Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ούτε «αριστερή», ούτε βιώσιμη.

Οι Σκοπιανοί εντάχθηκαν στο πλευρό του Χίτλερ για να κατακτήσουν την Μακεδονία.
Οι Σκοπιανοί εντάχθηκαν στο πλευρό του Χίτλερ για να κατακτήσουν την Μακεδονία.

Έχει περάσει η εντύπωση ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι «προοδευτική». Ότι έχει μάλιστα και αριστερό πρόσημο. Αυτό είναι μία πλάνη. Η συμφωνία των Πρεσπών υλοποιεί ένα σχέδιο το οποίο είχε εκπονηθεί από τον ιδρυτή του φασισμού Μπενίτο Μουσολίνι και έγινε απόπειρα να εκτελεστεί από τον Αδόλφο Χίτλερ το 1943. Ο Μουσολίνι ήταν αυτός που προσπάθησε να δώσει «μακεδονική» ταυτότητα στους σλαβόφωνους, προκειμένου να τους αποσπάσει από τον ελληνικό εθνικό κορμό και να τους χρησιμοποιήσει ως πέμπτη φάλαγγα κατά την εισβολή του στην Ελλάδα. Απέτυχε.

Ο Αδόλφος Χίτλερ το 1943, επιχείρησε να δώσει την Μακεδονία σε Σκοπιανούς και Βούλγαρους που τότε ήταν οι σύμμαχοι του. Απέτυχε μετά την λυσσαλέα αντίσταση του ελληνικού λαού, την εθνική αντίσταση, και την περιβόητη διαδήλωση που έμεινε στην ιστορία με τους δεκάδες νεκρούς ήρωες μαθητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε οργανώσεις της αριστεράς.

Υπάρχουν φυσικά αναφορές και νωρίτερα για «μακεδονίτικο» αίσθημα κατοίκων της περιοχής, αλλά μιλάμε καθαρά για μία αίσθηση που είχαν λόγω εντοπιότητας, και μάλιστα επειδή τότε υπήρχε ακόμα οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν υπήρχαν ούτε ονειρώξεις με αρχαία Μακεδονία, ούτε Μεγαλέξαντροι, ούτε φυσικά σαφές μακεδονικό εθνικιστικό αίσθημα. Σαν αυτό που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Μουσολίνι, το καλλιέργησε ο Τίτο με την εγκληματική συνέργεια των ελλήνων και κυρίως της χούντας που για να βοηθήσει τον Τιτο να απεμπλακεί από την Σοβιετική Ένωση, τον άφηνε να κάνει ότι θέλει στην περιοχή.

Και φυσικά το νεομακεδονικό εθνικό παραλήρημα στήθηκε από το φασιστικό κόμμα του Γκρουέφσκι με την αμέριστη στήριξη και χρηματοδότηση της Τουρκίας. Και υποστηρίζεται από ανθέλληνες φιλότουρκους όπως ο Όρμπαν. Που δεν χάνουν ευκαιρία να χαιρετούν εκδηλώσεις που θέλουν τα Σκόπια μέχρι τη Λάρισα.

Απόδοση του ονόματος Μακεδονία λοιπόν στο γειτονικό κράτος, αποτελεί δικαίωση μιας ιστορικής πλάνης η οποία καλλιεργήθηκε από εχθρούς της ανθρωπότητας. Είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος.

Όσον αφορά την βιωσιμότητα της συμφωνίας, διότι έχει και θετικά στοιχεία όπως η παραδοχή των σκοπιανών ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, και εδώ κρατούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις. Δεν μπορεί να παραδέχονται ότι επί δεκαετίες πλαστογραφούσαν την ιστορία και υιοθετούσαν ψεύδη φασιστικού τύπου για να αναπτύξουν μία ψευδεπίγραφη εθνική ταυτότητα και εμείς να τους την δίνουμε έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό. Η συμφωνία δεν είναι βιώσιμη διότι ακριβώς το βαθύ κράτος των Σκοπίων είναι δόλιο και αναξιόπιστο. Το βαθύ κράτος των Σκοπίων ήταν αυτό που είχε εμποδίσει και τον Κύρο Γκλιγκόροφ να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την Ελλάδα και εντέλει τον κομμάτιασε με βόμβα. Σε αυτό μάλιστα, στην αποτροπή του Γκλιγκόροφ από τη συμφωνία δηλαδή, συμμετείχαν ενεργά η Γερμανία και η Τουρκία. Η Γερμανία που σήμερα φαίνεται να ενδιαφέρεται για την επίτευξη της συμφωνίας.

Η συμφωνία έχει ήδη καταστρατηγηθεί από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απέναντι στους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές. Οι τέσσερις όροι που έθεσαν, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της ίδιας της συμφωνίας, τους οποίους όμως ο ίδιος ο σκοπιανός πρωθυπουργός τους έχει αποδεχτεί. Είναι βέβαιο ότι μετά τη συμφωνία ακόμα και οι καλές πτυχές της θα παραβιαστούν κατάφωρα.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας αυτής της συμφωνίας, συνεχίζοντας το έργο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι ο κύριος Νίκος Κοτζιάς. Ο τέως υπουργός εξωτερικών ο οποίος λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Πούτιν, «αποκάλυψε» ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει την εντολή να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες. Αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας του ιδίου, που δεν μπορεί να μην δημιουργήσει παρόμοιους συνειρμούς για την συμφωνία.

69 σκέψεις σχετικά με το “Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ούτε «αριστερή», ούτε βιώσιμη.

  1. Σωστά όσα γράφεις πλην όμως υπάρχει μια απορία .
    Εφ όσον δεν είναι όλα αυτά που αναφέρεις ποιος ο λόγος να δώσει ο κ.Καμενος τον στυλό στον Τσιπρα και Κοτζια να υπογράψουν στις Πρεσπες ?
    Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να τους είπες ότι εσύ δεν συμφωνείς αλλά τους έδωσες την δυνατότητα να υπογράψουν διαφωνώντας αυτοί υπόγραψαν και τώρα δεν ξευπογραφουν.
    Εσύ διαφώνησε όσο θέλεις δεν αλλάζει κάτι, οι υπογραφές έπεσαν .
    ..Μήπως σου την έπεσαν και εσένα οι Αμερικανοί και σου είπαν έλα Πάνο κάνε το παγώνι τώρα διαφώνησε εσύ αλλά οι υπογραφές πρέπει να πέσουν διότι είναι επιθυμία του Ντόναλντ , δεν πρέπει να τον στενοχωρήσουμε έχει αρκετά προβλήματα.
    Λέω μήπως έγινε έτσι ?

    Μου αρέσει!

  2. Μια χαρά είναι η συμφωνία των πρεσπών έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Ο Πανούλης όμως ενώ τα πήγαινε καλά, έχει αρχίσει και χάνει τη μπάλα με τις πράξεις του. Κρίμα γιατί κρατούσε λίγο τα μπόσικα στους κουρέλες. Θα χάσει εκτός από την ψήφο μου και από πολύ κόσμο την όποια υποστήριξη είχε.

    Μου αρέσει!

    1. ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚή ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ :

      Οι κομμουνιστές κ.κ. Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς με νομικό σύμβουλο τον κ. Φ. Κουβέλη αποφάσισαν και διέταξαν ως άλλοι «Ζαγοριανάκοι» την επαναφορά της απόφασης της 5ης Ολομέλειας του Κ.Κ.Ε. του Ιανουαρίου 1949 στις «Πρέσπες της Φλώρινας» , για την εκχώρηση της Ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς συμάχους τους του Συμμοριτοπολέμου {1946 – 1949} . Ούτω πραξικοπηματιώς κομμουνιστικώ τω δικαιώματι την επανέφεραν και την ξαναψήφισαν στο ίδιο μέρος με ρεβανσιστική προκλητικότητα εναντίον των νικητών τους στο πεδίο της μάχης υπεραπιστών της εθνικής ακεραιότητας της Ελλάδας . Κι’ αυτό για να προκαλέσουν νέα ένοπλη αναταραχή στην Ελλάδα , γιατί οι νέες προδοσίες των κομμουνιστών και των οικονομισάριων συνοδοιπόρων τους μυρίζουν νέο Γουδή .

      Αυτός είναι και ο λόγος της αθρόας εισροής αλλά και παράνομης Ιθαγενοποίησης των Ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών της Ελλάδας , για να τους χρησιμοποιήσουν όπως τους συμμάχους τους Σκοπιανούς του ΚΚΕ/ΔΣΕ . Ούτω ως Ελληνας Ιστορικός οφείλω να ενημερώσω και να προειδοποιήσω τον ελληνικό λαό για την προϊστορία και τα μελλούμενα σύμφωνα με την εξέλιξη αυτής της νέας εθνοπροδοσίας , που οδηγεί με βεβαιότητα σε πολεμική εσωτερική αλλά και εξωτερική σύγκρουση την Ελλάδα . Δυστυχώς δεν αγρυπνούν πιά οι φύλακες της Ελλάδας γιατί βρίσκονται στη Νιρβάνα των απατηλών υποσχέσεων των κομμουνιστών . Με τέτοιες ψευδολογικές υποσχέσεις αιματοκύλισαν τρείς φορές την Ελλάδα . Ναι μεν δεν θα περικόψουν οι κομμουνιστές τις συντάξεις αλλά θα αυξήσουν όλους τους άλλους φόρους κ.λ.π.

      Η επαναφορά της συμφωνίας των «Πρεσπών» του Ιανουαρίου 1949 είναι εκτός από προδοτική και άκυρος . Κι’ αυτό διότι πραγματοποιήθηκε πραξικοπηματικως παρακάμτοντας όλες τις Συνταγματικές Εξουσίες της Ελλάδας . {Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κυβέρνηση , Βουλή και Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων } Οποιοι δε βουλευτές την ψηφίσουν εκ των υστέρων γιατί τα USD του Σόρος είναι πολλά δις , για δικούς του επιχειρηματικούς λόγους {όπως στη Γεωργία του εγκάθετου των ΗΠΑ «Σαακασβίλι», {όπως και ο κ. «Τσίπρας» στην Ελλάδα} . Είίναι γνωστό ότι ο κ. Σόρος κέρδισε πολλά δις USD από το παιχνίδι με τις των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου από τις μετοχές της εταιρίας «Ηalibarton» . Το ίδιο επιδιώκει και με τα Σκόπια που αν η Ελλάδα τα αναγνωρίσει ως κράτος της Μακεδονίας , θα πρωταγωνιστήσουν στους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή.

      Ούτω αναφέρω κατωτέρω τον κυριότερο λόγο της σπουδής των κομμουνιστών να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία και τους άνευ ταυτότητας κατοίκους του {38,4%} κατοίκους της Βαλκανικής Γεωγραφικής Περιοχής της Μακεδονίας ως Μακεδόνες . Η Ελλάδα κατέχει το {51,5%} και η Βουλγαρία το {10,1%} Το πως το {38,4%} ηγεμονεύει του {61,6%} της εν λόγω περιοχής είναι αποτέλεσμα της Σταλινικής Αριθμητικής που πρεσβεύουν οι Ελληνόφωνοι κομμουνιστές .

      Ο ΥΠΕΞ κ. Καμμένος έκανε την εξής δήλωση : Δεν με κρατάνε από πουθενά και ούτω δεν μπορούν να με εκβιάσουν . Δήλωσεν επίσης ότι για τη λύση της ονομασίας των Σκοπιανών κ.λ.π., έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κομμουνιστή ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Κοτζιά. !…

      Μήπως πριν κάνει αυτή τη δήλωση θα έπρεπε να ρωτήσει τους κομμουνιστές κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά αν τους κρατάνε οι Σκοπιανοί από τα μπαλάκια ; {Αν έχουν }. Κι’ αυτό διότι όλοι οι Ελληνες κομμουνιστές έχουν δεσμευτικούς δεσμούς με τους Σκοπιανούς , τόσο κατά την κατοχή της Ελλάδας 1941 – 1944 {όρα συμμαχία ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με ΣΝΟΦ} , όσο και γιά την εξωτερική στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα , των Σκοπιανών Σλάβων δήθεν «Αιγαιατών Μακεδόνων» κατά τα έτη 1946 – 1949 , ομού με τον δήθεν Δ.Σ.Ε. των κομμουνιστών {όρα συμμαχία Δ.Σ.Ε. με ΝΟΦ} .

      To δε ζητούμενο αυτού του ανελέητου φασιστικού τύπου πολέμου, ήταν η απόσχιση της Ελληνικής Μακεδονίας από την Ελλάδα και η προσάρτησή της στο νεοπαγές ψευτοκράτος των Σκοπίων που ήταν ιδέα του Αδόλφου Χίτλερ γιά να το καταστήσει προτεκτοράτο του ΡΑΙΧ , και που έφερε το όνομα «VARDARSKA BANOVINA». {Περιοχή Βαρδάρη} Εν συνεχεία κατόπιν της ήττας του Γ ‘ ΡΑΙΧ ο Τίτο το ονόμασε το 1945 Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας με σκοπό την έξοδο των Σλάβων στη θάλασσα . Κατόπιν δε της απόρριψης από τον Ο.Η.Ε. για την παραχώρηση στη Σοβιετική Ενωση στρατιωτικής βάσης στη Θεσσαλονίκη ή στην Αλεξανδρούπολη , οι Σλάβοι κομμουνιστές ομού με το Κ.Κ.Ε. εξαπέλυσαν υπερτριετή πόλεμο εναντίον της Ελλάδας με σκοπό την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια .

      Κι’ αυτό για να σφερερισθεί το όνομα της Μακεδονίας ως ξεχωριστό Κράτος – Εθνος με σκοπό την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο Πέλαγος και δι’ αυτού στη Μεσόγειο θάλασσα. Ούτω οι Σκοπιανοί με εντολή του «Τίτο» και κατόπιν συμμαχίας με το Κ.Κ.Ε. επετέθησαν στην Ελλάδα 1946 – 1949 και προσπάθησαν να προσαρτήσουν την Ελληνική Μακεδονία στην υπό τον κομμουνιστή Κροάτη «Τίτο» Β.Κ.Ο. { Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία} .

      Τελικώς κατόπιν της ήττας των εισβολέων Σλάβων και των συμμάχων τους προδοτών Ελλήνων κομμουνιστών από τον Εθνικό Ελληνικό Στρατό , διέφυγαν μαζί με το αρχείο των εγκλημάτων και των προδοσιών του ΚΚΕ , του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ . Κατόπιν δε περιήγησης του εν λόγω αρχείου στις δήθεν λαϊκές δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης , κατέληξε τελικώς στα ΣΚΟΠΙΑ .

      Με αυτό τώρα εκβιάζουν οι Σκοπιανοί τους κομμουνιστές τέως συμμάχους τους για να τους παραδώσουν αμαχητί την Ελληνική Μακεδονία με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη . Ούτω λύνεται το προαιώνιο όνειρο των Σλάβων περί της καθόδου τους στο Αιγαίο Πέλαγος .

      Αν οι προδότες κομμουνιστές αντί να ρίχνουν τα βάρη στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ ότι δήθεν τους εκβιάζουν για τη σχετική ονομασία , για να δικαιολογήσουν στον ελληνικό λαό την απόφαση αυτής της νέας εσχάτης προδοσίας τους , ας πουν στους Αγγλο – Αμερικανο – Γερμανούς το πλέον απλό : Ενταξη των Σκοπίων με την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο ΝΑΤΟ σημαίνει αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο !… Καταλάβατε τώρα αγνώμονες Αγγλοι που δηλώσατε ότι και χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας θα εντάξετε τους συνεργάτες των Ναζί Σκοπιανούς στο ΝΑΤΟ . Οσο για τον κ. Π. Καμμένο του επισημαίνω ότι αυτή η νέα προδοσία των κομμουνιστών μυρίζει ΓΟΥΔΗ. Θα λυπηθώ αν τον στείλουν εκεί οι εχθροί του κομμουνιστές που είναι και οι πλέον επικίνδυνοι εχθροί της Ελλάδας . Ας αφήσει καλύτερα να οδεύσουν για εκεί μεριά τα όργανα των Μπομπολαίων κομμουνιστών του Σόρος , ΣΥΡΙΖΑ και ΡΥΑΚΙ . 7-1-2019 Φ.Π. {Ανδρέας Γούλας } Συγγραφέας Ιστορικός .

      Μου αρέσει!

      1. Επιτέλους και μιά ψύχραιμη, αντικειμενική και χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, ιστορικώς τεκμηριωμένη βαθυστόχαστη επιστημονική ανάλυση!
        Τί πίνεις ρε πάππου και δεν μας δίνεις;
        Ούτε ο «πάτερ» Κλεομένης τέτοιο τρολ!

        Μου αρέσει!

  3. Τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα .Τρία σενάρια υπάρχουν και καλούμαστε να επιλέξουμε το βέλτιστο για τη χώρα .
    1. Υπερψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών . Οι γειτονική χώρα γίνεται εφ’ όσον το επιθυμεί μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Εγκαταλείπονται οι αλυτρωτισμοί (ονόματα , σύμβολα , μειονότητες κ.λ.π. ) , όπως προβλέπει η συμφωνία . Δημιουργούμε ένα κράτος συνεργάτη και άμεσα εξαρτημένο από εμάς .
    2. Καταψηφίζεται η συμφωνία ,οπότε :
    2α) Η γειτονική χώρα εξακολουθεί να αναφέρεται από την παγκόσμια κοινότητα σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας και σταδιακά κατοχυρώνει αυτό το όνομα , επικρατούν πάλι οι ακραίοι εθνικιστές στυλ Γκρούεφσκι , η χώρα δένεται πια στο άρμα της Τουρκία και της Ρωσίας . Πολιτικό καινό δεν υπάρχει .Όταν αδρανεί η μια πλευρά ( όπως πράξαμε για 30 χρόνια ) η άλλη το εκμεταλλεύεται . Δημιουργούμε στα σύνορά μας ένα εχθρικό κράτος , δορυφόρο άλλων δυνάμεων , με ότι συνεπάγεται αυτό για τα οικονομικά και εθνικά μας συμφέροντα .
    2β) Η γειτονική χώρα σπαράσσεται από εσωτερικές αντιθέσεις , καταρρέει οικονομικά , διαλύεται και μοιράζεται μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανίας , εισερχόμενη έτσι πλαγίως και στο ΝΑΤΟ ( αυτό ας το σκεφτεί καλά το ΚΚΕ ) . Διευκολύνονται έτσι οι εθνικιστές στους βόρειους γείτονές μας που ονειρεύονται μεγάλες Βουλγαρίες και μεγάλες Αλβανίες .
    Άλλη λύση ή καλύτερη συμφωνία δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει .
    Εκτός αν κάποιοι ονειρεύονται πολεμικές επιχειρήσεις προς τα βόρεια .
    Ας σκεφτούμε λοιπόν ψύχραιμα και μακριά από κορώνες εντυπωσιασμού , το εθνικό συμφέρον και ας πράξουμε αναλόγως .

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Εύστοχος ο ένας, σωστος ο αλλος, μπράβο σε καναν τρίτο. Μωρη λουγκριτσα ετσι μου ‘ρχεται να ρωτησω: Εμεινες αψωλιαστη & ψάχνεις συμμαχίες;

        Μου αρέσει!

    1. ……Εγκαταλείπονται οι αλυτρωτισμοί (ονόματα , σύμβολα , μειονότητες κ.λ.π. ) , όπως προβλέπει η συμφωνία . Δημιουργούμε ένα κράτος συνεργάτη και άμεσα εξαρτημένο από εμάς ……..
      καί μέ μιά καλοστημένη προβοκάτσια νά τί λένε τά χαρτιά, γία τά γεγονότα στήν Κωνσταντινούπολη τό 55 ἔκαναν ὅτι ἔλεγαν τά χαρτιά;;;;
      Τό γεγονός ὅτι θά κατέχουν ἕνα ὄνομα νομίμως ἔχει σημασία. Ἄρα νομίμως κάποιο «ΝΑΤΟ» θά μᾶς βομβαρδίση!
      ΤΙΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΟΙΗΣΑΜΕΝ ΟΥΔΕΝ».
      ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΝΩ!
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΧΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

      Μου αρέσει!

    2. @Sorbal

      Για βγές στον κήπο και ξανασκέψου το καλύτερα.
      Μήπως υπογράφοντας την συνθήκη τους χαρίζουμε δια μιας και εν αγνοία μας όλα εκείνα που (όπως αναφέρεις) θέλουμε να αποφύγουμε ;
      Δεν . . τους ξέρεις ;

      Μου αρέσει!

    3. Θαυμάστε εθνικό συμφέρων οι δοσίλογοι.
      Μακεδονία από τώρα διαλαλούν οι σκοπιανοί
      που ξαφνικά έγιναν φίλοι μας και μας αγαπάνε .
      Μακεδονία και μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
      Με μειονότητα στην βόρεια Ελλάδα με αξιώσεις
      εδαφικών διεκδικήσεων και με διδασκαλεία της
      Μακεδονικής γλώσσας.
      Τόσο δοσίλογοι τα κόκκινα περιβραχιόνια.
      Σλαβομακεδονία μια λέξη αδιαίρετη χωρίς γλώσσα α
      Αυτή είναι η λύση του Κώστα Καραμανλή.
      Που τον πηγαίνατε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
      αυτόν και την Ελλάδα προδότες.

      Μου αρέσει!

  4. Σωστά όσα γράφεις πλην όμως υπάρχει μια απορία .
    Εφ όσον δεν είναι όλα αυτά που αναφέρεις ποιος ο λόγος να δώσει ο κ.Καμενος τον στυλό στον Τσιπρα και Κοτζια να υπογράψουν στις Πρεσπες ?
    Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να τους είπες ότι εσύ δεν συμφωνείς αλλά τους έδωσες την δυνατότητα να υπογράψουν διαφωνώντας αυτοί υπόγραψαν και τώρα δεν ξευπογραφουν.
    Εσύ διαφώνησε όσο θέλεις δεν αλλάζει κάτι, οι υπογραφές έπεσαν .
    ..Μήπως σου την έπεσαν και εσένα οι Αμερικανοί και σου είπαν έλα Πάνο κάνε το παγώνι τώρα διαφώνησε εσύ αλλά οι υπογραφές πρέπει να πέσουν διότι είναι επιθυμία του Ντόναλντ , δεν πρέπει να τον στενοχωρήσουμε έχει αρκετά προβλήματα.
    Λέω μήπως έγινε έτσι ?

    Μου αρέσει!

      1. Η ανάρτηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα ενυπόγραφα έχει αποδεχτεί 3 διαφορετικές (Μακεδονίες) 50 χρόνια πριν το Μουσολίνι. Πάψτε να γράφετε βλακείες. Σας έμειναν μόνο αμόρφωτοι ακροδεξιοί να σχολιάζουν έναντι κάτι ψιλών…….

        Μου αρέσει!

  5. Δεν αδράνησε καμία πλευρά επί 30 χρόνια για το λεγόμενο Μακεδονικό.
    Ήταν επιθυμία των Αμερικανών να ζητούν και να απαιτούν αδράνεια από παλιά διότι είχαν τον Τίτο ντιρινταχτα ντιρινταχτα και δεν ήθελαν να τον στεναχωρουν και να του βάζουν δύσκολα , καθ όσον προσπαθούσαν έτσι ώστε ο Τίτο να περάσει σε άλλο στρατόπεδο και τον είχαν ντιρινταχτα δεν του χάλασαν χατίρια.
    Ο ίδιος ο Πρόεδρος Κενεντυ ειχε επισκεφτεί επίσημα το Βελιγράδι να κάνει λίγο ντιρινταχτα με Αμερικανική οικονομική βοήθεια και όχι μόνο τον στρατάρχη Τίτο .
    Επεσκέφθη επίσημα ο στρατάρχης την Αθήνα και έκαναν όλοι μόκο
    Τώρα που είχαν κολοσφιξεις τα Αμερικανα και το ΝΑΤΟ υπεγράφησαν οι Πρεσπες..
    Είναι συμφωνία που ουσιαστικά επεβλήθη.

    Μου αρέσει!

    1. Κανείς δεν λέει ότι δεν επεβλήθη. Συνήθως αυτό γίνεται, από τις μεγάλες χώρες στις μικρές. Το θέμα είναι τώρα ότι αυτό συμφέρει εμάς οπότε θα ήταν κρίμα να μην τελειώνει το θέμα. Θα μπορούσαμε και καλύτερα το 91, αλλά η επόμενη συμφωνία αν δεν περασει αυτή, θα είναι χειρότερη.

      Μου αρέσει!

      1. Δεν είμαι αντιδραστικός , το θέμα ΦΥΡΟΜ έπρεπε να τελειώσει, δεν μπορεί να σέρνεται στα βόρεια σύνορα μας μια τέτοια φάμπρικα.
        Κατ αρχάς εμείς δεν είχαμε καμία βιασύνη , μπορούσε να λήξει αλλά έπρεπε εμείς να δώσουμε τις γραμμές που θα κινηθεί μια τέτοια λύση.
        Να ξεκαθαρίσουμε κάποιο πράγματα γιατί βλέπω πολλά σχόλια απ εδώ και αλλού.
        Ο χώρος της Μακεδονίας σαν χώρος είναι συγκεκριμένος δεν είναι όλος Ελληνικός . Συμμετείχαν στον χώρο Γιουγκοσλαβία Βουλγαρία και Ελλάδα.
        Τα σύνορα οριστικοποιήθηκαν με την συνθήκη Βουκουρεστίου .
        Κάποιοι φαίνεται να το ξεχνούν αυτό και φωνάζουν η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΣΤΕΙΟ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
        Το φώναζα και εγώ πριν χρόνια αλλά βλέπω δεν ήμουν σωστός.
        Αρκετοί ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ – εκτός αν κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τις συνθήκες και να μπουκάρουμε να πάρουμε όλον τον γεωγραφικό χώρο της αποκαλουμένης από παλιά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
        Δεν νομίζω ότι αυτό θα ήταν σωστό και πολιτικά έξυπνο για διάφορους λόγους .
        Άσε που δεν είμαστε για τέτοια τώρα.
        Αυτοί οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ εμφανίζονται τώρα σαν έθνος Μακεδόνων και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΝΕ.
        Δεν υπήρξε κανένα Έθνος Μακεδόνων στην περιοχή μας το μοναδικό Έθνος που υπήρξε ήταν του ΦΙΛΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
        Δηλ. είναι αστείο να εμφανίζονται σαν Έθνος ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Εννοούν αυτό το βουλγαρικο ιδίωμα γλώσσας .
        ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

        Όσο θα ήταν οι Κινέζοι υπήκοοι του Έθνους Μακεδόνων άλλο τόσο είναι και αυτοί στην νυν Βόρεια Μακεδονία όπως την βάφτισαν .
        Oi μεγάλες δυνάμεις είναι σίγουρο ότι πιέζουν και πίεσαν και εδώ για το ΝΑΤΟ με τους Γερμανούς.
        Εντάξει -φίλοι φίλοι- αλλά κάποια πράγματα πρέπει να οριοθετούνται γιατί η παροιμία λέει δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ ανέβει στο κρεβάτι.

        Φοβάμαι μελλοντικά γεωπολιτικά πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό το βόρειος Μακεδονία.
        Υπ όψιν ότι θα ζητήσουν να βγουν και στο Αιγαίο να ψαρεύουν διότι δεν επικοινωνούν με θάλασσα, εκεί θα μπερδευτούν τα πράγματα και θα λέμε έτσι και γιουβέτσι και θα ψαχνόμαστε.
        Θα λέμε λογω καλής γειτονίας άντε ρε μπαγασηδες πάρτε μια ελεύθερη ζώνη βάλτε 2-3 καΐκια στην Θεσσαλονίκη να βγαίνετε για ψάρεμα .
        Φοβάμαι για το μέλλον αυτής της ιστορίας , έπρεπε οι δικοί μας να ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί με αυτό το βόρειο Μακεδονία η Μακεδονία με τα παράγωγα του όπως θα το εμφάνιζαν .

        Παλιά οι Κινέζοι είχαν πρόβλημα την ΤΑIWAN διότι της είχαν δώσει ονομασία οι Φορμοζιανοι ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΑ .
        Είχε γίνει της Πόπης είχαν φτάσει μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη κόντραραν άγρια οι Κινέζοι ,εως του σημειου να μπουκαρουν στην ….ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΑ ….και αποφασίστηκαν νέα βαφτίσια και το όνομα αυτής ΤΑIWAN.
        Δεν τα βγαζω απο την κουρουπα μου αυτα , ειναι γεγονοτα με την ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΑ.

        Αντε και καλα βαπτισια να εχουμε.

        Αρέσει σε 1 άτομο

        1. @παναγιωτης

          Δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημα σου αν έχω διαβάσει την συνθήκη Βουκουρεστίου την οποία επικαλούμαι έτσι για πλάκα.
          Δεν την έχω διαβάσει κατ άρθρο .
          Γνωρίζω γενικά πως με αυτήν την συνθήκη τέθηκε τέλος στις γεωγραφικές διαμάχες στα Βαλκάνια , δηλ. στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.

          Ποια συγκεκριμένα είναι η παρατήρηση σου χωρίς ερωτήσεις τύπου έχεις διαβάσει την συνθήκη Βουκουρεστίου?
          Αναμένω ευχαριστώ.

          Μου αρέσει!

        2. Nα σημειώσετε ότι εκείνοι που έφυγαν και πήγαν στην Φορμόζα με τον Τσαγκαισεκ δεν την βάφτισαν ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΑ έτσι για πλάκα, είχαν την Αμερική πίσω τους και τους έσπρωχναν σε αυτήν την ονομασία για να ενοχλούν την ΚΙΝΑ και να παίζουν διπλωματικά παιγνίδια με τον ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΓΚ τότε.
          Είναι κάτι που ο ΜΑΟ έθεσε στον Νίξον όταν τον επισκέφτηκε σε επίσημη επίσκεψη μαζί με τον Χένρυ τον γνωστό ΚΙΣΙΓΚΕΡ .
          Ήταν μια επίσκεψη όπως είχε πει ο Νίξον τότε με ένα σοφό άνθρωπο και δάσκαλο και παρά τις διαφορές πολιτικής βρήκαν κοινά σημεία συνεννόησης.
          Έτσι είχε ισχυριστεί ο Νίξον τότε.

          Μου αρέσει!

  6. Τα ΕΣ ΕΣ και οι νοσταλγοί τους έκαναν πάλη την εμφάνιση τους για να τελειώσουν το έργο τους . Συριζανθελ σπιούνοι φυλάκιζαν κόσμο στη Θεσσαλονίκη για την ειρηνική διαμαρτυρία τους ενάντια στους προδότες . Τα κόκκινα περιβραχιόνια έκαναν πάλι την εμφάνιση τους και κατέδιδαν έλληνες πολίτες. Ήρθε όμως η ώρα της αλήθειας ήρθε η
    ώρα που θα στείλουμε τους σπιούνους φασίστες προδότες στα ιδικά δικαστήρια
    για την παραδειγματική τιμωρία τους για τις προδοσίες τους προς τη χώρα και τους έλληνες. Οι μαφιόζοι φονιάδες σκευωροί αποκαλύφθηκαν . Ξεσκεπάστηκαν.

    Μου αρέσει!

  7. τώρα θα δείς καλοζωισμένε μπουχεσομπούλη…..με ποιούς κατσαπλιάδες ελασίτες φονιάδες συνεργαζόσουν…..και τους εδωσες την δυνατότητα να αλώσουν τη χώρα…….ΗΛΙΘΙΕ……….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  8. Καλά τα βρισίδια και οι κατάρες αλλά καταντάνε βαρετές . Πρόταση θετική έχετε ή μόνον άρνηση ; Η άρνηση είναι πανεύκολη και ανέξοδη .
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ ????????????????

    Μου αρέσει!

    1. ΑΣΦΑΛΩΣ….!!!!!!!!!!!!!
      ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…….
      ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΌ ΣΑΣ…..Ή ΚΡΕΜΑΣΤΗΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
      ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ……

      Μου αρέσει!

      1. Πέστα πατριώτη !!!
        χρειάζεται να έχουμε πρόταση ρε προδότες ;
        Ο Κυριάκος Πρωθυπουργός και ο Άδωνις Υπουργός και να πάτε να γ@μηθείτε όλοι σας !

        Μου αρέσει!

      1. κωλοτρίβεσαι αλήτη 4 χρόνια με τον αλητάμπουρα τσίπρα και στρογγυλοκαθισμένη τη κωλάρα σου στην καρέκλα της εξουσίας…….ΞΕΠΟΥΛΆς την ΕΛΛΑΔΑ…….και τώρα σου έλειψαν τα επιχειρήματα και η λογική…..αυτονόητο ανόητο ψωφίμι…??????

        Μου αρέσει!

        1. Μεγάλο πανικό έχουν τα Αδωνοτρόλ.

          Λογικό

          Είστε η κατάρα της Ελλάδος.

          Ακόμα και το οξυγόνο της Ελλάδος που αναπνέεις δεν το αξίζεις.

          Μου αρέσει!

  9. Γεμίσατε σκευωρίες τη χώρα. Οι ηθικοί τίμιοι αριστεροί ΜΑΦΙΟΖΟΙ.
    Οι τίμιοι διαπραγματευτές των 100 δις οι κολοτούμπες του ΟΧΙ που ξέσκισαν τον κώλο τους οι προστάτες των αδυνάμων και των συνταξιούχων που τους έσκισαν στους φόρους και τις περικοπές τους άφησαν να πεθάνουν από το κρύο τα λαμόγια με τα βοσκοτόπια σκευωροί οι πουτάνες ξεπούλησαν τη Μακεδονία για του σόρος τα εκατομμύρια ξεδόντιασαν τους έλληνες οι ριχάρδοι κοι οι πετσίτιδες .
    Ποδότες δοσίλογοι μαφιόζοι σκευωροί .
    Έρχεται η ώρα των ειδικών δικαστηρίων φωνάξτε σκούξτε η δικαιοσύνη θα μας απαλλάξει από εσάς βρομόσκυλα

    Μου αρέσει!

    1. Μαζί θα τους πάμε στα δικαστιρια συναγονιστή Νεοδημοκράτη !
      Μαζί Χρυσή Αυγή και ΝΔ θα γλιτοσουμε τη πατριδα από τον αριστερο καρκινο

      Μου αρέσει!

    2. Αυτοί που έκαναν βόλτες με τους χρυσαυγήτες με τα ελικόπτερα θα πουν τους άλλους φασίστες. Αυτοι οι δοσίλογοι που παρέδωσαν τη Μακεδονία και τα κλειδιά της χώρας.
      Πήγαν με τους χρυσαυγήτες οι γερμανοτσολιάδες στην Κυρά της Ρω να καταθέσουν στεφάνι οι προδότες. Ξευτίλισαν την ηρωίδα που ποτέ γερμανοτσολιάδες φασίστες δεν είχαν πατήσει στο νησί. Και φώναζαν επειδή δεν πήγε και όλος ο πολιτικός κόσμος ενωμένοι μαζί τους για να νομιμοποιήσουν τους φασίστες.
      Θα πήγαιναν η πραγματική αριστερά ο Μανώλης και ο Μίκης με τους φασίστες
      να καταθέσουν στεφάνι!!!! Έρχεται το τέλος σας συριζαύγουλα φασισταριά νοσταλγοί των κόκκινων περιβραχιόνιων δοσίλογοι προδότες σκευωροί της χώρας.

      Μου αρέσει!

  10. Μπορεί η A. Merkel να προσκλήθηκε από τον Αλ. Τσίπρα στην Ελλάδα και να γίνει δεκτή με τιμές και παράτες από τον ίδιο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

    Όμως, η A. Merkel είναι ανεπιθύμητη από τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα, σχεδόν από πολιτικές απόψεις.

    Η A. Merkel είναι ανεπιθύμητη γιατί κατ’ εξοχήν εξέφρασε και εξακολουθεί να εκφράζει την Ελλάδα των μνημονίων και την μνημονιακής καταστροφής, την Ελλάδα της συνεχιζόμενης γερμανικής νεοαποικιοκρατίας και της άγριας λιτότητας, την Ελλάδα που ξεπουλιέται κυρίως σε ξένα και ιδίως σε γερμανικά συμφέροντα, την Ελλάδα που σπρώχνει στην ξενιτιά τη νεολαία της και την Ελλάδα που της πνίγουν το μέλλον.

    Πολύ περισσότερο είναι ανεπιθύμητη η Merkel στην αρχαία πόλη απαράμιλλο λίκνο των γραμμάτων και του πολιτισμού, την Αθήνα, όσο δεν επιστρέφει στην χώρα μας τα κλεμμένα μνημεία στην γερμανική κατοχή, το ληστρικό σε βάρος της χώρας μας γερμανικό κατοχικό δάνειο και όσο δηλώνει ότι δεν συζητάει για γερμανικές αποζημιώσεις επί των ανεκτίμητων κατοχικών καταστροφικών και για αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

    Η A. Merkel θα είναι ανεπιθύμητη σε αυτή την χώρα όσο δεν θέλει να καταλάβει ότι η Γερμανία μας χρωστάει παλιά κατοχικά χρέη και νέες οφειλές από ληστρικές πολιτικές, που εφαρμόστηκαν για να σωθούν το ευρώ, και οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι κρατικοί δανειστές, ενώ η χώρα μας δεν χρωστά τίποτα στην Γερμανική αφανή νέα κατοχή.

    Η A. Merkel είναι ακόμα ανεπιθύμητη και για ένα επιπρόσθετο αλλά καθόλου επουσιώδη και πολύ επίκαιρο λόγο. Είναι ανεπιθύμητη γιατί έρχεται να πιέσει, αν όχι και να εκβιάσει και να “εξαγοράσει” με ποικίλες μορφές, προκειμένου η κυβέρνηση να βρει τους 151 για να περάσει από την Βουλή η Νατοϊκή, ευρωενωσιακή, Γερμανοαμερικάνικη και εθνικά ασύμφορη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Όλοι/ες στις διαδηλώσεις κατά της Merkel
    Την Πέμπτη (10/1/19) από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει η A. Merkel το πόδι της στην Ελλάδα οφείλουμε να εξαπλώσουμε όλοι και όλες μας σε όλη την χώρα ένα κύμα αγωνιστικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στον ανεπιθύμητο ρόλο που η A. Merkel έρχεται να παίξει σε βάρος της πατρίδας μας και ειδικότερα ενάντια στις ενέργειες και κινήσεις που θα επιχειρήσει προκειμένου να εμπεδώσει και να ενισχύσει τις πολιτικές, οικονομικές, γεωστρατηγικές και πολιτιστικές Γερμανικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις απέναντι στους “πρόθυμους” συνομιλητές της, όπως είναι ο Αλ. Τσίπρας, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο υπάκουος και πάντα οσφυοκάμπτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.

    Όπως γνωρίζουμε η Λαϊκή Ενότητα έχει εκδηλώσει την πρόθεση και έχει αναλάβει ήδη ενωτικές πρωτοβουλίες για κοινή συγκέντρωση και αγωνιστική διαδήλωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την ώρα που θα φθάνει η Merkel στην Αθήνα, ως απάντηση στην Γερμανική νεοκατοχή και νεοαποικιοκρατία.

    Στα χείλη όλου του ελληνικού λαού αυτές τις μέρες πρέπει να βρίσκεται η φράση Merkel φέρε πίσω τα κλεμμένα! Η Γερμανία μας χρωστάει και δεν της χρωστάμε. Έξω το Δ’ Ράϊχ από την Ελλάδα, τα Δυτ. Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ελλάδα ελεύθερη, δίκαιη, δημοκρατική και ανεξάρτητη. Βαλκάνια ειρήνης, απαλλαγμένα από το ΝΑΤΟ και τις ξένες βάσεις και κηδεμονίες, με χώρες δημοκρατικές ανεξάρτητες που θα συνεργάζονται ειρηνικά και ισότιμα, χωρίς εθνικισμούς και επεκτατισμούς, σε δρόμους συνανάπτυξης, με ασφαλή και εγγυημένα σύνορα.

    ΙΣΚΡΑ.GR

    Μου αρέσει!

    1. Για να μην ξεχνιόμαστε .
      Όταν ήταν Κυβέρνηση ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ η Μερκελα επισκέφτηκε την Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως.
      Τότε ο Τσιπρας διαδήλωνε εναντίον της επίσκεψης Μερκελ και των Γερμανών τοποτηρητών τύπου φουχτελ που ήρθαν να κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μου.
      Τον θυμάστε τον Φουχτελ ?
      Τώρα τα παραδώσαμε όλα στους φουχτελους και είμαστε εντάξει , δηλ. τι εντάξει?
      Εκεί που μας χρωσταγανε μας πήραν και το βόδι το καημένο.
      Εγώ δεν τους έδωσα το βόδι , αλήθεια σας λέω .

      Μου αρέσει!

      1. Τι λες ρε μαλακα resistance ξεχασες που πηγε στη μερκελ ακομη δεν ειχε ορκιστει πρωθυπ και της ζητουσε συγνωμη που ηταν αντιμνημονιακος;

        Μου αρέσει!

  11. ΑΠΟ 5ΑΠ

    ΧρισΠα

    η συνθήκη του Βουκουρεστίου η οποία είναι ακόμα σε ισχύ, όπως και το Πρωτόκολλο Αθηνών του 1913 λειτουργούν Απαγορευτικά για την δημιουργία Κράτους των Σκοπίων
    διαβάστε και τά παρακάτω
    1. Κανένα κράτος που θα παρεμβληθεί μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένα τα (αυθαίρετα) σύνορά του, εάν δεν τα προσυπογράψει-αναγνωρίσει επίσημη διμερής Ελληνο-Σερβική Επιτροπή! Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τα Σκόπια να δώσουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα και να υπογραφεί τουλάχιστοντριμερής νέα Συνθήκη (Ελλάδας, Σερβίας, Σκοπίων). Ευνόητο είναι ότι ένας από τους όρους θα είναι η προκαταβολική πλήρης, οριστική και αμετάκλητη εγκατάλειψη του όρου “Μακεδονία” και των παραγώγων και άλλα…
    Βάση των παραπάνω Πρωτοκόλλων, Συμφωνιών και Πρακτικών, Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν όχι μόνο το Όνομα, αλλά και τα Σύνορα του ενδιάμεσου κράτους, εάν αποφασίσουν τελικά θετικά για την ύπαρξή του! Και θα αποφασίσουν κάτι τέτοιο, μόνο από την στιγμή που το ενδιάμεσο κράτος δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανένα από τα δύο κύρια κράτη! Δηλαδή Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν όχι μόνο ουδέτερη μη βλαπτική προς αυτές Ονομασία (κανένα Όνομα που να περιλαμβάνει τους όρους “Μακεδονία” ή “Σερβία”), αλλά και τροποποίηση των Συνόρων, τροποποίηση του Συντάγματος, ελεύθερο διάδρομο-ζώνη Ελλάδας Σερβίας, μέτρα για την Ελληνική και Σερβική Μειονότητα, Εκπαιδευτικά, Εκκλησιαστικά και άλλα πολλά θέματα.
    2ον: Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε νόμιμο Όνομα, ούτε νόμιμα Σύνορα, καθώς αυτά είναι αποτέλεσμα και κεκτημένο του Ελληνικού και Σερβικού Στρατού το 1913!
    3ον: Υπάρχει μείζον θέμα Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και Αλύτρωτης, αιώνια Ελληνικής, Βόρειας Μακεδονίας, όπου διαβιούν σχεδόν 300.000 Έλληνες! Διότι η Ελλάδα σεβάστηκε την κοινή γραμμή των συνόρων με τη Σερβία, λόγω της Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας του 1913, παρότι μεγάλοι ελληνικοί πληθυσμοί ζούσαν και ζουν επί αιώνες εκεί! Με την έκλειψη της Σερβίας και την απόσυρση του Σερβικού Στρατού, παύει να ισχύει και η Συμφωνία των Συνόρων! Η Ελλάς επομένως έχει και θα αιτηθεί ανυποχώρητα δικαιώματα επί Αχρίδας, Μοναστηρίου και περιχώρων,Κιτσέβου, Κρουσόβου, Πριλάπου (Περλεπές) Καβάρντατσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής!
    Εχει κι άλλα αλλά θα καταστεί σεντόνι Είπατε τίποτε επ αυτού??

    Μου αρέσει!

  12. Πάντως στη φωτό της εποχής εκείνης φαίνεται πως οι απαιτήσεις σας για επεκτατισμό ήσαν λιγότερες από ότι σήμερα.

    Μου αρέσει!

  13. Από το 1991 με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας έχουν δημιουργηθεί κάποια τετελεσμένα χάρη στους εμπόρους πατριωτισμού που αντί να κλείσουν το θέμα με το λιγότερο δυνατό κόστος άφηναν το θέμα να σέρνεται να χτίζονται πολιτικές καριέρες εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

    Τα τετελεσμένα που έχουν δημιουργηθεί από την εγκληματική αδράνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι πως αυτή η χώρα κατάφερε πλέον να ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτα νέτα και με 140 χώρςς να την αναγνωρίζουν με το συνταγματικό τους όνομα !!

    Τέτοια επιτυχία είχε η εξωτερική πολιτική από προηγούμενες κυβερνήσεις που σήμερα υποκριτικά παριστάνουν τους Μακεδονομάχους.

    Ερχόμαστε στο σήμερα

    Η συμφωνία των Πρεσπών παίρνει πίσω το όνομα Μακεδονία και δίνει το Βόρεια Μακεδονία.

    Η διαχρονική θέση όλων των κυβερνήσεων ήταν ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία έναντι όλων και με συνταγματικές αλλαγές για τα αλυτρωτικά.

    Αν η συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει το πιθανότερο είναι να να κατοχυρώσει η FYROM το όνομα Μακεδονία με ότι συνεπάγεται για εμάς.

    Και όσοι ονειρεύονται τη διάλυση του κράτους των Σκοπίων ας αναρωτηθούν αν μας συμφέρει μια μεγάλη Αλβανία και μια αναταραχή στα Βαλκάνια.

    Φυσικά και θα βάλει πόδι η Τουρκία στην περιοχή μιας και θα υπάρχει το κατάλληλο έδαφος άλλωστε ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

    Ερχόμαστε στην αντιπολίτευση και κυρίως στα δύο κόμματα που χειρίστηκαν το θέμα με τα γνωστά αποτελέσματα δηλαδή τη συμμορία ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ.

    Ο Κούλης Μιζοτάκης δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του στον Ελληνικό λαό για το Μακεδονικό και πια είναι η θέση του αφήνοντας ένα θολό τοπίο.

    Και από πίσω στέλνει κρυφά τη Σπυράκι να συναντήσει το Ζάεφ στις Βρυξέλλες να τον διαβεβαίωση πως δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών και πως όλα αυτά που κάνει είναι προσχηματικά για τα ψηφαλάκια και το πόπολο.

    Δηλαδή ο ορισμός της κουτοπονηριάς και τις υποκρισίας.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το μυστικό ραντεβού Σπυράκι και Ζάεφ ο Κούλης ζήτησε από το Ζάεφ να μην κάνει τη συμφωνία με τη σημερινή κυβέρνηση αλλά να περιμένει όταν θα γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός !!

    Κάποια εύλογα ερωτήματα

    Με πια αντάλλαγμα ο Κούλης Μιζοτάκης ζητάει από το Ζάεφ να κάνει τη συμφωνία μαζί του ?

    Κατά τα άλλα η ΝΔ μιλάει για μυστική διπλωματία της σημερινής κυβέρνησης !!

    Τα επιχειρήματα της ΝΔ για την συμφωνία των Πρεσπών είναι αστεία και απευθύνονται σε αγράμματους αφελείς και χάπατα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Ο Κούλης δεν νοιάζεται για το Μακεδονικό.

        Άλλωστε σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει πως το όνομα Μακεδονία δεν είναι τόσο σημαντικό.

        Μπορεί όποιος θέλει να βρει τη σχετική δήλωση κάνοντας μια αναζήτηση στο Google !!

        Ο παιδεραστής Νίκος Γεωργιάδης σύμβουλος του Κούλη Μιζοτάκη είχε δηλώσει πως το όνομα Μακεδονία είναι μια μπούρδα !!

        Ο Δράκουλας Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως το όνομα Μακεδονία θα το έχουμε ξεχάσει σε δέκα χρόνια !!

        Το πρόβλημα του Κούλη Μιζοτάκη δεν είναι το όνομα.

        Το πρόβλημα του Κούλη είναι να ρίξει την κυβέρνηση πάση θυσία να πάμε σε εκλογές και αν καταφέρει να κερδίσει να βάλει το σκάνδαλο της Novardis στο αρχείο και όχι μόνο….

        ΚΕΕΛΠΝΟ χορηγίες σε πρεζέμπορους ημέτερους κτλ.κτλ

        Υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα της συμμορίας ΝΔ…..

        Μου αρέσει!

        1. Σλαβομακεδονία μια λέξη αδιαίρετη σε όλα!!!
          Για όλες τις χρήσεις!!!!!!
          Αυτή είναι η λύση του Κώστα Καραμανλή.
          Το ΒΕΤΟ που απωλέσαμε με την προδοσία.
          Μακεδονία φωνάζουν από τώρα οι σκοπιανοί
          έτοιμα τα διαβατήρια Μακεδονία σκέτο, άγαλμα του
          Κεμάλ σήκωσαν είδη οι τούρκοι. Και τα σύνορα
          στο αιγαίο ακόμα δεν τα βρήκαμε!!!
          Όπως οι Τούρκοι ετσι κινούνται και οι σκοπιανοί!!!!
          Έτοιμε οι εδαφικές διεκδικήσεις τους έτοιμη
          και η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.
          Ε να μην έχουν και ένα λιμανάκι???
          Αυτό της Θεσσαλονίκης .
          Στην πολιτική των τούρκων και οι σκοπιανοί!!!!
          Τι δεν καταλαβαίνεις
          ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

          Μου αρέσει!

  14. Στη ΝΔούλα παριστάνουν τους μπατριώτες Μακεδονομάχους για εσωτερική κατανάλωση ενώ στην πραγματικότητα….

    Ο Κούλης Μιζοτάκης στέλνει κρυφά τη Σπυράκι στις Βρυξέλλες να συναντήσει το Ζάεφ και να τον διαβεβαίωση πως δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών και πως όλα αυτά που κάνει είναι προσχηματικά για τα ψηφαλάκια και το πόπολο.

    Σκέψου πόσο ηλίθιους θεωρεί τους Έλληνες πολίτες η ΝΔ !!

    Μου αρέσει!

      1. Εσύ και οι όμοιοί σου Έλληνες δεν είσασταν ποτέ.

        Απόγονοι κατσαπλιάδων απόγονοι δοσίλογων γερμανοτσολιάδων είσασταν πάντα.

        Έλληνες εσείς ?

        Ποιοί αυτοί που λεηλάτησαν χρεωκόπησαν την Ελλάδα και φτωχοποίησαν τους Έλληνες πολίτες ?

        Αυτοί που κατασπάραξαν την Ελλάδα σαν ύαινες ?

        Απόδειξη είναι το πτώμα της Ελλάδας και των Ελλήνων.

        Πόσο Έλληνας είσαι ρε κοπριά που σήμερα βάζεις πλάτη στους κλεφταράδες του χθες που σε πληρώνουν για να δημιουργείς σύγχυση στα μπλοκ με δεκάδες ψευδώνυμα πιστεύοντας πως έτσι θα σώσεις τους κλεφταράδες εργοδότες σου ?

        Ουστ ρε κοπριά που παριστάνεις και τον Έλληνα.

        Μου αρέσει!

  15. ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
    ΤΜΗΜΑ Α’ – Σύνταξη της Πολιτείας
    Άρθρο 28 – (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

    Παρ.2
    «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί ω συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται απο το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών»

    Μου αρέσει!

  16. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ούτε «αριστερή», ούτε βιώσιμη. εσυ που εγραψες αυτο δεν ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ

    Μου αρέσει!

  17. Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα την «Ονομασία της FYROM»

    Πατριωτισμός είναι να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του, να αναλαμβάνει το κόστος, να αναλαμβάνει το βάρος που απαιτούν οι περιστάσεις, με σύνεση αλλά και τόλμη, με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με σταθερότητα αρχών και εθνική αυτοπεποίθηση.

    Ότι είπα στον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι είπα στους εταίρους μας, ότι είπα προς τα Σκόπια, αυτό είπα και στους πολίτες, δημόσια, καθαρά, με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

    Στα εθνικά μας ζητήματα υπάρχουν απαράβατες κόκκινες γραμμές που δεν αλλοιώνονται, δεν παζαρεύονται, δεν εγκαταλείπονται. Είναι γραμμές απο τις οποίες δεν κάνω ούτε ένα βήμα πίσω.

    – Κώστας Καραμανλής

    Μου αρέσει!

  18. Τελικά υπάρχει κανείς σχολιαστής εδώ που έχει σοβαρά να αντιπροτείνει κάτι στη συμφωνία των Πρεσπών ; Να μας πει ποια άλλη συμφωνία
    προτείνει να υπογράψουμε . Γιατί χωρίς συμφωνία , ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας , κατοχυρώνεται νυν και αεί το κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στα βόρεια σύνορά μας για κάθε χρήση , για όλους τους οργανισμούς , για όλα τα υπόλοιπα κράτη ( άντε χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο ) .

    Μου αρέσει!

    1. Βγήκατε τώρα όλοι οι πεφωτισμένοι σεργιάνι να ρωτήσετε τον απλό λαό που τόσο υποτιμάτε και να μάθετε την άποψή του. ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.-
      ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΣΑΣ…

      Μου αρέσει!

    2. Σλαβομακεδονία μια λέξη αδιαίρετη σε όλα!!!
      Για όλες τις χρήσεις!!!!!!
      Αυτή είναι η λύση του Κώστα Καραμανλή.
      Το ΒΕΤΟ που απωλέσαμε με την προδοσία.
      Μακεδονία φωνάζουν από τώρα οι σκοπιανοί
      έτοιμα τα διαβατήρια Μακεδονία σκέτο, άγαλμα του
      Κεμάλ σήκωσαν είδη οι τούρκοι. Και τα σύνορα
      στο αιγαίο ακόμα δεν τα βρήκαμε!!!
      Όπως οι Τούρκοι ετσι κινούνται και οι σκοπιανοί!!!!
      Έτοιμε οι εδαφικές διεκδικήσεις τους έτοιμη
      και η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.
      Ε να μην έχουν και ένα λιμανάκι???
      Αυτό της Θεσσαλονίκης .
      Στην πολιτική των τούρκων και οι σκοπιανοί!!!!
      Τι δεν καταλαβαίνεις
      ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

      Μου αρέσει!

      1. Μαλακες για οσους λετε οτι οι σκοπιανοι θα παραβιασουν τη συμφωνια και μετα την υπογραφη της θα λεγονται οπως θελουν και διαβατηρια με το ονομα μακεδονια και αλλες μαλακιες ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΙΕΝΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 40 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

        Μου αρέσει!

    3. Αφού ολοι αυτοι ειχαν αναγνωρίσει τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία γιατί κόπτονται για την υπογραφή της Ελλάδος; Ας σημειώσουμε όμως μερικά πράγματα.

      1.Μακεδονία έξω από τα σύνορα της Ελλάδος δεν υπάρχει. Μακεδονία ανά τους αιώνες ονομαζόταν ο χώρος που είχε ελληνική διοίκηση και ειχαν κατακτήσει οι Έλληνες μακεδόνες βασιλείς.

      2.Ο χώρος αυτός αυξομειώνετο κατά συγκυρίαν .Τουτο τήρησαν και κατά την πορεία της ιστορίας η Ρωμαική ,Βυζαντινή και Οθωμανική αυτοκρατορία.

      3. Μετά την παρέλευση αυτών των αυτοκρατοριών, Μακεδονία ονομάζετο η γεωγραφική περιοχή όπου ασκείτο ελληνική διοίκηση και μέχρι το 1944-45 , ότε και εδημιουργήθη το σημερινό θέμα-πρόβλημα.

      4. Τα ψευδεπίγραφα φληναφήματα περί Μακεδονίας διαιρεμένης σε τρία-τέσσερα κομμάτια ειναι ανιστόρητα και εκ του πονηρού. Η λέξη μακεδονία είναι λέξη ελληνική ετυμολογικώς και εννοιολογικώς και ό τι γεννάται από αυτήν είναι ελληνικόν και «κατά τον τύπον και κατά την ουσίαν».

      5..Η περιβόητη συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν αφορά στο υπ’ όψιν θέμα ,αλλά στον καθορισμό των συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας και Σερβίας και ούτε αναφέρεται σε τριχοτόμηση της «Μακεδονίας».

      Μου αρέσει!

      1. Και μούγκα οι «ειδήμονες» αριστερίζοντες που στο συγκεκριμένο θέμα έχουν χεσμένη τη φωλιά τους από τα χρόνια του σιδηρούν παραπετάσματος . Είναι τέτοιο το μίσος τους και η αποστροφή που νιώθουν για κάθε τι εθνικό και ορθόδοξο που δεν το κρύβουν άλλωστε .

        Οι μάσκες σας έχουν ξεφτίσει , προς το παρόν βρίσκετε κάτι ξεφτικλισμένους – ες που για τη πρόσκαιρη καρέκλα εξουσίας , τον μισθό και τα προνόμια σας δίνουν ακόμα στήριξη για να μην πέσετε σαν τραπουλόχαρτα , αλλά οι Χρυσοβελώνιδες – Παπαχριστόπουλοι – Παπακώστες – Κουντουράδες και οι συν αυτούς οι πλέον πουλημένοι Ποταμίσιοι θα τους εξαφανίσουν οι Έλληνες που για τα εθνικά θέματα ΔΕΝ ξεχνούν , όπως εξαφάνισαν τους χουντικούς και τους πασόκους , όπως κράτησαν το ΚΚΕ στο 6% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3% που θα ξαναγυρίσει νομοτελειακά .

        Μου αρέσει!

        1. Δεν σε χρεοκόπησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ.

          Άλλοι σε χρεοκόπησαν σε φτωχοποίησαν σε γελοιοποίησαν σε όλο τον κόσμο και σε έστειλαν να δουλεύεις ως δούλος για 500 ευρώ.

          Κάτι Αδώνηδες κάτι Μητσοτάκηδες κάτι Σημίτηδες και κάτι φώφες.

          Εκτός και αν σου έχουν λύση το βιοποριστικό σου θέμα άλλοι ή οι προηγούμενοι και έχεις την πολυτέλεια να μιλάς εκ του ασφαλούς.

          Λαοί ευτυχισμένοι με άδεια στομάχια δεν υπάρχουν.

          Και κάτι τελευταίο

          Από τους πολλούς πατριώτες που έχει η Ελλάδα στο τέλος χρεοκόπησε…..

          Μου αρέσει!

      1. Μιλας εσυ για ελληνικο λαο ρε μαλακα ρουφιανε βγαλατε ολα τα κλεμενα στην ελβετια και στα παραδεισενια νησια και αφησατε να πληρωσει ο απλος κοσμος τα χρωστουμενα παλιομαλακα

        Μου αρέσει!

  19. Μετρ της κωλοτούμπας: Πήρε πίσω τα περί παραίτησης για το Μακεδονικό
    Πήρε πίσω τις πρωινές δηλώσεις του ότι θα παραιτηθεί αν η συμφωνία ψηφιστεί από τη βουλή των Σκοπίων. Σε νέες δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε στην αρχική θέση του και τώρα λέει ότι θα παραιτηθεί αν έρθει στην ελληνική βουλή ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ……………………

    Μου αρέσει!

  20. μαλιστα……….μαλιστα………………….εσεις δε βγαινατε σε τηλεορασεις και οπουδηποτε αλλου και φωναζατε…………..εμεις εμεις οι αριστεροι θα το λυσουμε το μακεδονικο……………………ειναι η δεν ειναι ετσι……………?και ετσι θα σας γραψουν και στα βιβλια της μαυρης ιστοριας αυτου του τοπου οι ιστορικοι του μελλοντος……..θα τον φατε τον μουτζουρη ειτε σας αρεσει ειτε οχι…….μαλιστα κωλοτουμπες …οι αριστεροι που γιναν νεοφιλευλεθεροι για την καρεκλα…..γινατε ψιψινες……….βγηκατε στην ΔΕΘ και λεγατε για τον μαο με τον 6ο στολο απ εξω……………….οι αριστεροι του κωλου…………………..

    Μου αρέσει!

  21. Είχε τρελαθεί,
    είχε πάθει κυριολεκτικά την πλάκα της ζωής της.

    Όπου βρισκόταν και όπου πήγαινε απο τότε έιχε να το λέει,
    «γλώσσα στα κάρβουνα σαν εκείνη που είχα φάει στην Ραφήνα δεν μου έχει φτιάξει ποτε πουθενά και κανένας άλλος».

    Για αυτό και μόνο άλλωστε έρχεται μεθαύριο . .
    Για να ξαναπάρει γεύση.
    Και θα την πάρει !

    – by «Xenia» made in Greece –

    Μου αρέσει!

  22. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κρίσιμο εθνικό θέμα και αν δεν υπερψηφιστεί από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, όπως αυτοί εκφράζονται από τον πρόεδρό τους, τότε σημαίνει απώλεια της δεδηλωμένης. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για την όποια νέα κυβέρνηση σχηματίσει και ο ΠτΔ, ως θεματοφύλακας των θεσμών και του Συντάγματος, θα πρέπει να του το τονίσει δημόσια!

    Μου αρέσει!

  23. Οι ύαινες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα δήθεν το Μακεδονικό προσπαθούν να σώσουν τα τομάρια τους και τα κλεμμένα.

    Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε γενίτσαροι της συμμορίας ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ…..

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.