Στο Νάσο Ηλιόπουλο το χρίσμα Τσίπρα για τη δημαρχία της Αθήνας

Σχετική εικόνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για να διεκδικήσει με το ΣΥΡΙΖΑ τη δημαρχία της Αθήνας. Ο νυν υφυπουργός Εργασίας, με την ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία ως ειδικός γραμματέας στην Επιθεώρηση Εργασίας, επικράτησε των άλλων υποψήφιων διεκδικητών, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριος και εξαιρετικά δημοφιλής.

Ανάμεσα στους διεκδικητές είχαν ακουστεί τα ονόματα των Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Θεώνης Κουφονικολάκου, βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της Στεφανίας Γεωργακοπούλου, διευθύνουσας συμβούλου στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ.

Βιογραφικό

Ο 35χρονος σήμερα Νάσος Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα η μητέρα του ήταν στέλεχος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και δεχόταν κριτική για τον γιο της που είχε αποσκιρτήσει σε άλλο κόμμα.

Από το 2010 ως το 2013 ο Νάσος Ηλιόπουλος διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Με πληροφορίες από news247.gr

 

infiltr8or

2 σκέψεις σχετικά με το “Στο Νάσο Ηλιόπουλο το χρίσμα Τσίπρα για τη δημαρχία της Αθήνας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.