τα εξής : «Χρήση αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας , υποβρυχίων και άλλου ειδικού εξοπλισμού, προς διάσωση ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα ή στην ξηρά». Δηλαδή οι κινήσεις και οι βουλές των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στο χώρο που καθορίζει ο τουρκικός νόμος της {7ης Ιανουαρίου 1989}, θα είναι ανεξέλεγκτες από ελληνικής πλευράς , ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του αυτός ο χώρος είναι ελληνικός ! Η επιτυχία αυτή της τουρκικής διπλωματίας ήταν τόσο μεγάλη που μόλις γύρισε στην Τουρκία ο Γιλμάζ, αναφώνησε στο αεροδρόμιο ότι : «Βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο».
Αν τώρα αναλογισθούμε εναντίον τίνος εχθρού θα διεξάγονται αυτές οι τουρκικές ασκήσεις , τότε θα αντιληφθούμε και το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και των παραχωρήσεων που έγιναν. Δεδομένου ότι τα εν ασκήσει τουρκικά Α/Φ {μαχητικά αεροσκάφη}, έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιονδήποτε στόχο σε λίγα λεπτά , ακόμα και την Αθήνα . Το ίδιο ισχύει και για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ! Εν συνεχεία οι κ.κ. Σημίτης και Πάγκαλος κατόρθωσαν να μετατρέψουν τα «Ιμια» που αναφέρονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της παραχώρησης της Δωδεκανήσου από την Ιταλία στην Ελλάδα , σε αμφισβητούμενα εδάφη disputed territories».
Κατόπιν δε αυτού του κατορθώματος ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε δημόσια στην Ελληνική Βουλή τους Αμερικανούς , που αυτοί ώθησαν την Τουρκία σ’ αυτή την ενέργεια ! Κι’ αυτό διότι οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν το 1995 σε επίσημα στρατιωτικά έγγραφα ως αμφισβητούμενα εδάφη κάποιες ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες . Την δε 1η Φεβρουαρίου 1996 δήλωσαν δια του εκπροσώπου του State Department «Ν. Burns», ότι : «Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ούτε ελληνική ούτε τουρκική κυριότητα στα “Ιμια” {Kardak για την Τουρκία} και ότι πιθανολογείται ή ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση». Ο δε Πλανηταρχης Κλίντον ως διαμεσολαβητής επέβαλε αυτά που ζητούσε η Τουρκία : «No ships, no troops, no flags».
Εν συνεχεία ο κ. Θ. Πάγκαλος , σχετικώς με την αποκαθήλωση της ελληνικής σημαίας από τα Ιμια είπε στον Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο κ. Χ. Λυμπέρη, στον οποίον επεχείρησαν να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες τα εξής :
«Αρχηγέ δε λέμε τώρα ότι φύσηξε αέρας και την πήρε , ή το κύμα την παρέσυρε , αφού ή ούτως άλλως είναι πρόχειρα υψωμένη ;». Κατόπιν δε της κρίσης δήλωσε στο CNN τα εξής : «Δεν αξίζει να πολεμάει κανείς για ένα βράχο». Από το βιβλίο «Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες» σελ. {537 και 539} του τέως Α/ΓΕΕθΑ ναυάρχου κ.Χ. Λυμπέρη, προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ . Διευκρινίζω ότι είναι τεράστια η ευθύνη του Α/ΓΕΕΘΑ που δεν έπραξεν αυτά που ο νόμος , ο στρατιωτικός όρκος και η τιμή ορίζουν. Δεν είχε καμιά υποχρέωση να περιμένει διαταγή από τους συνένοχους με τους Αμερικανούς και τους Τούρκους Κ. Σημίτη και Θ. Πάγκαλο που από κοινού έστησαν αυτή την προβοκάτσια σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας της Ελλάδας καθιστών και τον εαυτό του Προδότη. Κρίμα !…
Σημειώνω ότι στην κρίση του Μαρτίου 1987 ο κ. Χ Λυμπέρης ήταν Αρχηγός Στόλου, και τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό, ασχέτως αν ήταν στημένο κόλπο των Αμερικανών , των Τούρκων και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να ακολουθήσουν κατόπιν οι Συμφωνίες του Νταβός και το Mea Culpa του εθνικά υπερήφανου ! Εν συνεχεία ο κ. Κ. Σημίτης άνευ λόγου στις {8 Ιουλίου 1997} στη Μαδρίτη , αναγνώρισε ξαφνικά ζωτικά τουρκικά συμφέροντα ασφάλειας της Τουρκίας στο Αιγαίο και στα νησιά του, χωρίς να υπάρχει λόγος και χωρίς να ζητήσει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο , με αποτέλεσμα όλες αυτές οι παραχωρήσεις να οριοθετήσουν τη σημερινή στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος .
12-1-2009 Φ.Π.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Reblogged στις penelopap.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!