Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ απάντησε στους βουλευτές που έχουν μετατραπεί σε υστερικούς κράχτες της διαπλοκής, θεσμικά από το βήμα της Βουλής

Κυρίες και κύριοι, καταρχήν, θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Τασούλα και ταυτόχρονανα τον συγχαρώ. Ζητώ συγνώμη γιατί στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής λόγω κόπωσης, είχα ξυπνήσει 6 ώρα το πρωί, είχε προηγηθεί η πρωινή συνεδρίαση, επακολούθησε υπουργικό συμβούλιο, ήταν και το τέλος της δεύτερης συνεδρίασης, δεν κατανόησα το χιούμορ του και εκνευρίστηκα για λίγο. Μολονότι, έπρεπε να τον κατανοήσω, γιατί γνωρίζω και το λεπτό του χιούμορ και την ευρυμάθεια του. 

Ζητώ, λοιπόν, συγνώμη. Κατανοώ ότι δεν ήθελε να με ειρωνευτεί.

Θέλω να τον συγχαρώ, όμως, για δύο αλλά πράγματα. Πρώτον, για την τοποθέτηση του ότι η διαπλοκή είναι ίσο με τη διαβολή. Και αυτό γίνεται εναργέστερο σήμερα, που η Κυβέρνηση, τα μέλη της και η κάθε της επιλογή διαβάλλονται ασύστολα και από την Αντιπολίτευση και από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Βέβαια, ο κ. Τασούλας δεν το  είπε για αυτό και κάνω αυτή τη διόρθωση για να μην του δημιουργήσω πρόβλημα στην παράταξη του. Απλώς, εγώ περιγράφω την κατάσταση πώς είναι.

Θέλω όμως να τον συγχαρώ γιατί για πρώτη φορά έκανε μνεία για κάποια πρόσωπα που στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκαν, εκβιάστηκαν.

Συγκεκριμένες καταγγελίες υπάρχουν, ότι τους έλεγαν «πέστε ένα όνομα μόνο και δεν θα έχετε πρόβλημα». Η αξιοπρέπεια όμως αυτών των εντίμων ανθρώπων και η εντιμότητά τους, δεν τους επέτρεψε να υποκύψουν στον εκβιασμό. Έτσι προφυλακίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Είναι η πρώτη φορά, που κάποιος από τη Ν.Δ. είχε το θάρρος να πει αυτό το πράγμα.

Τελειώνω με τον κ. Τασούλα, που όφειλα να αποκαταστήσω τον εκνευρισμό μου την προηγούμενη φορά και συνεχίζω. Θέλω να ευχαριστήσω και τα μέλη της Επιτροπής και τους εκπροσώπους των φορέων, για τον γόνιμο και ευπρεπή διάλογο που πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Τα όσα ελέχθησαν στην αίθουσα αυτή αποτελούν πολύτιμο υλικό, για εμένα και τους συνεργάτες μου, το οποίο ήδη επεξεργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου να βελτιώσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Θα συνεννοηθώ και με τον κ. Υπουργό και στην Ολομέλεια, θα προβούμε σε όσες διορθώσεις και συμπληρώσεις θα τον καταστήσουν πλέον αποτελεσματικό.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και το εννοώ απόλυτα, πιστέψτε με και θα το επαναλάβω και σήμερα, ότι η συναίνεση, η μετριοπάθεια και η σύνεση είναι απαραίτητες για την ισορροπία και την αρμονία που υπάρχει στη ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική ζωή του τόπου. Η σύνεση, η μετριοπάθεια και η συναίνεση, όχι μόνο εξασφαλίζουν ισορροπία και αρμονία στον δημόσιο βίο, αλλά προάγουν περαιτέρω τη δημοκρατία. Θα προσπαθήσω λοιπόν και σήμερα, με ηρεμία και μετριοπάθεια να πω δύο λόγια για κάποια πράγματα που με αφορούν προσωπικά και επιχειρήθηκε μια, ας πω άκομψη, επίθεση παρμηνεύσεως των λόγων μου.

Καταρχήν, για τον κ. Πολάκη. Τόσος θόρυβος έγινε, όχι μόνο για αυτά που είπε ο κ. Πολάκης, αλλά και για αυτά που είπα εγώ, ότι ήταν μια κραυγή αγωνίας για απονομή δικαιοσύνης. Επειδή επανέρχεται η Ν.Δ. για αυτά που είπε ο κ. Πολάκης, εγώ θα επαναλάβω τα περί κραυγής αγωνίας του, αλλά θα αντιπαραθέσω δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της Αντιπολίτευσης όπως, «θα σας τελειώσουμε», «θα σας γδάρουμε», «θα σας κλείσουμε φυλακή», και «απειλές για Ειδικά Δικαστήρια». Θα υπενθυμίσω και το αμίμητο ότι «οι Συριζαίοι θα περνάνε με κόκκινο ή θα παρκάρουν παράνομα και θα τρώνε ισόβια». Αυτά, εάν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που είπε ο Πολάκης, αν κάποιος πάει φυλακή, να κάνουμε την σύγκριση και να δούμε ποιον ευνοεί.

Είπα, την Τρίτη το απόγευμα, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, ότι τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον αφιερώνουν για να πλήξουν την κυβέρνηση, να την απαξιώσουν, να υβρίσουν, να συκοφαντήσουν και να παραπληροφορήσουν στη συνέχεια τον λαό για να μπορέσουν να τον χειραγωγήσουν. Σε λίγες ώρες, την επομένη το πρωί, επιβεβαιώθηκα πλήρως. Όπως με πληροφόρησαν, ξεκινήσαμε από κάποιες εκπομπές που ασχολήθηκαν με το πρόσωπό μου και με αυτά που είπα για τον κ. Πολάκη, αλλά και για αυτά που είπα για πογκρόμ συλλήψεως επιχειρηματιών, για τους οποίους είπα, ότι έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Μάλιστα, επιχείρησαν να με εμφανίσουν ως συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Και, ω του θαύματος, λίγες ώρες μετά, ο κ. Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ένας άνθρωπος και πολιτικός που τον θεωρούσα, μέχρι χτες, ευπρεπή, σοβαρό και ευφυή, έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού και ασυγκράτητος, να τρέξει στο στίβο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Αναγκάστηκα λοιπόν, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να του απαντήσω με δημόσια δήλωσή μου. Δεν θα την επαναλάβω, για να μην οξύνω τα πνεύματα. Θα πω μονάχα, ότι ήμουν πολύ προσεκτικός και ιδιαίτερα διακριτικός και δεν είπα ούτε με ποιανού έμοιαζε η άγνωστη φωνή, ούτε τι ομάδα ήταν ο εισαγγελέας, αποδέκτης των εντολών της άγνωστης φωνής.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Άρα επιμένετε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Δεν επιμένω. Λέω, δεν είπα. Μη με διακόπτετε. Εγώ σας άκουσα.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Να μας εξηγήσετε και γιατί η  εγκληματολογική λέει, ότι δεν ταυτοποιείται.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην με διακόπτετε, εγώ σας άκουσα με προσοχή, αναφερθήκατε και στο παρελθόν μου, για το οποίο θα σας απαντήσω γι’ αυτό. Εγώ, μπορώ να απαντήσω σε όλα, αλλά δεν ξέρω εάν μπορούν όλοι να απαντήσουν για το παρελθόν τους. 

Περίμενα μετά από αυτή την δήλωσή μου, ο κύριος Χατζηδάκης, να διαβάσει προσεκτικά το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας μου και εάν όχι να μου ζητήσει συγνώμη, δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις ή να αποκαταστήσει την αλήθεια, τουλάχιστον να σιωπήσει. Ο κύριος Χατζηδάκης, παγιδευμένος στην αντιπολιτευτική ένδειά του και πιστός στο δόγμα του λαϊκισμού, επανήλθε και μου ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις, μεταξύ των άλλων, ποιους άλλους εννοώ εκτός από τους επιχειρηματίες. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω  θεσμικά και απέφυγα να απαντήσω με νέο δελτίο τύπου για να μην διαιωνίσω μια κατάσταση αντιπαράθεσης που δεν μου αρέσει και αποφάσισα να του απαντήσω θεσμικά σήμερα. Θα πω μόνο 2 λόγια, όσο μπορώ με πιο μεγάλη μετριοπάθεια και σύνεση.

Καταρχήν, εγώ έψεξα τον τρόπο συλλήψεως που παραπέμπει -και είναι εμφανές αυτό εάν διαβάσει κανείς την δήλωσή μου- σε αυταρχικά καθεστώτα, δηλαδή, οι πρωινές έφοδοι της αστυνομίας, συλλήψεις στα σπίτια και μπροστά στους οικείους των συλληφθέντων και όχι στην ουσία των υποθέσεων αυτών. Διαβάστε προσεκτικά, κύριε Βορίδη, εσείς είσαστε ένας έγκριτος νομικός και ιδιαίτερα ευφυείς και εάν θελήσετε να ξεφύγετε από το αντιπολιτευτικό μένος εναντίον της Κυβέρνησης και δεν εννοώ προσωπικά σε εμένα, δεν θεωρώ ότι έχετε κάτι προσωπικό με εμένα. 

Επιπλέον αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών, αλλά όχι μόνον αυτών, αλλά και απλών και εδώ είμαι υποχρεωμένος να το πω, ότι είχα αποφύγει για να μην ξύσω πληγές που αφορούν την προηγούμενη διακυβέρνηση, τώρα όμως θα τα ακούσετε. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών με τον τρόπο που είπα πριν που ταιριάζει – που προσιδιάζει σε αυταρχικά καθεστώτα, πρωινές εφόδους στα σπίτια και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και γι’ αυτό είχα αναφέρει και το παράδειγμα για τον γαλατά ό,τι στη δημοκρατία το πρωί μόνον ο γαλατάς σου χτυπάει την πόρτα. Ακούστε τώρα αυτό, γιατί επιμένει ο κύριος Χατζηδάκης να με εγκαλεί, για κάτι που ο πιο απλός πολίτης, κατανοεί ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, αλλά και απλών δυστυχισμένων συμπολιτών μας που για χρέη στο δημόσιο λίγων χιλιάδων ευρώ τους περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα αθώα βουρκωμένα μάτια των παιδιών τους και τους οδηγούσαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή. Για να γίνει και πιο κατανοητό το τι θέλω να πω: Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι οι κυβερνήσεις…..

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ): …. (ομιλεί εκτός μικροφώνου)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Βορίδη, θα πω και μετά θα με ρωτήσετε.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ): Ποια κυβέρνηση το έκανε αυτό;

Μας περιγράφεται μια διαδικασία συλλήψεως. Η κυβέρνηση το έκανε;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Μην βιάζεστε, θα σας πω, για το τι φταίει η Κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ, κύριε Υπουργέ, συνεχίστε την τοποθέτησή σας, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σας παρακαλώ πολύ, κύριε Βορίδη, μην διακόπτετε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Εδώ, λοιπόν, πρέπει να υπενθυμίσω -γιατί ο κύριος Βορίδης που είναι ευφυέστατος, κατάλαβε που πάει το πράγμα- ότι οι κυβερνήσεις πριν από την σημερινή Κυβέρνηση, είχαν νομοθετήσει και είχαν διατηρήσει σε ισχύ την επαίσχυντη διάταξη ότι τα χρέη προς το δημόσιο είναι διαρκές έγκλημα και επομένως, όποιος χρωστούσε, μπορούσε να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή. 

Χρειάζεται μήπως να υπενθυμίσω, ότι αυτό το νομικό έκτρωμα, καταργήθηκε, από την σημερινή Κυβέρνηση;

Ποια είναι αλήθεια η θέση σας για το κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία; Ποια είναι η ευαισθησία και η έγνοια σας για την μεσαία τάξη;Απλά, δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και την μεσαία τάξη δεν την εκπροσωπείτε εσείς, αλλά την εκπροσωπούν άνθρωποι σαν και εμένα και άλλοι, που νοιάζονται για τον λαό και όχι για τις ελίτ. 

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ώρα ακόμη να μιλάω, αλλά δεν θέλω, όμως, να οξύνω τα πνεύματα. Εάν χρειαστεί, όμως, θα επανέλθω.

Θα μπορούσα να μιλήσω για τοξικό ιό που είχε εισέλθει κάποια στιγμή στην Ν.Δ. και που πίστεψα ότι μετά το καλοκαίρι του 2015, είχε φύγει και ότι μάλλον είχε εξουθενωθεί, αλλά δεν έχει πλήρως εξουδετερωθεί.  

Όσο για τον κύριο Χατζηδάκη, θα αρκεστώ να του πω, ότι του ταιριάζει ο στίχος, «που είσαι νιότη που έλεγες, πως θα γινόσουν άλλος». 

Σας ευχαριστώ. 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ απάντησε στους βουλευτές που έχουν μετατραπεί σε υστερικούς κράχτες της διαπλοκής, θεσμικά από το βήμα της Βουλής

 1. Πόσο δίκιο ειχε ο Κυριάκος και
  Ο Άδωνης για την προδοσία της Μακεδονίας.
  Στην προδοσία όμως δεν υπάρχουν παραγραφές.
  Ούτε ασυλία. Τα χάλασαν στη μοιρασιά τα σκυλιά και
  αλληλοτρώγονται. Έρχεται η ώρα τους.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.