Ανακοίνωση Πυροσβεστικής: 91 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι


Ενημέρωση για τη δασική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής:

Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων.

14 σκέψεις σχετικά με το “Ανακοίνωση Πυροσβεστικής: 91 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι

  1. ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑ . . .
   ΥΠΑΡΧΟΥΝ . . . . . . .

   ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑΑΑ !
   ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΖΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ NA ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΑΠ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΤΕΕΕ!
   ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

   Μου αρέσει!

   1. Βρε μαλακω αυτοανοητη, σαν να μεγαλωσες.
    Πότε με το καλο σκοπεύεις να πάψεις να γράφεις και να αρχίσεις να τον παίρνεις όρνιο ;

    Μου αρέσει!

   2. Τελικά Χριστάρα είσαι απερίγραπτο νούμερο.
    Καθόλου τυχαίο που έγινες με το Ζαγκλάρα κώλος και βρακί.
    Κάνεις και μαντεψιές άμα λάχει ρε γελοίε!

    Μου αρέσει!

 1. Πάντα είχαμε φωτιές >Διαβασε εδώ αυτα που έλεγε ο Μπολσεβίκος με
  αφορμή τη πυρκαγιά Ρόδο στην οποία δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα.!!!!Γιατί σε εμένα δεν μπορείς να πουλήσεις το σανό που αναμασάς !
  «Η φωτιά δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες και παλικαριές. Αντιμετωπίζεται με πολιτικές πρόνοιας, που πρέπει να προηγούνται από τις πολιτικές ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών.
  Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση προτάσσει το συμφέρον των δανειστών από την χρηματοδότηση πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης, αποκατάστασης.
  Είναι επικίνδυνη για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον και πρέπει να ανατραπεί»
  Το 2013 ο Τσίπρας ζητούσε την ανατροπή της κυβέρνησης για μια πυρκαγιά χωρίς ανθρώπινα θύματα.
  Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος, με πλημμύρα από νεκρούς, ισχυρίζεται πως δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά όλοι οι άλλοι, και οι εξωγήινοι.
  Μαθήματα πολιτικής γελοιότητας από τον χειροτερο πολιτικαντη της μεταπολήστευσης !

  Μου αρέσει!

  1. Ο Αλέκος και ο Νίκος με χάπια κρατάν τον Αλέκση . Οι φωνές του τρυπούν το κεφάλι. Δεν μπορεί ούτε την οικογένεια του να αντικρίσει. Τα παιδιά του την πιτσούνα .Είναι σε άσχημη κατάσταση ράκος. Τον κρατούν με νύχια και με δόντια να μην παραιτηθεί. Ένας μπολσεβίκος δεν λυγίζει εύκολα. Πρέπει να σώσουν το κράτος από τα νύχια του καπιταλισμού με όποιο κόστος. Οι νεκροί είναι θυσία των αγώνων. Οι φωνές όμως δε σταματούν. Συνεχή συμβούλια στα υπόγεια για την χάραξη της αντεπίθεσης.
   Πρόβλημα και με το Ρενιό καθώς γκρεμίζονται τα όνειρα τους για τη μετάβαση του κόμματος στην αγωνίστρια Λιρότσκα με τόσους νεκρούς στο στομάχι της.
   Αυτή δεν καταλαβαίνει από φωνές και τέτοια. Σκληρό καρύδι. Ο κόσμος όμως δεν μπορεί να το χωνέψει και τα αρπαχτικά της εξουσίας θα την χτυπούν εκεί συνεχεία.
   Άλλο πρόβλημα. Ποιος μπορεί να γίνει ο συνεχιστής?? Πρέπει να είναι από τα σπλάχνα τους γιατί έχουν γίνει και πολλές επικίνδυνες προσμίξεις.
   Οι φωνές όμως δε σταματούν .. μέχρι να βρουν δικαίωση.

   Μου αρέσει!

 2. » Οικόπεδα με μια πεντάρα …. στου Κωνσταντάρα »

  Τη δεκαετία του 60 οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις ήταν λιγοστές , χαρακτηριστικές , γι’ αυτό και αποτελούσαν θέμα σχολιασμού . Αποτέλεσαν πολλές φορές και σατιρικό θέμα θεατρικών επιθεωρήσεων .
  Μια απ’ αυτές ήταν ενός μεγαλομεσίτη της Αττικής , κάποιου Κωνσταντάρα ,
  με το σλόγκαν :
  » Οικόπεδα με μια πεντάρα , στου Κωνσταντάρα » και συμπλήρωνε :
  » Οικόπεδα πάνω στη θάλασσα , μέσα στον πευκώνα,
  φως , νερό , τηλέφωνο » .
  Και κάπως έτσι άρχισαν να δημιουργούνται οι παραθεριστικοί οικισμοί στην μεταπολεμική Αττική .
  Φως , νερό , τηλέφωνο μπορεί να μην υπήρχε στην αρχή , αλλά όλο και κάποιο πολιτικό μέσο υπήρχε να πιέσει , κάποιο λαδωματάκι για να γίνει λιγάκι πιο εύκαμπτος ο κρατικός λειτουργός , στο τέλος ο Κωνσταντάρας …. τηρούσε την υπόσχεσή του .
  Ο » Κωνσταντάρας » με κάποιον ανεξήγητο τρόπο μπορούσε να διαθέσει ολόκληρους παραθαλάσσιους πευκώνες , αφού πρώτα είχαν υποστεί κατακερματισμό εν είδει μπακλαβά .
  Οι μπακλαβάδες στις περισσότερς περιπτώσεις πριν τεμαχιστούν , ανήκαν συνήθως σε κάποια μονή , ή σε σε κανέναν μεγαλοκτηματία , οι οποίοι και εισέπρατταν το αντίστοιχο αντίτιμο . Το πώς ανήκαν σ’ αυτούς αποτελεί » θείο μυστήριο » .
  Τα αυθαίρετα αυξάνονταν αντιστρόφως ανάλογα με τους πευκώνες , και η πολεοδομία του Κωνσταντάρα και του κάθε Κωνσταντάρα διαμόρφωνε την Αττική των εξοχικών κατοικιών και στην συνέχεια όλης της παραθεριστικής – και όχι μόνο – Ελλάδας .
  Το διαχρονικό κράτος διευκόλυνε τις «θείες αυτές δοσοληψίες » γιατί κράταγε έτσι πολιτικούς ομήρους τους νέους αγοραστές , με αποκορύφωμα την χουντική εφταετία , που η αυθαιρεσία χτύπησε κόκκινο . Έτσι ο ίδιος ο αρχιχουνταίος παπαδόπουλος κατασκεύασε την βίλα του στην καρδιά του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας .
  Οι «Κωνσταντάρες» απεχθάνονταν τους φαρδείς δρόμους και τους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους , γιατί αποτελούσαν γι’ αυτούς ανεπιθύμητη φύρα , πράγμα βεβαίως που δεν ενοχλούσε την πλειοψηφία των νέων οικιστών . Ίσα ίσα που πολλοί απ ‘ αυτούς θα προτιμούσαν να αρπάξουν ένα μέτρο από δρόμο για να χωρέσει καλύτερα η ψησταριά και η αυθαίρετη αποθήκη και να μαντρώσουν στην συνέχεια τις όποιες νέες αυθαιρεσίες πάνω στα αυθαίρετα .
  Ίσως έτσι ένοιωθαν μια επιπλέον σιγουριά , πως έχουν κατοχυρώσει καλύτερα την περιουσία τους .
  Στην συνέχεια οι οικιστές δημιουργούσαν συνήθως κάποιους εξωραϊστικούς συλλόγους με όμορφα επιλεγμένα ονόματα , οπως » Η Ανάπλαση , η Άνοιξη κ.λ.π.» τους οποίους σπάνια απασχολούσαν θέματα όπως πυρασφάλεια , πλημμυρικά φαινόμενα , μπαζώματα ρεμάτων , έκτακτες καταστάσεις και αντίστοιχοι σχεδιασμοί . Τά εικοσάμετρα πεύκα της αυλής – του τέως πευκώνα – που ακουμπούσαν στην στέγη τους και τα αντίστοιχα πεύκα των γειτόνων τους , ήταν γι’ αυτούς όχι αντικείμενο προβληματισμού και ανησυχίας , αλλά σήμα κατατεθέν του οικισμού τους . Οι δίμετρες μάντρες που εγκλώβιζαν τα νερά της βροχής ή τους ανθρώπους σε περίπτωση ανάγκης ήταν η φυσιολογική οριοθέτηση των ιδιοκτησιών .
  Μα και τους ανα τετραετίες εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες δεν φαίνεται , στην πλειονότητα των περιπτώσεων , να τους συγκινούσαν τέτοιου είδους θέματα .
  Ίσως κάποια νέα πλακόστρωση ή η ανακαίνηση του Δημαρχείου να είχε περισσότερο ενδιαφέρον .
  Και ύστερα κατέφθασε με την υγρή ή την πύρινη μορφή της η λαίλαπα ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.