Χτυπάει «κόκκινο» το παγκόσμιο χρέος!


Το παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει κατά μέσο όρο τα 86.000 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι οι τρεις μεγαλύτεροι οφειλέτες παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου χρέους.

Το ΔΝΤ έχει υπολογίσει ότι το μερίδιό τους στο χρέος υπερβαίνει την παραγωγή τους. Αναφέρει ότι η εμφάνιση της Κίνας στην κορυφαία κατάταξη είναι, ωστόσο, μια σχετικά νέα εξέλιξη. Από την αρχή της χιλιετίας, το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε από λιγότερο από το 3% σε πάνω από 15%, υπογραμμίζοντας την ταχεία πιστωτική ανοδική πορεία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει στο ύψους ρεκόρ των 184 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ονομαστικούς όρους. Αυτό ισοδυναμεί με το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2017.

Το χρέος είναι 2 τρισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από τον εκτιμώμενο αριθμό που κυκλοφόρησε το Ταμείο τον Οκτώβριο, επειδή περιλαμβάνει τα χρέη αρκετών χωρών που δεν είχαν αναφέρει προηγουμένως τα ενημερωμένα στοιχεία τους.

3 σκέψεις σχετικά με το “Χτυπάει «κόκκινο» το παγκόσμιο χρέος!

  1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

    ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.