Τάσος Πετρόπουλος: Ο άνθρωπος που έσωσε το ασφαλιστικό, διώχνοντας τα κοράκια και διαψεύδοντας το Δ.Ν.Τ.

ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣΌταν ο ΕΦΚΑ ξεκινούσε το 2017 ακόμα και καλόπιστοι, προέβλεπαν την κατάρρευσή του. Και όμως, ο αρμόδιος υπουργός ο Τάσος Πετρόπουλος κατάφερε όχι μόνο να τους διαψεύσει αλλά να στείλει στον καλαθο των αχρήστων την δόλια επιχειρηματολογία του Δ.Ν.Τ περί μείωσης των συντάξεων.

Τα αποτελέσματα του πρώτου επταμήνου του 2018 δείχνουν έσοδα 648 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση των εισοδημάτων από εισφορές μισθωτών κατά 7, 87% σε σχέση με πέρυσι, όπου επίσης υπήρχε αύξηση. Έσοδα από ρυθμίσεις οφειλών κατά 45,8% και έσοδα από την απόδοση της περιουσίας 3,15%. Το δε πλεόνασμα του ΕΦΚΑ, που προβλέπεται για το 2018, θα αγγίξει το 1,5 δις ευρώ.Με αυτές τις ενέργειες και την πολιτική κατεύθυνση που επιβάλλει δράση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων, όχι των παραμαγαζων και κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων, το δημοσιονομικό περιθώριο διευρύνεται, ώστε να εφαρμοστούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις αλλά και η έκδοση συντάξεων, που εκκρεμούσαν για πολλά έτη. Ενδεικτικά από 1/1/2015 έως 31/7/2018 έχουν καταβληθεί 697.000 συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 4,4 δις ευρώ!

Και όλα αυτά σπάζοντας το πάγωμα πληρωμών στον απλό πολίτη, το οποίο φυσικά δεν απασχολούσε κανένα μέσο μαζικής εξαπάτησης: Από τον Σεπτέμβρη του 2013, στο δήθεν success story, δεν είχε καταβληθεί ούτε ένα εφάπαξ, ενώ είχαν αφήσει  απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ σε 400.000 περιπτώσεις από το 2012.

Ήδη, από το 2017 όταν ξεκίνησε ο ΕΦΚΑ το 80% των συντάξεων έχει καταβληθεί και αυτές που καθυστερούν ειναι οι παλαιές διότι δεν υπήρχαν συστήματα σε μια σειρά φορέων. Σταμάτησε λοιπόν η αδικία να μην δίδονται συντάξεις επειδή δεν έχουν δοθεί οι παλιές (!!), οι οποίες είναι καταχωνιασμένες σε σαπισμένα έγγραφα στα κουτιά των υπουργείων του κάθε φορέα. Ήδη με εντολή Πετρόπουλου οργανώθηκαν συγκεκριμένες ομάδες εργασίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τον Μάρτιο του 2019 να επιλυθούν όλες οι παλιές περιπτώσεις, εκτός πολύ ειδικών εξαιρέσεων. Μάλιστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, όπου απαιτείται, για να διευκολυνθούν αυτές οι διαδικασίες.Το ΑΕΠ εκεί που είχε φτάσει δυστυχώς οδήγησε στο να έχουμε δημοσιονομική δαπάνη για τις συντάξεις που ξεπερνούσε το 17% και θα έπρεπε να γίνουν πάλι περικοπές. Αυτό δεν θα σταματούσε ποτέ. Ο Τάσος Πετρόπουλος όμως απέδειξε ότι οι περικοπές δεν είναι η λύση και ότι χρειάζεται ενίσχυση η κοινωνική ασφάλιση. Έτσι, με νόμο, σταμάτησε ο κατήφορος των διαρκών μειώσεων, και μπήκε στερεή βάση για την ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας. Ο νόμος 4387 ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων. Το ΔΝΤ από την άλλη ισχυριζόταν ότι δεν θα πετύχουμε τα πλεονάσματα 3,5%. Ο υπουργός τους διέψευσε και εντέλει δικαιώθηκε.Και ο Τάσος Πετροπουλος υπερασπίζεται επάξια την δέσμευση της κυβέρνησης ότι κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει ανασφάλιστος και ακάλυπτος, συμπεριλαμβάνοντας και την περίπτωση των συντάξεων χηρείας και πλέον οι δεσμεύσεις που αφορούν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού έχουν και υπόσταση και αντίκρυσμα. Όταν έχεις αντιμετωπίσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής και έχεις κατακτήσει τα πάντα με αγώνα, στέρηση και αξιοπρέπεια, όπως ο Τάσος Πετρόπουλος, γνωρίζεις πολύ καλά ποιον πρέπει να υπηρετήσεις και γιατί.

Όταν τα έχεις όλα έτοιμα με κόκκινα χαλιά στρωμένα από την διαπλοκή, δε χρωστάς τίποτα στο λαό, ούτε στην κοινωνία και δυστυχώς καταλήγεις να υπηρετείς τους ευεργέτες σου εις βάρος της κοινωνίας και της πατρίδας.

3 σκέψεις σχετικά με το “Τάσος Πετρόπουλος: Ο άνθρωπος που έσωσε το ασφαλιστικό, διώχνοντας τα κοράκια και διαψεύδοντας το Δ.Ν.Τ.

  1. Έτσι μπράβο. Όχι μόνο στον πολάκη στον μπούλη και στην παπακώστα διαφήμιση . είμαστε και εμείς εδώ. Έτσι έτσι !!!!!!! δοξάστε με!!!!!!

    Μου αρέσει!

  2. Το πρώτο ερώτημα είναι ποια είναι η ειδική προσαύξηση που έχουν υποσχεθεί ότι θα κόψουν στις παλαιές συντάξεις? Πώς υπολογίζεται? Αυτή τη στιγμή δεν είναι κανείς σε θέση να απαντήσει.

    Το δεύτερο ερώτημα είναι αν τελικά το ΔΝΤ θέλει να ξηλώσει σε παλιές και νέες συντάξεις τις προσαυξήσεις του άρθρου 30 από το νόμο Κατρούγκαλου. Δηλαδή να ξηλώσει το κόλπο ώστε μετά τις νέες περικοπές να μείνουν οι συντάξεις στα ίδια. Γιατί αν αυτό τελικά θέλουν ΔΝΤ-Κομισιόν-Γερμανία, τότε όλες οι συντάξεις, παλιές και νέες, πάνε κατά μέσο όρο 100 ευρώ κάτω!

    Άλλο τόσο θα πάνε κάτω κατά μέσο όρο οι μεικτοί μισθοί από το 2020, με τη μείωση του αφορολόγητου.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.