Έβαλαν το …ΕΛΙΑΜΕΠ να επιτεθεί στον Πάνο Καμμένο! Το ΕΛΙΑΜΕΠ!

Έβγαλαν τον επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ για να λοιδορήσει την πρόταση του Πάνου Καμμένου για την νέα βαλκανική συμμαχία, που μεταξύ άλλων θα εγγυηθεί και την ασφάλεια των Σκοπίων. Ναι, το ΕΛΙΑΜΕΠ! Αυτό από μόνο του δικαιώνει απόλυτα την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου για την δεσμευτική αμυντική συμμαχία των βαλκανικών χωρών που φυσικά θα αποτελέσει τροχοπέδη στην τουρκική επεκτατικότητα και θα εξαφανίσει όσους απεργάζονται νέα φωτιά στην …πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων.

Αντί άλλης απαντησης, διαβάστε την επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα το Παρόν και αποκαλύπτει την …φιλελληνική δράση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ήσασταν ψυχή τε και σώματι υπέρ του Σχεδίου Ανάν 

Απάντηση στον κ. Ντόκο

-Προσφέρατε στην Τουρκία την Κύπρο διά του Σχεδίου Ανάν
-Ένα συγγνώμη δεν ζητήσατε ποτέ από τους Κυπρίους, που φυλάνε Θερμοπύλες

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ για την απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει το ΕΛΙΑΜΕΠ σχολιάζει τα όσα αναφέρει στην απάντησή του ο γενικός διευθυντής του κ. Θ. Ντόκος:

«Κύριε Ντόκο,
Ανέγνωσα το έγγραφο που στείλατε εκ μέρους του ΕΛΙΑΜΕΠ στο ‘‘ΠΑΡΟΝ’’. Εγώ δεν είπα από ποιον έχει γραφεί το κείμενο του ΕΛΙΑΜΕΠ της 16ης Ιουλίου 2009, απλώς από ποιον υπογράφεται το κείμενο. Τον κ. Π. Αποστολίδη δεν τον γνωρίζω αλλά του απέδωσα ορθά, φρονώ, τον τίτλο του πρέσβη ε.τ. Δεν αναφέρθηκα σε σας ή κάποιον άλλο ως άτομο μειωμένης εθνικής συνείδησης, όπως γράφετε ανακριβώς. Δεν γνωρίζω αν το κείμενο του εγγράφου που σχολιάζω αποτελεί τμήμα μιας σειράς τεσσάρων σχετικών κειμένων, πράγμα που δεν με ενδιαφέρει. Εγώ σχολιάζω το περιεχόμενο του εγγράφου και δεν το χρησιμοποιώ επιλεκτικά, όπως διατείνεσθε. Αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην ανησυχία που εκφράζεται σ’ αυτό σχετικά με το ΝΑΤΟ, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, και στο ότι η Κύπρος ‘‘is now proving to be an obstacle to another major goal of the US’’ και ότι πρέπει να προχωρήσει ‘‘the smooth continuation of EU accession negotiations with Turkey’’. Τέλος, δείχνεται το ενδιαφέρον του ΕΛΙΑΜΕΠ σχετικά με το ξεμπλοκάρισμα των μπλοκαρισμένων από την Κύπρο κεφαλαίων.

Η απάντηση του κ. Λ. Λουκαΐδη στο ΕΛΙΑΜΕΠ είναι η μόνη λογική αντίδραση σε σχέση με τις φιλοτουρκικές απόψεις του εγγράφου σας. Όσον αφορά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείστε τον ρόλο που έπαιξε το ΕΛΙΑΜΕΠ, μα εκτός των άλλων υπάρχει το περιλάλητο βιβλιαράκι σας, που σχολιάζεται ειρωνικά από όλους όσοι συζητούν το θέμα. Στα του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδος – Κύπρου, πολλοί που ασχολήθηκαν με το θέμα σάς κατηγορούν ευθέως ότι ήσασταν αντίθετοι. Όσο για το Σχέδιο Ανάν, διαβάστε το βιβλίο του λόρδου Χάνεϊ για να πληροφορηθείτε τι εντολές έλαβε, το μένος του εναντίον των Ελληνοκυπρίων και πώς εξιστορεί ότι εξανά­γκαζε τον Γλ. Κληρίδη να υποχωρεί συνεχώς. Εσείς ήσασταν μαζί του ψυχή τε και σώματι, αφού κάνατε ό,τι μπορούσατε: Σεμινάριο στην Ύδρα με τον λόρδο Χάνεϊ, προπαγανδιστική εκστρατεία υπέρ του Σχεδίου κ.λπ. Αφού, όπως διατείνεσθε, είσαστε ελεύθεροι να έχει ο καθένας τη γνώμη του, είναι περίεργο ότι από τα 50-60 μέλη και συνεργάτες σας ούτε ένας δεν αντιλήφθηκε τη συνωμοσία εναντίον των Ελληνοκυπρίων (βλ. Hanay, 106-7). Τι είδους επιστήμονες είστε; Και ύστερα από τη δημόσια παραδοχή του αμερικανού υφυπουργού ότι όταν η Τουρκία μας αρνήθηκε τη χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ, της δώσαμε δισεκατομμύρια σε δάνεια ‘‘και της προσφέραμε την Κύπρο διά του Σχεδίου Ανάν’’. Και όμως εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ακόμη το Σχέδιο Ανάν. Ούτε ένας από σας δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη προς τους φτωχούς Κυπρίους, που φυλάνε υπομονετικά, αιώνες τώρα, Θερμοπύλες;

Όσο για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, τι να πω. Καθαρή αδυναμία να υπερασπίσετε τις θέσεις σας».

5 σκέψεις σχετικά με το “Έβαλαν το …ΕΛΙΑΜΕΠ να επιτεθεί στον Πάνο Καμμένο! Το ΕΛΙΑΜΕΠ!

 1. δδδ

  ΝΔ: Κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για τα ελλείμματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  «Ακόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
  Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για πλήρη κατάρρευση της «κυβερνητικής μυθοπλασίας» σχετικά με τα ελλείμματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

  Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  «Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε μετά την καταγγελία του κ. Πολάκη για έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ -τα οποία θυμίζουμε ότι σε πέντε λεπτά μετέτρεψε σε 140 εκατομμύρια- έγιναν, σύμφωνα με το πόρισμα, λογιστική διαφορά 87 εκατ. ευρώ.

  Σήμερα, οι πραγματογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν διαπιστώσει κανένα έλλειμμα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων.

  Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τα 87 εκατ. ευρώ των “δαπανών ειδικού σκοπού”, τα οποία αποδεικνύονται από τις τραπεζικές κινήσεις προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η λογιστική διαφορά. Φυσικά η πλειοψηφία αρνήθηκε.

  Ακόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας».

  Μου αρέσει!

 2. ρτυ

  Ακραίος παραλογισμός
  Οι αντιφατικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για Άδωνη και Λεωνίδα Γεωργιάδη και το δημοσίευμα του Documento

  Πρωτοφανές: Το είδαμε κι αυτό από την ελληνική Δικαιοσύνη

  Ως ένα κορυφαίο παράδειγμα ακραίου παραλογισμού και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη με τις δύο παρόμοιες αγωγές, καθώς αφορούσαν ακριβώς την ίδια υπόθεση, που κατέθεσαν σε βάρος του Documento οι αδερφοί Γεωργιάδη.

  Στον ίδιο ακριβώς χρόνο, δύο διαφορετικά δικαστήρια, εξέδωσαν δύο απολύτως αντιφατικές αποφάσεις για τα ίδια ακριβώς πραγματικά περιστατικά.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

  Οι αδελφοί Γεωργιάδη προσέφυγαν σε βάρος μας στα αστικά δικαστήρια με αφορμή το δημοσίευμα της 2ς/7/ 2017 με τίτλο » Μπίζνες των αδερφών Γεωργιάδη με το Ντυνάν» όπου και αποκαλύπταμε, μεταξύ άλλων ότι «η εταιρεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη συναλλασσόταν με το αμαρτωλό ίδρυμα επί 14 χρόνια , ακόμη και όταν ο αδερφός του Άδωνης ήταν υπουργός Υγείας» . Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν φτάσει στη Βουλή, στις 29 Ιουνίου 2017 , η επιχείρηση Λεωνίδας Γεωργιάδης εμφανιζόταν στις καταστάσεις προμηθευτών του Ντυνάν από το 2000 έως και τις χρονιές 2013 και 2014, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης».

  Οι αγωγές εκδικάστηκαν άλλες ημέρες, από διαφορετικές συνθέσεις του ίδιου δικαστηρίου, και οι αποφάσεις εκδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

  Σύμφωνα με την δικανική κρίση:
  Για τον Λεωνίδα Γεωργιάδη το Documento είναι παντελώς αθώο ενώ για τον κύριο Αντιπρόεδρο της ΝΔ Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη υπήρχε …σκοπός εξύβρισης και δεν αναγνωρίστηκε το δεδικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…

  Έτσι, η αγωγή του Λεωνίδα Γεωργιάδη απορρίφθηκε στο σύνολό της και μάλιστα ο ενάγων κλήθηκε να καταβάλλει στον Κώστα Βαξεβάνη και 2.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, χρηματικό ποσόν που θεωρείται ιλιγγιώδες συγκριτικά με αυτά που επιδικάζονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Θεωρείται, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά έγκριτοι νομικοί, σοβαρή τιμωρητική ποινή, για τον ενάγοντα βέβαια, και όχι για τον εναγόμενο. Σύμφωνα δε με το σκεπτικό αυτής της απόφασης, όσα αναφέρονταν στο επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν συκοφαντικά και δεν υπήρχε και σκοπός εξύβρισης, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρχε το δεδικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Το δικαστήριο δηλαδή δέχτηκε στο σύνολο τους ισχυρισμούς του Κώστα Βαξεβάνη.

  Το άλλο δικαστήριο όμως, το οποίο δίκασε την αγωγή του Αδώνιδος, για το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα, καθώς τα δύο αδέρφια (κι αναρωτιέται κανείς το γιατί;) επέλεξαν να μην κάνουν κοινή αγωγή, δεν αναγνώρισε στον δημοσιογράφο το δεδικαιολογημένο ενδιαφέρον. Έκρινε ότι το δημοσίευμα, αυτό ακριβώς για το οποίο απάλλαξε το Documento το άλλο δικαστήριο, ήταν εν μέρει συκοφαντικό…

  Και επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στον κο Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας… Κι εδώ όμως -παρά την «καταδίκη»- βλέπουμε ότι το δικαστήριο αποτίμησε την προσβολή προσωπικότητας που έκρινε ότι διεπράχθη σε βάρος του κ. Γεωργιάδη στο απολύτως ευτελές για τέτοιες περιπτώσεις χρηματικό ποσόν των …5.000 !

  Ποσόν εξευτελιστικό , που καταδεικνύει πολλά , και για το οποίο επιχαίρει τώρα και καυχιέται ο Σπυρίδων -Άδωνις Γεωργιάδης…

  Τα συμπεράσματα δικά σας …

  Εμείς άλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δημοσιεύσουμε και τις δύο δικαστικές αποφάσεις …

  ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ και ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

  Η απόφαση για Άδωνη Γεωργιάδη

  http://www.documentonews.gr/article/oi-antifatikes-apofaseis-ths-dikaiosynhs-gia-adwnh-kai-lewnida-gewrgiadh-kai-to-dhmosieyma-toy-documento

  Μου αρέσει!

 3. Reblogged στις olympia.gr και σχολίασε

  Μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας Documento για τις «περίεργες» σχέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ, θα πρέπει επιτέλους να εξηγηθούν επαρκώς τα κίνητρα των ανθελληνικών του παρεμβάσεων.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.