Ιδού γιατί ο πανικός του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα

 • Το σκάνδαλο δεν το αποκάλυψε η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά ο έντιμος Παναγιώτης Νικολούδης, μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ.

 • Ο κύριος Δημητριάδης δεν προσήλθε φυσικά ως «μάρτυρας κατηγορίας», αλλά κλήθηκε από τον ανακριτή λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

 • Η «σατανική σύμπτωση»: Ο Φλώρος με τον Ανηψιό του Μητσοτάκη ανοίγουν κοινή εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγο πριν ο Βενιζέλος ανακοινώση το χαράτσι της Δ.Ε.Η.! Που άνοιξε δηλαδή την πόρτα για το μεγάλο σκάνδαλο. Ενώ ο ίδιος άνθρωπος δύο μήνες πριν, ξόρκιζε το χαράτσι δημοσίως, μετά βδελυγμίας! Και λίγο μετά την μεγάλη αρπαχτή, κατάργησε το χαράτσι!

 • Αντί να ζητούν συγνώμη που συνεργάστηκαν με μία συμμορία καταχραστών δημοσίου χρήματος και μετέπειτα δολοφόνων που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον έντιμο Αντωνόπουλο ενώ αλλά μέλη της συμμορίας δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, απειλούν!

Με τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα Εξηγείται απόλυτα γιατί η ως τώρα υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται σε απόλυτο πανικό:

Παίρνουμε τα δεδομένα ως έχουν και τα οποία ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Η οικογένεια Φλώρου και ο Αριστείδης Φλώρος επικαλούντο σχέσεις με την Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια και μάλιστα προστατευόμενοι του Σταύρου Ψυχάρη, δήθεν διότι η οικογένεια Φλώρου από την Ήπειρο είχε καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Σιγά βεβαίως που ο Σταύρος Ψυχαρης βοηθούσε τους Φλώρους στην μνήμη του Ευάγγελου Αβέρωφ!

Ουδεις επίσης μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρίσκονταν, τουλάχιστον ως το 2012, δίπλα στην οικογένεια Φλώρου και στον Αριστείδη Φλώρο ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Μάκης Βορίδης. Ο πρώτος κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη και ο δεύτερος κολλητός του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, τουλάχιστον ως το 2012 στήριζαν τον Αριστείδη Φλώρο και την Ενέργκα.

Έρχονται τώρα οι ερίφηδες και λένε ότι ως τότε δεν ξέρανε τι συμβαίνει με τον Φλώρο και την Ενέργκα, και ότι μόνο μετά το ανακάλυψαν, δηλαδή όταν το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Μα και στοιχειωδώς να ασχολείται κανείς με τα θέματα αυτά, ξέρει πολύ καλά ότι το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα είχε ξεκινήσει πολύ πριν από το 2012. Δηλαδή δεν είναι νοητό για δικηγορικά γραφεία του επιπέδου Βορίδη – Δημητριάδη να μην ξέρουν τι γινόταν με τις απίστευτες απάτες Φλώρου – Ενέργκα.

Αυτό εξηγείται από το ότι ο απατεών Αριστείδης φλώρος εκμεταλλεύτηκε την τεράστια αλλαγή στάσης του Βαγγέλη Βενιζέλου ως υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2011. Όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος – και αυτό είναι απορίας άξιο – ενώ τον Ιούνιο του 2011 καταδικάζει απερίφραστα το χαράτσι της Δ.Ε.Η., το θεσμοθέτησε μετά Βαΐων και κλάδων τον Σεπτέμβριο του 2011!

Πως ήξεραν Φλώρος και Energa αυτή την αλλαγή στάσης; Διότι τότε συντελέστηκε η απάτη. Και είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι δικηγορικά γραφεία της εμπειρίας Δημητριάδη – Βορίδη δεν κατάλαβαν πως στήθηκε η μεγάλη απάτη; Δεν κατάλαβε για παράδειγμα ο κύριος Δημητριάδης γιατί του ζητούσε ο Φλώρος να ανοίξει οφσόρ την περίοδο που τα εκατομμύρια έκαναν φτερά στο εξωτερικό;

Και ερχόμαστε τώρα στο απίστευτο επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι επί Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Και ότι ο Δημητριάδης συνέβαλε σε αυτό. Πως δεν είπε ότι συνέβαλε σε αυτό και ο Βορίδης, είναι απορίας άξιον. Αποκαλύπτουμε λοιπόν εδώ ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση Σαμαρά δεν συνέβαλε έστω και κατ’ ελάχιστον στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες τρίτων ο αρμόδιος εισαγγελέας της εποχής εκείνης Παναγιώτης Νικολούδης. Και ο Παναγιώτης Νικολούδης φυσικά μόνο Νέα Δημοκρατία δεν ήταν. Πως είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι επί των ημερών της αποκαλύφθηκε λοιπόν το σκάνδαλο;

Εκτός εάν εννοεί ότι δεν τόλμησε να πιέσει τον Νικολούδη να το συγκαλύψει. Και καθένας διερωτάται: Τολμούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να πιέσει τον Παναγιώτη Νικολούδη; Και μας λένε δηλαδή επειδή δεν τόλμησαν να εμποδίσουν τον Παναγιώτη Νικολούδη να συγκαλύψει το σκάνδαλο, το σκάνδαλο αυτό δήθεν βγήκε στις ημέρες Σαμαρά;

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Απλώς πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα . Και φυσικά έσπευσαν να πετάξουν την γίδα κάτω για να τρέξουν όσο γίνεται γρηγορότερα. Απλώς δεν μπορούν να τρέξουν περισσότερο από την αλήθεια. Και, βεβαίως, πολύ περισσότερο από την δικαιοσύνη.

15 σκέψεις σχετικά με το “Ιδού γιατί ο πανικός του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα

 1. Από έγκυρους δημοσιογραφικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι στο εκλογικό πρόγραμμα του μητσοτάκη θα προτείνεται η αλλαγή ονόματος της Ελλάδας . Από Ελληνική Δημοκρατία σε Κολομβιανή Δημοκρατία της Μεσογείου , erga omnes !

  Μου αρέσει!

   1. Αφου σαν λαός έχουμε αποδείξει, time and time again, ότι είμαστε η μόνη τριτοκοσμική χώρα στην άκρη της Ευρώπης και που κάθε φορά αναδεικνύουμε για ηγέτη μας τον λιγότερο κλέφτη και ψεύτη, το σχόλιο δεν είναι απλώς ωραίο αλλα κυριολεκτικά αληθές και εύστοχο.

    Μου αρέσει!

   1. ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ … ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ …
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !!!

    ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΖΟΤΑΚΕΙΚΟ.

    ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ
    ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ
    ΨΗΦΙΣΕ ΤΩΝ ΜΙΖΟΤΑΚΗΔΩΝ
    ΤΗΝ ΝΕΑ MIZOΚΡΑΤΙΑ.

    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΙΖΟΤΑΚΕΙΚΟ … ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΗΣΤΟ ΜΙΖΟΦΟΡΕΙΚΟ …

    Μου αρέσει!

  1. (Πως ήξεραν Φλώρος και Energa αυτή την αλλαγή στάσης; Διότι τότε συντελέστηκε η απάτη.) ???

   Μα εκεινη την εποχη ο Βενιζελος και η Ντορα ηταν τακιμια και το πολιτικο δυδυμο που καθημερινως ηταν πρωτο θεμα στο καναλι του Ψυχαρη .

   Δεν υπάρχει δολοπλοκια
   που να κόβεται στα τρία,
   στην περίπτωσή μας όμως,
   υπάρχει και ο τριτος δρόμος.

   Μου αρέσει!

  1. Μήνυση και αγωγή από Κώστα Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη για τις συκοφαντίες

   Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, καταθέτει μήνυση και αγωγή στη ΝΔ και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, για τις συκοφαντίες που εκστόμισε στη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Έψιλον.

   Η κα Ζαχαράκη ενώ συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, αναφέρθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Documento λέγοντας ότι ότι «Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη».

   Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

   Η κα Ζαχαράκη επέμενε λέγοντας ότι ο εκδότης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες και άρχισε να αναφέρει υποθέσεις όπως του Βγενόπουλου, της Νικολοπούλου κ.α.

   Όταν ο Κώστας Βαξεβάνης της υπενθύμισε ότι για όλες έχει αθωωθεί, εκείνη αρνήθηκε και πάλι να ζητήσει συγνώμη.

   Nέο πολιτικό ήθος και δολοφονίες χαρακτήρων

   Η ΝΔ, στο ανώτατο επίπεδο, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το Documento επιχείρησε με απειλές και συκοφαντίες να τρομοκρατήσει τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο λόγος προφανής: να μείνουν στο σκοτάδι, τα λερωμένα τ΄ άπλυτα της γαλάζιας παράταξης.

   Όταν κατάλαβαν στο Μοσχάτο ότι οι απειλές τους δεν περνούν προχώρησαν στη «δολοφονία χαρακτήρων». Κορυφαία στελέχη της, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν στο μεϊντάνι της τηλεοπτικής διαπλοκής, κυρίως, και με χοντροκομμένα ψέματα, ανυπόστατες φήμες και λάσπη συκοφαντίας στοχοποίησαν το Documento και προσωπικά τον Κώστα Βαξεβάνη.

   Δυστυχώς γι αυτούς κανείς στο Documento δεν πτοήθηκε από τις αήθεις επιθέσεις και συνέχισαν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Με οδηγό την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους πολίτες για όσα τα φαύλα κόμματα θέλουν να κρύψουν. Και η ΝΔ σίγουρα έχει πολλά να κρύψει.

   Κουβέντα για την ταμπακιέρα

   Η Πειραιώς αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τον ανιψιό του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη και την σχέση του με τον καταδικασμένο απατεώνα Αριστείδη Φλώρο της Energa κατέφυγε (για ακόμη μια φορά) στην προσφιλή της τακτική: συκοφαντίες, απειλές και μπόλικες δόσεις γκεμπελισμού. Ας είναι. Ο κόσμος έχει νου και γνώση… και πληροφόρηση για τα ανομήματα τους.

   Μου αρέσει!

 2. https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/osiospasxwn/%3Flocale2%3Del_GR&ved=2ahUKEwij0MeSr53dAhUOKVAKHdH7Dw4QFjAAegQIBxAD&usg=AOvVaw0WC12xL0JqXJ5g_V_-4CVO

  8 Μαΐου 2014

  Βενιζέλος

  Οι μισθοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο υπάρχουν χώρες όπως η Μολδαβία όπου ο μισθός είναι 70 ευρώ.

  Μου αρέσει!

  1. Ε όχι να απαντά στην πλέμπα ένας «πρωθυπουργός εν αναμονή»

   Με μηνύσεις, υπεκφυγές και το πασπάλισμα των καθιερωμένων κοσμητικών επιθέτων κατά του Documento αντέδρασε η ΝΔ στην αποκάλυψη πως ο ανιψιός και σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν επί χρόνια συνεταίρος και συνεργάτης του καταδικασμένου, Αρ. Φλώρου. Λείπει, βέβαια, κάτι βασικό από την ανακοίνωση. Η απάντηση που πρέπει να λάβουν οι πολίτες από έναν «πρωθυπουργό εν αναμονή», όπως συνηθίζουν να λένε στην Πειραιώς.

   του Άγγελου Προβολισιάνου

   Πλην των νομικών υπηρεσιών που πρόσφερε για την Energa, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, έχει εμπλακεί στο Διοικητικό Συμβούλιο δύο εταιριών του καταχραστή δημοσίου χρήματος, έχοντας ιδρύσει από κοινού με τον Αρ. Φλώρο μία ακόμα εταιρία το 2009. Με δεδομένο πως κανείς δεν συνεταιρίζεται άτομα που δεν είναι απολύτου εμπιστοσύνης, η σχέση τους μοιάζει να ξεφεύγει από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια.

   Το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης ήταν ένας εκ των εξ απορρήτων του Αρ. Φλώρου εξηγεί την εξουσιοδότηση να συστήσει δύο offshore, με τη μία εξ αυτών να φέρεται ως η εταιρία – «σκούπα» για την απορρόφηση των Energa και Hellas Power. Ο ίδιος, όντας μάρτυρας κατηγορητηρίου και όχι κατηγορίας όπως επινόησαν κάποιοι, παραδέχεται τα παραπάνω δηλώνοντας παράλληλα ανυποψίαστος για το τι πραγματικά συνέβαινε λόγω του πυκνού χρονικού διαστήματος που έπρεπε να επιτελέσει τα καθήκοντά του. Αν και προκύπτουν ερωτηματικά από τις καταθέσεις του, να μείνουμε στο αμιγώς πολιτικό.

   Το 2013 ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ διορίζει τον ανιψιό του στο πολιτικό του γραφείο, ασχέτως αν μέχρι λίγους μήνες πριν ο κ. Δημητριάδης παρέμενε στο Δ.Σ. εταιρίας συμφερόντων του Αρ. Φλώρου. Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε με φωτογραφική του απόφαση να τον εξαιρέσει από το ασυμβίβαστο για τους δικηγόρους – συμβούλους υπουργών προκειμένου να ασκεί παράλληλα τα δικηγορικά του καθήκοντα.

   Στα παραπάνω, που τεκμηριώνονται από δικαστικά έγγραφα και επικυρωμένες πράξεις Διοικητικών Συμβουλίων που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, η ΝΔ απαντά με προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ύβρεις κατά του Documento και… μπόλικο Ντάισελμπλουμ. Καταγγέλλεται η εφημερίδα επειδή δεν συμπεριέλαβε το πότε συνελήφθη ο Φλώρος, λες και ο παρελθόν είναι ευμετάβλητη έννοια, όπως επίσης και ότι ο κ. Δημητριάδης ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Βέβαια, αν και στη ΝΔ υπάρχουν έγκριτοι νομικοί με γνώση της υπόθεσης, όπως ο κ. Βορίδης, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν γνωρίζουν πως στο συγκεκριμένο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης δεν υφίσταται όρος «μάρτυρας κατηγορίας» αλλά μάρτυρας που κλητεύεται από την κατηγορούσα αρχή, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο πως θα είναι καταγγελτικός ενάντια του κατηγορουμένου.

   Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ακόμα και στον ΟΗΕ αν θεωρεί ότι συκοφαντείται. Πρώτα όμως ως «επερχόμενος πρωθυπουργός» και πολίτης αυξημένης ευθύνης οφείλει να απαντήσει για τα ζητήματα ηθικής τάξης που προκύπτουν:

   1. Γνώριζε για τη συνεργασία του ανιψιού του με την Energa; Γνώριζε, δηλαδή, ότι ο συγγενής και σύμβουλός του ήταν εκείνος που κλήθηκε να εκτελέσει το σχέδιο με τη σύσταση offshore στις οποίες θα μεταβιβάζονταν Energa και Hellas Power;

   2. Η φωτογραφική απόφαση μέσω της οποίας εξαιρούσε από το ασυμβίβαστο τον συγγενή του ήταν επιβράβευση αριστείας ή μία απλή οικογενειακή εξυπηρέτηση;

   3. Θα αποπέμψει τον συνεργάτη του Αρ. Φλώρου και νυν σύμβουλό του ή θεωρεί πως πρώην συνεταίροι καταδίκων πρέπει να απορροφούνται από πολιτικά γραφεία;

   4. Το Documento επ’ ουδενί δεν στοχοποιεί τον κ. Δημητριάδη ως ποινικά υπόλογο για τις υπηρεσίες που παρείχε στην υπόθεση Energa. Αντιθέτως, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ προτρέχει να τον παρουσιάσει ως «άμεσα εμπλεκόμενο στο μεγάλο σκάνδαλο». Μήπως γνωρίζουν κάτι στην Πειραιώς που θα μπορούσε να πλαισιώσει τη δημοσιογραφική έρευνα;

   5. Και ένα δυνητικό σενάριο από αυτά που χρησιμοποιούν κατά κόρων προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ο κ. Δημητριάδης ήταν σύμβουλος και συγγενής του Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ κρατούσε ίδια στάση;

   Μετά τη σιωπή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις προσχηματικές εξηγήσεις όσων έχουν προηγηθεί ένεκα Siemens, συζυγικού παραδείσιου επιχειρείν διεθνούς εμβέλειας (Paradise Papers), μισά πόθεν έσχες και εν κρυπτώ αερομεταφορών με ελικόπτερα καναλαρχών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Αλλιώς, για άλλη μια φορά, θα απαξιώνει όχι μόνο τον Τύπο αλλά και τους πολίτες δίνοντας την εντύπωση πως στην ελιτίστικη συνείδησή του η κοινωνική πλειοψηφία αποτελεί ένα σύνολο ακατάρτιστων και ανεκπαίδευτων που δεν γνωρίζουν -και ούτε θα έπρεπε- ποιοι καραδοκούν για να την κυβερνήσουν.

   Μου αρέσει!

 3. Κοιτα που αυτος που εδωσε την πλαστη βεβαιωση στον Φλωρο ήταν ο ίδιος που εστειλε την Βικυ Σταματη στο Δρομοκαϊτικο…. Βρε κατι συμπτωσεις… Βρε βρε βρε…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.